| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 18:35 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 18:42
- Nahlásit
jo, tak to jo, ale ja to tehdy bral spise jako poslusnost, bo jsem ho povelama na vode k te kacene zle hnusne nakonec dotlacil
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 18:47
- Nahlásit
michna
Nj,to jsou dva úhly pohledu a je jasný,kterej oni měli btw ještěže se neleká zvěře na suchu, to jsou furt kachny s bílým bříškem jen malý zádrheleček A já souhlasím,že když se chudáček malý písek té obludy pernatý bál,tak je obdivuhodné,žes ho k tomu přesvědčil
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 18:51
- Nahlásit
jana33
je vecna skoda, ze tady nemuzu verejne prohlasi, ze jsi blbka ))) tudiz jsem to nikdy nerekl!!!!!
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 18:51
- Nahlásit
michna
Já mám názor jasný, když dám dopředu a kor, když pes o kusu ví, tak na jeden povel ji má donést, to je opravdu zásadní neposlušnost, když dám povel, on ví, co má dělat, ale několikrát zkusí neuposlechnout a musím dávat povel znovu.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 18:56
- Nahlásit
a propo, jsem dnes resil, jak cvicit psa, ktery je:
- bojacny
- pomaly
- nemotivovatelny (s vyjjimkou slovni pochvaly)
- bez tzv. drive
Ja jsem vlastne dobry, ze jsem nas dotlacil tam, kde jsem (protoze se nepochvalit sam, nikdo jiny to za mne tak pekne neudela)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:00
- Nahlásit
michna
Hele,klidně můžeš,já myslím,žes včera při předávce na parkovišti v Ikea poznal,že mě nějaké rejpavé poznámky vůbec nepřekvapí,páč jsem na ně poměrně zvyklá . Beru to za projev přízně
To víš,že jseš faaaakt dobrej,hajzlíku
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:02
- Nahlásit
Ewka
vsak v poradku, ja s Tebou v tomhle souhlasim, ale pak prosim o vysvetleni pojmu "povelovani na vode", protoze to je dle Tveho nazoru v podstate zakazane
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:06
- Nahlásit
michna
My jsme tě chválili!! Jste oba pašáci. Benji má prostě na tohle svůj názor, no...
Ewka
Je to opravdu o názoru, pes sice o kusu může vědět, ale něco mu foukne pod nos a může se začít soustředit na něco jiného, pak je na vůdci, jak má psa naučeného na povely a převede ho z toho jeho nápadu zpět na to, co má dělat.
Je to handling a ten je o navádění. Já nejsem WTéčkář, takže mne je prostě jedno, jestli dám povely na vodě dopředu 3 nebo jeden. Podpořím psa při tom, co dělá správně a zakážu to, co nechci. Pokud raguje, tak je to podle mne správný handling. Pak je na řadě hodnocení času, stihne to vůdce nebo ne?
Pokud dám povel vlevo a pes evidentně nereaguje, nebo dělá úplně něco jiného, je jasné, že se sníží známka z poslušnosti. Pokud ale udělá to, co chci, tak je to v pořádku. Vůdce přeci svého psa zná nejlépe, takže na něm jasně vidí, kdy pes začíná pochybovat a dá další povel, aby ho v tom správném jednání podpořil. Tak to vnímám já, možná špatně, ale je mi to tak přirozené.
Opět je to ale individiální...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:10
- Nahlásit
bilksa
Hezky vystižené. Já třeba často dělám to (tady jsem to tedy neudělala),že psovi opakuju dopředu a dopískávám u kusu,i když je jasné,že o kusu ví - právě proto,že mu může něco fouknout do nosu, v praxi může spadnout poblíž další kus atd., tímhle psa utvrzuju,že stále dělá,co má. Ale někomu to může připadat zcela zbytečný,když přeci pes plave správným směrem...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:17
- Nahlásit
jana33
Ano, přesně!!! Konečně mi někdo rozumí. Dělám to samé. Takhle jsem ji na derby připískala i vlečku, bo se mrcha rozhodla vyhánět kachny v rákosí, protože mrtvolka počká, že....
Vidím na Charlotte, kdy se malinko přestane soustředit, něco ji foukne a šup, povel a ona se zpátky soustředí a maká.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:21
- Nahlásit
jana33bilksa
tak to mate ale poslusnost na hovinko!!!!! uz tady dlouho nebyla zadna poradna debata
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:23
- Nahlásit
michna
My máme sice poslušnost na ...., ale zase máme super slídění.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:24
- Nahlásit
michna
O tom ale já vím. Naši psi obecně nejsou z nejposlušnějších,ale mě to zas až tak nevadí A víš jak,lepší takhle,než kdybych jim dala dopředu a pak to musela řešit na hranicích
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:25
- Nahlásit
jana33
ma dopredu a bezi, bezi, bezi a bezi a jestli neumrel, tak bezi dodnes )))))
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:26
- Nahlásit
bilksa i na WT se za více povelů snižuje známka, špičkový pes opravdu na jeden povel dopředu běží dopředu - rovně dopředu - tak dlouho dokud nedostane jiný povel - ale takových psů je opravdu málo Každopádně se na WT hodnotí spolupráce vůdce a psa a pokud pes třeba bočí a vůdce ho včas a správně přesměruje tak to není chyba. Vůdce mu prostě umožní co nejrychleji dosáhnout cíle. Ale asi by to lépe vysvětlil Fresh, kdyby sem zavítal. To stejné je pískání v místě kde leží dummy - pokud je pes blbě pod větrem a vůdce mu pomůže - včasným zapískáním- je to hodnoceno lépe než když ho to nechá přeběhnout a potom ho směruje zpět.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:28
- Nahlásit
michna
Tak nějak
Vlasta
No,ale WT jsou o něčem jiném,aspoň podle mě.A moc bych je do toho nemotala,to už zas budeme úplně jinde
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:31
- Nahlásit
ne, to jsem nechtel, debata WT versus lovecke zkousky
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:34 - Změnil/a: Ewka
- Nahlásit
michna
Ano, psa můžu na vodě handlovat, například pošlu psa mezi dvě kachny, pes plave dopředu, když je na úrovni obou, písknu, pes se na mne otočí a já pošlu pro pravou nebo levou. Nebo pokud pes kachnu nevidí, pošlu ho dopředu a vidím, že neplave přímo na kus, že jej nevidí ani necítí, písknu mu a ukážu mu směr. Tohle je hezký handling.
Hezký handling ale není, když pošlu psa dopředu, pes ví, kde kus je a stejně se mi x krát otočí a já musím opakovat povel ... to je přeci neposlušnost, ví, co po něm chci, ví, kde je kus a stejně tam dělá opičky ...
Myslím si, kdyby Michalův pes plaval dopředu a on ho povelem podpořil, tak by to nevadilo, ale když se na něj neustále točil, tak to je zcela jiná situace.
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:34
- Nahlásit
No,ale WT jsou o něčem jiném,aspoň podle mě.
No, do tohoto bych se zde nepouštěla .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:38
- Nahlásit
Ewka a proč pošlu psa mezi dvě kachny a ne na tu, kterou chci donést??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:39
- Nahlásit
Ewka
Souhlasím, každé má své. To je stejná debata jako RK vesus KCHLS.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:41
- Nahlásit
a proč pošlu psa mezi dvě kachny a ne na tu, kterou chci donést??
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:41
- Nahlásit
Vlasta
To byl jen příklad, upřímně, jen frajeřinka . Viděla jsem to provádět i takovýmto způsobem.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:44
- Nahlásit
Ewka no nevím, podle mě je větší frajeřina správně poslat na jeden povel na jednu kachnu a na druhou na další jeden povel
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:47
- Nahlásit
Vlasta
No mně se líbí, když má někdo tak ovladatelného psa, že jej pošle mezi dvě kachny a pes se nenechá zlákat ale plave přímo rovně, v podstatě tam, kde nic není.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:50
- Nahlásit
Ewka
tady bylo zretelne, ze pes zcela presne vi, kde NECO je, ale nebyl si jisty
je mozne, ze proste nikdy kacenu brichem vzhuru nevidel, jak by si to resila?
jen resime teoreticky prakticky priklad.......
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:51
- Nahlásit
Ewka
No a to je na tu debatu - v praxi bych na takového člověka koukala jako na "troubu" - je to parádička, sport, ale já si tedy radši pošlu rovnou tam, kam potřebuji, klidně na tři povely. Samozřejmě opět nadsázka, je mi jasné, že v praxi by psa poslal rovně a ten by kachnu přinesl.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:52
- Nahlásit
EwkaVlasta
no nevim, co je na tom nejasneho, proste ma DOPREDU a kachen vlevo a vpravo si nevsima, to je preci primo UKAZKOVA poslusnost!!!!!!!!!
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2012 19:53
- Nahlásit
michna
je mozne, ze proste nikdy kacenu brichem vzhuru nevidel, jak by si to resila?
To myslíš jak?
Jinak já samozřejmě nemám tak vycvičené psy, jak píšu, jen aby bylo jasno . Jen píši, co by se mi líbilo.
|