Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ohlávka HALTI
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
OPI
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 15:56
- Nahlásit

Ahojky chtěla bych se zeptat zda je ohlávka opravdu 100%,čekáme miminko a máme labradora 2 roky,ráda bych s ním chodila i u kočárku,ale je to strašné střeštiprdlo a tak se chci zeptat zda by jste mi ohlávku doporučily a jakou velikost pro labradora??? Děkuji moc,mímo bude sice až v létě ale chci aby si na to hafan zvyknul...

evina
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 17:00
- Nahlásit

OPI:já mám středního knírače(necelé 2roky),který je také střeštiprdlík.Nevěřila jsem,že to bude na něj mít takový účinek.Nevím jak jiní pejsci ale já bych ho nyní mohla vodit na malíčkuNa jaře zkusím i u kola.Prostě u nás je velmi účinná,takže peněz nelituji.Já jí koupila u Barona,tam jsou i doporučení pro jednotlivá plemena.

OPI
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 17:57
- Nahlásit

Evino moc děkuji,já jí budu objednávat u Barona,co se týče toho kola tak doporučuji držák na psa na kolo,mají ho také u Barona,loni jsme ho tam kupovali,je to opravdu dobrá investice...Jsem s ním maximálně spokojená já i můj pejsek a je to naprosto bezpečné....

spitalska
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 21:18
- Nahlásit

Díky za info, už jsem jí objednala. Teď už jenom čekám, až přijde a hned jí půjdu s mojí roční hovawarticí vyzkoušet. Je jak z divokých vajec, tak jí to snad zkrotí a já za ní nebudu tolik plápolat

spitalska
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 16:08
- Nahlásit

Ahoj, tak jsem koupila u Barona Halti polstrovanou ohlávku. Je to bezva, Daiqui vůbec netáhne. Bohužel jsem si teď, když jsem se vrátila z procházky všimla, že je popruh v místě vodícího kroužku docela dost prošoupaný, Halti jsem použila pouze 4x. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky Martina

joli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 19:31
- Nahlásit

spitalska

to je divné , to ti tak šíleně táhne ???

spitalska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 18:46
- Nahlásit

No, právě, že mi s ní jde krásně u nohy, docela mě to překvapilo

evina
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 22:19
- Nahlásit

Mě pes dělá,že jak přijde domů,tak se začne drbat o zeď,botník atd. přesně v místě popruhu přes čumák.Není možné,že by si to někde prodřela sama?My jí máme zatím netknutou ale máme jí jen asi měsíc a málo používanou.

haji
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2007 06:47
- Nahlásit

evina
Mě to pes dělá taky
spitalska
My máme tu obyčejnou bez polstrování už víc jak rok (vymáchal se v ní v bahně a ve vodě když mne nenechal mu ji sundat na návštěvě u kamarádky kde měl jiné starosti než vteřinu počkat na sundání Haltiny)a je pořád jako nová teda až po vyprání
zkusila bych foto poslat k Baronovi a zeptat se co s tím

Katkahle
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 21:40
- Nahlásit

Máme dvouročního labradora. Docela dost táhne na vodítku, hlavně, když uvidí jiného psa, tak je k neudržení. Často s ním chodíme po městě a tam je pro něj spousta zajímavých věcí, tak co by poslouchal svého pána ...? . Proto mu taky chceme koupit ohlávku a doufám, že to zabere.
Snad je to, co jsem slyšela nebo to co jsem si tu četla opravdu pravda, i když se mi tomu ani nechce věřit. Opravdu je to tak účinné?

ykkiN
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2015 12:05
- Nahlásit

Dobrý den.
O používání ohlávky jsem toho našla už spoustu. Ale o tom jak ji přestat používat jsem nic nenašla.
Ohlávku už používám skoro rok. Je opravdu super. Procházky jsou klidné a koneně radostné.
Ale jak ji odbourat? Jednou jsem ohlávku nechala doma v přesvědčení že je vše napraveno. Bohužel nebylo, tahání bylo horší ještě než kdy předtím.
Jak tedy ohlávku odbourat???

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2015 14:38
- Nahlásit

ykkiN
Tipuji, že odnaučit psa tahat a také tipuji, že to bude o hodně těžší než by bylo před používáním Halti.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:11
- Nahlásit

ykkiN
taky myslim, ze u nekterych psu to muze zabrat ale se obavam, ze halti neni idealni pomucka k odnauceni nechteneho prave proto ze nekdy jenom zabrani nechtenemu pri pouziti...

teda taky zalezi pes od psa, ale pokud pes porad taha, tak to chce asi zvolit nejakou jinou metodu odnauceni tahani...

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:25
- Nahlásit

zbrnd
tipuji, že to bude o hodně těžší než by bylo před používáním Halti.
myslíš, já myslím, že pes prostě umí chodit na halti, nic víc, nic míň
odnaučit psa tahat
pravda pravdoucí
učit stejně jako u štěňátka - u nás má největší úspěch zastavení - kdo tahá, nikam se nedostane + oční kontakt, ono má překvapivý úspěch, když pes musí vnímat páníčka.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:59
- Nahlásit

kachna_myslíš, já myslím, že pes prostě umí chodit na halti, nic víc, nic míň
jistě nějakou dobu ho to bolelo vždy když se pokusil udělat pro něj onu přirozenou věc, tahat .... teď ho to nebolí, tak si to "užije" nic víc nic míň, prostě mechanismus, který funguje u psů i u lidí myslím stejně dobře

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:45
- Nahlásit

zbrnd
nějakou dobu ho to bolelo vždy když se pokusil udělat pro něj onu přirozenou věc, tahat ....
správně použitá halti by psa neměla bolet
řekla bych, že máš pravdu, že si to tahavej pes "užije" o to víc, ale nemyslím, že to nutně musí znamenat, že se to bude hůř odnaučovat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 12:05
- Nahlásit

birma
správně použitá halti by psa neměla bolet
mozna ne zcela povedena formulace..
nicmene...co se tedy bude dit, kdyz pes bude tahat s halti? jako tomu psovi?

řekla bych, že máš pravdu, že si to tahavej pes "užije" o to víc, ale nemyslím, že to nutně musí znamenat, že se to bude hůř odnaučovat
nutně ne
kidne se to taky mohl odnaucit zcela behem yt doby co ji nosil, ale prej se to neodnaucil a taha tak z toho jsem vysel .

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 12:09
- Nahlásit

zbrnd
co se tedy bude dit, kdyz pes bude tahat s halti? jako tomu psovi?
já halti nikdy nepoužívala, takže vycházím jen z toho, co mám načteno - měla by mu sevřít tlamu (ale ne bolestivě) a otočit hlavu k člověku.
mohl odnaucit zcela behem yt doby co ji nosil
to mohl, evidentně se to nestalo. Ale i tak bych řekla, že rychlost bude spíš záležet na zvolený metodě a důslednosti psovoda, než na tom, jestli pes rok nosil nebo nenosil halti

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 12:22
- Nahlásit

birma
já halti nikdy nepoužívala, takže vycházím jen z toho, co mám načteno - měla by mu sevřít tlamu (ale ne bolestivě) a otočit hlavu k člověku.
no jasný a když bude táhnout dál i přesto?

Ale i tak bych řekla, že rychlost bude spíš záležet na zvolený metodě a důslednosti psovoda,
no to je bez debat ovšem je i k další diskuzi neb přeci záleží, jakou rychlost máme na mysli ... já původně napsal, že : že to bude o hodně těžší než by bylo před používáním Halti. a to už vyznívá zas jinak....tedy se stejnou zvolenou metodou a se stejným psovodem a se stejnou důsledností atd myslím...že to bude těžší třeba už jen proto, že je pesan starší...nooo ale tak já myslím, že zrovna tady se vcelku shodneme, jen bychom se asi museli dopracovat spolecne obema vyhovujici formulaci pred svolanim te tiskovky na toto tema

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 12:53
- Nahlásit

zbrnd
podle me tahnout nemuze, protoze pokud ma hlavu otocenou k psovodu, tak pes proste moc netaha pokud nema hlavu dopredu - minimalne to vidim u svyho psa, ze kdyz taha, tak vzdy do smeru kam se i diva - jde.

ale samo praktickou zkusenost nemam

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 12:59
- Nahlásit

zbrnd
když bude táhnout dál i přesto?
jak píše čaj, moc si nedovedu představit psa, co se otáčí hlavou dozadu, ale táhne někam plecí vpřed.
tedy se stejnou zvolenou metodou a se stejným psovodem a se stejnou důsledností atd myslím...že to bude těžší třeba už jen proto, že je pesan starší...
taky to může být snazší, protože rok už "nebyl odměněn za tahání". Taky starší může být klidnější... Tady už dle mýho hodně vaříme z vody

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 13:07
- Nahlásit

cernej caj
ja myslim, ze je to zas otazka formulace nebo vyjadreni se.....jasne halti neboli, telo tzv prirozene nasleduje hlavu..proc...no protoze kdyby to neudelalo asi by to "bolelo" a jak to telo vi, ze by to "bolelo"? no v knize si to neprectlo?

jasne je to diskutabilni jako vetsina veci...prijde mi v tech formulacich rozdil asi jako mezi lzi a ucelove pozmenenou pravdou ...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 13:09
- Nahlásit

birma
muze to byt jakkoliv to zas jo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 14:18
- Nahlásit

zbrnd
aha, chapu jak to myslis. Ale to uz my asi nejsme schopny poznat, muzem dedukovat ale to je tak vsechno, no...

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 14:34
- Nahlásit

zbrnd
jasne halti neboli, telo tzv prirozene nasleduje hlavu..proc...no protoze kdyby to neudelalo asi by to "bolelo" a jak to telo vi, ze by to "bolelo"?
třeba moje tělo následuje hlavu ne z toho důvodu, že by bolelo samotný nenásledování, ale protože už jsem párkrát nakráčela do sloupu, otevřenýho okna... a sice to následně bolelo, ale to asi neni to, co jsi původně myslel, že?

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 14:52
- Nahlásit

Je vůbec hrozně smutný, že lidi místo aby si dali tu práci a psa naučili co je zapotřebí, tak to řeší tak, jako zadavatelka tématu před těmi stopadesáti lety a jako lidé u nás v sousedství, kteří posílají venčit obří fenu RR svou jedenáctiletou dceru, fena neposlouchá nikoho, natož to dítě. Jak chodí ten pes ven? Na haltině, s vodítkem metr a půl . Zajímalo by mě, zda někdy nastane doba, kdy lidi začnou používat mozek a tyhle situace vymizí?????????????
(chápu, že halti udělá službu u psa, kterého člověk převezme a má nějaký návyky a je mimentálně nějaká situace. Ale u psa, kterého mám od štěněte? U psa typu labradora?)
Ehm, není zapotřebí na mě reagovat, je to jen můj emocionální povzdech vzhledem k souběhu toho, co vídám u nás a obsahu tohodle tématu. )

birma
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 14:58
- Nahlásit

PetraK
buď ráda za psa na haltině na 1,5 m vodítku, u nás se rozmáhá haltina na flexině a to je pro mě prasárna fakt vysokýho kalibru...
zas když je to někdo, kdo třeba najednou došel k tomu, že se svýmu psovi bude věnovat a bude s nim něco dělat, tak je to sice relativně pozdě, ale zas lepší, než nikdy, ne? Pokud to věnování se skončí nasazenim haltiny, tak je to prostě smutný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 14:58 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

PetraK
ale podle me to je proste jen neznalosti - nekdo pro to nema ten cit a dyz mu to nekdo poradi, tak proc by si mel myslet, ze to je spatne, kdyz to radi treba odbornik...

a to neni tak, ze lidi nepouzivaj mozek, ale "veri" znalejsim a i kdyz se jim to uplne nelibi, tak si rikaj, ze proste asi to maj nejak spatne, ze to aspon zkusi...

takze ja te treba chapu ale chapu i ty lidi, protoze ja byla v uplne stejny situaci kdy sem proste verila autorite,ze takhle to je OK protoze bez vlastnich zkusenosti proste nemuzes prohlasit, ze to je blbost... (a nemyslim mit konretne zkusenost s halti ale obecne treba s vychovou psa). Proste si poridis prvniho psa, nemas zadny zkusenosti, chces to delat spravne, neco si nactes, nekdo ti neco poradi a ty se proste snazis to delat spravne... ano, neznalost neomlouva ale proste neni to tak, ze ty lidi by cilene pouzivali ty metody jen proto, ze neumi pouzivat mozek ale ze fakt veri, ze tak je to spravne...

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 15:21
- Nahlásit

birma
Pokud to věnování se skončí nasazenim haltiny, tak je to prostě smutný

bé je správně. Ta fena je na tom tak, že ač mladej jedinec, jde po štěněti. Navíc štěněti, který jí ani nekontaktuje, jen prochází.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2015 15:25
- Nahlásit

cernej caj
- nekdo pro to nema ten cit a dyz mu to nekdo poradi, tak proc by si mel myslet, ze to je spatne, kdyz to radi treba odbornik...

jo já to vím, jen mě to drtí, těch psů, jejichž majitelé nevědí je mnooogo, o to víc, že dneska kde-kdo musí mít toho psa a musí mít toho módního psa - viz RR - kterého, pokud nebude dobře zvládnutý, nemá šanci dítě venčit (a i tak by nemělo) a kdo to odnese? .
Na psy by mělo být povolení, ne že si ho může za pár stováků může koupt každej.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání