Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rhodéský ridgeback
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:40
- Nahlásit

Doporučím knížku od paní Tušanové o RR, je potřeba toho psa pochopit, není dominatní, je to prostě ridgeback a ten potřebuje hlavně parťáka, kámoše, ne vůdce a člověka co řeší dominanci a podobné nesmysly. pokud pro něj budete přítelem, bude dělat vše, aby vám vyhověl. Neuvěřitelně věrné a úžasné plemeno.

A deset hodin denně o samotě, to tomu tedy moc nepomůže, teď by se měl na vás co nejvíce navázat, nejlépe ho mít všude s sebou, to vytvoří to pouto které tihle psi potřebují. Do práce ho brát nemůžete? V pauze ho jít vyčurat a tak.

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:58
- Nahlásit

To nemůžu to je právě to. Když mam volno tahám ho všude ono ho i ty psychicky únavi to poznávání a trávíme nejvíc času venku a aby byl krajanem i psychicky. Je na něm znát uz ted ze je to obrovský kámoš ale dá to hodně práce.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:18
- Nahlásit

sidinka
tahám ho všude ono ho i ty psychicky únavi to poznávání a trávíme nejvíc času venku a aby byl krajanem i psychicky. Je na něm znát uz ted ze je to obrovský kámoš ale dá to hodně práce
To je supr, to je to nejdůležitější co ti žádnej cvičák nedá, klasickou pracovní poslušnost od ridgebacka těžko někdy čekat, až ho pustí puberta a bude to kámoš, bude poslouchat, bohužel to někdy trvá dost dlouho. Přístupem kámoši nikoliv pán a sluha budete mít v RR nejlepšího psa, kterej (na rozdíl od těch co je lidi přehnaně pérujou a myslejí, že jejich neposlušnost je dominantní projev) se nebude rvát a bude vás respektovat.

Co vím, tak nejlepší a nejlíp chovající se psy mají obvykle (ne vždy samosebou) takoví ti trempíci nebo klidně i pankáči, protože je všude tahaj s sebou a nechávaj je taky trochu žít.

Kdysi jsem četla rozhovor s Kamilem Střihavkou kterej měl (možná ještě má) taky RR a psal, že se pro plemeno rozhodl poté co si přečetl, že ho pes nikdy nebude na 100% slepě poslouchat, nebo tak něco, je to moc hezky podaný.

Jinak doporučuju od roka, roka a půl začít s nějakou náročnější aktivitou, kolo nebo tak, tihle psi to milují a naplňuje je to. A nebudou mít tolik tendenci k lovu. Dřív ale ne, kvůli vývoji.

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:21
- Nahlásit

No kolo bude potřeba ptz to je energie až je to neuvěřitelný. Zatím fakt te ln čas trávíme dlouhými klidnymi prochazkami a dovadenim se psy ptz to ho stejne zatím.utaha nejvíc.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:27
- Nahlásit

sidinka
super, jsem ráda za každýho psa tohohle plemene, kterej se dostane do správných rukou, hlavně neřešte dominanci, dominantní není, jen puberťák

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:53
- Nahlásit

No tříska to s ním nehorazne ale ja tak nějak věděla do čeho jdu sestrenka má dva a do roka a půl byli na odstřel a ted milionový psi

Petka86
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2014 10:34
- Nahlásit

Taky máme rr doma. Její přezdívka 'terorista' mluví sama za sebe První rok byl náročný, ale už má rok a půl a opravdu se pomalu mění v 'normálního' psa Ale máme jeden problém s kterým bych potřebovala poradit.. Ona nikdy nějak nemusela cizí lidi. Od někoho se nechá pohladit hned, někdo se ji nezdá a raději uhne. Ale pozornost cizích lidí si nijak neužívá.
Což venku není problém, ale když k nám příjde návštěva domů ano. Donedávna pokud k nám přišel někdo cizí na něho chvíli štěkala a když si ji nevšímal se po chvíli přišla sama seznámit a pak byla v pohodě. Všimla jsem si, že má problém hlavně s muži. Takže jsme ji do ničeho nenutili a nechali ji trochu času až se osmělí a příjde se sama seznámit. Jenže se mi zdá, že jak dospívá tak přitvrzuje v tom svém 'hlídání' domu a vyštěkávání cizích a minule kdybych ji nedržela, tak by určitě mužskou návštěvu kousla

Petka86
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2014 10:37
- Nahlásit

Omlouvám se, omylem jsem to poslala než jsem dopsala.
A tak jsem se chtěla zeptat, jak byste mi doporučili postupovat s Tarou při návštěvách aby se to zlepšilo?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání