| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:06
- Nahlásit
Terri
Hele, ja bych se zas tak nedesila. Uz parkrat se mi pri ruznych cvicich zdalo, ze to ten pes v zivote nemuze pochopit. A najednou ho osvitilo...
Tak se obrn trpelivost, zkus zacit s temi predmety (jinak ano, ve zkusebnim radu je napsano 100x50x10 mm ) nebo treba zvysit stari stopy, a uvidis... (Jinak kdybys videla, co mi vyvedl posledni stopu pred vycvikacem, to byla teda ostuda neuveritelna, a na tom vycvikaci najednou slapal pekne a od ty doby, co jsem byla na stope - malo, nestiham - tak sel pekne kazdou... )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:14
- Nahlásit
wami
Pravda, já také chodím tak dvakrát týdně (
No jo, to by nebyl Lumpík ale on Tě jen vysírá, jináč chodí v pohodě...
Jdu pracovat na obrně z trpělivosti
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:30
- Nahlásit
Terri
Pravda, já také chodím tak dvakrát týdně
Ehm, no ja byla od ty doby asi 3x celkem...
ale on Tě jen vysírá, jináč chodí v pohodě...
ja ti nevim. Myslim, ze tehdy byl jen fakt hodne zmatenej (bylo tam pohromade nekolik predevsim mnou nezvladnutych faktoru). A od vycvikace se mu "rozsvitilo". Jen aby to vydrzelo...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:22
- Nahlásit
Jen aby to vydrzelo...
když už se mu jednou rozsvítilo, nemělo by to zhasnout, pokud budeš chodit, nebo ho nekousne ze země nutrie, ne?
On je šikovný, no gurmán to ano , ale za ty ušiska by to mohl dělat
Teď se trochu utišil vítr, že bych odskočila..?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 15:18
- Nahlásit
Terri
pokud budeš chodit
ehm, no, prave...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 18:23
- Nahlásit
pokud budeš chodit
ehm, no, prave
Hele, buď ráda, že už nemusíš klusat a vem si odstrašující příklad ze mně a choď
(mimochodem, dneska jsem fakt šla! a bylo to mnohem lepší , tak snad to nebyla výjimka )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 20:18
- Nahlásit
Terri
dys ja ted jako na to nemam moc cas a myslenky, vis...
Ale jsem aspon byla na chvilku na cvicaku, tak jsme si tak trosku pripomneli, o co ze jako gou...
dneska jsem fakt šla! a bylo to mnohem lepší
super! tak jen, at to vydrzi!!!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 08:51
- Nahlásit
wami
dys ja ted jako na to nemam moc cas a myslenky, vis...
už se to blíží, co.. No však neboj, to všechno doženete
jen, at to vydrzi!!!!
doufám, že to nebyla zas jen náhoda...
Co jsem udělala jinak: šla jsem odpoledne, ne ráno, pes byl normálně nažraný, stopu jsem NEšlapala před ním!, stopa byla delší a starší, pes byl vylítaný.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:03 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Terri
No však neboj, to všechno doženete
doufam... Ale jsi me vcera nakopla a chlap rano zaspal a nestihl vyvencit, tak kdyz uz jsem MUSELA jit, naslapla jsem jednu ZMkovou... Moc pekna byla, jen to overeni na lomu bylo vyraznejsi a predmet zalehl jako u poklony (zadek nechal nahore)...
Co jsem udělala jinak: šla jsem odpoledne, ne ráno, pes byl normálně nažraný, stopu jsem NEšlapala před ním!, stopa byla delší a starší, pes byl vylítaný.
No a je to... Tak vidis, nakonec pomuze ne silnejsi motivace, ale naopak slabsi... To jsou dobry paradoxy...
A jakmile pochopi, ze si stopu musi proste jen tak uzivat, tak to bude baaaajo!
(BTW no, ten moment, jakoze to neslapes pred nim, mi prijde taky docela dulezity... Teda mne, laikovi laickemu, volovi bucicimu... )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:20
- Nahlásit
wamiTerri
Od kdy se tak začíná se štěnětem na stopě? Podle mojeho názoru by se to mělo řídit tím, že už zná sedni lehni vstaň a projevuje zájem.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:33
- Nahlásit
Mucholabka
no, zacina na stope... Zacnes ho ucit "hledej", ze mu hazis pamlsky do travy. Kdyz se nauci, ze ma na povel "hledej" pouzivat nos, zacnes delat kratke prokrmene stopicky (na naslapu ho chvili podrzis, a rikas "stopa, hledej".
Sedni lehni vstan s tim absolutne nesouvisi, to pes na stopu nepotrebuje, predmety pridavas az mnohem pozdeji, podstatny je, aby se naucil pouzivat nos k hledani... Nejprve dobrot, pak si ty dobroty spoji s tvym pachem, pak postupne budes davat dobroty mene casto, az pujde jen po pachu...
Ale co se Buclinky tyka, tak klidne zacni s tim hledanim pamlsku v trave... Treba hned, cim driv, tim lip, v podstate je zpocatku stopa hra jako kazda jina...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:37
- Nahlásit
wami
Jo, to už jsme začli. Náhodou má vlohy, to úplně čumím. My už pamlsky v trávě máme za sebou, párkrát jsme to udělaly, myslím třikrát po třech dnech. Zdálo se mi, že je to na ni moc jednoduché, navíc pořád někde čuchá různé voňavoučké stopečky, tak už děláme krátké rovné. Jenom aby se mi pak nezrychlila. Ona už i ví, že nasadím stopovačku, tak hledá s nosem u země fakt bych to nečekala, Ašopes je proti ní úplně antitalent.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:40
- Nahlásit
A překvapilo mě, jak si stopu drží-možná je to tím, že ještě nemá vypracovaný čich. S tou starší jdu po stopě, ale když zvětří něco přitažlivějšího, normálně se na mě vybodne. Jako se vším četla jsem, že když pes chybuje, má jít na stopu, kterou už nějaký jiný pes prošel. Tak to s ní zkouším, ale spíš mi u toho tečou nervy. Stopa, kterou Bucka projde krásně, je pro ni zajímavější v místech, kde není
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:56
- Nahlásit
Mucholabka
S Asopsem neporadim, ja s obema delala stopicky mlskovy, a kdyz to jednou vypadalo, ze motivace slabne, sla jsem priste naslapnout prokrmenou malymi veprovymi ousky, a zas byl zajem na svete...
Takze jestli dela kratky rovny, tak je chvilku delej, hlavne bacha na to, abys stihla poznat, kdy ti fakt cucha, a kdy proste vali s hlavou u zeme, nez dojde na konec...
Ja pak delala takovy obloucky, jako kdyz leze had, asi je to tezsi, ale Lumpa to vic bavilo a daval si vetsi pozor na to, co kde cucha...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:58
- Nahlásit
wami
Nechci to zbytečně uspěchat.
Ašopes se mě holt pořád snaží přečůrat naprosto ve všem, takové věci s ní dělám spíš jenom tak, aby nemusela sedět, čumět a závidět možná to bude lepšejší, když jí to ztížím.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:01
- Nahlásit
Mucholabka
Nechci to zbytečně uspěchat.
No to taky delas moc dobre... (Me vzdycky prislo nejtezsi odhadnout, kdy uz je na case neco trosku pridat, aby ho to bavilo, a aby to zvladal... )
Asopes mi v leccems pripomina Denyho, ale to je tim, ze jak toho psa nemas od stenete, tak te ma proste na haku...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:01 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
wami
MUSELA jit, naslapla jsem jednu ZMkovou
Dobře Ti tak
Moc pekna byla, jen to overeni na lomu bylo vyraznejsi a predmet zalehl jako u poklony (zadek nechal nahore)...
No jo, proč by lehal jak vůl, když Ti to stačí naznačit, že..
nakonec pomuze ne silnejsi motivace, ale naopak slabsi
pochopi, ze si stopu musi proste jen tak uzivat
Jo, o to mu asi fakt jde, včera u každého pamlsu vrněl ocasem a byl ve větší pohodě než obvykle (já taky ) Já ho ani nebuzerovala, vše v klidu...no na něj jak nátlakem, tak se na mně vybodává, i když občas to potřebuje...
jakoze to neslapes pred nim, mi prijde taky docela dulezity
Asi jo!!! Nehledě na to, že má paměť a ví kudy jdu už někdy od pohledu Sice tuší, když doma chystám do krabičky maso a šňůru, ale nemůže vědět KDE to je a kdy na to půjdem, no ne..?
Mucholabka
všichni říkaj "co nejdřív" Je škoda propást dobu okolo 3-4 měsíců.. pak se budeš rvát s hovádkem jak já, nám totiž po tomhle období krutě nasněžilo a vydrželo to půlrok, že..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:04
- Nahlásit
wami
Ona na mě jinak visí očima. Jsem šla ráno jenom s jedním vodítkem, malého psa jsem zapla, Ašu dala do odložení. Pěkně si to šlapu, pro kontrolu se otočím dozadu a za mnou to křižuje Ašopes. Sem myslela, že ji jebnu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:05
- Nahlásit
Terri
Všichni říkají, že ve sněhu stopa vydrží dlouho, ale to by mě právě zajímalo, jak to dělají. V čerstvém sněhu to přece nejde, to by pes sledoval stopu očima, ne? A kde najít něco ušlapaného? Leda bych si šla něco ušlapat a za dva dny na to hodila stopu...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:06
- Nahlásit
Terri
No jo, proč by lehal jak vůl, když Ti to stačí naznačit, že..
No nestacilo... sice to mohl zkusit, ale taky mu na tu prdel prilitla jedna, co mu ji srovnala...
No vidis, jak na nej, jen tak pekne dal... A pritom jsi v podstate nezmenila nic, jen pristup...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:08
- Nahlásit
Mucholabka
Ašu dala do odložení. Pěkně si to šlapu, pro kontrolu se otočím dozadu a za mnou to křižuje Ašopes
mno, tak to mam marny... Deny nejak neni schopny pochopit, ze nektere povely patri jen jemu, a nektere jen Lumpovi. Takze jakmile ho odlozim a zacnu cvicit s Lumpem, po prvnim "k noze" je tam mam nasnerovany oba...
Takze bud tam dedka nebrat, nebo uvazat. Jinak mu uz proste nevysvetlim, ze najednou nema na nektery povely reagovat...
S tou stopou ve snehu - je fakt, ze to muze sledovat ocima. Ale treba v lese uz to neni tak jednoznacny a je to v zime pro obcasny zepstreni prijemna zmena...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:12
- Nahlásit
wami
Deny nejak neni schopny pochopit, ze nektere povely patri jen jemu, a nektere jen Lumpovi.
Jj, ty naše potvůrky ale zas když dím sedni, Ašopes dělá hluchou a druhá sedí dřív než to vyslovím
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:13
- Nahlásit
Opravdu si vybírám příspěvky kde přispívá Mucholabka, tvůj popis situace je vždy na zasmáni. Chudák Apošek, kdyby jen tušil jak ho nazýváš, tak by tě kous do ryti cha, cha, cha.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:16
- Nahlásit
Darina1
Apošek to ví my se takhle navzájem vysíráme teda sorry za výraz. Ještě jsem ráno dělala náznaky aportu. Aška v životě nechtěla aportovat, ale vidět něco malého bílého zdrhat za něčím ještě menším modrým je pro ni hrozná zkušenost, proto radši aportuje taky
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:21
- Nahlásit
Mucholabka
Bacha bo mě bolí už břicho.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
Sem teď byla koupit čtvrtky za stravenky, tak počkám než rozmrznou, nakrájím to, pár čtverečků vezmu, šlápnu stopu a jdu si zpátky pro psy, uvidíme, co z nich vyleze.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:53
- Nahlásit
wami
taky mu na tu prdel prilitla jedna, co mu ji srov
chudák, si musí myslet, že jsi blbá, když nechápeš že už ten předmět našel a označil
Zorrajz párkrát zkusil "lehni" jak partyzán, tj. na tlapách, ne na břichu
A pritom jsi v podstate nezmenila nic, jen pristup...
No právě!! Něco takového jsem ale chtěla najít... Jen jestli to teď ale není předčasné, dám vědět po další stopě...
Odpoledne se blbě chodí když je člověk v práci a večer on už je zas nažhavený na procházky a blbnutí...no budem muset najít systém.
|
spitalska
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:29
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych koupit Halti, ale nevím jakou. Je lepší polstrovaná nebo obyčejná? Díky
|
joli
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 08:32
- Nahlásit
Ruda psal, že on má obyčejnou. Je menší a vejde se mu lehce do kapsy.........
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 10:41
- Nahlásit
spitalska:já před 2týdny koupila tu polstrovanou.Má polstrovaný jen ten popruh co jde přes čumes,takže se také velice dobře vejde do kapsy(mám velikost č.2).A jinak jsem s ní maximálně spokojená!
|