| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 23:38
- Nahlásit
Eldoguero
A ano ano, mi všichni co máme psy s PP na nich vyděláváme strašlivé peníze už jen za to, že je máme
Jenom na PP psech? Tak to su lepší, vydělávám miliony na starém,chromém Kofíkovi z útulku
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 23:46
- Nahlásit
Biluška
jsi nejlepčí
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 06:26 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
jj, ve psech jsou těžký prachy. Loni jsem si dělal bilanci, zapisoval jsem si výdaje za psy a na konci roku mi vyšla suma 250 000,- Kč. A to sem do toho nepočítal vozejk na psy, páč to byl mimořádný výdaj, kvůli pohodlí a to neni zas tak nezbytně nutná položka.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 06:55
- Nahlásit
pajda222
rači výdaje nepočítám páč v ten moment bych se musela dat na rybičky. Ten vozejk mi přijde ještě jako zanedbatelná jednorázová investice oproti tréninkům a naftě,kterou projezdím tyjo Kolik máš psů? si udělám tu bilanci poměrem
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 07:12
- Nahlásit
Také platím figuranky, beznín, pomůcky, atd....
Momentálně mám Roční čubu ve výcviku, ale loni ještě nebyla nebo byla mrně. Pak mladýho psa v tréninku a staršího psa, kterýho už jen udržuju v tom, co umí. Ale kousat ještě chodí. No pak jednoho dědka, který už jen žere a jezdí s náma jen, aby se vyvenčil. A žrádlo pro něj zahrnuté nemám, jelikož baští většinou to, co se psem někde dostanem na závodech.
No ono vozejk za 160 tisíc nejni ani zas tak zanedbatelná částka. Sem za něj utratil synátorovo stavebko.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 07:32
- Nahlásit
pajda222
No ono vozejk za 160 tisíc nejni ani zas tak zanedbatelná částka. Sem za něj utratil synátorovo stavebko.
Měl synátor radost? ale tak na co stavebko.... může bydlet s pejskama v tom vozejčku
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 07:40
- Nahlásit
pajda222
hm tak to ja sla do lacinejsiho produktu me stal jen 70tis. Tze s psama jsme na tom stejne, akorat nemam duchodce, tze nechcu zadnou konecnou rocni zuctovaci castku vedeeet
Měl synátor radost? ale tak na co stavebko.... může bydlet s pejskama v tom vozejčku
nebo si kopit stan se da neska sehnat celkem levno
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 07:41
- Nahlásit
helps
Jsem stejného názoru.
Tak on to ještě zas tak nechápe, že přišel o penízky. Je mu teprve 7 let. Než půjde z domu, tak mu naspoříme jiné.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 07:45
- Nahlásit
viky
Tak já kupoval šestibox, jelikož již brzy přibude další pesan a ještě mám občas nějaké psy na výcvik od známejch. Nechal jsem do něj zabudovat vše moderní, jako je solární ventilátor, klimoška atd... Když už, tak už pořádnej. Akorát bych potřeboval ještě vyměnit auto, aby tomu vozejku nedělalo ostudu, ale druhýmu synovi končí stavebko až za 4 roky, tak musím počkat.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 08:13
- Nahlásit
pajda222
máš od Jirky Čejky? Nebo WT ?
se divám, že si budu muset pořídit ty decka aspon na to abych měla na pseky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 08:15
- Nahlásit
pajda222
stavebko mu seber, me ho rodice taky "sebrali" a neslozilo me to fakticky sou to ale tvy penize, tak syn muze bydlet v boude;)
jinak teda celkem chudak pes, kdyz si vemu ze mi chovatelka co od ni ja mam fenu rekla, ze segra moji feny ve svym roce uz mela vrh bezpapiraku tak z toho taky nadsena nebyla... a co teprv kdyz se v podstate chovatel stenatek docte na netu takovy veci co jsou v tomhle tematu, asi docela odradi... na druhou stranu tezko hledat hranici mezi poznanim, jestli novy majitel je OK a bombardovanim mailama ob dva dny s pozadavky na fotky a stav psa...
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 08:17
- Nahlásit
viky
WT
No jo, jenže ony ty děti i něco stojej.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 08:18
- Nahlásit
cernej caj
Já jim našetřím jiné, když teda nebudu muset zase něco kupovat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 10:28
- Nahlásit
pajda222
Akorát bych potřeboval ještě vyměnit auto, aby tomu vozejku nedělalo ostudu, ale druhýmu synovi končí stavebko až za 4 roky, tak musím počkat.
))))) pane vy ste krkavčí otec ))) ale nejvtipnější )))
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 10:35
- Nahlásit
Gerda
Já??????? a krkavčí? to snad nejni ani možný.
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 20:32
- Nahlásit
Nečetla jsem příspěpěvky, neměla jsem čas, ano ujíždějí mi nervy...psa jsem před dvěma hodinama odvezla na kliniku v akutním stavu, teplota a laxnost, krevní testy vyšly strašně...psa mi domů už nedali, že minimálně tři dny na kapačkách a kdoví jak to dopadne...chovatelce jsem volala, mobil nebere...komunikuje jen přes sms a ještě blbě. Ať si o mě myslíte co chcete....přeci není možné mít štěně do sedmi týdnů jako chovatelka doma a nevšimnout si, že v kotci uklízím srač...
Nezveřejním jméno veta, nechci si podseknout nohy. Chovatelka mi na mobil napsala, že smlouvu nemám a tak mám smůlu...psa mám opravdu ráda, kdybych neměla nebyla bych ochotna do něj vrážet další tisíce. Ze začátku se mi taky zdálo, že nabídka chovatelky mi slevit tři tisíce je slušná a že jsem to přehnala...no, teď už to vidím jinak.
Jako mít doma štěně pět týdnů a od prvních dnů do něj vrážet další peníze protože vidíte, že s ním něco je a chovatelka mi poslala léky na průjem a nějakou pastu na odčervení s tím, že mu to pomůže....vet se smál a chytal se za hlavu.
Teď už myslím jen na to jak tomu malému tvorovi je někde samotnému na kapačkách...a ano klidně ,mne strhejte...ale když je paní " chovatelka " tak čestná, proč mi nedala smlouvu o kterou jsem jí výslovně žádala? Že by proto aby nemusela na finančáku přiznat za kolik, že to prodává štěňata??
A že jsem ho nazvala chcípákem bylo myšleno zdravotně...kdyby někdo z vás dal už tolik za nemocná zvířata co já a věřil, že teď už to bude jiné a lepší, když mám štěně za tolik a tolik a jistě bude zdravé...a zase nic...
No, nemá to smysl...paní chovatelka je množitelka a nikdo mne nepřesvědčí o opaku! Ale došla mi trpělivost! Aby mi psala na mobil co s tím štěnětem dělám, že je nemocné? NIC! Nic s ním nedělám...jen se snažím aby přežilo!!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 21:36
- Nahlásit
oliverka
když mám štěně za tolik a tolik a jistě bude zdravé...a zase nic...
To musíte do Tojoty jinde to nemaj. Bože a poříjde doba kdy budou manželé vracet manželky rodičům páč nemaj předmanželskou smlouvu stím,že jaksi nejsou s ženou spokojeni a nutně ji musí vyměnit za jiný model.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2011 10:40
- Nahlásit
Si velmi živě pamatuju, jak paní Blanka (mmch je jí kolem 41let ) velmi osočovala a žalovala všechny okolo, když se snažila vyléčit nemocného koně. A to pak lítaly mnohem ostřejší slova, než na ifauně. Tipuju, že léčbu by spíš potřebovala sama.
|
Amina9
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2011 20:17
- Nahlásit
Oliverka
štěně NO stojí od 6 - 15 tisíc vše záleží na domluvě mezi chovatelem a kupujícím. Mít zdravé a výstavně úspěšné zvíře, nebo zdravého šikovného pracáka je sen každého z nás, občas se to dá i sloubit ). U malého štěněte je to vždy sázka do loterie, nikdy nevíš co z něho vyroste či jaké nemoc vás potká ať už dědičná nebo získaná. Buď si psa nechej, vyléči ho a měj ho ráda takového jaký je, nebo ho vrať chovatelce.
Raději napiš přesnou diagnózu od veta, stále nějak nevím co mu je a jak by se mu dalo pomoci.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2011 22:55
- Nahlásit
oliverka
pokud vím já, tak chovatelka chtěla a stále chce štěně zpět, z právního hnediska jde oboustraně odsoupit nejen od smlouvy psane, ale i od ustní dohody. Dál, žadala tě o jmeno veta a o lekářskou zprávu. Proč jí ji nechceš dát?
Jediný o co ti jde je hazet tu špínu a pomlouvat chovatelku. Osobně být to psík z mého chovu, tak na klinice nebude pes, ale ty, páč toto je na upravu fasady. Začni s Petrou normálně komunikovat, slušně, ne vulgárně přes sms (mmch, bych si je ukládala, myslím, ´že se budou hodit) a problém se vyřeší. Každopádně, štěnátku přeju zdraví a návrat do CHS z Gargamellu. Tam mu bude líp.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 08:00
- Nahlásit
viky
já myslím, že ať napíšeš cokoli, že to je jak mluvení do zdi hlavně ať nakonec nestrádá hafan, jsem celkem zvědavá jak tohle celé skončí
|
helps
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 08:59
- Nahlásit
cernej caj
špatně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:06
- Nahlásit
helps
taky mám obavy, že máš pravdu...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2011 16:11
- Nahlásit
Psíček
jsem dostal hnačku
nežer ty vokurky prosím tě...
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 16:34
- Nahlásit
Dobrý den,
rozhodla jsem se to nějak mezi námi ukončit. Takže asi tak. Olivera si samozřejmě nechám. Je sice nemocný a celý život zřejmě bude, nedá se nic dělat. Poskytnu mu vše co ke svému spokojenému životu u mě bude třeba.
Nepočítám s tím, že byste mi nějaké peníze vrátila a upřímně řečeno už je mi to jedno. Když už jsem u veta nechala 6.500,- a dalších 2 200,- za speciální dietu a další 3 000,- než pejsek přišel aby měl vše nové a Vám těch 10 000,. ze pejska...no, to už mne nevytrhne!! A samozřejmě, je mi jasné, že náklady u veta nekončí.
Víte proč jsem tak rozčilená, že pes není zdráv? Ne? Tak já vám to povím. Měla jsem dva Novofoudlandy - oba nemocné srdce ohromné náklady na léky a veta. Pak jsem měla tři NO a všichni měli zlatého stafylokoka...opět ohromné náklady za léčbu ale bez úspěchu. Pak jsem měla koně A1/1 krasavec a charakter. Dostal nějakou kožní vyrážku, nikdy se nepřišlo oco šlo. Měla jsem kožní stěry až v Anglii na rozbor vše negativní, koník mi málem umřel, jak to přišlo tak to po půl roce odešlo ale po kortikoidech měl zase v tahu nadledvinky, opět léčba...stálo mě to kolem 60 000,- a to nekončí...tři roky byl jakž takž v pořádku a přišlo oko...opět nikdo nikdy neviděl...dle vetů. Vypadávala mu čočka...neuvěřitelné, leč reálné.
Zvažovala jsem operaci v Mnichově...ovšem přišla další rána. Srdce...prostě měl slabší záchvat a pak už nebylo možné zákrok podstoupit a i věk hrál roli. Měla jsem ho 17 - let a protože už to spíše bylo utrpení nechala jsem ho před Silvestrem uspat.
A pak přišla deprese, stesk po milovaném zvířeti. Koně už jsem si koupit nechtěla, nezvykla bych si na jiného. Dlouho jsem zvažovala, jestli vůbec nějaké zvíře mít. Ovšem jak měsíce ubíhali, já jsem čím dál víc postrádala zvířecího kamaráda. Lidem příliš nevěřím a zvířata jsou čisté duše, opět jsem zatoužila se toulat po polích a loukách. Volba padla na osvědčenné plemeno NO. Dva měsíce jsem vybírala chovnou stanici až se mi zalíbila ta Vaše. Okouzlil mne Enzo.
Píši Vám toto vše abyste pochopila i Vy mne. Proč jsem reagovala tak jak jsem reagovala. Vytoužené a očekávané zvíře přišlo domů a od začátku trávím spoustu času dojížděním denním na veterinu na injekce, pak najednou přijde kolaps a pes na poslední chvíli na kliniku na kapačky. Bylo mi vetkou řečeno abych se smířila s tím, že pes nikdy nebude velký a statný, bude hubený a špatně krmitelný a příliš práce s ním asi taky neudělám, je ihned unavený.
Po tom všem čím jsem si se zvířaty prošla, jsem tak strašně očekávala, že teď....teď už to přece musí vyjít a budu mít psa svých snů....zdravého. Nevyšlo.
I tak ho ale miluji a věnuji se mu denně. Chodíme ven co zvládne sám a učíme se spolu něco nového. Pes asi opravdu bude mít povahu po Enzovi...aspoň něco pozitivního...kousání miluje nade vše...ničeho se nebojí.....ovšem určitá dávka tvrdohlavosti tam také je.
Závěrem tedy jen toto. Měla byste jako chovatelka zvážit, zda se tato zdravotní chyba nemůže projevit i u jiných štěňat. Měla jsem opravdu vztek a chtěla jsem Vás zažalovat, zřejmě bych spor vyhrála ( dle právníka ) ale už je mi to jedno. Oliver má domov, milující rodinu a vet. péči.
Doufám, že alespoň PP opravdu dostanu, i když je jasné, že takového jedince by byla sprostota uchovnit a přenášet špatný genetický kód dále. Ale přesto za těch 10 000,- chci aspoň PP.
Blanka Vozárová
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 16:35
- Nahlásit
Ještě chci dodat,,,,Impact dostala kopii tohoto mailu....proč jí sem nedala SAMA ....nechápu....
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 16:54 - Změnil/a: oliverka
- Nahlásit
impact
Já si Vás pamatuji a dodnes zvažuji vykání....vy jste byla tak strašně proti mně když jsem řešila koně....bylo vidět jak jste hloupá a opět zvažuji vykání.....
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 17:06
- Nahlásit
Psíček Hnačku měl můj pes a to od sedmého týdne....tedy pod data co mi byl prodán....
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 17:32
- Nahlásit
Psíček
a mezi námi.....myslela jsem si o Vás cokoli ale nkdy jsem si nemyslela, ře jste mimo....a to se můžem i hádat....
|
oliverka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 17:38
- Nahlásit
JAK DLOUHO ještě budete zticha?? Ozývají se mi lidi na mail....četli to tady...taky maj štěně ze stejné chovky....
|