| Autor |
Zpráva |
KatkaB
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 13:03
- Nahlásit
birma
Máme obrovskou terasu, otevřený dům, kdykoliv si dojde kam potřebuje )
Jak starého psa máš ty?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 13:18
- Nahlásit
KatkaB
může jít do baráku kdykoliv se mu zachce
Tak to mi nesedí k předchozímu Naše Elza se mohla zbláznit, museli jsme jí vzít na noc domů a bohužel, do dnešního dne se bojí jakéhokoliv byť jen projíždějícího auta a nechce být v kotci
navíc ale už jsem tohle řešila a tito psi přežívají v zimě v pohodě venku je blbost. A Štěně jsem si mimochodem koupila od lidí, kteří mají doma už dva a mají je v pohodě venku. je lehce "creepy".
Nejlepší co můžeš udělat pokud ji tak moc miluješ je vzít jí domů, teď nemluvím o zimě (jako tam je to sichr, bouda nebouda, prostě zmrzne), ale o tom, že ridgeback je pes co miluje pána a sám je prostě smutný, neznamená to do postele sakra přeci, nechat jí doma pelech a fajn, jestli chce být v létě na zahradě sama tak proč ne, osobně ale neznám ridgebacka co by nechtěl být s páníkem pokud možno co nejvíc.
Co se hluku týče psa co nejvíce vystavovat takovým situacím, vytvářet hluk (venku, doma, nečekaně) a když se bojí rozhodně neutěšovat - říct jen co blbneš ne, tónem z kterého pochopí, že o nic nejde.
Mimochodem, kéž by se moje fena bála aut a ne že si stoupne před jedoucí auto a hypnotizuje ho...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 13:20
- Nahlásit
otevřený dům, kdykoliv si dojde kam potřebuje
já to mám stejně ale v zimě to prostě nejde, to musí být buď doma nebo venku.
|
KatkaB
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 20:26
- Nahlásit
ssshhhhh
mno, ona má u sebe ještě jednoho psa, není tam sama.
Ale je doma kdy chce, máme otevřený dům a chodí tady, přes den je celý den na zahradě, jen večer jde na noc do boudy kde je ještě náš druhý pes, takže není sama. Celou dobu jinak tráví s námi.
No a dneska měla procházku do civilizace, docela dobře jí zmákla, tak snad to bude lepší...jen dva Středoaziaty trochu nedávala ), ale jinak v pohodě
|
KatkaB
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 20:27
- Nahlásit
ssshhhhh
bude doma )..mimochodem, dají se někde na RR sehnat nějaké kabáty...jde mi o to, aby nepřechladla na záda, když budeme dýl venku...nebo...dát RR něco k zahřátí nebo ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 20:41
- Nahlásit
KatkaB
když budeme dýl venku...nebo...dát RR něco k zahřátí nebo ne?
pokud budete na procházce a bude se hejbat (ne sedět a čekat na autobus třeba), tak ti normální zdravý pes neprochladne
|
KatkaB
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 20:44
- Nahlásit
birma
ptám se, protože jsem měla Maďara a když jsme šli ven na půl dne, byl prochladlý... s RR nemám zkušenost.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 13:53
- Nahlásit
KatkaB
mno, ona má u sebe ještě jednoho psa, není tam sama.
Ale je doma kdy chce, máme otevřený dům a chodí tady, přes den je celý den na zahradě, jen večer jde na noc do boudy kde je ještě náš druhý pes, takže není sama. Celou dobu jinak tráví s námi.
No a dneska měla procházku do civilizace, docela dobře jí zmákla, tak snad to bude lepší
Určitě, chce to co nejčastěji teď v tomhle věku, štěně si zvyká daleko lépe než dospělák a navíc když se lekne a hupsne do náruče není to takovej masakr Mě se fena jako malá taky bála, když kolem ní projelo auto, prostě obrovskej hlučnej bubák, dnes (bohužel) se nebojí vůbec a nechala by se přejet. Takže vodítko má v civilizaci jako nutnost. Ono je to stejně lepší, nejde se 100% spolehnout, že najednou neuvidí na druhé straně něco naprosto úžasnýho a to může být sebeposlušnější. A přejetej pes je blbej pes a smutnej páníček.
Co se oblečků týče jak píše birma ridgeback by to měl dát v pohodě pokud bude v pohybu, tzn pole lesy prostě kde je v akci tak klidně bez, ale půl dne předpokládám že znamená i nějaké to zastavování nebo chůze na vodítku v civilizaci (nedej bože čekání před krámem) tak tam obleček asi jo, myslím, že ridgeback bude v tomhle stejnej jako ohař. Kde se sháněj oblečky fakt nevím, teď mám chlupáče a krátkosrstého jsem nikdy neoblékala. Ale zkus nahodit nové téma nebo zkouknout stará, někdo tady určitě bude vědět.
Jsem ráda, že bude čubís na zimu doma, myslím, že rozhodnutí supr, mimochodem co ten druhý pes, ten taky chodí domů? A co je to za rasu?
|
stekatko
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 16:33
- Nahlásit
Ty brďo, vy jste se do sebe pustily.
Upřímně, my máme brouka taky v kotci. Je tu trabl, že bydlíme v zahrádkářské oblasti a všude ploty na nic. I když jsme je několikrát opravovali. Joey je podle skříženej s Pegasem, protože co nepřeskočí, to prostě přeletí. Doma ho prostě nenechám jenom v malé chodbičce a po tom, co nám serval počítače ze stolů pro něj prostě místo jinde nemám, než je právě onen kotec. Takže, když jsme v práci, je v kotci, kde má zateplenou boudu, když jsme doma, pes lítá na zahradě nebo je s náma doma. Přes noc je se mnou a manželem v pelechu.
Zvládli jsme už dvě zimy a úplně v pohodě )
|
KatkaB
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 20:02
- Nahlásit
stekatko
No, to tak někdy je no )
My máme teprve 3-měsíční štěně a s RR nemám zkušenosti. Ptala jsem se jen, jestli jej můžu nechat venku v kotci. Je tam v podstatě na noc, jinak je na volno na zahradě, máme otevřenou terasu do domu, takže si dojde kamkoliv a kdykoliv.
Kotec má postavený naprosto luxusně, 6-tku polystyrén ze všech čtyřech stran, kotec 5*3 m. Nicméně, mrazy půjde domů a zimu.
Máme malého syna, ale s tím je v poho, dcera by jí nejraději do postele, ale manžel remcá. Ale to remcal, ikdyž jsem psa chtěla a nakonec postavil boudu i kotec ) a je to jeho mazel.
Uvidíme jak to bude ) a díky za podporu )
|
KatkaB
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 20:09
- Nahlásit
ssshhhhh
Ten druhý pesan je pouliční směs, ucho sem, ucho tam. Je ale strašně chytrá a hodně se věnuje našemu RR. Nicméně je musím brát ven odděleně, protože mě jinak Elza neposlechne.
Ptala jsem se na ten obleček, protože chodíme dost ven, jsme dost sportovní rodinka a i v zimě chodíme na túry, běžky a tak.
Navíc bydlíme u lesa a už teď jsme denně tak 3x po hodině venku, aby se unavila.
|
stekatko
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 10:38
- Nahlásit
Ahoj dotaz,
řeknete mi někdo něco k vaskulitidě ?
|
JaninaGino
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 13:12
- Nahlásit
Dobrý den, chci se zeptat, jak zvládáte odloučení, když zrovna chcete na dovolenou nebo menší relax a zrovna pejsek s Vámi nemůže. Myšleno mimo domov. Nám se bohužel stalo a to jen při návštěvě rodiču, kde náš Gino nemá povolen vstup do baráku, že provyl celý den a noc venku. Sice jsme s ním byli co chvíli aby to pro něj nebylo takové trápení, ale i ták jsme už zjistili, že RR jsou smečkoví psi a že odloučení od pána berou hodně vážně a jen tak se s tím nesmíří a ve stresu ani nevnímají okolí. Je pro to nějaká rada, jak psa uklidnit popř. dá se to nějak zvládnout cvičením? Děkuji.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 13:42
- Nahlásit
JaninaGino
že odloučení od pána berou hodně vážně
Stejně tak i RR, kterého měl přítel. Přítelova mamka s Ronem byla každý den doma. Ale jakmile odešla do obchodu, tak Ron spustil. To jsem třeba já seděla v obýváku, tak jsem myslela, že když mu dělám společnost, zabavím ho nějak, tak přestane. Na chvíli šel za mnou a byl klid, ale potom zase odkáčel do předsíně a vyl nanovo.
|
JaninaGino
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 14:05
- Nahlásit
MartinaBarney
To u nás ten problém není takový, doma je uplně v pohodě (jsme v práci, v obchodě atd.) to mu problém neděla. jen když jedeme hodně daleko, jako např. na Moravu k rodině, tak tam spustí a to na celý vikend. Takže nevíme jak s ním manipulovat aby se zklidnil, když ví, že tam jsme, jen nás nevidí.
|
JaninaGino
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2013 20:01
- Nahlásit
Můžete mi někdo poradit nebo se třeba zmínit o tom, jestli má někdo stejný problém a jak ho řeší? Zítra odjíždíme a už teď se bojím toho co bude
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:54
- Nahlásit
JaninaGino
Nám se bohužel stalo a to jen při návštěvě rodiču, kde náš Gino nemá povolen vstup do baráku, že provyl celý den a noc venku.
Tak to se nedivím, ridgeback sám na zahradě v noci, to prostě nerozdejchá. Na to bych viděla jedinou radu, psa vzít dovnitř. Navíc je říjen ne? Celkem zima aby byl venku.
|
JaninaGino
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2013 17:47
- Nahlásit
Tak jsme to přežili a byli v teple a sam nebyl... nastesti na morave bylo večer teplo, ne jak tady v cechach... jak uz jsem psala v predesle konverzaci, tak Ginousek bohuzel dovnitr nemůze, ale poradili jsme si a vyl uz minimalne nez pri predesle navsteve.
|
Daniela_1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 16:32
- Nahlásit
Dobrý den,
asi to sem nepatří, ale přesto se zkusím zeptat. Uvažujeme nad koupí štěněte Rhodéského ridgebacka, které by mělo být u rodinného domu. Rozhodujeme se zda koupit psa nebo fenu. Mohli byste mi poradit- z vlastní zkušenosti? Více se přikláníme k psovi, ale zase je zde problém, že pokud by běhal po zahradě, tak psi mají v sobě zakódované občůrávání rohů, což by u novostavby nebylo příjemné. Mohli byste mi poradit, jestli opravdu ty rohy u domu počůrává a jestli ano, jak se tomu dá zabránit? Určitě nejsem jediní, kteří by měli psa u domu a opravdu neradi bychom měli rohy domů, případně nějaké stromečky na zahradě zničené.
Doufám, že se zde najde někdo ochotný mi odpovědět.
Příjemný den
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 16:51
- Nahlásit
Daniela_1
RR potřebuje zkušeného majitele, je to lovecké plemeno takže denně alespoň dvě tři hodiny pohybu (pokud není lovecky veden myslivcem tak nejlépe běh u kola, není to aportér, házením balonku ho neunavíte). Jinak každý pes (i fena) čůrá, líná, kadí, chce venčit, musí se cvičit, pokud chcete psa jen na zahradu je lepší trpaslík se zabudovaným alarmem. Pokud si pořídíte RR bez možnosti mu dopřát výše zmíněný pohyb a jistotu ve vedení psa, bude nešťastný on i vy. Pravděpodobně stráví život u domu nebo na vodítku s košíkem a vrhne se na každého psa kterého náhodou potká. Chudák plemeno má už takhle špatnou pověst kvůli lidem co si ho pořizují.
|
Daniela_1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 17:21
- Nahlásit
ssshhhhh
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Samozřejmě si jsme vědomi jeho vlastností. Máme v plánu si pořídit si psa s tím, že se o něj budeme řádně starat-tak, jak potřebuje. Hodně jsem o tomto plemeni přečetla. Ale můj hlavní dotaz (i když jsem to nezdůraznila) byl ten, že je u nás největší problém s tím čůráním po rozích našeho domu, případně stromečcích na zahradě. Samozřejmě nebude zavřený jen na zahradě a šmitec! Bylo to myšleno tak, že i když bude vyvenčený, tak si bude značkovat teritorium, což je fajn, ale ne na nový barák. Tak jsem se ptala, jestli se tomu dá nějak zamezit (i přesto, že se mu budeme řádně věnovat).
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 17:36
- Nahlásit
Mě osobně pes nikdy barák neočurával, zato od té doby co máme fenu mi ostatní psi značkují plot.
|
Pes_Ben
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2014 23:50
- Nahlásit
Pokud si pořídíte RR bez možnosti mu dopřát výše zmíněný pohyb a jistotu ve vedení psa, bude nešťastný on i vy. Pravděpodobně stráví život u domu nebo na vodítku s košíkem a vrhne se na každého psa kterého náhodou potká.
To muzu potvrdit z vlastni zkusenosti,u nas bydli lidi s Rhodeskym ridgebackem,nevim jak moc se mu venuji,ale meho psa uz 2krat naprosto bezduvodne napadl
|
sidinka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:31
- Nahlásit
Ahoj taky máme krizene štěně s RR a potrebuhu radu. Jak ho mam naučit ze dělá věci špatně. Je mu 6 měsíců a puberta s tím tříska jak může. Začneme chodit na cvičák to jo ale nějak nevim jak ho naučit ze dělá věci špatně ptz na něj nic neplati. Je to pan pes ale jinak je to dokonalé plemeno nemm výhrady až na tu dominantnost.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:42
- Nahlásit
sidinka
jak ho naučit ze dělá věci špatně
Nauč ho, jak je dělat dobře.
dominantnost
Jak se ta "dominantnost" podle tebe projevuje?
|
sidinka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:50
- Nahlásit
No doteď fungujem na pamlsky za odměnu ale kdyz je tam pes a ja zavolám tak na mě koukne a pak stejne běží za ním a to vždycky dostane odměnu a netrestame nikdy
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:55
- Nahlásit
sidinka
Nevolej ho, pokud víš, že kolem psů nepřijde, tím si přivolání jen kazíš. Obtížnost musíš zvyšovat postupně, odvolání od psů je hodně vysoký level. A upřímně řečeno, pokud tvůj pes dostane za odměnu vždycky stejný pamlsek, tak můžeš odměňovat jak chceš a stejně dá vždycky přednost setkání se psem. Protože vždycky stejný pamlsek je nuda, kdežto jiný pes je zajímavý, nepředvídatelný, překvapivý.
Mimochodem, s dominancí to nemá společného naprosto nic. Jen s poslušností.
|
sidinka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:58
- Nahlásit
Pamlsky měníme, někdy piškot, někdy kostičky, někdy bonbonky co mam zrovna po ruce ale diky za radu
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:03
- Nahlásit
sidinka
Já nemluvím ani tak o měnění pamlsků (i když teda kvůli piškotu nebo nějaké chemické kostičce se žádnej pes nepřerazí, zkoušela jsi třeba vařený srdíčka, játrovou paštiku, sýr, špek?), jako spíš o tom, být pro psa zajímavá, být pro něj zdrojem úžasné zábavy. Odměna neznamená jen pamlsek.
Dobře je to popsané třeba v téhle knížce.
|
sidinka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:16
- Nahlásit
Obrany kuřecí maso a sýr dostává ale nenapadlo me ho tím odmenovat venkubtak to vyzkouším. Diky
|