| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:54
- Nahlásit
Jave
doufam, ze i nam
No jasan! Hlavne, aby vyslo pocasi.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:56 - Změnil/a: Jave
- Nahlásit
Fifi
neni zvykly na hrube zachazení kdyz ho hodim spratka na zada tak pekne peni, ale king jsem ja. a tak to bude!!! jinak je to takovy nas maly zavyslak, kdyz ho venku pustim tak jde lip nez na voditku skubani a vycukavani je muj narodni sport (dostava do drzky denne ), protoze s nim triska puberta.
|
greenangel
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:59 - Změnil/a: greenangel
- Nahlásit
Fifi
Kdyz ja nevim s kym mam tu cest? (ty hloupy prezdivky...)
Ale pokud nam budes fandit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:05
- Nahlásit
greenangel
Kdyz ja nevim s kym mam tu cest?
Di ty kecko, jsme se videly v Pze, kdyz byla mala v dorostu. Neboj, ja se pripomenu.
Jave
kdyz ho hodim spratka na zada tak pekne peni, ale king jsem ja.
A proc ho hazes na zada? Ja na to mam povel Haji a Zadicka, kdyz neco potrebuju vyndat, treba klistaka.
|
greenangel
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:06
- Nahlásit
Fifi
Joooooo, uz viiiiiim
|
greenangel
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 12:09 - Změnil/a: greenangel
- Nahlásit
Jave
Taky to moc nechapu, hazes ho na zada, dostava do drzky denne, ale pokud bys ho zdupala, sel by do tebe?
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 13:10
- Nahlásit
greenangel
Fifi
aby nedoslo k mylce - ja ho nebiju (jenom mu rikam, ze dostane do drzky), vycukavam a nadavam (staci zvysit hlas nebo v nouzi zarvat) a vi ze je zle. jinak je to zlaticko mazlivy. jenom nema rad kdyz mu cizi sahaji na voditko (to jsme trenovali na vycvikaci a byl schopny kazdyho sezrat). tedy ne ze by me to vadilo, alespon ho nikdo nikam neodvede, ale poslouchat proste musi.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 13:18
- Nahlásit
Fifi
A proc ho hazes na zada? Ja na to mam povel Haji a Zadicka, kdyz neco potrebuju vyndat, treba klistaka.
to jo, to neni problem. ale je to pubertak a zkousi kam az muze. vzdycky nejaky cas klid a pak to zkousi znovu a znovu. kluk ma proste smulu. uz aby byl z puberty venku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:02
- Nahlásit
Jave
Stejne ti nejak nerozumim, asi je to nakazlivy. Jako ho hazes na zada, aby sis s nim neco vyrizovala? Jsem myslela, ze tahle moda u rtw neplati. Co zkousi znovu a znovu?
A neber to jako nejaky rypani, jen fakt nevim, co chces rict.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:17
- Nahlásit
Fifi
občas na nás zkouší kam až může jít. je to velmi sebevědomý (až dominantní) pejsek a hru občas přežene. snažím se s ním vyjít po dobrém, téměr v každé situaci. takhle se to dost blbě vysvětluje, to spíš z oka do oka v neděli, jo?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:23 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Fifi
ono záleží za co ten trest je, u Ejmátka stačí zamhouřit v běžný situaci oči a jde do sebe, fyzicky jí vůbec netrestám nemůžu si to vzhledem k její povaze dovolit a jsem i ráda, jednou jsem na ní byla hodně zlá, když mi vyjela po štěňátku ovčáka, to byl leteckej den, ale jak se jedná o zvěř je to těžké a hlavně je nevypočitatelná. Ona totiž 100x perfektně poslechne a ještě ke všemu radostně a po sto první zdrhne a to zařvu hurónským řevem, kterej NIKDY běžně nepoužívám, na psy skoro šeptám aby si nezvykli, že se řve a NIC běží si dál.
A na šňůře se na mě lepí jak vosa na med, taky si nevím rady a hlavně i když jsme uprostřed lesů a polí, tak zvěř moc často nepotkáváme, snad časem na něco přijdu (aby ale už nebylo pozdě )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:34
- Nahlásit
Jave
to spíš z oka do oka v neděli, jo?
OK.
Kalliope
No to je Kremyl dost podobnej asi, ale pochopila zcela presne, ze trest tenkrat v lese prisel za nesplneni povelu privolani - mela tu smulu, ze jsem ji chnapla.
A nez dumat, zda na neco prijdes, vem to kolo a postroj a tahaci snuru a uvidis, jak si Ejmatko makne bez tvych nervu.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:44
- Nahlásit
Fifi
hmm, to mě nenapadlo, s kolobrndou, asi na tom něco bude. Ale to pořád neřeší ten prvotní problém, chci prostě lozit po lesích, po houbách, chi vyjet někam na Šumavu a tam chodit s psiskama a ne se bát co se kolem šustne, protože ač je také nepouštím na velkou vzdálenost přeci jen, když před tebou něco vyrazí tak můžeš mít psa kde chceš a je v čoudu. Spíš mě zklamala, pač jsem si myslela, jaký super přivolání (když to srovnám s hajtrou Píďátkem) máme a ona mě pak takhle vypeče. Spíš to bude možná tím, že nepoznala ten správný céres po tom co nepřišla, možná na tohle bych se měla zaměřit
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:46
- Nahlásit
hmm, takže vlastně jakoby docílit toho, aby měl ten pes vítr nepřijít...a neni to moc tvrdý .... jéžiš já jsem měkejš, jak říkám, příště to asi jistí čivava
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:48 - Změnil/a: Jave
- Nahlásit
Kalliope
jak říkám, příště to asi jistí čivava
chápu, u nás bude čivava taky
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 14:55
- Nahlásit
Jave
no někdy mám takový chuťovky, přitom jinak je dobře ovladatelná a je skutečně hodná a i když je nějaký problém, tak se dá hlasově korigovat, to je super, ale tohleto utíkání je věčnej problém.
A to jsem se na to přitom zaměřila hned jak jsme si jí přivezli, pač s tím problémem člověk tak nějak počítá, tak mu chce předejít, ale ona se vždycky skulinka najde, tak mě to štve, že su tak neschopná.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:00
- Nahlásit
Kalliope
Jezis, ja nejsem svata, ja mam dost problemu s Agatou, u ty jsem uz v polich, kde vidi zajochy a srny x km daleko, vychazky vzdala! PROTO je mam v polich u kolobezky! Zkratka jsem se prispusobila zbabele a nez se stresit, uzivame si vyjizdky vsechny.
Ale v lese, tam je to vic o ty poslusnosti, neb nevidi cil na dalku. A tam si troufam rict, ze tu poslusnost mame. Takze si taky couram po houbach a vyletech, a kupodivu se v neznamem lese drzi svinuchy bliz u me.
přeci jen, když před tebou něco vyrazí tak můžeš mít psa kde chceš a je v čoudu.
Ale to jsme zase na zacatku, koukat, co kde a jak pes cucha, nepoustet ho z dosahu povelu, mam-li to tak rict. A je to porad jen o tom privolani a jak si i psala, i o ty autorite.
hmm, takže vlastně jakoby docílit toho, aby měl ten pes vítr nepřijít...a neni to moc tvrdý ....
To ne, ja psa po prichodu nikdy netrestam! Ja ji jen nahodou odlapila, kdyz ignorovala muj povel. A docvaklo ji to.
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:03
- Nahlásit
Kalliope
u nás je chuťovka následující: jerďa běhá po zahradě a pak neuvěřitelně zrychlí až lítá a to člověk už pozná co bude následovat a začne se točit okolo vybrané osoby a štípat jí do zadku (a to tak pak stačí vodítko do ruky a je klid) - super zábava, jen neví kdy přestat. jinak je hodný, milý, mazlivý (až moc), zloděje by ulízal k smrti, ale někdy je holt na zabití.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:06
- Nahlásit
Fifi
tak jasnýýýýý - to je základní kynologická poučka netrestat psa po příchodu, to jsem právě myslela tak, že nepřijde, tak si pro ní dojdu a řeknu maximálně hlubokým fůůůj co děláš, ke mě bylo a dotáhnu jí na původní místo a cestou chválím a ke konci ještě jednou pořádně pochválím, podrbu a dám volno.
Když zmizí v křoví a za 5 minut přijde, přičež ten prvotní povel KE MĚ ignorovala, tak jí nic neřeknu - nepochválím, nevynadám, jdeme celou cestu mlčky dom. Někdy se tedy neudržím a ostentaivně vzdychám, ale to je tak všechno. Já to myslela spíš tak, že když opravdu nepřijde a já si pro ní dojdu, tak být mnohem důraznější než jsem teď ....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:08
- Nahlásit
Jave
tak bacha aby se z toho nestal parádní zlozvyk. Tohleto Píďa dělá taky až na to, že on teda neštípe ale dotyčným osobám chce za každou cenu ukrást botu z nohy, toto je ale pozůstatek štěněčích her a "pavýchovy" ze strany "tchána", takže ten si to u něj pěkně vypěstoval a teď je mu to nemilé. Bohužel se za ty roky ukazuje, že už je to téměř neodstranitelné, sice jsem se na to zaměřila, už to nedělá tak často, téměř nikdy, ale tím víc ho člověk musí hlídat, protože jeden nikdy neví, kdy ho to zas popadne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:13
- Nahlásit
Kalliope
Někdy se tedy neudržím a ostentaivně vzdychám, ale to je tak všechno.
ty me dovedes pobavit.
A OT, vis, jak jsem naucila malou perdelici krasne plavat v proudu Labe? Na rybniky byla zvykla, tam si chodi sama zaplavat.. A proud byl jiny. Piskotky zafungovaly!! Jak ji zacal uplavavat, tak hrrr za nim, ani lodicky jsem nemusela vyrezavat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:18
- Nahlásit
Jave
pak neuvěřitelně zrychlí až lítá a to člověk už pozná co bude následovat a začne se točit okolo vybrané osoby a štípat jí do zadku (a to tak pak stačí vodítko do ruky a je klid)
Ctu spravne mezi radky? Ze ho voditko pripadne baci a proto se zklidni? Na tohle zabiral u nas odmalinka povel NE, kdyz to byla nezadana aktivita, a vzapeti nabidnout nahradni - potahat se s pesickem, udelat si na nej stekani a tak.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:19
- Nahlásit
Fifi
haha, já jsem si tenkrát s těma lodičkama koukám naběhla, no tak vidíš, piškot jí stačí. Píďa je holt jiná sorta. Takže zase máte jednu čárku na futru - plavání v proudu. Dobrý
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:19
- Nahlásit
Kalliope
přesně. u tebe tchán u mě táta s babičkou (a nech ho, vždyť nic nedělá). na gauč nesměl - páníček dovolil, na okno ukázal jak se skáče. jemu to stačí všechno ukázat jen jednou a pak už se to nedá odbourat. zatím je mu rok a kousek tak zpřísňuju a zpřísňuju (a i zbytek rodiny ((kromě babičky - omluvena věkem)). jo a miluje gumové boty (na druhou stranu, když si je někdo neuklidí může to čekat, že?).
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:21
- Nahlásit
Fifi
ne vodítko ho nebací, ale ví že je konec lítání. v téhle situaci totiž nic jiného neúčinkuje - na NE je hluchý a na peška to zkusím (doufám, že mi v té rychlosti a razanci neurve ruce)
|
Jave
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:22
- Nahlásit
Fifi
OT, vis, jak jsem naucila malou perdelici krasne plavat v proudu Labe? Na rybniky byla zvykla, tam si chodi sama zaplavat.
to my zatím pouze lezeme do rybníka po jerďovo bříško, přes zimu na vodu nějak zanevřel a teď se zase pomalu do ní učí lézt.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:26
- Nahlásit
Tak to ja v lese Inga na volno nepoustim. Chyti stopu a meteli. Ne ze bych ho neprivolala, ale to je "ke mneee" - prijde, "volno" a je pryc, "ke mneee" - prijde a tak porad dokola. To bych prisla o hlasivky. Takze v lese je na voditku a vybeha se nekde na louce za balonkem.
Mam taky jednu ted uz veselou prihodu. Pred mesicem jsme byli na dovolene, kde bydlime v takovych chatickach. Rano jsem vzala psa, ale musela jsem jeste kolem posledni chaticky na parkoviste do auta pro boty na prezuti. Takze jsem vyrazila v "Crocsech". Prochazeli jsme tedy kolem te posledni chaty a vybehl na nas maly nasr... krizenec, hodil pred Ingem salto, jak ho tesne pred nami zarazilo navijeci voditko. To bylo celkem legracni aspon pro me, ale Inga to rozlitilo a ze to tomu vorechovy vysvetli. Jak po nem skocil, tak mi na mokry trave podjely botky a sedla jsem si na prdel. Jeste me po ty trave popotahoval, ale voditko jsem drzela statecne. Incident se obesel bez jakekoli krve. Jen ja kdyz jsem se posbirala ze zeme jsem byla jako to prase - cela od blata. Za autem jsem Ingouse zrubala, ze to nezazil. Poprve v zivote by i po me vyjel, ale v tom nema sanci - dostal jeste jednu.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:26 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Jave
tahleta pavýchova celý rodiny někdy umí napáchat dost škody. Kdyby neměl pes tenhle zlozvyk, tak se o něj vůbec nemusím starat a hlídat, když tam máme návštěvu, oni jinak lidi rádi (ne k jídlu), ale mě by taky nebylo příjemný, kdyby na mě vyrazil pes velkej, černej jak čert a začal mě tam tahat za nohu. Čili ho člověk musí furt hlídat a vlastně úplně zbytečně - vůbec to nemuselo být a já blbá na to taky přišla pozdě.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:27
- Nahlásit
Petra_ruza
Poprve v zivote by i po me vyjel, ale v tom nema sanci - dostal jeste jednu
tak tak za odpor ještě bonus . Ale příhoda bezkonkurenční, úplně tě tam vidím
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:30
- Nahlásit
A vsem ostatnim prihodam se snazim predchazet. Pred navstevou zaviram psy do kotce, boty pred dvermi nemame, atp.
|