| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 16:48
- Nahlásit
choco
To samozřejmě jsem, ale problém je s caniskou - bojím se, aby nepřelezli na děti. Dneska jsme třeba polohovali a to je naprd. No asi to udělám jako loni, Scalibor a i spot on.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 18:40
- Nahlásit
bilksa My taky Scaliborujeme a dobrý - letos ještě ani lezoucí ani přisáté - tak dobrý - a to ho Greeny každý den testuje v bahně a následně já koupelí.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 19:40
- Nahlásit
U nás je to tu s klíšťatama fakt hrůza, už i loni. Nevýhoda Jižních Čech...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 20:14
- Nahlásit
bilksa tak u nás taky jsou, ale bývají později, až vyleze tráva, až ji posekají tak je útlum.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:15
- Nahlásit
Tak jsme dnes opět byli cvičit. Charlotte už slídila mnohem lépe, první tři aporty našla bez pobízení. Ale máme problém: první aport v pohodě najde, ale čuchne k němu a zatluče ho.
Nevím, proč to dělá, práce ji moc baví, ale tohle dělá dost často.
Máte nějakou radu?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:24
- Nahlásit
Dobré ráno, hurá hurá páteček.....
bilksa
já nevím ,ale co zkusit když je u něho ji hned povzbudit aby ho donesla?? Aby ani nezkoušela jít se podívat kde jsou další??
Mě toto Greeny udělá když je dummík v blbém místě - třeba trnité křoví, on ho vidí, ale nechce se mu tam a tak přiběhne: hm dvakrát jsem se díval, nic tam není fakt....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:40
- Nahlásit
bilksa jsou ty aporty všecky stejné? - může dávat přednost něčemu před něčím jiným, např. proč by brala dummy když tuší že někde dál natrefí na zvěř...?
když jsem cvičila vícenásobný aport snažila jsem se vždy aby byly stejné - tj. jen dummy anebo jen jelení nohy apod.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:52
- Nahlásit
Ketrin
Dělá mi to se vším, se spárkama, s kachnou, bážou, v druhu aportu to není.
Spíš mi to opravdu dělá, jak píše Vlasta, když je třeba v horším terénu, ale udělá to, i když je v pohodě přístupný. Když ji dám povel, tak ho donese bez problémů. Jenže se bojím, aby se to nenaučila a pořád čekala na povel. Další už nosí sama, jen ten první.
Takhle mě pěkně vypekla na podzimkách, našla kachnu, ale nepřinesla...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:55 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
No já nevím,asi bych se vrátila pouze k aportu - pohodit víc aportů a posílat jí pro ně tak,jak určíš ty - chybí jí spolehlivost při přinášení.Nebála bych jí místo ,kde leží dummy dopískávat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 08:00
- Nahlásit
bilksa Hm, v tom případě jak říká Zuzka - dodělat spolehlivě aport, i jako poslušnostní cvik... a na horší terén zvykat pozvolna.
A na zkouškách je lepší ten povel navíc dát - i trojka je krásná známka, rozhodně lepší než 0
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 08:07
- Nahlásit
Ketrin
Já jí ho na zkouškách dala, ale tam se mi na něj vykašlala a nedonesla, jen lítá jak blázen, skáče po mne a je úplně mimo. To je klasický scénář zkoušek, na vodítku při čekání na disciplínu se klepe, jak ratlík, šílí, a když ji pustím, tak se spustí její hyper a je neovladatelná.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:12
- Nahlásit
Podle mě se chce prostě ujistit,že tam nic lepšího není. Já bych jí to dopískávala,jak píše Zuzka a jak budeš vědět,že o něm ví, vel aport. A když neposlechne,tak přivolat (případně si pro ní dojít,kdyby nepřišla), dojít s ní k tomu aportu a přinutit jí,aby ho vzala.
Ketrin
Todle mě udělala naše blbka - pohodila jsem bažanta a spárek, našla spárek,vzala to kolem něj obloukem,tady nic nejniiii. Tak jsem si jí připískala a šli jsme ke spárku spolu, až tak dva kroky před ním udělala,jééé,to jsem si nevšimla taky si jednou dohledaný věci začala nosit na hromadu,že mi je jako bude nosit postupně z ní
|
Balu 29
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:15
- Nahlásit
Zdravím všechny, včera sem na prochajdě potkala samotnou 13 letou slečnu se 3 flatama ! S Grifem, Luckym a Eli, nevím jestli je někdo znáte ? Fajn sme si popovídali, už 4 roky vystavuje, tak sem sbírala info. Bylo hezký vidět tolik flatů pohromadě, Luckymu je 10 měsíců a je to pěkně velkej hafan, dokonce váží víc než náš BAlů
|
Balu 29
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:25
- Nahlásit
Foto z procházky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:26
- Nahlásit
jana33 máš email, ať tady taky trochu tajnůstkaříme jako Zuzka s Mírou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:27
- Nahlásit
Ketrin
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:33
- Nahlásit
Balu 29
nic není vidět
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:33
- Nahlásit
Ketrin
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:44
- Nahlásit
Balu29
známe Grifin a Lucky jsou z Bonny Dux, Eli z Polska z Compendia, šikovní a krásní flatíci...
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 09:57
- Nahlásit
Dneska jdeme na rtg kycli a loktu, jsem tak desne nervozni, ze se odpoledne mozna ani nedoziju...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:10
- Nahlásit
Kaccka
tak tfuj tfuj tfuj
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:17
- Nahlásit
Kaccka
No jo, každý byl nervozní - a ještě do výsledků.. nejen ten den - tedy já, když jsem si to nechávala posílat...
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:20
- Nahlásit
Dekujeme
No ja spoleham na to, ze se dneska dozvime odhad, takze ta nervozita nez prijde ofiko vysledek uz nebude tak velka. Jinak nevim jak to preziju
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:20
- Nahlásit
Kaccka
kam na něj jdete- jedete?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:25
- Nahlásit
Kaccka tak zlomte vaz, fleti na DKK/DLK tolik netrpí, ne?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:32
- Nahlásit
Teď jsem se mrkla na diskuzi vedle - ta fena moskevského strážního psa - jak ji chovatelka nechce zpět - zase se to zvrtává do diskuze PP a nebo ne. Ale ta chovka je kousek od nás a má samá "hodná plemena" jako moskevák, kavkazák a myslím šarplanincec - ted nevím přesně, musím přiznat, že těchto psů sa fakt bojím. Jeden šarpla - chodil jako 4 měsíční štěně k nám na cvičák - naštěstí už nechodí - tak vyjížděl po lidech že kousnul výcvikáře, byl to fakt magor a přitom mu byli jenom 4 měsíce. Hned jsem zjišťovala jestli je místní - naštěstí nebyl - fakt bych nechtěla být jejich sousedem.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:44
- Nahlásit
Ketrin
Máš odpověď
Kaccka
Držíme palce,pěsti,tlapy,neboj,dobře to dopadne
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:53
- Nahlásit
Vlasta
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 10:56
- Nahlásit
jana33 Ketrin
dekujeme
Flati jsou s kyclema celkem v pohode, to jo, taky se tim snazim uklidnovat, ale znate to...
Zuzana T
rtg budem delat v Praze v Kolmy u Capa a na posouzeni to pujde k Sebkovi
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 11:02
- Nahlásit
Zuzana T
No jo fakt, a to si ho majitel koupil od cikána, který je chová a říká se, že je používá na zápasy. Měl brutálně kupírované uši - no majitel byl zřejmě taky nějaký magor.. měli jsme snahu mu pomoc, ale čeho je moc toho je hodně.
|