Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / cca dvouletý labrador x ohař vhodný pro aktivní lidi
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Tak tohle je ČERT, zhruba dvouletý pes, jehož páníček je zcela nečekaně v nemocnici, dlouhodobě a s tím, že ani po návratu nebude šance, aby se o pesana postaral. Dočasně je pesan u rodičů, ale vzhledem k nepoměru jejich věku a zdrav. potížím a potřebám mladýho aktviního psa, je nutné mu najít nový domov. Není to o tom, že by musel jít z domu během pěti minut, ale určitě je to potřebné. Takže, pokud byste věděli o někom aktivním, kdo by hledal parťáka, ozvěte se mi prosím. A teď pár dalších informací:

Pejsek je očipovaný policejním útulkem, odkud si ho páneček před dvěma lety vzal. Má fungující mezinárodní očkovací průkaz. Je to zřejmě kříženec nějakého ohaře s černým labradorem, který u něj nese černou barvu. Je krásný, je velmi milý, syn se až do dnešních dnů o něj pečlivě staral, pravda, výchova trošku pokulhala, ale labradoří povaha dělá svoje, je zlatíčko. Svoje také dělá i povaha ohaří, je to pes sportovec, aktivní (trošku mě připomíná maďara). Nemá problém s neagresivními pejsky, s lidmi, ani s dětmi, trošku jsou problém kočky, které honí, ale zatím ne „natvrdo“, že by nějakou zabil. Dokáže být doma celý den sám a potichu, zavřený v bytě, nic nezničí, ale potom vyžaduje pořádné vyběhání. Ráno totéž. Se psy je to tak, že když si ho samec nevšímá, je klid, ale jakmile jej nějaký napadne, zatím ve své mladické horkokrevnosti si vyhrne rukávy a "jde do toho".

Čertík potřebuje mladého aktivního člověka, který se mu bude naplno věnovat, asi tak nějak, jako Ty Ešuskovi. Zatím je u nás, ale sháním někoho, kdo ho adoptuje, mám i původní smlouvu od policejního brněnského útulku i s čárkovým kódem čipu

Včera vzali Čerta na vyjížďku s kolem, tak jen pro představu jak Čert funguje:

Potkali jsme žlutého labrouše, který na Čerta plival nadávky, caploval se na vodítku a dělal ramena. Čerta jsem měla v pravé ruce na kšandách (v levé jsem držela kolo) a na okřiknutí "Fuj Čerte" splaskl toho kapřáka na hřbetě a prošli jsme okolo sebe. Takže odhaduji, že skutečně je ovladatelný. Na osmimetrovém navíjecím vodítku, upoutaném ke kostře kola byl na mne napojený a poslouchal co mu říkám. Jakmile zajel do porostu po stranách cestičky nebo cesty, na povel "Vpřed!" okamžitě vyjel ven a zařadil se před kolo. Před křižovatkami lesních cest na volání "Čertíku", zpomalil a sledoval kam se pomalu zatáčím a opět se zařadil před kolo.

Tak... no třeba se v okolí vyskytne někdo o kom byste věděli, že by k sobě spolu s Čertem pasovali.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:33
- Nahlásit

Ten je přenádhernej!!! Úpe moccc

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:38
- Nahlásit

PeKrato

jo je krásnej a myslím, že fakt fajn pes a aktivní, mladej, podle toho co psali o té první vyjížce s kolem si myslím bude i postupem času dobře ovladatelnej, ty čokle nijak moc asi neřeší.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:48
- Nahlásit

Jinak pesan je MORAVÁK teď se nachází ve vesnici mezi Brnem a Kuřimí

Bude mít pochopitelně svou kompletní výbavičku, postroje, voditko a jiné nezbytnosti.

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 11:50
- Nahlásit

PetraK

pesan je MORAVÁK

tak to je můj člověk, ten pesan, moraváci jsou stejně nějlepší

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 09:24
- Nahlásit

tak po pár dnech poposunu trochu na oči

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 15:31
- Nahlásit

s radostí v hlase oznamujeme , že ČERT JEL DNESKA DO NOVÉHO DOMŮ. A ještě větší radost mám, že nejede do neznáma a bude i nadále kontakt.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání