| Autor |
Zpráva |
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 17:53
- Nahlásit
Tak to děkuji za milé přivítání nevadí doufám když budu všem tykat? já nikdy nevím....
bilksa
no...udělám trochu reklamu flatíka mám z chov. st. Black Brianta, a nad zlaťákem jsem taky uvažovala...nakonec vyhrál tenhle černoch tak doufám že jeho temperament zkrotím
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 18:15
- Nahlásit
Booby
No paráda! Kolik je ďáblíkovi? Já zase uvažovala o flatovi, ale zdál se nám příliš aktivní do bytu (v tu dobu jsme bydleli na studentském bytě), no tak máme doma šílenou zlaťandu. A kdo ji viděl, tak ví, že šílená není nadsázka...
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 18:28
- Nahlásit
bilksa
no já právě zlaťáky v mém okolí co znám, jsou všechno celkem lenoši i v dost mladym věku a to jich znám spoooousty, jenom dva jsou takový celkem střeva, tak jsem si řekla že na sport radši budu volit to (podle knih a lidí atd atd) to aktivnější plemeno z těchhle dvou...ale poslední rok, kdy už jsem měla zamluvené štěnátko flata potkávám víc a víc střelených zlaťáků a přijde mi že hodně jich jsou povahou takoví flati. Vtipné by bylo kdyby sis k téhle pořídila nakonec toho flata a ten by naopak byl na flata zase málo šílenej i když by se takovej možná těžko hledal to je pravda No a malýmu je teprv čerstvě 5 měsíců...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 18:41
- Nahlásit
Booby
Tak to je bobísek malej! Co máte v plánu podnikat? Už si nad tím přemýšlela?
Flatík už nebude, máme doma Charlotte dceru Amálku, ta je ještě praštěnější než matinka a to už je co říct...
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 20:03
- Nahlásit
bilksa
ooo a kolik je těm tvejm dvěma? Tak to si s nimi taky užiješ dost srandy i toho ostatního...takže máš doma dvě zlaťačky? a ještě někoho? no i když ono to asi bohatě stačí žee?
A no právě já ho mám teprve chvilinku je to můj první retrívr doma mám dvě fenky Tibetského teriéra ale retrívra jsem (ani jsME jako rodina) nikdy neměli a plánů s nim mám tolik, že nevím čemu dát přednost navíc se bojim abych mu neudělala spíš guláš v hlavě trochu všim tim co s nim mam v plánu takže nakonec budu muset asi přijít na to, co ho nejvíc baví a nejvíc mu jde a tomu se budeme věnovat nějak víc...ale tak zaprvé bych ho chtěla uchovnit (což ještě čekám jak se přezubí a jak mu naroste tlama aby neměl nějakej předkus nebo něco podobnýho takže to ještě uvidim jak to dopadne všechno...až vyroste tak nějak), ale kdyby se to nepovedlo tak je mi to celkem jedno, protože s ním mám hlavně jiné plány třeba lovecké zkoušky samozřejmě, snad nám to pujde, a taky bych chtěla zkusit vodní záchranařinu nebo nějaký stopy, spíš tak jako pro zábavu, abychom nedělali pořád to samé, to by mě docela bavilo tak uvidim co on. Jako na žádný mistráky nebo do terénu jako pracovní pes asi ne, protože to bych si toho pejska spíš pořídila jakože přímo na to a začla bych s nim dřív, ale ten můj to bude spíš takovej pejsek kámoš a univerzální sportovec no a potom samozřejmě ještě dogdancing pro zábavu, taky asi spíš ne závodně, občas agility (to ale moc zase nechci kvuli kloubům a tak takže jen občas pro pobavení...) tak uvidim, zatim trénujeme jenom aport a základní poslušnost pilujeme pořád dokola a takové ty cviky jako ukaž zuby, stůj, silnice, docela i hledej tak nějak umí když to pujde jako do ted tak to bude skvělý, ale myslim že až přijde puberta...velice rád všechny povely zapomene jo a taky s nim budu samozřejmě všude cestovat na vandry to je jasná páka a vy se něčemu věnujete?
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 20:03
- Nahlásit
hmm ta zpráva je nějaká děsně dlouhá tak to pardooon
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 21:09
- Nahlásit
ahoj vespolek, přeju vám vše nejlepší do nového roku, trochu pozdě teda a hlavně gratuluju novým šampionkám! já jsem svátky promarodila, teď už zas plně v procesu, asi mi zdravotně nesvědčí to sváteční volno z psích věcí je u nás nové to, že Borgo bude koncem měsíce počtvrté otcem, tak doufám že vše dobře dopadne, potomstvo bude zdravé, šikovné a dostanou se k hodným a normálním páníkům..
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 21:32
- Nahlásit
Ketrin1
sice jsem nováček co nebyl zapojen do předešlých diskusí takže o nikom/ničem toho moc nevím, ale i tak také přeji krásný rok Vám i pejskům a štěnátkům, hlavně zdraví všem dvounohým a čtyřnohým (nebo více či méně nohým abych někoho nevynechala... )
Borga sice také neznám, ale určitě bude vše jak píšete, i tak ale držím palce ať to dobře dopadne
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 21:55
- Nahlásit
Booby
Ahoj vítám tě jako zástupce šílených labradorů
My jsme se právě vrátili z veteriny od Duchka,Barbucha má za sebou rentgeny a podle Duchka kyčle,lokty,ramena čisté,opulně ouplně,takže teď jen budeme čekat,jestli to stejně skvěle uvidí i Šebek. Ale jsem mooooc ráda
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 22:22
- Nahlásit
jana33
děkuji za přivítání, zdravím tímto všechny šílené labradory
a když jsem tady...mezi retrívřáky napadla mě otázka (těch časem asi přijde víc, takže mě odtud možná poženete ale věřim vám jako retrívřím mazákům ) máte asi někdo z vás chovné psy, tak mě jen zajímá v kterém jste klubu? nějak nevím do kterého se přihlásit...nebo se přihlásit do obou (nebo kolik jich je, vím o dvou klubech pro retrívry) a pak si vybrat jeden pod který uchovnit kdyby mohl být pejsek chovný? jak to vidíte? mezi retrívry jsem vážně nová tak potřebuji rady
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 22:27
- Nahlásit
Booby
díky, nápodobně a tak všelijak podobně, jen doufám že si budeme tykat, jak je obvyklé, i když já jsem ve věku rodičů většiny zdejšího osazenstva
v klubech jsem obou, i když už to k ničemu nepotřebuju, tak asi z nostalgie jinak bych řekla, že uživatelsky příjemnější je teď rozhodně RK CZ
jana33
Barbucha super!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 22:45
- Nahlásit
Booby
Myslím, že v tomhle ti moc nepomůžem... Kluby jsou dva - Retriever klub a Klub chovatelů loveckých slídičů. Můžeš být členem obou, ale chovat pod jedním. Máš slevy na klubovké a speciální výstavy a na zkoušky pořádané daným klubem.
Já jsem členkou a chovám pod KCHLS, chodím na zkoušky pořádáné jen jimi, tak jsou mi bližší, navíc většina vedení je ze stejného města jako já, tak asi proto...
OD RK jezdím jen na výstavy a kvůli tomu platit členství nechci - to se mi nevyplatí.
Jinak doma u mne mám Charlotte (mamku zlaťandu), u mne je většinou tak 4 dni v týdnu, když jsem déle v práci je u našich. Trochu déle si zvykala, když jsem se přestěhovala, nyní je u mne čím dál častěji a déle - teď ji např. u sebe mám v kuse 3 týdny. Prostě má dva domovy. Pak máme v rodině její dcerku Amálku - ta žije od pondělí do pátku s bráchou a v pátek přijíždějí všichni a jsou u nás do nedělě. No a u našich mám ještě desetiletou německou ovčandu.
Chválím různé plány, nemusíš se bát, že pejskovi zamotáš hlavu, jsou to akčňáci a jsou šťastní ze všeho, hlavně, když to mohou dělat s páníčkem.
My toho s Charlotte také děláme hodně: nejvíce se věnujeme loveckému výcviku - dnes už spíš jen lovecké praxi, canistereapii (hlavně polohování), závodně běháme flyball, poslušnost (tak pro udržení), chodíme dogtrekky (ne ty dlouhé - max. 45km a většinou jen soukromě), pokud tu máme sníh, tak zvládáme krátké skijöjgingy, a když je na cvičáku postaven parkur agility, tak si také skočíme.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 22:45
- Nahlásit
Booby
Určitě se vyplatí být u obou,klubový zkoušky,výstavy máš výrazně levnější,když jsi v klubu a členský poplatky nejsou nijak vysoké
Ketrin1
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 22:54
- Nahlásit
jana33
Necháváš posuzovat Šebka? Tak to budeš mít přísné , držím palce, ať je výsledek stejný!! Až to přijde na papíře, to bude paráda!! Ještě si vybavuju ten pocit, když jsem otevírala obálku s výsledky Amálky, Aramise a Athose, to bylo radosti.
Ketrin1
Držíme palce zasloužilému otci, ať jsou štěníci zdraví a mají ty neeej pány!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 23:18
- Nahlásit
bilksa
Jj u Šebka. Tak Duchek je taky posuzovatel,jen jiných plemen a má taky dost přísnou pověst,takže mu věřím,že to bude v pořádku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 23:19
- Nahlásit
Akorát teda nechápu systém platby složenkou na adresu,to je fakt jak za krále klacka
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 23:20
- Nahlásit
jana33
Určitě, většinou to vychází. Už na to musí mít oko, když neustále rentgenují a on navíc posuzuje! No je to paráda, nic jiného mne ani nenapadlo!!
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 23:28
- Nahlásit
Tak děkuji všem za příspěvky, já jakoby vím jak kluby fungují a k čemu jsou dobré, nevím jestli jsem psala ale mám doma ještě dvě chovné (teda teď chováme už jen na jedné první měla komplikovaný porod tak se musela nechat vykastrovat) Tibetské teriérky, u těch ale je klub jenom jeden takže tam to bylo jasné...ale takhle když jsou dva a ještě je neznám, tak nevím jestli třeba se od sebe v něčem zásadním neliší nebo je některý v něčem lepší a tak, tak jsem to chtěla trochu vyzvědět. Ale asi se teda přihlásím do obou on má ten můj trouba (myslim psa) o jeden řezák navíc, tak jsem si musela zjistit jak se s timhle dá uchovnit (protože přebytečný zuby jsem nikdy neřešila, vždycky jen chybějící a ty vim kolik smí nebo nesmí a jaký chybět ale přebytečný...to jsem nevěděla jak to je protože jsem to nikde výslovně jako vadu ani tak nenašla ) tak jsem zjistila že pod jednim z nich (nevim jestli můžu jmenovat) takové psy uchovní, a u druhého nevím...ale, na takové věci mám ještě čas, stejně ještě čekáme na ostatní zoubky tak uvidím, nebudu s tím otravovat zbytečně
a dobře, mileráda budu všem tykat, je to pro mě příjemnější samosebou, jak by ne, takže Ketrin1 ahooj (jinak, podle toho jak píšu si většina lidí myslí že je mi patnáct, tak není, je mi čerstvě jednadvacet takže už jsem velká holka - tedy jen tím číslem bohužel - tak to jen aby bylo jasno
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 23:43
- Nahlásit
bilksa
no tak to toho zvládáte hodně , taky celkem různorodé to je hezké, nad canisterapií jsem taky přemýšlela, ale s timhle šílencem si to zatím neumím moc představit a pejsků máte v rodině taky dost ale je hezký jak je máte takhle rozdělený mezi sebe a přitom se ti psi vídají se všema já až se budu stěhovat od mámy, což bude teď na jaře už doufám, tak flatík je můj takže pujde semnou, ale ty dvě naše společné tibeťačky si chce máma nechat u sebe, aby tam nebyla sama, na což si zase budu muset zvykat já, teď jsem je tu měla 8 let denodenně u nosu a najednou je uvidim jenom občas až přijedu na návštěvu protože mi je máma nebude chtít "pujčovat"
A můžu se zeptat odkud kdo jste?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 09:48
- Nahlásit
Booby
Jj, psiska se znají, Amálka s Charlottou jsou opravdu nerozlušné dvojky a ještě nerozeznatelné. Do toho jezdí často sestřenka s přítelem a ti mají zlaťáka, stafbullíka a starou bullteriérku.
Takže když se sejdeme všichni je opravdu veselo.
Někteří mají takovýhle počet doma normálně, co Jani??
Jinak na canisku mají lidi pocit, že se hodí jen opravdu klidný pes - vůbec ne. Charlotte dokáže být u dědí akční, ale postupně se naučila zklidňovat, takže dnes běžně hodinu polohuje (normální čas je tak 20-30min). A v normálním životě je to pošuk, jen jsme trénovali a chodili od půl roka.
Jo a jsme z Třeboně.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 15:33
- Nahlásit
jana33
Tak držíme pěsti !
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 17:46
- Nahlásit
bilksa
jo tak to věřím že máte veselo my teď doma teda veselo taky máme řekla bych...celkem nám tu pobíhá (v bytě 3+1 na okraji Prahy, kde bydlím já, máma a ségra - ještě že ten byt je docela velký) 9 psů
a no vidiš, tak to bychom to mohli zkusit taky, já malýho už od doby co ho mám pouštím k dětem (tedy ale vždy jen na vodítku, bez obojku se nedá udržet a zase je mi blbý ho nějak sekýrovat, když vlastně vítá, aby si to nespojil s tím, že ho kárám za přátelskost) a usměrňuju ho jak to jde, ale zatím to fakt nejde, hrozně skáče a máchá packama a snaží se všechno olízat a povalit radostí a i když ho připlácnu k zemi aby aspon neskákal tak sebou mrská jak kapr a fláká ocasem (už mam díky němu zasebou i pát drobných úrazů, třeba oko prolité krví, protože mě švihnul při vítání, ani nevim jak, do oka ocasem a praskla mi tam žilka a měla jsem rudý oko snad měsíc a tak podobně) je to fakt šílenec a když vidím v dálce díťátko, jedno jak starý, tak ho hned uvazuju aby někomu neublížil radostí občas na něj musím zakřičet aby se zklidnil nebo ho odtáhnu pryč protože se to nedá s nim ještě, ale tak snad se zklidní s věkem, když ne tak tu energii využijem jinde a canisterapii třeba vynecháme, mě přijde že fenky jsou na tohle takové lepší, že mají takový ten cit a vědí kdy být v klidu, u těch našich dvou to tak je, u dětí jsou opatrné, i u starších lidí, ale přitom to jsou taky ten ostatní čas ďáblice a psi co znám jsou většinou pošuci pořád (i když ne všichni a ani je tim nechci nějak shazovat ale přijde mi to tak...)
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 17:47
- Nahlásit
a omlouvám se za tak dlouhé zprávy "občas" jsem ukecanější...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 18:48
- Nahlásit
Booby
Jj, kluci jsou v tomhle pomalejší, no...
|
Booby
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 19:51
- Nahlásit
bilksa
to byla ironie nebo fakt?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2013 22:16
- Nahlásit
Booby
Podle mych zkusenosti fakt. :-D
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 09:48
- Nahlásit
Tak včerejší hon na Konopišti super,střelců i psů tak akorát, výřad necelých 700 kusů. Fanda v sedmým nebi, samozřejmě záměnám jsme se nevyhnuli,ale to u ní fakt neřeším,jinak pracovala jak šroubek a byla i pochválená Donesla si asi čtyřicet kousků a nejvíc se jí líbila poslední leč,kdy lítala z krpálu dolů a nahoru jak kamzík a pak si "vynorovala" z hromady klestí křídlováka
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 10:16
- Nahlásit
jana33
No jéjej, to musela být nadšená!! Což to, že jste se vydali na Kono? Tam my se nikdy nedostanem - víkendy plný a v týdnu nemůžu. Pro nás ale možná i lepší - stejně by mne v době, kdy se nesmí psi pouštět rvala na vodítku, bo chůzi když létají bažanti nemáme.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 10:50
- Nahlásit
bilksa
Vždyť vy jste taky byli v bažantnici na Hluboký,tak to je podle mě stejný. Jinak psiska jsou na vodítku, jen když se protlačuje kukuřice a meze,to je chvilka, jakmile se rozestavíš a začne se střílet,tak můžeš psa pustit, což já samozřejmě dělala a moc do toho Fandě nekecala,stejnej systém jako když jdem u nás na kachny. Samozřejmě na vodítku táhla jak kráva,když viděla bažanty zdrhat před sebou,ale dala se usměrnit,Charlot by to zvládla taky
A jinak jsem si to chtěla zkusit a hlavně to dopřát Fanušce, celej rok maká v honitbě, naháňky,dosledy,hony,ale tý drobný moc není,tak aby taky měla příležitost si zanosit
|
michna
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 12:29
- Nahlásit
jana33 bilksa
joooo, zameny neresila, nekdy Fanda nesla i dva najednou ale nedonesla ni jednoho
|