| Autor |
Zpráva |
ykkiN
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 15:29
- Nahlásit
Tahání řeší každý psovod jinak. Jedni se na mě dívali jako by bylo tahání něco výjimečného, druzí radili halty, třetí ostnáč. Něteří tvrdili že to přestane samo.
Přeci jen dvouletý borderák má sílu tak to nějak budu muset vyřešit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 15:37
- Nahlásit
ykkiN
Přeci jen dvouletý borderák má sílu tak to nějak budu muset vyřešit
To bys měla, už jenom protože taháním na obojku si likviduje hrtan a krční páteř.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 15:44
- Nahlásit
ykkiN
Tahání řeší každý psovod jinak
především je psa nutno naučit aby netahal, to je podstatou věci. Nepotřebujete pomůcky, ani halti, ani ostnáč, ani vůbec nic, jen tomu věnovat čas. POtřebujete se psem začít pracovat, navázat kontakt a vztah, zapracovat na základní poslušnosti, ovladatelnosti. Ta není z"ákladní součástí výbavy" psa, to vše se pes musí naučit. Najděte si ve svém okolí kvalitní cvičák, kde vás naučí o čem práce se psem je, jak psi fungují, jak s nimi správně komunikovat. Pes je mladý, může se vše naučit, je to jen a jen ve vašich rukou, jak moc budete chtít.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 16:04
- Nahlásit
Peťka se vrátila, to je príma!! Vážně, mám radost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 16:13
- Nahlásit
zbrnd
? tetkon nerozumim řeči vašeho lidu pane
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 16:22
- Nahlásit
birma
třeba moje tělo následuje hlavu ne z toho důvodu, že by bolelo samotný nenásledování, ale protože už jsem párkrát nakráčela do sloupu, otevřenýho okna... a sice to následně bolelo, ale to asi neni to, co jsi původně myslel, že?
Haha Tak tohle bude asi opravdu tezko srovnatelny pokud teda nechodis po ctyrech Teda nejsem ortoped, ale myslim, ze se nepletu tady.
PetraK
Zajímalo by mě, zda někdy nastane doba, kdy lidi začnou používat mozek a tyhle situace vymizí?????????????
No covece v tomhle jsem se ja umirnil s dokonce Tve nynejsi stanovisko k tomuhle se mi zda hodne hrr to cumim teda, ale zas jako stale stojim za tim, ze i kdyby bylo jeste petkrat vice hrr, tak je to spravny, protoze rozumnej clovek se mozna nastve na autora hrr stanoviska, ale donuti ho to okamzite min, premejslet, ze je to asi hodne spatne, co dela.
jo já to vím, jen mě to drtí, těch psů
no to uz je mozna jen krucek k tomu si uvedmit, ze cim mene psu na svete bude, tim lepe
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 16:25 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
? tetkon nerozumim řeči vašeho lidu pane
tak tam vedle to byla ta zla spatna inkarnace Peklice Ramštajnový, co si nečte ani věty do konce a když jo, tak reaguje jen na část, kterou vnímá či která ji načtfe bo nevstřebává ten zbytek písmenek v tý větě a tak a pak tahle ta inkarnace reaguje tak dost divně.
No a tady je evidentně ta lepší inkarnace
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 16:33
- Nahlásit
ykkiN
Heleďte, ono uprimne tady o tom nema smysl moc diskutovat, leda byste minimalne natocila a sdilela video, ktere by postihlo problematiku a k tomu dala vserikajici specifikaci jak casto jak moc apod.
Jinak nejlepsi co jde udelat je tady se informovat kam v okoli zajit aby se na vas nekdo rozumny podival a neco rozumneho navrhl.
Rozhodne neverte na zazracne postupy a pomucky, ktere vam to usnadni a vyresi vlaste za Vas...odnaucit se to da bez pomucek nebo take s elektrikou, ostnacem, klikrem kladivem i kulometem , ale vzdy to stejne bude na paneckovi, jak to dopadne a jestli pejsek u toho bude trpet nebo bude v pohode .
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 16:35
- Nahlásit
PetraK
Jak chodí ten pes ven? Na haltině, s vodítkem metr a půl
moje máti smí s mým psem chodit na zahrádku s tím, že tam dojdou zásadně na haltině a vodítku metr a půl. má to ode mě výslovně poručené, protože v případné krizovce on ji neposlechne a mohl by ji strhnout, ona ho neudrží (vyzkoušeno testem). nevidím na tom nic špatnýho.
hlavu k ní otočenou za chůze nijak nemá, dívá se normálně dopředu, ale kdyby vystartoval, tak ho bezpečně takto udrží i ta starší paní/dítě.
a když jsem měla psa čerstvě doma a musela s ním hned do MHD třeba na veterinu, zlatá halti, jinak bysme na tu veterinu tehdy jeli asi tak několik dní se stanováním v zastávkách.
já vím, myslelas to na situace, kdy to tak udělá páník a končí tím péče veškerá, souhlasím, já jen, že to může bejt užitečná pomůcka.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 17:18
- Nahlásit
Kámoška má borderáka šestiletýho, tahá na vodítku hrozně. Hlati mělo jediný efekt, tahal "bokem", s hlavou na stranu, takže peklo.
Nejsou schopni to odbourat. No schopni... já bych řekla spíš ochotni. Prostě se nechaj vláčet a hotovo.
Mě nikdy žádný z mých psů na vodítku netahal. Nevím proč, prostě netahal, každý se krásně naučil chodit na prověšeném. Radu jak to odnaučit tedy nemám, protože jsme tohle ani u jednoho psa neřešili.
Nicméně jsme s touhle holkou šly po městě a už toho měla dost, tak jsme si psy vyměnily. Ona moje dvě třicetikilovky, já jejího 25kg kluka. Tahal hrozně moc, on udušenej, já vytahaný ruce. Cukání nepomáhalo, takovej ten "kop" ala Cesar už vůbec, to pak šel jak luk, ale tahal stejně. Jediný co mělo alespoň nějaký efekt, bylo jak tu někdo psal výše, zastavit. Jakmile zatáhl tak se stálo. No, stálo se celkem furt, moc jsme toho neušli. Nicméně mi přišlo, že začal chápat, že když potáhne, nepůjdem nikam. Vždy když jsme zastavili, podíval se na mě a nevím prostě jak to v tý jejich kebulce probíhá (a ani to nezkoumám, prostě to máme takový instinktivní, na teorii moc nejsem, zabírá mi to moc místa v hlavě), ale pochopil.
Bohužel jsme si pak psy zas vyměnily, kámoška není tak moc v klidu, aby se prostě při sebemenším zatáhnutí zastavila, takže během minuty s ní pes zase vláčel.
Takže asi je tohle fakt dobrá metoda, ale chce to hromadu trpělivosti, klidu a času a opravdu reagovat na každý zatáhnutí zastavením. Ne, že jednou tak a podruhý ho nechám tahat. Prostě důsledně.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 17:19
- Nahlásit
Ohledně halti jako pomůcky, pokud to pomáhá, dobré to je. Když mamka po operaci vnitřku venčila svého psa, taky jí používala a pes netahal. Ale odnaučit tak psa tahat i bez halti to myslím nejde.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 17:21
- Nahlásit
zbrnd
aby se na vas nekdo rozumny podival a neco rozumneho navrh
hmmm... to jsou hned dvě celkem těžko dostupný věci. Kór při současném množství "cvičitelů" psů.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 17:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
ssshhhhh
Kámoška má borderáka šestiletýho, tahá na vodítku hrozně. Hlati mělo jediný efekt, tahal "bokem", s hlavou na stranu, takže peklo.
Nejsou schopni to odbourat. No schopni... .....chám tahat. Prostě důsledně.
no přesně jak píšeš .... a to je vlastně zdůvodnění, proč 95% lidí by nikdy nemělo mít psa ani dítě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 17:33 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
ssshhhhh
hmmm... to jsou hned dvě celkem těžko dostupný věci. Kór při současném množství "cvičitelů" psů.
To je fakt tak špatný? Tak můžná pokud prozradí odkud je, někdo dá i nějakej rozumnej tip.
Já třeba nedám dopustit u nás v Ostravě na pana Novotného, prostě během první hodiny mi vysvětlil základ tedy, že existuje něco jako důslednost .... tohle mu nikdy nijak nevrátím ani nezaplatím a přitom to bylo tak podstatný pro mě. Určitě bych s ním nesouhlasil třeba s pohledem na některé věci, ale prostě tohle mi vysvětlil báječně s vysvětlil mi to tak, že ukázal, že to, o čem mluví funguje, v podstatě bezbolestně, jednoduše, rychle a skvěle. Děkuji pane Novotný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 21:19
- Nahlásit
Vero
á vím, myslelas to na situace, kdy to tak udělá páník a končí tím péče veškerá, souhlasím, já jen, že to může bejt užitečná pomůcka.
jo jo, může, jasně, pokud si přivedu domů tele z druhý ruky se špatnejma návykama, tak začátek mi třeba kvůli zádům moc prostoru nedává - to beru. Stejně tak jako nějaká ta nouzovka, kdy venčí někdo, kdo na psa nemá, ale zase myslím, že naučit se to dá, byl tak naučen Ešus a mámu vnímal neskutečně krásně a v podobném duchu vedu i ostatní, jen bohužel není moc možností, vzhledem k situaci s mámou, ale pokud ta možnost je, tak pro udržení standardu je k tomu vedu, i chci kvůli mámě. Jak je přesně vystiženo v tom co psala ssshhhhh je to o tom, co člověk vlastně chce. Já mám - jak jsem zjistila z okolí - asi pro někoho vysoký požadavky na to,jak budeme fungovat a po těch pro mě základních bodech si jdu jak buldog, protože chci pak fungovat pohodlně, i proto se s tím třeba nějakou dobu "mořím" a neustoupím - jako s Bubicí zastavím, čekám i když je to nápor na mou netrpělivou nervovou soustavičku a kolikrát bych cupovala co to půjde , ale vím, že pak se mi to vyplatí. Jo mohla bych použít nějaký urychlovací údělátko, jak bývá zvykem, ale .... jdu si cestou která je ke psu spravedlivá.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 21:43
- Nahlásit
PetraK
kdy venčí někdo, kdo na psa nemá, ale zase myslím, že naučit se to dá
moji matku? to bys dostala nobelovku.
netvrdím, že to je ideální stav, ale nemám ani pocit, že by s tím měl kdokoli problém, psem počínaje a konče samozřejmě. nemyslím, že by k němu bylo spravedlivější ho radši nechat spát doma, než aby měl s máti dojít na zahradu na haltině. že s tím má problém, to bych, myslím si, fakt postřehla.
mohla bych použít nějaký urychlovací údělátko
haltina nic neurychluje... ta mi zachránila hřbet a možnost reálně koexistovat s tím psem v začátcích a teď slouží jako pojistka v rukou mámy, která blbě chodí a pes ji na slovo se 100% spolehlivostí poslouchat nikdy nebude, takže ho musí mít aspn se 100% spolehlivostí na tom vodítku, ne že hurá kočička, a máti je na zemi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 22:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
moji matku? to bys dostala nobelovku.
ne, toho psa , fakt. lidskej faktor se z toho musí vynechat a nechat to na psovi.
edit - myšleno nechat to na psovi, jako že psa dovedu výchovou k tomu, jak se má chovat , aby někdo zas nemyslel, že polidšťuju.
ale nemám ani pocit, že by s tím měl kdokoli problém, psem počínaje a konče
ale jo, však jsem taky psala o jiných případech
haltina nic neurychluje
ne-e, tu jsem coby urychlovací udělátko nemyslela, ta fakt nic neurychlí, to vím.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 08:57
- Nahlásit
ykkiN
přečti si prosím tento článek a konej :
http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 09:58
- Nahlásit
PetraK
lidskej faktor se z toho musí vynechat a nechat to na psovi.
aha
tak to jo... ale nevím, jestli by můj nerf snesl, že ten zodpovědný člen dvojice vyslané za zábavou na zahradu jen ten pes
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 10:54
- Nahlásit
Vero
estli by můj nerf snesl, že ten zodpovědný člen dvojice vyslané za zábavou na zahradu jen ten pes
to chápu ale je pravda, že oni umí být ti moudřejší z té dvojice . Máma si třeba hrozně pochvalovala, jak Ešus a pak i Blanka s ní hezky fungovali. že nezneužívali toho, že ona je proti nim v mínusu. Zajímalo by mě co Štajn, ale tam teď ty možnosti moc nemám, ale on je vnímavý hodně, takže si myslím, že by to šlo, jen by byl problém při chválení, by se musel naučil že nemůže být tak rozpumprdlikovaný z toho, že je chválen
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:27
- Nahlásit
PetraK
je pravda, že oni umí být ti moudřejší z té dvojice
ano to je bohužel pravda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:38
- Nahlásit
Vero
ano to je bohužel pravda
jo. když jsem naučila Ešusa, že nesmí žebrat - ani u mámy!!! tak máma by mu podstrkovala a on teda chudera že ne-e. Pak jsem povolila, páč "babičky" trochu rozmazlovat můžou a když jsem věděla, že stačí říct - NEČUM a on jde, tak nebylo co řešit.
|
ykkiN
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 19:09
- Nahlásit
Dnes jsem vyzkoušela novou metodu (zatahá - zastavím se)
První půlka procházky byla vážně děs. Většinu jsem stála na místě. Ale chlapec mě překvapil, postupně přicházel na to že když chce někam jít tak je lepší jít pomalu a pokud už zatáhne tak rychle přiběhnout a vyrazíme dál. Snad za pár dnů půjdou vydět větší postupy.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 21:00
- Nahlásit
ykkiN
Snad za pár dnů půjdou vydět větší postupy.
Pokud vydržíte Vy, budete důsledná a ne zbytečně hrrr, tak ty pokroky budou vidět skoro najisto.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 08:22
- Nahlásit
ykkiN
chlapec mě překvapil
Skvělý , ten článek, na který sem dala odkaz Neumi je dobrý. Má moc pěknou atmosféru, je to přesně o tom.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 10:51
- Nahlásit
ykkiN
vidis, pujde to
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 11:08
- Nahlásit
ykkiN
První půlka procházky byla vážně děs
jojo, je to dílo, ale kdo vydrží.........je překvapen.Tak ať se daří dál. A možná se vám bude hodit projít si ty stránky, co sem dala Neumi, celé. Najdete tam i jiný dobrý věci.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 12:05
- Nahlásit
PetraK
bude hodit projít si ty stránky, co sem dala Neumi, celé. Najdete tam i jiný dobrý věci
jsou moc užitečné i pro mě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 12:09
- Nahlásit
denyk
to je dobře, oni jsou šikovní.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 12:41