| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 16:04
- Nahlásit
Jo a vodící psi se kastrují všichni - fenky i pesani.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 16:10
- Nahlásit
Jo a vodící psi se kastrují všichni - fenky i pesani
Pak nechápu, proč slepeckým psům vadí přítomnost háravých fen na cvičáku...
ale tohleto fakt už neřešim, protže je to zbytečný...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 16:11
- Nahlásit
Pak nechápu, proč slepeckým psům vadí přítomnost háravých fen na cvičáku...
A kdo to řek? Není to jen domněnka?
|
PM
|
# Zasláno: 8 Dub 2005 16:13
- Nahlásit
Mně už se zdá, že se chytáte strašných detailů. Nevím třeba na kolika cvičácích je pravidlem, že tam jsou nastálo ustájené feny
Když nebudu vědět, že byla na cvičáku háravka a pes bude pouze roztěkaný, no tak to nebudu vědět a budu si myslet, že byl roztěkaný.
Připadá mi, že už to zbytečně dramatizujete
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 16:22
- Nahlásit
Terri
není to domněnka (nebo je, ale nikoliv naše) psal to tu FiSt, hned na první stránce.
PM
na hodně, na hodně
Když nebudu vědět, že byla na cvičáku háravka a pes bude pouze roztěkaný, no tak to nebudu vědět a budu si myslet, že byl roztěkaný. no a o tom to je ne???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 18:24
- Nahlásit
FiSt
To by to dopadlo
Pozor - myslela jsem tím jen to že pokud se cítím jako začátečník, tak jím asi jsem. Naopak jsem to nemyslela, pak by to dopadlo..
Tak prrr psal jsem:
No právě. Tomu se říká tzv. skrytý kontext. Vysvětlení, které samo o sobě slouží popisu. Řeknu Svědci Jehovovi a většina si představí dvě postavy s knížkou co stojí na ulicích a nebo chodí po domech. A to přesto, že jsem k tomu nedodala nic jiného.
Takhle vznikají nedorozumění
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 18:30
- Nahlásit
Eny,proboha vykašli se na to,nebo skončíš na tom samým co já a ebony,že jsi tady moc chytrá...tebe se to přece netýká,na tvém domácím cvičáku se dělaly pravidla hry podle jeho náplně,když jsem tam před lety chodila,nechtěli tam za starýho vedení háravky taky,že to ruší...ale kde jsou ty časy,zlatá palácová revolta...
když budeš chtít vyjet zatrénovat,pojedeš tam,kde to pro tebe bude mít přínos,tedy regulérní plac,šikovný figurant a lidi bez blbejch xichtů,a vybíráš si ty,takže Jinonice ti rozhodně nehrozí jako jediná možnost v ony dny....
Rozdíl není v pokročilosti psů,ale v pokročilosti lidí a v jejich spokojenosti s kursem a tedy penízkům do kasičky cvičáku,z něčeho se provoz hradit musí...není v zájmu nikoho si kvůli začátečníkům propotit triko víc,než oni sami ocení...spokojený zákazník = výborná reklama.
Nikdo z nás co jezdíme výjezdy není diskriminovaný,protože si svobodně volíme kdy a kam pojedem....na koho pokoušem a s kým pokecáme...když chci prostředí háravkově-represivní,tak tam vyjedu v anestru...to platí i tady pro Jonášovo Rozdělov,když se schází parta Bobulčinejch sourozenců a jiných mladých samců...tam taky nejedu s háravkou,protože podle Jonáše ti roční psící mají zatím v motivační přípravě co dělat sami se sebou...a respektuju mu to.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 18:38
- Nahlásit
PM
to není dramatisování a zbytečný detaily,ale analýza reality...když děláš na výkon,na přesnost,na body,tak tě zajímá důvod každý odchylky od normy,jestli to máš poladit nebo v klidu přejít...rozumíš mi? Jsou lidi,co jim jaxi nestačí,že pes přijde na povel a chodí u nohy či hopsinká překážky,některý lidi zajímá JAK PŘESNĚ to ten pes dělá,kolik bodů z deseti či patnácti na to potratí...a cokoli nad dva tři ztrátové už je důvod k mocnému drbohlavu...takový lidi asi bude zajímat,kdy kdo před nima kde co počůral,aby si tam psíka ohlídali a nenechali ho prošlápnout cestičku zlozvyku-nepřesnosti,ztráty soustředění...
Víte,pro někoho chůze u nohy není to,že pes jde přibližně u nohy přibližně tak kam vy,což je cíl začátečnický přípravy,ale jak přesně kopíruje svým tělem a pohybem vaše pohyby,celou dobu drží kontakt oko-oko s vámi a dění kolem něj neexistuje...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 18:55
- Nahlásit
Sali
Víte,pro někoho chůze u nohy není to,že pes jde přibližně u nohy přibližně tak kam vy,což je cíl začátečnický přípravy,ale jak přesně kopíruje svým tělem a pohybem vaše pohyby,celou dobu drží kontakt oko-oko s vámi a dění kolem něj neexistuje...
Fakt bych se ráda k tomu druhýmu dohrabala, ale cesta dlouhá a každá rada nejen drahá ale i k nezaplacení, ne?
FiSt
To mám z práce a ze života
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 20:53
- Nahlásit
Terri
No nevim, jestli je to domněnka, ale pokud někdo tvrdil, že háravý feny tam nechodí i kvuli tomu, tak je asi rušit musí?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 21:21
- Nahlásit
Eimy
Může háravá fena rušit kastrovaného psa?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 21:27
- Nahlásit
Terri
Potom ale nechápu, proč to FiSt vůbec uváděl, ksdyž pro tohleto téma to nemá absolutně žádnou váhu...
No nic, nebudu sem už radši psát...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 12:08
- Nahlásit
Eimy: Já jsem chodila v Praze na Rychety ,taky dost drahý cvičák.tam to funguje tak,že úplní začátečníci dělají 10hod kurs,dostanou legitku,kde jim každou hodinu odškrtnou.Podle počtu odchozených hodin si je cvičitelky rozdělí asi do 3 skupin.Takže když odchodíš 3 hodiny,pak tam dva měsíce nepřijdeš ,tak se zase zařadíš mezi skupinku,která je třeba 1-4 hd.O žádné peníze nepřijdeš.Po ukončení těchto 10 hod ,když chceš pokračovat,můžeš chodit do tzv.pokročilých a zaplatit si třeba 3 měs., půlroční apod.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 17:33
- Nahlásit
Zany
ČOVEČE TO JE ASI DNESKA DOST PROBLÉM,VĚNOVAT SE POŘÁDNĚ ZAČÁTEČNÉÍKŮM...já už si to snad ani nepamatuju,začínala jsem ve 14 letech s prvním psem,na cvičáku jsem byla ještě dřív než se mi knír narodil,byla jsem pak v družstvu tý instruktorky co jsem od ní měla štěně...
Tehdy se to nedělilo na ty a ony...byla parta.Nádhera.
Dneska je to celý velkej kšeft.
Osobně za ideální považuju dvojici zkušený-začátečník....a pořádně od stop a obran k ovladatelnosti,jedno s druhým a několikrát týdně...jenže kdo to tak dělá?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 18:22
- Nahlásit
Sali: tento cvičák je spíš zaměřen na začátečniky.Já jsem tam hodně pokročilých psů moc neviděla.Myslela jsem ,že mají výcvik jindy.Při zkouškách jsem čekala,že tam bude někdo skládat vyšší stupen,ale skoro nikdo tam nebyl.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Dub 2005 09:56
- Nahlásit
Ebony
Eny
Zas po dlouhý době někdo se zdravým rozumem
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Dub 2005 10:02
- Nahlásit
Terri
Počkej,až budeš mít kníráčka doma,to se do toho teprv pořádně "zažereš",pak spoustu věcí,co doposud, řešit nebudeš a naopak Tak šťastnou ruku při výběru a dej pak vědět
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 10:37
- Nahlásit
Anonymní
zažereš",pak spoustu věcí,co doposud, řešit nebudeš a naopak Tak šťastnou ruku při výběru a dej pak
Už se moc těším , dám vědět..
PS: jak se tu psalo o Hofylandu, tak sms už je za 79kč...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 11:13
- Nahlásit
Terri
to už Hofy přehání...to vůbec nevím že tak zdražil,bývala rregistrsace za 30 kč.Fůůůůůj.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 11:37
- Nahlásit
Sali
No právě, připadá mi to docela dost, na to, že mimo vaši chválu nevím, co je za obsah.
(30-50 kč v poho..)
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:09
- Nahlásit
Terri
je to dost, on to tam nějak zdůvodňuje, ale obsah všeho možnýho si můžeš prohlídnout i bez registrace, prostě přijít na čumendu..jen ne k nám, tam je vstup povolen ( a je to dobře) jen registrovaným
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:31
- Nahlásit
Ghianika
No jo, ale já chci k vám , ale ten poplatek mě trochu zarazil (Sali apod. tu vzpomínali, že to bylo 30 a pak chtěli pade), když nevím předem obsah
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 16:50
- Nahlásit
Terri
původně to bylo ouplně zadara (já to tak chytla) pak to začalo stoupat, ale většina těch co tam už je, ti řeknou, že to za to stojí:
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:03
- Nahlásit
FiSt
Jestli Ti to nevadí...
řeknou, že to za to stojí
je mi jasný, slyšela jsem samou chválu, ale já jsem podezřívavec a nerada šlapu do neznámé vody
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:23
- Nahlásit
FiSt
Ten mail co máš v profilu platí?
Platí
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:44
- Nahlásit
Dorazilo, díky díky díky
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:54
- Nahlásit
Terri
takže ten Fist co ho tam vidím jsi ty?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:55
- Nahlásit
Jo teď jsem se odhlásil(a). Hele, to je chat? To není něco jako toto?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 18:12 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Aha..no.. tak víte co, zůstaňte tady na fóru a přitáhněte tu i jiné, další pracanty.., není to dobrý nápad?
FiSte - díky za důvěru.
PS: ještě to dneska zkusím večer jednou,ju?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 18:24
- Nahlásit
Klidně tam chatuj celou noc
Budu jen Tvůj tichý stín .
Měj se.
|