Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / z Ga***u
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 21:44
- Nahlásit

Koupila jsem si vysněné štěně...chtěla jsem fakt špičku a tak jsem místo 6 000,- dala 10 000,- a myslela jsxem si, že to bude ok... No...štěně jsem přivezla v semi týdnech....měl průjem...myslela jsem si, že to srovnám, nesrovnala....veterinář, krev, rentgen a sono, rozbor stolice...nemocná slinivka...vet, dieta na dosmrti...chovatelka nedala smlouvu...prej jí nejde tiskárna a další výmluvy...je ochotna mi vrátit jen ty 3 000,- za veta...nesouhlasím....podávám žalobu....pes bude nemocný celý život...jiné štěně odmítám...mám citovou vazbu...nevím co by se s ním stalo....a teď raďte!!

Yves
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 21:48 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

co poradit? že osobně bych si štěně za desítku bez smlouvy nevzala, i kdyby bylo ze zlata.
nakonec buďte ráda, že se na nemoc přišlo včas, doživotní dietu má dost psů. bude to složitější, ale ne nemožné. a díky vám ten drobeček aspoň prožije třeba že ne dlouhý, ale aspoň dostatečně hodnotný život, i přes svou vadu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 21:58
- Nahlásit

oliverka
pokusila bych se nejdřív s chovatelkou dohodnout na nějaké finanční kompenzaci, nebo odběru jiného štěněte (bezplatně) z jiného vrhu, event. jí "pohrozila" zveřejněním problému a jeho řešením v rámci klubu, dřív než bych šla k "vyšší instanci"

oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:01
- Nahlásit

Tím, že jsem to zveřejnila..jsem udělala to nejhorší...a soud samozřejmě bude...nejsem týpek na ochcávání...

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:18
- Nahlásit

oliverka
a teď raďte!!
Pěkný, pěkný.. A to jste někomu dala 10.000 jen tak? Bez smlouvy? Za blbost se platí... Co po ní požadujete? Máte ve smlouvě napsáno, že štěně je bez viditelných vad, není nemocné, atd? Nemáte.

Chovatelka nemá žádnou povinnost se Vám finančně kompenzovat, když je štěně nemocné. Měla by povinnost v případě, že by se Vám k tomu zavázala smluvně. Ale smlouvu očividně žádnout nemáte.

Bude to znít převelice hnusně, ale o co se chcete tedy soudit?

oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:21
- Nahlásit

Jen o čest,,

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:29
- Nahlásit

oliverka
Budete se soudit deset let o čest? Panebože.. Upřímně, opravdu, co od toho soudu čekáte?

Pokud nemáte v ruce jediný papír a navíc záměrně prošvihnete dobu, kdy můžete ze zákona štěně vrátit, tak bohužel, ale na tohle jsou české zákony krátké. Budete se pět let soudit o nic.

Ne, že bych takové chování schvalovala, ale ukrutně jste si naběhla a prostě narazila na PP množírnu. Ale díky chybám, které jste udělala, v podstatě nemáte téměř šanci cokoliv soudně získat.

oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:34
- Nahlásit

Impact: Nejde mi nějak na Vás reagovat...nevím proč.

České zákony....fungují přesně tak, jak tomu kdo rozumí....je mi líto...pokud jste právník, nebo přítel je právník, dá se...

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:40
- Nahlásit

oliverka
Ne, nejsem právník. Jen mám mnohaletou zkušenost stran řešení podobných kauz dle našich zákonů a kupodivu, žádná nedopadla špatně pro množitele. Jsou ty zákony nějaký divný.

Každopádně budu velice ráda, pokud mne sem potom přijdete informovat o úspěchu.

oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:43
- Nahlásit

Absolutně nechápu, proč nemohu reagovat....ale věřte tomu, že i právník může uspět....

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:49
- Nahlásit

oliverka
Absolutně nechápu, proč nemohu reagovat...
Proč byste nemohla reagovat?

oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 22:55
- Nahlásit

impact
ahá....nemúžu kliknout na citát.....ale na nck....jo, už vím....No, už jsem tady dlouho nebyla....

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 23:05
- Nahlásit

oliverka
Máte nějaký email, na kterém je možné Vás zkontaktovat soukromě?

oliverka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2011 23:13
- Nahlásit

impact
Jistě...omlouvám se...mám v PC program od přítele...nemohu ho zadat...musíte ho číst...zrzek zavináč seznam cz

pajda222
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 06:15
- Nahlásit

oliverka
CHS z Gargamelu jedou ve velkém, ale nemyslím si, že by od nich šla špatná zvířata. Samozřejmě, že v takovém množství se může stát, že se tam nějaké onemocnění objeví, to ale všude. Znám několik zvířat z této chovky. Většinou spíš jen exteriéráci, žádní velcí pracáci, ale krásní a zdraví. Měla jste holt asi smůlu na výběr.
Samozřejmě, že je blbost, že jste ho odvezla bez smlouvy. Já vždy, když jsem prodával ještě dříve štěňata, tak jedině se smlouvou, i když mi kolikrát říkali, že ji ani nechtěj, že je zbytečná, tak jsem na podepsání trval a přesvědčil je, že si ji maj pro jistotu uchovat.
Mám takový dojem, že u soudu moc šancí nemáte. Ona klidně může říct, že jste o jeho stavu věděla a jelikož nemáte smlouvu, do které se právě píše, že je bez viditelných vad, tak nemáte šanci.

makrel
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 06:21
- Nahlásit

oliverka
co má přesně za nemoc? exokrinní insufucienci? s právnickýma věcma neporadím, ale jestli má tu emoc viz výše, tak můžu poskytnout zkušenosti.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 07:23
- Nahlásit

oliverka
Jakým způsobem se dá soudit "o čest"? Jaký rozsudek má podle vás soud vynést? Že se vám má chovatelka omluvit? Nebo, že vám má vrátit deset tisíc? Pokud chcete vrátit peníze je to soud o peníze, nikoliv o čest. Pokud chcete omluvu - to vám za to fakt ten čas stojí?

Berete do úvahy fakt, že chovatelka nemusela o onemocnění štěněte vědět? Že byla přesvědčená, že prodává zdravé zvíře? Některé nemoci holt v sedmi týdnech ještě poznat nejdou, projeví se prostě až s rostoucím věkem...
Když dáte deset tisíc jen tak z ručky do ručky, bez smlouvy, ve které by bylo jasně stanovené, co se bude dít v případě, že se objeví onemocnění štěněte tak je to holt těžký. Podle mě nemáte u soudu šanci uspět, i kdyby jste měla celý klan právníků.
Budu ráda, když nás po soudu informujete jak to dopadlo.

impact
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 08:34
- Nahlásit

Hm, tak já už vím, kdo je dotyčná dáma zač.

Má BANy na většinu koňských serverů kvůli tomu, že je naprosto labilní a blbá. Založí nějaké téma, kde začne brečet, posledně to bylo právě něco s koněm. A když začnou lítat argumenty, tak začne všem dost sprostě nadávat.

Na iFauně už začíná taky.

Čímž za sebe debatu uzavírám. Stačí mi vědět, s kým mám tu čest.

Btw. nevím, o jakou čest se chce soudit oliverka, když žádnou nemá. Má jen plnou pusu hnoje a nadávek.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 09:27
- Nahlásit

njn,tohle je vždycky velký zklamání když se něco podobnýho stane
přiznám se,že jsem též idiot,čubu jsem koupila též za hotový přímo na cvičáku))),smlouvu chovatelka odmávla s tim,.že je to stejně k ničemu ve finále.Ale měla poněkud jiný postoj k věci neb když mi jeden vet umělec se tady snažil nakukat,že má štěně v necelých 4 měsících jakýsi šelest na srdci, hned jsem jí volala..(stejně bych čubu už nedala,ale aby jako věděla)sice se velmi podivovala,ale navrhla okamžitě,že se mnou sjede do Brodu,kam již léta jezdí se svými psy anebo at čubu přivezu a že mi jí vymění za jiný štěně..odmítla jsem obojí a zanedlouho vyšlo najevo,že vet má asi moc bujnou fantazii.nicméně přístup byl zcela odlišný..zřejmě slušnej oddíl

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 09:36
- Nahlásit

Mno, tak jsem se podívala na stejnou diskuzi na ifauně a nestačím zírat - zadavatelka tam píše například toto:
a Ty jsi taky KRÁVA,,, pes je náš miláček....Teba bych zabila ihned....KRÁVO.... jeho nikdy....

Myslím, že opravdu nemá cenu v takové diskuzi dále pokračovat.

Btw: Kopírováno odsud: http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/10565 44/z-gargamellu

pajda222
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 09:40
- Nahlásit

bonc
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:04
- Nahlásit

další důkaz toho, jak nutně tady potřebujem blijící smajlík

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:11
- Nahlásit

taxem to prolítla,nicméně todle je fakt perla!
To je pravda...to znám....ale jednou přijde i cit a končíš...takhle jsem cvičila roky....odpad vyhazovala....ale najednou....zamilovala jsem se....koupila...šrěně...vybrala...a věřila svému ůsudku....vidíš jak jsem blbá??,
blicích smajlů je skutečně zapotřebí,někdo by s tim měl něco udělat

agáta12
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:21
- Nahlásit

A taky ten co z něho vypadávají voči ještě víc

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:28
- Nahlásit

agáta12

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:28
- Nahlásit

bonc
davidkova renata
jooooooo
taky hlasuju PRO blicí smajlík

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:35 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit

gdyš blicí tak pořádně....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:38 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

vlk
umaž to s
aha tak už nic))

vlk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:38
- Nahlásit

davidkova renata
huš sem na to přišnula....

bonc
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2011 10:44
- Nahlásit

děkuji vlkovi že dokonale vyjádřil mé pocity

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání