Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ohlávka HALTI
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:55 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
pamatuju Jenže víš co udělal?? Dala jsem krky, to taky trvá než sežere a chutnají mu pořádně. Lapl krk a klusem dál. Vůbec se neobtěžoval zastavit, a když jsem ho zastavila, tak nechápal.
Mám s tímhle docela už problém, protože začal i přecházet maso, jen aby se dohnal nakonec stopy. Navíc moc žravec není. Dělám oblouky asi 70 metrů. Jo kdyby proklusat..

wami
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:00
- Nahlásit

Terri
hmmm... zkusila bych predtim vetsi hladovku (podle meho vetsi motivace to rovnou sezrat).

No a pak jeste mozna vic predmetu, aby nikdy nevedel, kde ta stopa skonci, a pochopil, ze se stopuje pro stopu samotnou, ne pro jeji zaver... (Ale to je jen ma teorie, s Lumpem jsem to nezkousela a s Denym jsem kdysi stopy fakt proklusavala... )

Klarav
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:03
- Nahlásit

Puna
Setři jsou nádnerní! Jsou strašně vznešení a nosí se jako páni.
Jak reagoval na ohlávku? Já se trošku obávám toho, že Benji nebude moc nadšený

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:09
- Nahlásit

wami
zkusila bych predtim vetsi hl
Vím že se to tak dělá, ale on jde s hladovkou do nervů a nečuchá vůbec. Bohužel už jsme to zkusili, pes byl nakonec jak lunt a výsledek žádný! - to už neudělám, byla to pěkná blbost, navíc u tak mladého psa!
Normálně mu akorát předtím ten den nedávám nažrat.

Asi budu muset trochu přitvrdit - tj. přes poslušnosti. Ale mám strach aby se mi na to pak prostě nevykváknul.

NO kdyby šel klusem, ale on by se rozběhl asi i víc. Jde přímo do boje se mnou, do šílenýho tahu, sípe, dusí se...

wami
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:15
- Nahlásit

Terri
Na kazdyho psa sedi neco jinyho, jestli hladovka nezabrala, nema smysl to zkouset, ty vis sama nejlip, na co ti pes reaguje... (Ja treba stopuju i s nazranym psem, ale on je proste "gurman"... )

No, a co ten napad s predmetama? nech si to projit hlavou... Misto pamlsku predmet + zalehnuti, odmena z ruky, stridani predmetu (drevo, latka, mozna i kov?), predmety davat casto...
Nevim, je mozny, ze se tam takhle zmrvi neco jinyho, ale nenapada me, co... To zalehavani by ho melo dost zpomalit a postupem casu, kdyz to pujde, bys zvetsovala vzdalenost mezi predmety...

Jo a jeste jedna rada me napadla, co jsem dostala kdysi na Denyho: jestli pes tahne, je stopa moc jednoducha... (Takze zkusit delsi cas, horsi teren, horsi pocasi...)

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:20
- Nahlásit

wami
Zhoršit stopu - vyzkouším to (jen aby se mi nááhodou nenaučil takhle stopovat a na ZK by předved stíhačku )

Předměty jsem vůbec ještě nezkoušela, ani lomy. Myslela jsem si, že se musí nejdřív naučit stopovat jako tak..
Ale i Baileys mi říkala, že by předměty mohly pomoct.
A co když se u nich nezastaví? Nebo ho mám zastavit a říct lehni..bude vědět, že je to za předmět? Leda dávat pamls pod předmět v tý ponožce jak se radí...

wami
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:28 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
A co když se u nich nezastaví?
Proto jses tam ty. Kdyz zacnes delat predmety, mas ho nakratko (nejlepe ho drzis za postroj) a u predmetu ho zastavis, ukazes mu predmet a das "lehni". (doporucuju neskubat za stopovacku, pes pak miva tendence si lehat, i kdyz se stopovacka treba jen zadrhne ve vyssi trave - tohle se malem povedlo me... )

Je dobry dat pod predmet pamlsek, zpocatku tak, aby kousicek pamlsku vykukoval, ale v podstate schovat pamlsek pod predmet. Vrele doporucuju jako predmet kus koberce, cca 10x8 cm (+- nejaky cm, jak se ti podari to urezat, radeji si vyber nejaky roh, ne ze udelas v obyvaku uprostred koberce diru... ). Ponozku nedoporucuju, jestli je zravejsi, ja ji jednou Lumpovi tahala pres krk malem az ze zaludku - nejak nepochopil, ze mu to pak z toho vytahnu, a hodlal to do sebe nasoukat rovnou, dost jsem se vydesila...
Dava se to do ty ponozky proto, aby to pes zvedave ocichaval, nez k nemu prijdes, ale zas si myslim, ze kdyz ho mas nakratko, tak mu to "lehni" stihnes zavelet, nez predmet odstrci, aby si pamlsek sezral... Jo - a hned se nauc zdvihat ruku s predmetem nahoru, ukazujes tak, zes ho nasla, v treninku si pripadas jak blb, ale je dobry, ze si ten pohyb zautomatizujes...

Kdyz predmety pochopi, myslim, ze udelat stopu - predmetovku - by ho mohlo dost zpomalit...

Jinak na zkousky se neboj, tam jednak hrajou vsem nerviky, druhak kdyz se nauci chodit pomalu (treba na tech slozitejsich stopach), tak by ti pak nemel ani tu jednodussi proklusat (bude cekat zadrhel)...

---

jdu se zas srotit, tak se nediv, ze neodpovidam...

Puna
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:28
- Nahlásit

Klarav

no maďaráčci jsou taky krásní
Reagoval celkem v pohodě, u té ohlávky je taková jakoby knížečka s návodem, jak mu to postupně dávat, přes pamlsek a tak, já jsem ji samozřejmě chtěla vyzkoušet hned, snažil se zezačátku si ji z toho čumáku sundat, ale fakt pár dní, pak poznal asi, že je to ztráta času a dobrý...
To spíš teď, když mu ji někdy dám ještě, tak se ji snaží sundat, jakože: paničko, já už ji nepotřebuju, už ji nemusím mít...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 12:39
- Nahlásit

wami
Já už jsem ho posledně ani na postroj nedávala, to bych ho neukorigovala, měl obojek a stopovačku protaženou pod přední nohou, ale ten postroj mu dát můžu kvůli uchu
Koberce už mám preventivně připravené, když jsme je pokládali, udělali jsme s Baileys "předmětovou" sérii. Mám rudý a modrý (ten rudý jde dobře vidět).

S ponožkou máš recht, to by se stát mohlo, ale zas takový gurmán není

Kdyz predmety pochopi,
no doufám že TADY nebude problém Taky mám obavy abych ho to nenaučila blbě, ale zkusím se domluvit s B.

jdu se zas srotit, tak se
Jasně a podrbej Lumpa s jantarovýma očima

Puna
# Zasláno: 1 Zář 2006 12:43
- Nahlásit

pro ilustraci:

Klarav
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 14:34
- Nahlásit

Puna
děkuju za lichotku
Tý jo, to je fešák! Nebo krasavice? Jak je starý/á? A kolik váží?
Ohlávku budu taky zkoušet s pamlskama, tak si snad zvykne. Ale Benji je hrozný strašpitel...

Puna
# Zasláno: 1 Zář 2006 16:45
- Nahlásit

Klarav

taky děkujem za pochvalu...
je to fešák, má rok a půl a váží tak kolem 30 kg, naposled měl 29 kg a to už je dýl, tak už asi tu třicítku překonal, myslím

Já myslím, že si určo zvykne, ono je to pak lepší i místo košíku na místa, kde pouští psi jen s ním, ještě mě nikdo kvůli tomu nenapomínal, že to není opravdovej koš, tohle je fotka zrovna z nějakýho zámku, kde to tak bylo...

pajisek
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 18:39
- Nahlásit

K tomu pripnuti voditka k nahubku...nepoznali treba Vasi hafani ze kdyz ma to voditko k nahubku tak je to neco jineho kdyz je to normalne pripnute na obojek??? Ja bych to s tym nahubkem mozna zkusila, mam haskyho a ten dost tahne, sice jsem ji to trochu odnaucila ale porad je to docela posilovani... Nevim ale jestli to nepozna...Nemate s tim nekdo zkusenosti???

wami
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 18:54 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

pajisek
podle me to pozna uplne stejne, jako kdyz ma/nema halti.

Osobne si myslim, ze huskouna uplne tahat neodnaucis. Pokud potrebujes, aby te na nejakem frekventovanejsim miste fakt sledovala a netahal, tak to voditko na kosi pouzivej. Da se to pak provlict i pod obojkem, takze nejprve uciti tah na obojku a vzapeti se mu hlava stoci na stranu, coz by ti melo pomoct v tom, ze si zvykne (casem) reagovat i jen na ten obojek.

Jinak co znam severany, vim jen o jednom, kde se delal zakladni vycvik od stenete komplet odmala, a tam se do jisty miry ta ovladatelnosti udrzuje na vysoke urovni porad, ale co se tahani tyka, tak je vzdy potreba nejprve dukladne vyskubat, a i pak je chuze u nohy jen kratkodoba...

A upozornuju, ze jestli severan nema dostatek tahaci prace (aby opravdu makal v postroji) a nema tedy jak rozlisit situace - postroj=prace, obojek=zakaz tahani - tak to odnauceni bude fakt dost tezke...

pajisek
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 20:51
- Nahlásit

wami
Asi to zkusim s tim provlecenim pod obojkem...Ona vetsinou nechodi s nahubkem kdyz je na voditku, tak doufam ze si to nejak nespoji...Nahubek pouzivam pro jistotu jen kdyz ji mam na volno...Proste zkusim a uvidim, me ani nijak nejde o to aby chodila predpisove u nohy, pouze chci aby me treba ve meste sledovala...
Pohybu mam myslim hodne, je silene hyperaktivni...takze s ni delam agility, canicross a bikejöring... v nedostaku pohybu to nebude, ale je to tazny pes takze co bych zase chtela ze?

wami
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 21:16
- Nahlásit

pajisek
na agi s huskounem bych se docela mrkla...
beha stylem "prekazka-kolecko-prekazka"?

v nedostaku pohybu to nebude
to jsem netvrdila, jen jsem rikala, ze kdyby tam byl nedostatek prace, pujde to mnohem hur...

ale je to tazny pes takze co bych zase chtela ze
hele, jestli umi makat v postroji, tak ji to zacni rozlisovat. Na postroji je tah zadouci a za to ji chval (je to prece jeji prirozenost)

Na obojku tahat nesmi, ale pak to musis vyzadovat proste VZDYCKY, pripadne ji musis umet trosku vycukat, a chuzi bez tahani hooodne odmenovat pamlskama...

A taky naopak - necukat s ni v postroji...

pajisek
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 21:29 - Změnil/a: pajisek
- Nahlásit

Noo agility jsme ted o prazdninach zacali takze si rikam ze to bude lepsi, necvicim na cvicaku...Mam prekazky udelane na nase zahradce...no neni to zahradka, spis volny plac se stromama...ale me se to hodi...Docela me to stve ze necvicim na cvicaku, ale lepsi si cvicit sama, nez ten pristup co tam k nam meli...Myslim ze to styl prekazka-kolecko-prekazka neni......to nekecam, i kdyz mi to skoro nikdo neuveri, fakt ji to bavi a ja zatim hlavne cvicim jednotlive prekazky ne cely parkur, ale zase...je to hasky...takze pokud nechce a poradne ji nenamotivuju tak je ji uplne jedno ze by mela lezt pres jakesi acko nebo kladinu...
Zkusim ten nahubek, dik za tip a radu...Taha me dobre, to ji desne bavi...hlavne kolo...za to ji samozrejme chvalim...Ale jaks psala pokud ji vycukam tak si chvilku dava pozor a jde docela v pohode...No ale za chvili jako nic...Nejak to casem zmaknem...Snad...

Kanpe
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 23:53
- Nahlásit

wami

Tak jsem pročítal tvoje rady na stopách a klobouk dolů
Umořit chudáka pejska hlady a pak bude čmuchat v klidu a pozorně... Předměty 10X8 cm , kam Ty na ty rady chodíš .....

wami
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 08:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Kanpe
mily pane, ale to se pletete...

Ja neradim, to bych si nikdy netroufla...
Ja pouze hazim do placu napady a at si s nima dela kdo chce co chce... (Jo a den a pul hladovka jeste zadneho psa neumorila... No a jeeeje, ja zacinam u mladyho psa s predmetem o cely 3 cm vetsim, nez je ve zkusebnim radu! To jsem ale popleta... )

Takze nekdo si nad tim zapremysli, a jestli se mu neco z toho bude hodit, pak jenom dobre. Nekdo jiny nehodi napad zadny, ale zkritizuje. Jeste ze je tohle diskuzak, a moznosti jsou taaaak veliky...

(P.S. Jejda, ja vlastne zapomnela pro zpomaleni doporucit ostnac, co... )

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:35
- Nahlásit

Jejda, ja vlastne zapomnela pro zpomaleni doporucit ostnac, co...
jo, a navíc jsi asi jediná...

wami
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:41
- Nahlásit

Terri
a navíc jsi asi jediná...
no jo, jedina, ale zato uplny vul...

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:43
- Nahlásit

wami
no já asi taky budu pořádná kráva

wami
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:45
- Nahlásit

Terri

tak co, na trenincich si budem bucet spokojene spolu, no... A mistraky rada prenecham jinym...

brut
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:49
- Nahlásit

wami
Terri
Já vám půjčím Bruta.....

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:02
- Nahlásit

brut
Já vám půjčím Bruta
Proč?
wami
na trenincich si budem bucet spokojene spolu
I tak to jde A mistraky rada prenecham
No, jenže my bychom se nemuseli takto kvůli stopám dokopat ani k ZM

brut
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:05
- Nahlásit

Terri

Brut je honácký pes ........ půjčím, aby vám nebylo smutno, ulízal by vás k smrti
ber to jak vtip

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:13
- Nahlásit

brut
jo táák no jasně, sem s ním (PS: to je dobrý vtip! )

wami
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:18
- Nahlásit

brut
prosim te, jsi necetla "cely svet"? Dyk by nas kousal do nozicek!

Terri
No, jenže my bychom se nemuseli takto kvůli stopám dokopat ani k ZM
Hm, a spechas na to...?
Ja ti nevim, ale jestli po tom ostnaci sahnout nechces, tak si myslim, ze nic jinyho nez trpelivost to nespravi, zbytek jsou takove male napomoci, ale stejne, to chce ho proste brzdit tak dlouho, nez mu dojde, o co jde...

brut
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:22
- Nahlásit

Terri

wami
prosim te, jsi necetla "cely svet"? Dyk by nas kousal do nozicek!
Ježíš, na ten jsem zapomněla....asi se budu muset přesvědčit, jestli mám doma stejného psa, jakého tam popisují..

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:57
- Nahlásit

wami
Nespěchám . Jen mám strach, že jemu až zas tak nevadí "že se dusí" a plýtvá silami...takže nevím, jestli mu dojde, "že jde o něco jiného" aniž bych no neznechutila nebo nezabila

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání