| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 14:17
- Nahlásit
Ano, postroj ma sva silna "pro". Vsak jsem taky nepsala nic proti nemu. Naopak pod tihou argumentu jiz zvolna prehodnocuji a taktez o nem uvazuji. Siroky kozeny obojek je proste asi muj vzity zvyk, ale i tak nemame problem, fena nesipe, nechrci, nema odkrvenou hlavu, natoz nedostatek kysliku!
I psovodi se zkušenými obranáři pokud potřebují v rámci ovladatelnosti na obraně obojek, pak mají psa na postroji a druhé vodítko mají na obojku. Nicméně zákus a tah v něm nikdy není přes krk.
Ano, to je dnesni bezna praxe. Presto si myslim, ze to jde i bez tech pomocnych snurek a postroju. Kdyz obcas vidim vybavu nekterych psu na obrany - postroj+snura, ostnak+snurecka, retizkovy obojek+couracka.. Nejlepe vse najednou, pak uz se jen modlit, aby psovod cuknul za ten spravny konec.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 14:47
- Nahlásit
Petra_ruza
tak to tedy pevné nervy !
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 14:49
- Nahlásit
Fifi
ostnak se sna na obrany nepouziva nebo jo ???
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 14:57
- Nahlásit
Kalliope
Díky – to budu potřebovat. Když se rozhodne, že se půjde podívat na tři maminky s kočárkama nebo na dva stařečky na hrázi nebo na malýho pejska, tak jde. Jak hluchej – ani se neotočí. A já bohužel nejsem dostatečně akčí (jak bych sama chtěla), protože se táhnu s kočárkem a ten nemůžu jen tak kdekoliv odstavit.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 15:02
- Nahlásit
Petra_ruza
z toho si nic nedělej já taky nejsem dostatečně akční a ani k tomu kočárek nepotřebuju. Každopádně mě takhle při akutní hluchotě stačil dvakrát zdrhnout kamsi do lesa, ten strach nepřeju teda nikomu zažít, každopádně to v něm zanechalo následky v negativním slova smyslu - děsně se mu to totiž zalíbilo, tak hlavně, aby ti nezdrhnul a aby se mu to náhodou taky nezalíbilo nebo budeš potom řešit ten samej zbytečnej problém co já, pes už chodí rok na stopovačce a rozhodně mu nevěřim natolik, abych ho pustila jen tak na volno jenom s košíkem .. Tak hlavně trpělivost, třeba to odezní stejně rychle jako to přišlo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 15:27
- Nahlásit
Kalliope
ostnak se sna na obrany nepouziva nebo jo ??
Ale jo, ne malo psum na tom krku pri obranach visi, prave v kombinaci s vyse zminenym... k urcitymu "doladovani".
BTW - u nas uz zase zacina foukat, mrcha jedna hnusna fialova vetrna
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 18:04
- Nahlásit
Fifi
A ti co mají své psy rádi, tak používají postroje
Myslela jsem ty, kterým ti psi sípou, dusí se a psovodům to nevadí. Moje Barunka je na obranách hodně náruživá a na obojku ji to vyloženě nesvědčilo. A ikdyž mi všichni na cvičáku říkali, že obojek je lepší, pořídila jsem si postroj(v čem me podpořili i na táboře v Kardašce) a jsem nadmíru spokojená..
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 19:38
- Nahlásit
zdravim, ja trosku take prihodim..dasty mi prvni dva roky na obranach kolaboval..tak moc chtel kousat...toto se mi ted stalo i s Varem jednou...myslim ze zvlast pro velka plemena je postroj vic nez vhodny. Samozrejme je v pozdejsi fazi vycviku vhodne aby mel pes i obojek, ovsem pouze na korigovani a na "poslusnost" behem obrany, protoze pes na postroji zrovna moc ovladatelny neni.
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 20:15 - Změnil/a: Pavka
- Nahlásit
Ahoj lidičky
Tak taky přidám trochu k této diskuzi. Musím říct, že ve všem souhlasím s Luckou. Oboje věci (obojek i postroj) je vhodné na obraně střídat, aby si pes nezvykl jenom na jedno. Postroj rozhodně u mladých psů a pokud potřebuji zpevňovat zakusy. Obojek je dobré používat také, aby si pes zvykl, že tam kšíry někdy prostě nebudou, ale je naprosto nevhodný např. pro probíhačky. Obojek taky doporučuji u starších psů, kdy se již dolaďuje a koriguje poslušnost (tady se hodí i ostnáč).
Fifi
Tak už zase fungujeme, ale nevím jak dlouho. Zase začalo potvora foukat jak jsi mě to odpoklo předpověděla. Jo a s tím psem jsem se maličko sekla. Není mu 9, ale teď mu bude 8.
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2007 23:05
- Nahlásit
atiFifiKristýnaVombatiKalliopeJ_J
Pavka
Díky moc všem.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 17:16 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Add postroj a obojek. Kousala jsem na postroji půl roku, mladý pejsa. A pak jsem přešla na obojek. A to proto, že jednak je pro mně pes ovladatelnější, pes sám přišel na to, jak rozložit síly, aby se nedusil.Nesouhlasím s tímhle:
ti co mají své psy rádi, tak používají postroje-je to pro psy lepší.
A vidělas pár pádů psů na postoji a na obojku? Na postroji se se šňůrou hůř manipuluje, a začátečník velmi špatně odhadne jak pes v tahu "skončí". A na záda je to dost drsné. Na obojku se ti to tak moc nestane...
Ale pro mladého psa - volila bych postroj.
|
Vombati
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2007 21:19
- Nahlásit
Pokud neodhadne psovod vzdálenost k figurantovi, tak neodhadne ani na postroji ani na obojku. A strhne v obou případech. Strhnout psa za krk je horší než ho strhnout za postroj. Nicméně každý začátečník by měl být poučený, aby v okamžiku nedostatku prostoru k zákusu psa zcela pustil.
Jinak "přišel sám na to, jak rozložit síly" je určitě pes od psa. Mám doma tak náruživého pejska, že ten by se radši udusil než rozložil síly!!
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 12:01
- Nahlásit
Tak tak a proto nelze než každému doporučit, ať si oboje vyzkouší a sám zvolí co vyhovuje hlavně jeho pejskovi. Protože co člověk, to názor. A hlavně, ať vám to kouše.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 12:09
- Nahlásit
tak jsem dnes si koupila takovou trochu větší figurku, není to sádra, vypadá to na Rotvajera, za 50,-, tak sem si udělala dnes radost
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 13:20
- Nahlásit
Fifi
tfuj tajxl!
|
ati
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 13:24
- Nahlásit
želva
já mám doma několik plyšových rotů,naposledy jsem v Globusu koupila ležícího,je boží jak živej.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 15:34
- Nahlásit
ati
no já ti mám zatím jenom 2 figurky psů, ale po rodině a příbuznech a lidech co znám říkám si jenom o figurky psů, je mi jedno jací budou, hlavně že budou tady u mě
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 19:47
- Nahlásit
Opotřebovala bych pomoc od rotvailerkářů
sháním spěšně nějakou slušnou fotku,kde figuruje Martin Uřičař. Snad figuroval i nějaký rotvailer cup.
nejdete někdo něco???
Díky
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 19:55
- Nahlásit
Fifi
ne malo psum na tom krku pri obranach visi
nejen visí, někde se psi přímo na ostnáči dráždí...
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 11:46
- Nahlásit
Ebony
To máš pravdu, taky jsem viděla instruktážní video s tímto novým přístupem (tzv. pres), kdy psi vlastně dělají celou obranu na ostnáči.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 13:26
- Nahlásit
Pavka
Tak tak, dneska frčí vysoký kontrast...
Jenže někdo je holt rebel (třeba já) a rozhodl se, že bude cvičit na lákovém obojku only
|
Vombati
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 14:25
- Nahlásit
Řešila jsem nácvik obran u 99% pejsků, ketří se svými majiteli chtějí sportovat , skládat zkoušky a uchovnění. Neřeším "mistry" světa, co dávají jednoho "zbouraného" psa za druhým pryč, dokud nenatrefí na jednoho, který jejich metody vydrží a dostanou se s ním na nějaký mistrák....
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 14:32
- Nahlásit
Vombati
asi špatně čtu, ale já teď nevím, jak jsi to vyřešila....
Verzi_ jeden pes za druhým, to chápu
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 14:46
- Nahlásit
Nikita
to já už jsem rebel dost dlouho :P
ale i na tom pláťáku koušu, já mám zkušenost, že psi, co mají v postroji volný krk, se pak flákají v zákusech - tedy ti co se flákat chtějí...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:57 - Změnil/a: Baileys
- Nahlásit
Ebony
jenže Ty máš ten dar, že máš své psy opravdu v ruce, zmáknuté, rozumíš jim, dovedeš si s nima poradit- to potom je mnohem lepší práce, spolupráce a ať si to každý vysvětlí po svém....
Já jsem také na obranách tuto pomůcku NIKDY nepotřebovala....
ALE je pravda, že nejsem úplný odpůrce.... -já se přiznám!
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 17:01
- Nahlásit
A to tady nikdo nejezdil na RTW CUP???????
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 18:34
- Nahlásit
Baileys
Ja jezdila Na kukandu. Proooc?
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 18:45
- Nahlásit
ja byl jen na MR
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 19:26
- Nahlásit
Baileys
Nee – taky jen na MR.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:38
- Nahlásit
Kristýna mi poslala fotku své poličky v pokoji, s jejím laskavým svolením ji tu vystavím, neb NEMÁ CHYBU!
|