Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Jave
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 21:57
- Nahlásit

Fifi

Díky. Budeme se i nadále snažit - Jerďa cvičit a já mu to nekazit. ))

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 22:11
- Nahlásit

Jave
a já mu to nekazit.
To byva casto to nejdulezitejsi. A ted to myslim sebekriticky, nikoliv na tebe.

Jave
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 22:22
- Nahlásit

Fifi
To byva casto to nejdulezitejsi. A ted to myslim sebekriticky, nikoliv na tebe.

Naprostý souhlas. V naší dvojce to nemehlo bez kondice jsem já. Sebekriticky přiznávám. Jenže je to moc těžké změnit.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 22:36
- Nahlásit

Jave
V naší dvojce to nemehlo bez kondice jsem já
Ono jde o kondici? Nevim co mas v umyslu delat s psikem, ale oproti jinym novym psim sportum je "sportovni" kynologie dost veget. A ze se obcas necham svezt psama u kolobezky ci s nima chodim na vylety je tak nejak samozrejmost.
To o tom nekazit psovi vycvik jsem myslela jinak, ale nevadi.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:11
- Nahlásit

Fifi
oproti jinym novym psim sportum je "sportovni" kynologie dost veget.
Jak to myslíš?

Jave
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:38
- Nahlásit

Fifi

Jave
V naší dvojce to nemehlo bez kondice jsem já
Ono jde o kondici? Nevim co mas v umyslu delat s psikem, ale oproti jinym novym psim sportum je "sportovni" kynologie dost veget. A ze se obcas necham svezt psama u kolobezky ci s nima chodim na vylety je tak nejak samozrejmost.
To o tom nekazit psovi vycvik jsem myslela jinak, ale nevadi.

S tou kondicí to bylo myšleno trochu jinak : byli jsme na výcvikáči a ty kopce všude okolo mě trochu zmáhaly Jerďa je velmi energický stvoření s chutí makat. Jinak mám dobré trenéry (Lucku Vombat a Petru Růžu) tak snad nedělám nějaké extra velké chyby. Jinak budeme zkoušet běh u kola (odbourali jsme kola a běžce ((kromě těch co jdou kolem auta)

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:55
- Nahlásit

Fifi
To byva casto to nejdulezitejsi

zajímavý je, že když někdo na cvičáku cvičí, tak člověk vidí všechny ty jeho chyby, ale pak se na to vrhnu já (vrhnu = rozuměj, tak 3, 4 minutky ) a dělám ty samý chyby, jenže už je nevidim

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:15
- Nahlásit

Terri
Jak to myslíš?
Myslim to tak, ze se u sportovky clovek nenadre tolika, jako treba pri dogtreku ci agility, si myslim.

Jave
Jinak mám dobré trenéry (Lucku Vombat a Petru Růžu)
To jsi v tech nejlepsich rukach.

Kalliope
Presne. Jsem na tom stejne.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:17
- Nahlásit

Fifi
To jsi v tech nejlepsich rukach.
to teda diky
Kalliope
zajímavý je, že když někdo na cvičáku cvičí, tak člověk vidí všechny ty jeho chyby

to je pravda - tez jsem nepohrdla radami od zkusenejsich (co dovedli psy k trojkovym zkouskam a na mistrovstvi). I zkusenejsi psovod potrebuje "oko zvenci" a obcas radu, kdyz uz sam vycerpal sve napady a na psa to porad nefunguje

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:18
- Nahlásit

Fifi
Myslim to tak, ze se u sportovky clovek nenadre tolika, jako treba pri dogtreku ci agility, si myslim.
no nevim...ja kolikrat funim

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:26
- Nahlásit

Petra_ruza
I zkusenejsi psovod potrebuje "oko zvenci" a obcas radu, kdyz uz sam vycerpal sve napady a na psa to porad nefunguje
Ja bych potrebovala radu, jak vypnout hyperaktivniho teriera! Porad nemuzu najit tlacitko off, smrad nalita denne x km a je stale vesely a svezi, zatimco ja sotva lezu.

A menili nam vodomer, takovy vysoky pan si naprosto konsternovane hledel s Amy z oka do oka pres plot. Ona svina cumi a ciha, ani necekne, mimika nulova, jen ocasek se ji na konci chveje jak chrestysovi. Neznali muzou ziskat dojem, ze je vita. Stejny dojem ziskal pan a natahnul ruku pres plot, ze si ji pohladi. V tu chvili zazehnul Kremyl svuj raketovy pohon, jump z mista dva metry vysoko, praaask nohama do branky a spustila rev. Se obavam, ze si pan cvrnknul do textilu, ale ruku stihnul stahnout. Aby zachoval dekorum, mumlal neco jako ze takhle ma vypadat spravnej hlidac...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:37
- Nahlásit

Fifi
tfuj ty máš ale zákeřného psa !

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:50
- Nahlásit

Kalliope
Kdepaaak, ja mam los dementos! Jsem vyhrabala modelky.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:57
- Nahlásit

Fifi
Jo já hned myslela na psí kondici, ne psovodovic
Jináč to koresponduje s Tvou teriéří otázkou, prostě běhat běhat běhat (A nebo jí pořiď takové to křeččí kolo , aspoň tam, v ďouře, budete mít elektřinu )

takovy vysoky pan si naprosto konsternovane hledel s Amy z oka do oka pres plot. Ona svina cumi a ciha,
ne, to je rotvík
(kurnik já su dneska jakási vostrá )

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:25
- Nahlásit

Fifi
hééj tak to je fakt vodvaz to je hooodně dobré foto

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:31
- Nahlásit

Kalliope
Jsem vedela, ze potesim. Neni nad cizi nestesti.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 12:46
- Nahlásit

Fifi
ale huš

kulala
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 16:57
- Nahlásit

teda ja nevim ale ja se u agilit nadru vzdycky a bestie je svezi. to bude asi tim ze si "odpociva"na acku-pac je odsamtad nejlepsi vyhled na to co by se kde dalo uhonit,ulovit znasilnit a zavrazdit
Fifihusta fotkajnak kdyz uz jste tu u tech chyb a oci z venku, nakej napad jak odnaucit bobese lovit, honit a rasit cokoliv se hne??uz mi nak dochazej napady

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 17:01
- Nahlásit

kulala
tak v tomhle já ti neporadím - jak se to pomalu šine, tak je to v pohodě, ale jak to nabere obrátky, tak máme taky problém, stopovačka zatím nezabírá, protože když jí tahá za sebou, tak se za kočkou třebas ani nerozběhne, a to asi není řešení

kulala
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 23:35
- Nahlásit

Kalliopeno to prave ze ze stopkou 10m, pak 20m a 30m lana chodila taky jenze to taky nako nepomaha- pac bud nic nedela anebo kdyz dela tak ja metam kozelce- pac minule se mi na tom nylonovim lane udala smycka a zrovna neco bezelo takze si umis predstavit jak vypadalo moje lytko po te.. ono totiz problem je ten ze ted tu maj kralici mixomatozu a jsou pomaly nebo vubec neutikaj a cuba je jak sniper a akorat se utvrzuje v tom ze je dokaze chytit a zamordovat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:28
- Nahlásit

kulala
nakej napad jak odnaucit bobese lovit, honit a rasit cokoliv se hne??
U nas je zvere hrozne moc, takze jsem pripadny uteky v polich vyresila jednoduse. Psice jsou zaprazeny u kolobezky ci kola. Nemaji sanci dumat o loveni, nehrozi, ze mi je picne myslivec a jeste si pekne maknou.
A po lese si je hlidam, cupitaji si na volno, ale nepustim je od sebe dal nez nejakych 20-30? m. Jak se vzdali prilis, volam- piskutek a zase jdeme dal. Taky je mam "precteny" a poznam drobny signaly (jakoze juuu, tu bezel zajicek a taamhle je urcite stado srnek) - to ihned privolavam a nenechavam je po stope zvere vybehnout.
Takze ti asi taky moc nepomuzu.

greenangel
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:13
- Nahlásit

Tak ja teda jednu matodu (made by me) proti honeni zvere mam, ale asi neni verejne publikovatelna, co myslis Ati?

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:16
- Nahlásit

greenangel
Jen publikuj, nejaky vesely obojek?

greenangel
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:31 - Změnil/a: greenangel
- Nahlásit

Mam takovou historku...

Kdy mi mila Sofinka zdrhla za zajicem pres dost frekventovanou silnici (diky bohu se trefila mezi auta a mohla bezet dal) pres pole kde sekal kombajn... byla tak minimalne kilak daleko... kdyz vidim jak si to zataci primo pod nej... par sekund kdy jsem ji nevidela, kombajn prestal sekat...

Takze jsem ji videla mrtvou, na kusy roztrhanou...

Celou dobu jsem za ni bezela po poli, v pantoflich... (blato az za usima) ... najednou se vynorici zpoza kombajnu cerna vysmata huba, laskovne se vracici smerem ke mne...

Z poslednich sil jsem nahodila sprint a myho milacka zbusila do kulicky, ze me musel dobehnout pritel se slovy "uz ji nech at ji neco neudelas"
Priznavam, v tu chvili jsem mela chut ji zabit. Kdyz mela sfine tolik stesti a nesrazilo ji ani auto ani ji nerozsekal kombajn, tak jsem osudu chtela preci jen trochu dopomoc...

Ted by nekdo mohl namitat, ze takovy trest nema smysl. ALE!!!

Po teto historce 4dny po sobe pred ni vypalil zajic, jednou asi 10cm od jeji tlamice... stacilo zarvat a Sofacek se okamzite zarazil a hned priklusal "panicko, to jsem ale nejhodnejsi rotvajleratko vid?! Hihi, haha...stejne jsem se na nej ani nekoukala, prisahaaaaaam" Jednou teda zarval pritel a to se nezarazila, ale rovnou z behu sebou flakla na bok...

Takze tot moje metoda proti honeni zvere.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:39
- Nahlásit

greenangel
Takze tot moje metoda proti honeni zvere.
Verim, ze je ucinna! Ja jsem to tu uz kdysi psala, jednou jsem podobne "zdupala" Amynu v lese a od ty doby funga jak svycarsky hodinky. Ale je to zase kus od kusu, na nekteryho psa tohle bude fungat, jinymu to bude u zadele.
Zlata tlusta Dorota, ty vypali zajoch ci srna u nosu, vetsinou leknutim tri metry popobehne a to je cely.

greenangel
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:46
- Nahlásit

Fifi
No tak to je ale se vsim, ze ano. Na kazdyho psa plati neco jinyho...
Muj osobni nazor je ten, ze je to i hodne o tom, jakej vztah ma clovek se psem, jak ho pes "respektuje".
Mam jeste zlatandu, ktera do roka zver honila jak blazen, dnes v necelych 4letech ji ani nenapadne vybehnout - proste vi, ze se ji to nevyplati.

Chce to hold vychytat co na koho no...

Jave
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:47 - Změnil/a: Jave
- Nahlásit

Fifi
Verim, ze je ucinna! Ja jsem to tu uz kdysi psala, jednou jsem podobne "zdupala" Amynu v lese a od ty doby funga jak svycarsky hodinky. Ale je to zase kus od kusu, na nekteryho psa tohle bude fungat, jinymu to bude u zadele.

presne nas pripad. ja ho zdupat, tak me sezere. musím jenom po dobrym a pak se treba postavi i na usi
jakmile zarvu tak vi ze je zle a leze se schovat a to mu neublizuju.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:49
- Nahlásit

greenangel
ze je to i hodne o tom, jakej vztah ma clovek se psem, jak ho pes "respektuje".
Souhlas naprosty.
A vubec, se uvidime v nedeli, budu fandit!

Jave
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:51
- Nahlásit

Fifi

A vubec, se uvidime v nedeli, budu fandit!

doufam, ze i nam budem v mladych

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:52
- Nahlásit

Jave
ja ho zdupat, tak me sezere.
Jakoze by sel do tebe?
A tim zdupanim v nasem pripade bylo zapnuti na skrtak a adekvatni vycukani, to Amyne bohate staci, je to fenecka hodna a submisivni. Neni na fyzicke tresty zvykla, tak z toho byla v soku.

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání