| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 08:51
- Nahlásit
Všem úspěšným gratuluji, méně úspěšným též, neboť už jen samotná účast na výstavě je teda pro mě vrcholným výkonem.
Zároveň bych potřebovala poradit. Přišla k nám na cvičák paní s ročním rotvíkem, takže puberta s nim tříská neskutečně, do toho roka vyrůstal na zahradě jen s malamutkou, takže vlivem zanedbané socializace (vlastně tedy žádné) se stalo, že útočí na všechny psy bez rozdílu. Průser je, že obvyklé metody na něj moc nezabírají, a navíc bere všechno. Paní ho vždycky vyvěsí na ostnáči (což se mi moc nelíbí), ale bez valného výchovného účinku. U Pídi to bylo tak, že ze psů šílel (z čehož díky bohu tak na 80 % vyrostl), budiž mu však ke cti, že nikdy si nedovolil na fenku a štěňátka miluje, což se o tomto ročním rotvíkovi moc říci nedá. S malamutkou je v pohodě, ale ostatní psy by zabil.
Průser je, že paní chodí každý den z práce v půl šesté, je na všechno sama a nemá moc času a já bych potřebovala nějaké invenční nápady, jak na toho šílence.
Za prvé bych jí teda poradila, navzdory časovému presu chodit mezi psy dennodenně, aby pro něj pro čase nebyli tak "lákaví". Ale jakou korekci použít při tom samotném vyjíždění na psy nevím.
Píďu jakýkoli náznak cuknutí vodítkem vyburcovalo až do mrtva, po čase jsme přišli na to, že zapůsobí vyvěsit ho, v klidu ho položit na zem, pochválit a když machroval, zase to opakovat dokavad nedal pokoj, všechno v naprostým klidu, žádný trhání, žádný řev. Když už byl schopnej vnímat, převedl se na jinou činnost. U tohohle psa nezabírá nic - cukání, vyvěšování, mávání míčkem před nosem, kotleta (je fakt že nic z toho krom toho pomalýho vyvěšení na mýho psa taky nezabralo).
Nemáte někdo s tímhle chováním zkušenost, popř. jak na takového psa ? Plusem mu je, že bez výhrad miluje lidi a když se na něm zapracuje tak by i pěkně poslouchal, ale na odvolání od psa by to myslím nebylo. Jelikož nikdo na cvičáku rotvíka nemá, tak požádali mě jestli bych paní aspoň neporadila (pač všichni ví, co bylo s Píďou a že se teď relativně uklidnil, ale podle mě prostě jen "vyrostl"), jenže já zas nejsem takovej machr, abych vymyslela něco novýho. Držela bych se prostě starých metod s tim, že se musí dodržet jakýsi reflexní oblouk, pravidlo povelu a podnětu a jinak jako asi nic nevim .......
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 10:57
- Nahlásit
Kalliope
no nevim - ja jsem takovyho magora nemela, ale sveho casu jsem kolem vytipovanych jedincu prochazela s Ingem na zadnich vyvesenym na stahovaku. Kdyz jsem videla pred nami psa, tak jsem si Inga nenapadne pripravila (nezacala jsem ho zurive stahovat, abych ho upozornila, ze se neco deje) a jak vyjel, tak jsem ho vyvesila a beze slova prosla "v klidu" kolem psa a zase ho pustila - on uz se dozadu neotacel - jako ze by se za nim vratil.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 11:00
- Nahlásit
Petra_ruza
no uvidím, až ho uvidím (v akci). Někteří psi si to prostě z hlavy "vymlátit" nenechaj. Já měla to štěstí, že nakonec zabralo tohle vyvěšování, i když asi spíš tak na půl no a druhá půlka, že z toho vyrostl. I když to neni 100 %, tak přeci jen už nešílí jako šílel ... Snad to nějak půjde - postupně ..
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 12:07
- Nahlásit
Rodinná synchronizace
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 12:59
- Nahlásit
Kalliope
Snad to nějak půjde - postupně
Nejak a postupne urcite, ale jak, to bude asi hlavne zalezet na duslednosti majitelky...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 13:41
- Nahlásit
Kalliope
Taky mame podobnyho magurka na cvicaku, je to teda NO. Panickove ho dostali k vanocum jako darek, prvni pes v zivote. Kdyz s nim prisli na 4 mesicich poprvy coby se stenetem, pes agresor jak vysitej, rval ve zlym po psech, fenach, stenatech a sel by i natvrdo. Nejistotu zakrejval hrdinstvim - nechodili s nim nikam mimo zahradu, socializace nula, rozmazlanek castecnej. Ted je psovi 3/4 roku, hodne se srovnal a zklidnil- a to diky panickum, kteri si vzali rady k srdci a zacali ho tahat vsude mozne, naucili se s nim trochu komunikovat, obcas metoda cukr a bic.
Rtw - naucit zakladni ovladatelnost nejdriv v klidu na zahrade (obraty, s-l-v, privolani na snure...) a pak zacit praktikovat i na cvicaku, idealne nejdriv v pritomnosti treba jen jednoho psa. Duslednost je podstatna, jestli cokl doted vyrustal jak drivi v lese, ma panicka pred sebou hoodne dlouhou cestu a snad to s nervama vydrzi. Proste zavest psovi naky ty, oblibeny vyraz , mantinely, naucit ho na kosik, necpat mu nutne povinnost vychazet s kazdym psem, jen ho naucit ostatni tolerovat ci ignorovat (a na to bych sla prave pres tu poslusnost). Poradny vychazky na snure nekde v klidu, bez psu, at se na panicku vic fixne a proste tak. Toz tohle me napadnulo, nevim, zda z toho neco pujde ve vasem pripadku pouzit.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 14:34
- Nahlásit
Fifi
jo, to se mi zdá jako schůdný, netlačit ho do kontaktu, ale spíš se zaměřit na ignoraci, jj, díky Uvidíme, snad si to paní vezme k srdci nebo jí taky pejsáček může za chvíli pěkně narůst... ono je hezký radit, ale když se toho pak ty lidi nedržej ... je to těžký
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 14:42
- Nahlásit
Kalliope
nebo jí taky pejsáček může za chvíli pěkně narůst... ono je hezký radit, ale když se toho pak ty lidi nedržej ... je to těžký
no prave. A doplatej na to dycky ty psove.
A proc si nektery lidi porizujou zrovna rtw, takhle zanedbany zvire neni sranda, pekne pani popotlac dopredu, at s nim zacne neco delat, pes za to nemuze. At nerozsiri rady rtw v nouzi.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 14:50
- Nahlásit
Fifi
no pokusím se jí přemluvit, ale s některýma lidma je to těžký. Ona ho prý sice vyvěsí, ale pak nakonec ustane, protože je to přeci její zlatíčko, pejsáček milovaný ... takže mi přijde, že ano, chce s tím něco dělat, ale jakmile jí bude psa jen trochu líto, tak dá ruce pryč, uvidíme, třebas jí dost křivdím Navíc říká, že jí brání, což si myslim, že je blbost, i kdyby tam byla žárlivost, tak to je záležitostí pár týdnů, ale on do těch psů jde maximáně natvrdo. Ejmule taky vyjížděla na některý psy, pač žárlila, že lezou ke mě, ale to se rychle vyřešilo a teď už není tak žhavá.
Každopádně u nás v Chebu v útulku je rotvíků v poslední době až až, nerada bych, aby přibyl další ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 16:01
- Nahlásit
Kalliope
protože je to přeci její zlatíčko, pejsáček milovaný ...
To moje cubky taky, ale porad je to pes, co potrebuje ty mantinely, kor rtw.
třebas jí dost křivdím
Kez by. On nekterej clovek ma cit pro psa a ac s nim nikam na cvicak nechodi, jen na vylety a tak, ma ho skvele zvladnutyho pro svy potreby, muze chodit bez voditka, pes jen kouka, jaky by mu udelal pomysleni.
A pak jsou taci, co ac se snazej, doma, na place, tak to moc k nicemu nevede - myslim tim tu bohapustou vychovu psa, ne zadnej vycvik, trapi se pes i oni.
No a pak treti sorta - pes je vec hlidaci, nic moc nepotrebuje, nazrat, pobehat v lepsim pripadku po zahrade, to prece staci... a pak jen cumej, kdyz vyjdou mezi psi lid.
Proste, snad jeste neni pro ne dva pozde a najedou na spravnou cestu! A dik, ze se o ne staras.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 16:07
- Nahlásit
Fifi
A dik, ze se o ne staras.
no hlavně aby to k něčemu bylo
Jinak já jsem asi někde mezi těma sortama, snažíme se, psi poslouchají, ale zase to moc nepřeháněj. Je fakt, že teď jsem je díky škole dost zanedbávala, ale za měsíc končí seméstr a nastanou jim galeje
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 16:13
- Nahlásit
Kalliope
Jinak já jsem asi někde mezi těma sortama, snažíme se, psi poslouchají, ale zase to moc nepřeháněj.
To sme na tom stejne.
no hlavně aby to k něčemu bylo
Musi!
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2009 17:54
- Nahlásit
Fotografie z VV v Chrudimi (prvních 14 Lucka Z., ostatní Pavlína M. a Petra R.)
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 09:16
- Nahlásit
Petra_ruza
pěkné fotky
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 13:26
- Nahlásit
Kalliopejeste jestli muzu jednu malou poznamku k tomu zadnebanemu pesovi. Nekteri lidi ani v nejlepsim nejsou schopny udelat vice veci najedou tak to vysvetlovani co ma delat rozloz na molekuly.. vydim to na cvikosi-5x pani s rtw x s bordou.dogou (2ks nechapu jak ji je v tom utulku mohli dat,,) vysvetlim jak ma provadet privolani k noze a ona to po 6 stejne udela blbe ac ji to bylo pred tim vysvetleno 6x trenerkou pac jsme u 6te hodiny, predvedeno a ukazano. To jdu pak mlatit hlavou vo zed a to se pani fakt snazi ale voditko drzi jak prase kost a neni schopna proste udelat to co ji rikas a jeste se soustredit na psa.takze preju hodne zdaru a pevne nervy
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2009 13:59
- Nahlásit
kulala
no tak špatně snad na tom nebude, nebo jestli jo, tak fakt nevim
|
Wottan
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:21
- Nahlásit
Dobrý den všem,
pár dní,je na stránkách v nabídce rtw čtyřletý pes Bárt.
Dnes mi přišlo od majitelky mejlem,že mu hrozí utracení.Prý finanční situace,narození dítěte....Je to hrůza,ale to tu řešit nechci.
Nevíte o někom,kdo by ho chtěl?
http://rottweilervnouzi.sweb.cz/
Odpovídáte X
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2009 20:12
- Nahlásit
Wottan to si delas pr...?? bych nechala utratit ty panicky
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2009 22:01
- Nahlásit
Ahoj lidi, vezmete mě do rotíkářské debaty? Jinak ahoj Péťo, zdravím tě a chci ti pochválit fotky, teda až na to moje pyžamo.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 08:32
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ahoj!
Ja jsem Ti taky chtela pochvalit fotky - ale nemela jsem jak Nenasla jsem kontakt ani pres pobockove stranky... a za pyzamo si muzes sama
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 08:51
- Nahlásit
Petra_ruza
Pavlina Moravcova
jaký fotky?? Já chci také vidět pyžamo
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 08:53
- Nahlásit
Kalliope
fotky (z Chrudimi) jsi videla, pyzama sis asi ani nevsimla - Pavlina prehani...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 10:36 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit
Nepřeháním, vypadám jak debža.
Ale hlavně, že Becky vypadá dobře
|
ati
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 11:36
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
ahojPetra_ruza
pyžamo jsem přehlídla, ale malinu né
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 11:55
- Nahlásit
Tak to nevím, kam koukáš, ale malinu já nemám
|
ati
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 12:05
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
já koukám na psy nějaké pyžamo mě nebere. Nevím kdo má malinu, jen jsem si jí tam na fotkách všimla
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 13:39 - Změnil/a: Petra_ruza
- Nahlásit
ati
jojo - maliny byli - jednu mel figurant Martin a jednu jeho manzelka. Mozna je Gabca zna - jsou z oboru...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 13:43
- Nahlásit
Petra_ruza
jj zná,v červenci jede do Býchor k Martinovi na kurz
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 14:09
- Nahlásit
Tak to jo. Ty maliny byli super, kdyby to tak šlo těm našim miláčkům.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2009 14:42
- Nahlásit
ati
Martin je malej, ale sikovnej
Pavlina Moravcova
to by to muselo jit nejdriv nam...
|