Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 18:10
- Nahlásit

Nikita
Bahenní lázeň? Někdo za to platí a Ty to máš zadáčo! Slušná pleťová maska...

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 18:21
- Nahlásit

Petra_ruza
Slušná pleťová maska...
To jo, když jsem vytřela bahno z oka a koukla do zrcadla, musela jsem se představit
Bylo to skutečně za všechny prachy, svlíkla jsem se do pračky a málem ucpala odpad

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 18:27
- Nahlásit

Nikita
A já myslela, že se psem chodim jako prase, ale kam se na Tebe hrabu!

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 18:44
- Nahlásit

Petra_ruza
kam se na Tebe hrabu!
Hnědá barva je taky dobrá, ne?
Já vyrazila, blbec, na kole, když na části trasy bylo takové to tekuté bahýnko. A jak pes cválá, tahne za sebou kolo, tak Tě nahodí komplet, pak už je šumák, jestli máš na kole nějaký blatníky nebo ne, po padesáti metrech už bereš i louže středem, protože už Ti nemůže uškodit lautr nic

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 20:12
- Nahlásit

Nikita
To musí bejt výborná podívaná pro náhodný kolemjdoucí. A co teprve, když Ti před nosem v tom lese přeběhne zajíc nebo srna! Uřveš psa? Jestli ne, tak to musí bejt ultra super čurda.
Já to vidím v barvách, jak drkotáš na kole, stíráš bahno z očí a ještě při tom fotíš ne?

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 20:34
- Nahlásit

Petra_ruza
No jasněže fotím, mám i videosekvenci ze sedla, chceš?
Copak z očí, ale z foťáku.....
No vesnice se pochopitelně baví. Už viděli fousa tahnoucího fofrem mne na kole, v pondělí fousa s baťůškama, jak tahnul mne, to byla vůbec atrakce, prostě jsme docela zapadly do místního koloritu

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 20:38
- Nahlásit

Petra_ruza
Jo ještě ta zvěř - nám nevadí. Psa neuřvávám, Xena jen trochu zrychlí, když před námi přeběhne srna, ale z cesty neodbočuje.
Má se mnou prostě soucit, je to hodná holka
Ale náhodní kolemjdoucí závidí, většinou nahlas

Kristýna
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 21:43
- Nahlásit

Kalliope
To nebyla moje třída...

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 21:58
- Nahlásit

Nikita
Jo ještě ta zvěř - nám nevadí. Psa neuřvávám, Xena jen trochu zrychlí, když před námi přeběhne srna, ale z cesty neodbočuje.
To mame stejny, kdyz nam prebehne pres cestu zver, Kremyl jen zbystri, zrychli, ale dodrzuje stale cestu.. Nastesti..

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 22:16
- Nahlásit

Nikita
Jestli mas zajimavý fotečky a videa – sem s nima! Dík
petra.ruza@atlas.cz

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 23:18
- Nahlásit

Petra_ruza
Já to klidně hodím sem
první video a druhý video - není to velké, je to točené foťákem přímo ze sedla

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 17 Led 2007 23:38
- Nahlásit

Nikita
A že Ti to ukládá do takovýho divnýho formátu. Kdyby to aspoň byl .wmp nebo .avi. Já tenhle formát bohužel na Macu neotevřu. Kvůli tomu jsem přišla i o Tvoje běžkařský úspěchy...
Budu muset zmermomocnit někoho s PC a mrknout na to.

Nikita
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 00:01
- Nahlásit

Petra_ruza
Kvůli tomu jsem přišla i o Tvoje běžkařský úspěchy...
Tos o nic nepřišla, dlužno říct, že mě to vůůůůbec nemrzí, i tak mám z ostudy dva kabáty
Hele jak mi to leze z foťáku, tak to dávám v plen.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:46
- Nahlásit

Nikita
Davča má slíbený za vysvědčení počítač PC (on ho chce hlavně taky Vláďa, protože nesnáší moje "jabko") a to se neboj, že to koukání nedoženu!!!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:20
- Nahlásit

Kristýna
to já vim

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:22
- Nahlásit

ati
tak v tom případě je majitelem rozhodčí

jak to tak často poslouchám, tak někdy i BOHUŽEL, viď ...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:23 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Fifi

To bude jeste dlouuuho! Co dostal k narozkam dobryho ?

no co by pořádný žraso a věnec buřtů (stálo mě to poslední peníze, pak jsem byla dva dny o hladu )

Nikita

díky moc i za fotky, nějak to skoulíme

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 15:30
- Nahlásit

Ahoj všichni!
Mám dotaz ohledně obran.
S mým prvním psem rtw jsem vždy kousala s obojkem a kšíry mi připadaly jako blbost. S pitbullkou zase na postroji. Teď s Luckou a Ingoušem jsme začali kousat na postroji. Na cvičáku mě od nich zrazují, že to pro rtw určitě neni, že si s obojkem posiluje krk, že na zkouškách postroj stejně použít nemůžu, že se tím cvičí jiná technika náskoku, apod. Byla bych ráda za každý fundovaný názor na obojek X postroj na obraně. Všem předem díky!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 15:57
- Nahlásit

Petra_ruza
já ti tedy fundovaně neporadim, s obranama jsme skončili, ale když jsme je dělali, každej mi radil postroj než obojek, o tom posilování krku teda slyšim poprvý, nevim, ale přijde mi to trošku i nebezpečný, uvidíme, co ti na to řeknou ostatní.

ati
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 16:06
- Nahlásit

Petra_ruza
já mám na psy taky postroje,hlavně na zpevnování zákusů mi přijdou vhodnější. Na zkouškách se taky nekouše na vodítku a v tréninku ho používáš

Kristýna
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 16:32
- Nahlásit

Petra_ruza
No mi stačilo se na Barunku podívat. Při kousání na obojku se škrtila, chrčela a vypadalo to hrozne. Ted co kouseme na postroji je o dost stastnejsi. A nevypadá, že se každou chvíli zhroutí. Ale jak uř řekla Kalliope-můj názor není moc fundovany...

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 17:47
- Nahlásit

Kalliope
Proč jste skončili s obranama? V Kardašce ste sotva začali ne? Nebo se mylim?

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 19:59
- Nahlásit

[i]Ahoj všichni!
Mám dotaz ohledně obran. Byla bych ráda za každý názor na: obojek X postroj na obraně.

[/i]
Ten obojek mám samozřejmě široký, ne řetízek! Nejsem ani proti jednomu způsobu, jen by mě zajímalo proč jedno ano a druhý ne nebo naopak...

Kristýna
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 21:28
- Nahlásit

Petra_ruza
No ti co začínali na obojku(stará škola), tak prosazují obojek-pes je prý lepe ovladatelný a udržitelný. A ti co mají své psy rádi, tak používají postroje-je to pro psy lepší.
Tak to alespon působí na mě...samozřejmě můj názor je vlastěn NIC!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 09:07 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Petra_ruza
v Kardašce jsme tak jako pokračovali, původně jsme nechtěli, ale Lucka mě "přemluvila", on je totiž nervák, má u toho infarktový stavy, tak jsme toho radši nechali, nabyla jsem totiž dojmu, že ho ani tak nezajímá ten pešek, jako ta osoba, co toho peška má, i když je fakt, že když jsme v Kardašce šli asi na třetí obranu, tak už s tim byl trochu smířenej, ale nepokračujeme v tom, momentálně totiž ani nemáme zázemí...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 09:21
- Nahlásit

Petra_ruza
víš podle mě je to jak říkala Kristýna. Jde o to, že ta síla, kterou pes vyvíjí (on vlatsně tahá), tak se může rozložit na celou plochu toho postroje, takže si myslim, že je tam větší stabilita a ten pes se při obranách může na tu činnost víc soustředit, prostě ho ten tlak, který on vyvíjí nemůže škrtit, rozhodně ne tak jako u obojku, toje můj názor.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 12:07
- Nahlásit

Petra_ruza
Ja jsem z ty "stary skoly" a holt stale jeste kouseme na sirokym kozenym vojenskym obojku. Ale jsem pokrokova svazarmovska fosilie, tak treba casem taky postroj kousaci zakoupime.
Kristýna
A ti co mají své psy rádi, tak používají postroje
Ale ja svy psice rada mam...

Jinak znam lidi, co kousou jen na retizkaci (a ono jim to i tak kouse), taky znam lidi, co kousou jen na postroji.. Takze - rict, co je lepsi nebo horsi podle myho nelze..

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 12:17
- Nahlásit

A zrovna jsem prolistovala nove cislo PES pritel cloveka - a ejhle, cele dve stranky jsou venovany reportazi z MS IFR. Po dlouhy dobe clanek o rtw.

Vombati
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:24
- Nahlásit

Postroj
Posilovat krk u psa na obraně je nesmysl. Na obraně chci, aby se pes naučil kousat. Posilovat můžu na vycházkách. Pokud neumožním psovi dostatečný přísun kyslíku, pak dojde k tomu, co psala Kristýnka - pes chrčí a sípe a za co pak stojí zákus (nedejbože, aby vzal psovod plnou silou rotvíka do tahu! Ten nepustí, kyslík není....co na to srdíčko a mozek? Na nedostatek kyslíku v enormním nervovém i fyzickém vypětí?). Jsem také ze staré školy, ale nenacházím na obojku na obranách ani za mák pozitivního. A už vůbec ne u pejska mladého a nevykousaného. I psovodi se zkušenými obranáři pokud potřebují v rámci ovladatelnosti na obraně obojek, pak mají psa na postroji a druhé vodítko mají na obojku. Nicméně zákus a tah v něm nikdy není přes krk.

Petra_ruza
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 14:14
- Nahlásit

Vombati
Díky Lucko.
Aby to nevyznělo, jako že se chci snad hádat – VŮBEC NE! Na cvičáku totiž nováčkům výcvikář radil, aby se od nikoho nenechali přemluvit na postroj, že je to blbost. Proto jsem založila tuto diskuzi.
Má tedy taky nějaké klady kousání na obojku? Ingoušovi to je v celku jedno – kouše pěkně na obojím, jen když figurant pustí řidítka a máme běžet kolečko, tak se mu na kšírách stane, že udělá kotrmelec, jak ho trochu táhnu, aby ho neškubal...
Jinak začíná pěkně klackovatět a nějak zapomíná, co znamená povel "ke mně".

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání