Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jaké plemeno?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 22:26
- Nahlásit

tak to znám taky u šeltína... ale nevím, někde sem četla nebo slyšela, že to není dobře, že je pořád napůl vzhůru a že by se měl naučit odpočívat tak se radši ani nehejbu a taky se válím.. aspoň mám výmluvu

hally001
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 22:34
- Nahlásit

Eleanor -je fakt, že vybírat psa podle exteriéru je krapet...prostě je to naprd. Pokud nejsi schopna obětovat mu veškerej čas, tak si pořiď společenský plemeno...kterýmu je jedno jestli jeden den prospí a DRUHEJ UJDE 20KILOMETRŮ. U nás v baráku si pořídili "borderku" a vůbec jí nestíhaj...prostě se neodhadli a myslím že tím trpí oni i ten pes. Z vlastní zkušenosti vím, že zahrada tě nedonutí psovi se věnovat denně na 100procent, protože když máš někdy moc práce nebo nemáš náladu, špatný počasí....prostě ho-jí vypustíš na zahradu a...poohlédla bych se po jiném plemenu.. .Já mám z útulku křížence a můžu říct, že jsem někdy hotová z toho, jak je neunavitelná...dneska jsem se jí věnovala celej den a stejně mi před 10minutama přinesla ponožku...chtěla se přetahovat a aportovat jí...

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 07:56
- Nahlásit

Trošku přirovnání, svezla jsem Nissanem Xtrail, zvenku poměrně hnusný auto, ale jede se tím tak parádně, že bych si ho z fleku pořídila. Chci tím říct, že ten "obal" je většinou méně podstatný, než to uvnitř. A věř mi, že jakmile si přivedeš domů štěně, tak do týdne už jiného chtít nebudeš a bude pro tebe ten nejlepší, i kdyby se ti původně moc nelíbil (dost to takhle funguje třeba u nalezenců, kteří se ti prostě objeví doma a už jsou tvoji).
Hledej radši podle toho, k čemu byl pes vyšlechtěný, a jaké má nároky na péči.
Ten flat zní dobře, jen si moc nedovedu představit, že bude celé dny venku v boudě mimo rodinu. Je to citlivý mazlík, hodně přilíplý na lidi. Z tohohle hlediska by ten hovawart byl lepší.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 08:24
- Nahlásit

Eleanor
myslíte, že pro nás by byl hovawart?
Máme v rodině už druhýho a rozhodně nedoporučujui pro někoho nezkušenýho, potřebuje fakt důsledný vedení, jinak s ním můžou být problémy.

moll
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 08:46
- Nahlásit

LucieS
celé dny venku v boudě mimo rodinu
to snad není pro žádného psa - každý pers bez co nejtěsnějšího kontaktu s pánem trpí

Pumpa
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 08:46
- Nahlásit

a co tohle:

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:00
- Nahlásit

Eleanor

Taky hlasuju pro flata. Znám dva, fenku a psa. Oba jsou mazlící, přiměřeně aktivní blázni, co dokážou i normálně odpočívat a dát pokoj, když se nic neděje. Oba co znám jsou snášenlivý k jiným psům, naopak někdy až moc a přitom za plotem se dokážou ozvat. jako zloděje ti rozhodně nezadrží, ale hlásit narušitele určitě bude. je dost velký aby budil respekt a to mu za plotem stačí takže jestli se vám líbí flat, vřele doporučuju. agility s ním půjde, na to je akční dost a i jiné psí sporty ho zabaví. takže za mě palec nahoru! do howíka bych nešla, jsou na výchovu opravdu složitější a to dost!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:11
- Nahlásit

nevim esi to tu už padlo..co třá chodský pes?

jinak si též neumim představit,že bych nevybírala krom jiného i podle vzhledu..je spousta povah co by stály za to,ale jen kvůli povaze bych si já osobně plemeno nikdy nepořídila.Něštěstí sem ulítlá na NO,který sou jednak nejkrásnější a dvanak nejlepší v povaze ,takže u mě neni vo čem přemejšlet

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:27
- Nahlásit

davidkova renata
co třá chodský pes?
ten se jí moc nelíbí
jinak si též neumim představit,že bych nevybírala krom jiného i podle vzhledu..je spousta povah co by stály za to,ale jen kvůli povaze bych si já osobně plemeno nikdy nepořídila
pravdu díš

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:51
- Nahlásit

helps
Promiň,ale můžu vědět,kde píšou,že flat hlídá a hlídá ze všech retrieverů nejvíc? To je dost blbost (samozřejmě existují výjimky),tohle je pravda u Cheasepeak bay retrievera,ale to už jinde jsme,to je jiná vesnice. Samozřejmě je flat poměrně velkej černej pes,takže už tím může odrazovat,ale co znám já,tak ani za plotem neštěkají

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:57
- Nahlásit

jana33
ti dva co znám já za plotem hlásí. pravda když na ně člověk promluví milým hlasem, začnou vrtět ocasem a dohlídali, ale pro běžně procházející se jeví jako hlídací. a nějak jsem nezvanímala, že by hlavním požadavkem byl pes hlídací. pokud ano, pak ani ten flat není vhodný, ten zlodějům tu telku pomůže odnést asi, to zase jo.

helps
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:59
- Nahlásit

davidkova renata kachna_

tak já si myslím, že sice vzhled je taky důležitej, aby se ti ten pes úplně neošklivil, ale prostě jako LucieS si stojím za tím, že jakmile si domů psa přivedeš, zamiluješ si ho... naopak když si přivedeš nějakýho, co se ti hodně líbí vzhledem, ale nebudeš ho zvládat, tak tě ta láska přejde

jana33

nevím, někde sem to četla nebo slyšela... každopádně si nemyslím, že je to stejnak moc podstatný, má to bejt pes hlavně pro holku. kdysi tu někdo psal příběh, jak zloději div neumlátili k smrti ostrýho NO. prostě pes zloděje nezastaví, imo. a pokud jde o to někoho odradit, tak to flat se svým vzhledem udělá.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:04
- Nahlásit

Eleanor

ten je nádhernej, což?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_12186_0.html

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:07
- Nahlásit

helps
jakmile si domů psa přivedeš, zamiluješ si ho
tak pokud nejsi psychopat tak jo
ale já mám asi jiný kriteria už léta než některý lidi,navíc bych si prostě neuměla představit,že si pořídim jiný plemeno než to co mám a chci..mám ráda všecky psy,ale pokud bude někde 100 psů a mezi nima jeden jedinej vlkošed,budu mít oči jen pro něj,prostě sme si souzený a odjakživba to tak bylo..naprosto nevim jaký plemeno bych si pořídila kdyby to nesměl bejt NO..neni vyloučený že žádný teda
Též odsuzuju výběr plemene podle vzhledu,mnoho plemen doplatila na momentální modnost,nicméně věřim,že někteří zde pochopí jak to myslim

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:13
- Nahlásit

helps
Určitě máš pravdu,já to jen chtěla uvést na pravou míru. CHBR je z retrívrů opravu nejvíc hlídací a ostré,naproti tomu flat má tu povahu,co si člověk představí pod pojmem retrívří

Marush
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:18
- Nahlásit

Pumpa
Už Clarka nechceš? Zjistilas že máš na něj alergii,co?

davidkova renata
jinak si též neumim představit,že bych nevybírala krom jiného i podle vzhledu..je spousta povah co by stály za to,ale jen kvůli povaze bych si já osobně plemeno nikdy nepořídila.Něštěstí sem ulítlá na NO,který sou jednak nejkrásnější a dvanak nejlepší v povaze ,takže u mě neni vo čem přemejšlet

bože...NOčka jsou trapný a vlkošedi nejhorší

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:22
- Nahlásit

Marush

...NOčka jsou trapný a vlkošedi nejhorší
to je naprosto jasný a úplně nejhorší jsou malá Duda zlopomocná,to bych nechtěla ani za nic!

Marush
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:25
- Nahlásit

davidkova renata
to je naprosto jasný a úplně nejhorší jsou malá Duda zlopomocná,to bych nechtěla ani za nic!

To teda jsou malý dudu už má 30kg,takže už to úpa malý neni no...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:46
- Nahlásit

Ste děsný, furt tady doporučujete jen ty svoje rasy sem se doteď držela, ale huš dost
Takže co třá stafbulík - nejni to teda dlohosrstý plemeno a rozhodně není vhodný pro držení v kotci, ale je dost aktivní, zvládne ledasjakej psí sport a přitom nebude otravovat 23 hodin denně s balonkem.
Nebo Argentinská doga - zvládne i kotec přestože je krátkosrstá, pokud nebude nic dělat, bude spát, pokud po ní chce člověk aktivitu, je hned připravená, jen teda je fakt důležitý zaměstnat jí hlavu, jelikož v opačným případě je to o průser.
Kanárka doporučovat nebudu, bo na kanárka musí mít čék náturu.
Kanár a argentina hlídaj vcelku dost dobře, stafbulík vůbec, možná zaštěká, ale není to klasický hlídač.
Ovšem problém je v tom, že to nejsou tak úplně plemena pro každýho, čímž tedy nechci říct, že je nen schopnej zvládnout i začátečník a zadavatelka navíc psala, že měli boxera.

Tak a máte to furt tady čtu ňákou propagaci NO, BŠO, BOC a kdovíčeho co máte doma, krásný a chytrý psi, se chtěj taky zviditelnit

Marush
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:48
- Nahlásit

Eldoguero

f tom případě doporučuju nejlíp někde vodloženýho dospělýho kavkazáka...nevim proč by ho začátečník nezvládnul, když bude důslednej každopádně hlídač je to vyjímečnej,no ni?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:55
- Nahlásit

Eldoguero

Hehe, tak stafbula na zahradu rozhodně neeeeeee Mám doma dva, otravujou celej den, kam se hnu, jdou se mnou a čekají co bude. Nehlídají ani náhodou a potřebují se furt lísat a být mocinky blízko člověka. Pravda, když se leží, chrní i oni a doma sami jsou zlatíčka. Zvládnutelní jsou bo pro páníka se postaví i na uši. Ale je to na Elen asi dost malý, nechlupatý a tak vůbec mě ani nenapadlo je sem cpát I když si taky myslím, že je to nejlepčí plemeno na světě samozřejmě

Pumpa
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:59
- Nahlásit

Marush
přésně, bohužel jsem přišla na to, že so o něj nadále nemohu postarat, a tak bych pro něj ráda našla co nejdříve milující rodinu, jinak budu nucena dovést ho do vjetnamské restaurace....
chtěla jsem jen vložit zajímavou fotku, ty v postoji na gůglu jsou vesměs dost aut.... Soba bych nedala..

Marush
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:16
- Nahlásit

Pumpa
přésně, bohužel jsem přišla na to, že so o něj nadále nemohu postarat, a tak bych pro něj ráda našla co nejdříve milující rodinu, jinak budu nucena dovést ho do vjetnamské restaurace

chápu tě...jinak to nejde a kdyby si ho nikdo nevzal,budeš ho muset utopit,viď?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:18
- Nahlásit

Marush
pravdu díš, akorát tazatelka chce čubu, bych radši doporučila psa, bo jsou víc drsný
PeKrato
I když si taky myslím, že je to nejlepčí plemeno na světě samozřejmě
Druhý nej, nej, nej na světě samozřejmě
Tak jasně, že se člověk nesmí moc hejbat, páč jinak má přilepenýho stafbula na pérdeli, ale o tom nepadla ani zmínka, že by to vadilo, no ni
Však píšu, že do kotce v žádným případě, proto je tam ta lepší alternativa AD
akorát teda pravda nejsou chlupaty, ale to zas ten kavkazan co doporučuje Marush je
Pumpa
jinak budu nucena dovést ho do vjetnamské restaurace....
pani v úterý kočky, ve čtvrtek psy jo, kdyžtak (nebo vobráceně, já teď nevím )

moll
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:29
- Nahlásit

co pesan nabízený k adopcoi v sousedním tématu?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:34
- Nahlásit

moll

už jsem to sem dávala, taky mě to hned napadlo

helps
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:49
- Nahlásit

nechte toho s tim kavkazem nebo to vezme někdo vážně a bude prů...švih ale na sport není, tak to je dobrý, to si ho snad nevyberou.

davidkova renata

nicméně věřim,že někteří zde pochopí jak to myslim

já vím jak to myslíš, máš plemeno, je to pro tebe srdcovka. já mám taky určitej okruh pesanů, který jsou pro mě nej... ale když vybírá holčina psa pro sebe, prvního, ... tak holt by se měla řídit tím, k čemu ten pes byl vyšlechtěnej a jakou má povahu a ne tím, jak vypadá ) ono totiž zatím žádnej s těch jejich nápadů nebyl úplně vono. až na toho choďáka, kterej se zase nelíbí.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:55
- Nahlásit

helps
tak slečně je 17, jak sama psala, předpokládám, že smysl pro humor jí ještě neopustil

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:10
- Nahlásit

to snad není pro žádného psa - každý pers bez co nejtěsnějšího kontaktu s pánem trpí
Máš určitě pravdu, ale myslela jsem to ne tak doslova. Fletík na mě dělá dojem psa, který je lidem stále za zadkem. To třeba moji pastevci nejsou, chvíli se nechají drbat a pak jdou zase hlídat. Prostě různá plemena to vnímají přece jen trochu odlišně.

Eleanor
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:17
- Nahlásit

Děkuji za návrhy plemen...všechny jsem si je prošla na internetu a v atlase a po poradě s rodinou to vypadá, že si pořídíme flata nebo choského psa ;) povahově jsou pro nás nejlepší, tak teď už si stačí jenom vybrat. Jelikož hlídání pro nás není tak důležité, tak to bude spíš flatík. A navíc jak už tu někdo psal..když si zloděj vyhlídne zrovna váš dům, ani sebelepší hlídač ho nezastaví...

Samozřejmě je jasné, že jakékoliv štěňátko si přinesu domů a bude mít dobrou povahu, tak si ho zamiluju. Ale neříkejte mi, že všichni vybíraj jenom podle povahy?! Na vzhled kouká každej...a věřte mi, že já taky nevíbírám jenom podle vzhledu a navíc to rozhodnutí není jenom na mě a když mi celá rodina řekne, že tenhle se jim vůbec nelíbí tak ho prostě pořizovat nemůžu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání