Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jaké plemeno?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:31
- Nahlásit

Ale neříkejte mi, že všichni vybíraj jenom podle povahy?!
Právě že ne, a to bohužel.

Chce to koukat, co se ti líbí, a pak vyřadit ty, co bys jim nezvládla dát odpovídající vyžití (i kdyby se ti líbili nejvíc). V ideálním případě.

Eleanor
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:33
- Nahlásit

Chce to koukat, co se ti líbí, a pak vyřadit ty, co bys jim nezvládla dát odpovídající vyžití (i kdyby se ti líbili nejvíc). V ideálním případě.

A právě takhle jsem se dostala k tomu Flat coated retrievrovi

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:41
- Nahlásit

Eleanor
pes se ti samo musí i líbit i když mě nikdy předtím na stafbula ani nenapadlo pomýšlet, jen jsem věděla, že chci krátkosrstýho psa ale studium povahy a jedna návštěva výstavy rozhodla
běžte na flaťáka kouknout na výstavu někam a poznáš, jestli je to ono

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:58
- Nahlásit

PeKrato
ale studium povahy a jedna návštěva výstavy rozhodla

jo jo je to jak virus co

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 13:01
- Nahlásit

Eldoguero
je to jak virus co

to si piš, proto už mám doma dva a to jsem o dvou psech nikdy neuvažovala a přišlo mi to jako bláznovství :-D oni jsou neodolatelní

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 13:23
- Nahlásit

PeKrato
jsou prostě dokonalí ovšem jak jsme zjistili kombinace SBT a AD je naprosto a úplně nejideálnější, co to jde je mezi nimi tolik rozdílnýho a přitom mají mraky společnýho, akorát teda se blbě fotěj

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 13:28
- Nahlásit

Eldoguero
já si na AD netroufám a dva psi jsou můj stopstav navíc ale věřím, že se můžou nádherně doplňovat focení je nemožný, to už jsem vzdala

helps
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 13:29
- Nahlásit

Eleanor

Děkuji za návrhy plemen...všechny jsem si je prošla na internetu a v atlase a po poradě s rodinou to vypadá, že si pořídíme flata nebo choského psa ;) povahově jsou pro nás nejlepší, tak teď už si stačí jenom vybrat. Jelikož hlídání pro nás není tak důležité, tak to bude spíš flatík. A navíc jak už tu někdo psal..když si zloděj vyhlídne zrovna váš dům, ani sebelepší hlídač ho nezastaví...

Myslím, že je to fajn výběr. Pokud se jim budeš věnovat, tak to bude, ať ten či ten, dobrej pes. Teď bych taky radila objet nějakou výstavu a vybrat chovatele pečlivě, abyste si domu nepřinešli štěně z nějaký množárny. Pak se někdy ozvy až bude štěndo doma.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 13:36
- Nahlásit

Marush
ne, utopit ho nedokážu, budu ho muset zastřelit v lese za humny...
Eldoguero
pani v úterý kočky, ve čtvrtek psy jo, kdyžtak (nebo vobráceně
to musim čekat až do příštího tejdne?

ale jinak Flat je ok, jsou krásní a vyčůraní, jak díra do sněhu

Marush
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 16:02
- Nahlásit

Eldoguero
jsou prostě dokonalí ovšem jak jsme zjistili kombinace SBT a AD je naprosto a úplně nejideálnější

to je propaganda....pošli mi jednu malodogu teda,už se na to nemůžu koukat

moll
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 06:38
- Nahlásit

když si zloděj vyhlídne zrovna váš dům, ani sebelepší hlídač ho nezastaví...
no - stačí, aby ho nepustil ven... bez narušení integrity. to právě dost často dějají ruští pastevci a filáci - čekají, kdo vleze dovnitř, zbytečně na sebe neupozorňují, ale pak zadrží do příchodu pána - někdy je narušitek vcelku, jindy na kousky ...to už podle situace

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 09:23
- Nahlásit

moll
to právě dost často dějají ruští pastevci a filáci - čekají, kdo vleze dovnitř, zbytečně na sebe neupozorňují, ale pak zadrží do příchodu pána - někdy je narušitek vcelku, jindy na kousky ...
Hehe, když nám šmatá na plot pošťačka, tak bych tipla, že by byla z té kategorie "na kousky"

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 09:54
- Nahlásit

moll
stačí, aby ho nepustil ven
No, tohle mi dělal i můj dřívější špicoun vlčoun v dobách, kdy tady o nějakých pastevcích nebylo ani potuchy, léta jsme museli chodit vyprovázet všechny návštěvy včetně rodiny až k brance, protože nikomu jinému nedovolil sáhnout na kliku. Jako nikdo neprovokoval nadmíru, takže kategorii na kousky jsme nikdy nevvyzkoušeli.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 10:20
- Nahlásit

LucieS
no - poštačka by musela být extra statečná, aby šmatala po plotě, z jehož druhé strany se na ni smějou tlamy 2 fil a asijatky a nebo dvou fil a caníka
naši pesové k přednímu plotku se schránkopu a hlavním vchodem nemůžou, mají jen zahradu a barák. i tak dokážou natropit povyku víc než dost, protože hlídají vše, co mají v dohledu, tj. chodník, silnici, pole, les, parkoviště u silnice.....a tudle lítaly i hoirkovzdušné balony a tak museli hlídat i nebe - z toho byli viditelně nervozní, protože to dřív považovali za zónu bez možných narušitelů a teď zjistili, že se mýlili...

kategorii "na kousky" jsme naštěstí taky nevyzkoušeli, ale asi jen díky opatřením jako je el. ohradník kolem plotu a dostatek přepouštěcích a zamykatelných místností v baríáku

helps
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 10:44
- Nahlásit

moll

no - stačí, aby ho nepustil ven... bez narušení integrity. to právě dost často dějají ruští pastevci a filáci - čekají, kdo vleze dovnitř, zbytečně na sebe neupozorňují, ale pak zadrží do příchodu pána - někdy je narušitek vcelku, jindy na kousky ...to už podle situace

to je sice pěkné, ale v podstatě se dá říct, že žádnej pes není překážka... kdyby někdo chtěl, tak ti ho pifne nebo otráví. druhá věc je, že jakkoli jsou geniální hlídači, zadavatelka chce rodiného psa, s kterým chce dělat agi nebo tanec atd,. takže i když jsou pravděpodobně nej hlídači, je to celkem k ničemu informace navíc, nechceme snad tvrdit, že je to pes pro začátečníky ni?!

moll
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 11:15
- Nahlásit

helps
nechceme snad tvrdit, že je to pes pro začátečníky ni
to určitě ne - zvláště po zkušenostech uvedených v tematu [i][/i] spíš to byla reakce na to, že pes v podstatě není překážka...

helps
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2011 15:27
- Nahlásit

moll

jasný to chápu... ale zas sme se bavili, že dneska je zákon spíš na straně zloděje, tak vono občas není dobrý mít kavíka, kterej doručí zloděnej na kousky

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání