| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:10 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Marush
myslim že většina lidí vybírá podle vzhledu,ale pokud to bude jeden z faktorů ale ne jedinej, nevidim na tom nic špatnýho...
Ja na tom taky nevidim nic spatnyho, proto jiz potreti doporucuji ty vystavy, kde prave vzhled uvidi ihned a treba jim padne do oka neco uplne jinyho...
Eleanor
flat coated retrívr není hlídač ani maličko
Tak to borderka take ani malicko.
|
Eleanor
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:11
- Nahlásit
Na výstavu určitě zajdeme ;)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:13
- Nahlásit
Eleanor
alespoň trošku hlídače
a to měla být ta borderka? A australák taky? Chtěli byste černobílýho hlídače, ne úplně nějaktivnějšího raplíka... moc požadavků naráz. No já nevím, má bejt v boudě, atd. vám by se snad hodil německej ovčák (akorát není černobílej teda)...
|
Eleanor
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:15
- Nahlásit
ale to nemusí být černobílý pes! to jsem špatně napsala...jenom nechceme toho flekatého australáka. A u australáka i borderky na internetu píšou, že to žádní extra hlídači nejsou ale taky to svedou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:16
- Nahlásit
Eleanor
Černobílej hlídač? Tak to fakt jen ten špic.
Jinak fakt nevím, co český strakáč? Ale ten netuším, jestli může bydlet venku.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:16
- Nahlásit
Eleanor
že to žádní extra hlídači nejsou ale taky to svedou
myslíš? Mám obojí, ti hlídaj ta maximálně svou misku se žrádlem a zahrabaný kosti, aby jim je někdo nevyfoukl...věř mi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:17
- Nahlásit
Eleanor
Borderka nehlídá vůbec, jako jo, občas i štěkne, ale každému zloději by donesla míček, aby pěkně házel.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:18
- Nahlásit
Maya
ale každému zloději by donesla míček, aby pěkně házel.
jóóó to je přesný
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:19
- Nahlásit
Eleanor
australáci jsou i trikoši. A co takhle celočerná německá ovčanda? Flatíci jsou super. Každý pes hlídá....aspoň štěkne a budí respekt.
|
Eleanor
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:19
- Nahlásit
Tak to jsem netušila...v tom případě borderka určitě nebude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:20
- Nahlásit
Eninka
Jo, od borderky akorát každý zdrhá, když už má upadlou ruku od házení. Tak jedině tak, že by toho zloděje zahnala.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:21
- Nahlásit
Maya
co český strakáč?
to je králík,ne? ten je pěknej ale podle mě zahradu neuhlídá i kdyby se rozkrájel
Eleanor
bordera ti nic neuhlídá si myslim...nevim
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:22
- Nahlásit
Marush
bordera ti nic neuhlídá si myslim
uhlídá... svůj balónek přeci
|
Eleanor
Člen |
- Nahlásit
Flat coated retrívr by byl i povahově pro mě. Tak toho zkusím navrhnout rodině. Celočerný ovčák je taky možný.
|
Maya
Člen |
- Nahlásit
Eleanor
Greni jsou taky černí, hlídači, na cvičák jako stvoření a aktivní tak nějak přiměřeně bych řekla.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:23
- Nahlásit
Maya
zloděje zahnala
maximálně na tu zahradu, aby jej mohla pást, uhonila by ho tam k smrti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:24
- Nahlásit
Marush
Hlídací králík je strašně nebezpečnej, to nevíš?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:26
- Nahlásit
Eninka
uhonila by ho tam k smrti
jooo, bože jak já vždycky ráda po dovolený borderu vracela, pak jsem se musela měsíc regenerovat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:28
- Nahlásit
Eleanor
Australský ovčák by byl dobrý, jenže ten je ve většině případů (podle obrázků z internetu) barvy blue merle atd. a my bysme chtěli tricolor nebo černobílého
nesmysle..trikolorních australáků jsou mraky a je v nich největší výběr bo všici chtěj ty blu merlatý flekatý
a oproti bordeře nejsou tak akční. Z vlastní zkušenosti ted musím říct že když vidí že na ně čék nemá čas tak si lehnou opodál a stačí jim bejt nablízku. Nejsou otravný..teda aspon ten můj není ....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:28
- Nahlásit
Maya
to ti věřím,já to mám dnes a denně ty stavy. Ona je schopná otravovat s balónkama aji v noci, když všichni spíme. Tahá do postele medvídky, balónky, bačkory a tak, a vyžaduje noční hrátky. A když ju pošleš k...čertu, tak po nás začne skákat a lítat jak torpédo. A to není žádný štěně. To ta australačka nás nutí jen přes den, v noci spí jak mimino.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:31
- Nahlásit
Fajka
když vidí že na ně čék nemá čas tak si lehnou opodál a stačí jim bejt nablízku.
to je pravda, akorát ta moje to co pět minut zkouší znovu, jestli jsem si to náhodou nerozmyslela a létající talíř má u toho zkoušení už pro jistotu v hubě a koulí na mě u toho prosebně oči
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:35
- Nahlásit
Eninka
to je pravda, akorát ta moje to co pět minut zkouší znovu, jestli jsem si to náhodou nerozmyslela a létající talíř má u toho zkoušení už pro jistotu v hubě a koulí na mě u toho prosebně oči
promin nedočítám....mluvíš o bordeře nebo australákoj?
muj australan to nezkouší hezky leží odpočívá klidně 2-3hoďky...ale jakmile se zvednu třeba od PC tak je okamžitě připraven a na nohách na jakoukoliv akci
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:36
- Nahlásit
Maya
Hlídací králík je strašně nebezpečnej, to nevíš?
Jako je,právě až moc...už jen jak výstržně hejbe tim čumáčkem furt,to mě zneklidňuje
Eleanor
Celočerný ovčák je taky možný.
A co jakoby znakáč NO ale ten černej s hnědýma znakama podobnýma jako hovaward?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:47
- Nahlásit
Marush
Maya
Eleanor
flekatej pes působí na lidi přátelštěj, velcí tmaví psi jsou v podvědomí lidí "agresóři", snad s výjimkou těch černejch retrievrů.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:48
- Nahlásit
kachna_
To je von!! Králík vlkodlak!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:50
- Nahlásit
kachna_
I ti retrívři, známá měla fletíka, fakt milej pes a lidi se ho báli jen kvůli barvě, ostatně bych řekla, že to platí i pro vlkoše, mého Kima se lidi taky bojí, asi že má černou masku nebo co a je větší nebo nevím a přitom on všechny tak miluje pokud není doma ve službě.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 20:58
- Nahlásit
kachna_
co to je za zlýho králíka? Bojim
Maya
ostatně bych řekla, že to platí i pro vlkoše, mého Kima se lidi taky bojí, asi že má černou masku nebo co a je větší nebo nevím a přitom on všechny tak miluje pokud není doma ve službě.
taky myslim těch se taky lidi bojí...ale bílejch vůbec, viděla jsem v Jílovym bílýho aziata co z dálky vypadal jak golden a byl šíleně činanej a každej si ho chtěl hladit..což se pochopitelně nesmělo, ale měl žlutý voči,to ho dost prozrazovalo
|
helps
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 21:05 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Eleanor
Víš co tvůj problém je, že se hrozně řídíš vzhledem... samo, že se ti pes musí líbit, ale věř, že ať si domů přivedeš psa jakkoliv vypadajícího, když vybereš plemeno k tobě se hodící, bude ti jedno jak vypadá... naopad známej myslel, jak moc nádhernej je malamut a pak na ní volal ty svi.ě a už mu asi bylo jedno, jak je krásná Tím chci říct, že třeba tvoje že chceš AUO, ale že se ti nelíbí blue merle atd (btw, teď zrovna na každém tréninku mazlím tři trikolorní štěnda - určitě to není zas taková vzácnost). jsou zbytečný řešení. Já si myslím, že flatík, kterýho navrhla Biluška by byl nejlepší. Teď máš třeba velký voči, ale věř že přes zimu je to jinak - taky se ve spoustě klubů ani agility přes zimu neběhá -, budeš mít jiný zájmy až odejdeš na VŠ, tak by pes taky měl určitě míň pohybu. Proto BOC bych rozhodně nebrala. Chytrá? To jistě, ale především pes, kterej musí pracovat hlavou a taky mi připadají až úplně psycho - potkala sem jich spousty a znám i takový, který pasou cokoliv od aut, přes cyklisty po běžce.. na to aby to člověk zvládnul zkušenosti potřebuje. Australák je podle mě sice ne takovej mentál, ale dominantnější a i tak je hodně aktivní.... šeltie je určitě vděčná, že jí nechcete, protože pochybuju, že by se jí líbilo samotný na zahradě. BTW, Flat je hlídač - naopak o něm píšou, že ze všech retrívrů hlídá nejvíc. Štěká každej pes, takže ... BOC by ti taky nehlídala bůhví jak.
Jinak opravdu na vzhled koukej až na druhém místě. Není to zdaleka nejdůležitější. Za sebe ten Flat - respekt velikostí vzbudí, vlastně i barvou, ale jsou to milí psové a jak říkám možná ještě nakonec hlídá líp jak celá tvoje BOC Aktivní jsou, ale zas tě nezakousne, dyž se jeden den nebude nic dít.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 21:08
- Nahlásit
Fajka
tohle bylo zrovna o australačce, a s tím, že kam se pohnu, tam letěj ihned za mnou všichni tři, mám to samý. Připadám si, jaky bych "chytla" tři klíšťata
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 21:34
- Nahlásit
Eninka
tam letěj ihned za mnou všichni tři, mám to samý. Připadám si, jaky bych "chytla" tři klíšťata
jo to je přesně ono.. je to pro mě nový tohle moje první vemeno nedělá a nedělalo nikdy.
Ale je to docela vtipný když tvrdě spící australáček je najednou na nohách, chvílema to vypadá jak kdyby to byl reflex a on se probudil až ve stoje a kouká vykuleně co se to vlastně děje a jak to že stojí
|