| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:33
- Nahlásit
Elen
ani nevíš jak vám závidim, takhle vychovaný psy, to jenom já jsem neschopná, když už jsem si myslela, že jsme to machrování na psy v Kardašce zvládli, tak mě před týdnem přesvědčil o opaku, hajzlík. Stačilo jenom, aby toho psa zpozoroval dřív než já.
Hele asi si fakt pořídím mopse, jsou skvělí, kámoška ho má a je s nim děsná bžunda
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:04
- Nahlásit
Kalliope
mopse si porid ale rotviky nezavrhni
Jinak ja nemam vychovane psy, mela jsi videt Greda v letech Pidy, a dokonce i jako skoro sedmilety "dospely chlap" co dokaze delat za hajzlovinky
musis byt hold ted hodne hodne tvrda, vysvtlit mu ze takhle teda ne rucne a strucne, a pak se to obrati v lepsi
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:12
- Nahlásit
Elen
díky, já se snažim, ale někdy je mi do breku, asi u něho nemám žádnou autoritu. Stačilo aby nad něj zdvihla ruku pí Zavoralová houkla na něj a pes srazil paty a bylo po hrdinství, ze mě si dělá leda tak prču, ale díky moc, snad to taky jednou přijde.
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:18
- Nahlásit
Kalliope
no prejde, ale taky ty si musis upevnit pozici ve smecce, pokud nebudes nad nim, tak mu nepomuze ani to, ze se dostane z puberty, pak uz bude tak narostly, ze te sezere, to opravdu
Musis byt fakt tvrda, ale spravedliva a hlavne DUSLEDNA, to je zaklad uspechu.
Hold musis jezdit casteji na nejake psi akce, sama jsi videla, ze tam zmena byla po LVT. Ale vy to zvladnete, verim tomu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:50
- Nahlásit
Kalliope
Nebo knírače
Jo počkat, ale Ty bys chtěla něco jednoduchého s nepříliš tvrdou hlavou a osobitými nápady, co? Tak to odvolávám, to asi knírače opravdu nééé
někdy je mi do breku, asi u něho nemám žádnou autoritu
No to je ta chyba, musíš se občas umět zdravě rozčílit
Elen
Nazdárek, co drápek, doroste novej?
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:29 - Změnil/a: Elen
- Nahlásit
Nikita
Zdar, nevim
Vypada to spise ze ne, ale Mucka uz si na to, ze ho nema, zvykla
Uz je v LBC snih?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:32
- Nahlásit
Elen
Emca mela neco s drapem?
A nestras se snehem!!!!! Ikdyz u nas to uz ted vypada na nejakou snehanku
Kalliope
Me bylo do breku pred hodinkou, kdyz se Amyk vyvalel v kocicim hovne!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:34
- Nahlásit
Elen
Dina měla kdysi vyvrácenej na pátým prstu na přední noze, tedy ne ten nášlapnej, tak jsem to jen zkrátila, nenechávala jsem to vyrvat celé, nebylo to nutné. Nejdřív to celé odpadlo a po čase jí dorostl nový. Ale chvíli to trvalo.
Bílý sr...y tu ještě nejsou, ale prý má od 600m sněžit, už se nemůžu dočkat
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:35
- Nahlásit
Fifi
Me bylo do breku pred hodinkou, kdyz se Amyk vyvalel v kocicim hovne!
Ha ha, tady někdo spí dneska na gauči, že? Jde jen o to, na koho to slovo padne...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:44 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Nikita
Amyk byl deratizovan kyblem s vonnym mydelkem!
Dorota si asi na 4 mesicich natvrdo pri hratkach se stenetem vykloubila prst na predni tlapce... Udelal se ji tam takovej pakloubek, drap ukazuje Fuck you nahoru dodneska..... a nerada chodi po mekkym, boli ji to obcas do ted....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:04
- Nahlásit
Fifi
fuj tak to je horší, to tě chápu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:05
- Nahlásit
jinak díky všem za slova útěchy a slovní podporu, pes mě jinak poslouchá, respektuje, jen v tomhle směru mu to není pořád jasné, ale snad to zvládneme
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:15
- Nahlásit
Kalliope
Oni jsou i psi (netvrdím, že je to ten Tvůj, nekoukala jsem na něj detailně), kteří prostě budou fungovat pouze a jedině stylem "já pán, Ty pán". NIKDY z takového jedince neuděláš psíka, co když na něj hejkneš, tak stahne ocas a olízne Ti paty. Naopak vydá zvuk jako když jede vlak a půjde si to s Tebou vyjasnit z oka do oka. Je to v povaze, musela bys takového psa tvrdě, VELMI tvrdě a soustavně srážet s tím vědomím, že uvnitř srdíčka mu to stejnak nepřerovnáš, tudíž skutečně věřit mu nikdy nebudeš moct...
Což neznamená, že by se s takovým psem nedalo fungovat. Dá a velmi dobře. Dá se s ním i cvičit. Pokud vytvoříte tým s jasnými SPOLEČNĚ PŘIJATELNÝMI pravidly.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:20
- Nahlásit
Nikita
dík
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:26
- Nahlásit
Nikita
"já pán, Ty pán". NIKDY z takového jedince neuděláš psíka, co když na něj hejkneš, tak stahne ocas a olízne Ti paty. Naopak vydá zvuk jako když jede vlak a půjde si to s Tebou vyjasnit z oka do oka.
Takovyho psa jsem cvicila jako mala holka, boxera.. Vyjasnovali jsme si casto a mnohdy az do me krve.. Proste - tehdy vzhledem k svymu veku jsem nemela dostatecnou autoritu, pes ac spolupracoval, tak se nikam srazet nedal.....
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:43
- Nahlásit
Fifi
No ty jsi neslysela pribeh o statecne Emusce?
Ema si hrala normalne na trave s rotikama a najednou se divame a ona cele brocho a nohy od krve. Tak jsem ji vzala do naruce co ma kde roztrzene a ona mela uplne z luzka vyrvany drapek na predni noze. A jak behala a ji tam pulzovala krev, tak ji to strikalo na bricho a nohy. Vubec nezaknucela, nekulhala, tak ani nevim kdy se ji to stalo. Nejdriv jsem ji to zkusila zavazat zda to prestane, ale furt ji valila krev. Tak jsme jeli na vetrinu. Doktor ji to cistil a taky se snazil ji to zavazat, ale krev nesla zastavit. Tak ji do toho prstiku pichnil umrtvovaci injekci a nejakym strojkem ji to svaril, pak jeste dostala pichanec na srazlivost krve a pichanec s anitibiotiky. Na nozicce ji udelali z face boxovaci rukavici.
Emunka byt je jeste mimi, nema jeste ani rok, ani jednou nezaknucela, byla fakt perfektni, hodna, vse utrpne snesla.
Ted uz ma fac pryc a cekam zda drapek poroste, rana je jeste trochu otevrena, tak uvidime.
Jinak pro Emu to byl tyden utrpeni, kdy mela na noze tu rukavici, nejdriv nevedela jak na ni, ale pak se naucila behat i s tim obvazem a to pak byl kumšt ji udrzet v klidu vsak ji znate
Tak cekame cekame, zda se drapku zachce ven
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:51
- Nahlásit
Elen
Aha, tak to si Emca uzila... Jestli ji tam zustalo aspon kousek luzka, neco ji tam urcite casem povyroste.. Si to teda musela usmajznout dukladne.... Blbka!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:19
- Nahlásit
Elen
no jo malý pes s velkým srdcem
|
Pavlusa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:21
- Nahlásit
Ahoj Kalliope,
to jsme na tom stejně jako ty. Naše matylda me občas má taky na háku, ale snažim se k ní řídit heslem - zadarmo ani kuře nehrabe - a docela nám to funguje. Ale zajímalo by mě, jak jsi zvládla to vyjíždění na psy. Matylda teď začala dělat svým psím kámoškám tohle: nejdřív za nima chce strašne jít, tralalá tralalá a najednou pochvilce oblizování z ničeho nic má zatmění mozku a začne krčit čumák a dělat hrozivý ksichtíky. Nevim jestli jí zarazit, nebo nechat, ať si to fenky mezi sebou vyřídí. Každý mi říká něco jinýho.
A když už jsem u toho ptaní, chtěla bych se vás zeptat na chůzi. Ona když jde tak se kroutí jak žížala. Prostě se jí břicho valí z jedný strany na druhou. Myslela jsem že až bude větší, tak se jí to tělo víc zpevní, ale je to pořád stejné. Teď je jí 10 měsíců. Jednou jsem viděla strašího rotvíka a ten se taky tak kroutil. Nevíte čím to může být?
Díky za radu
|
Elen
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:27
- Nahlásit
Kalliope
tos napsala presne a krasne
Emka dekuje a posila lizanec na tvar
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:28
- Nahlásit
Pavlusa
Nevim jestli jí zarazit, nebo nechat, ať si to fenky mezi sebou vyřídí
Můžu Ti říct, že kdybys s tímhle postojem narazila na mne, tak byste si to OBĚ pamatovaly a to tak, že VELMI dlouho!
Který chytrák Ti tohle, prosím Tebe, radí?! Jaké "ať si to mezi sebou vyřídí"? Co si má co vyřizovat, od toho jsi tam přece Ty!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:32
- Nahlásit
Pavlusa
Ahoj, tebe jsem tu jeste nevidela... ty mas rotvici??? Se nam trosku predstav Nebo aspon fenuli
|
Pavlusa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:36
- Nahlásit
Nikita
Jasný, máš pravdu. Četla jsme to na stránkách p. Dostála, jestli jsem to správně pochopila. Ona to nedělá na potkání, jen u dvou. Snaží si je podřídit. Já ji chytnu za krkem a odhodim a vynadám. On právě psal, že je má člověk nechat být, aby si to vyřídily, jinak že budou bojovat spolu pořád.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:38
- Nahlásit
Pavlusa. Ona když jde tak se kroutí jak žížala. Prostě se jí břicho valí z jedný strany na druhou.
Nechodi nahodou mimochodem?
|
Pavlusa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:45
- Nahlásit
Fifi
jednou jsem na ten pojem narazila, ale už si nepamatuju, jak to je. řekla bych, že chodí dobře, ale ten hřbet nemá vůbec v klidu.
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:48
- Nahlásit
no ta cubina stopro musi chodit mimochodem..jinak by se "nevlnila"
|
Pavlusa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:51
- Nahlásit
a jak se da chuze mimochodem poznat? dá se napravit?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:51
- Nahlásit
Pavlusa
Mimochod - proste jde dopredu stejnyma konceninama na jedny strane - takze se zaroven posunuje prava predni i prava zadni, neco jako kdybys ty pri chuzi davala dopredu stejnou ruku, jako nohu...
A co mas za rtw???
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:55
- Nahlásit
Pavlusa
Dostál. To je ten, co si psa v lese ani nepřivolá, že? Tyhle jeho "rady" jsou napřesdržku, doslova a do písmene, to by si mohl zkusit, aby si jeho pes s mými něco "vyjasňoval", navíc nevidím jediný důvod, aby si cizí pes podřizoval na potkání psa mého. Ač jsem napohled dosti směšné postavičky, upozorňuju Tě, že by pes letěl luftem
Ale pochopila jsi to správně, toto on skutečně hlásá. A bohužel jsou i tací, co mu na to skočí. Tak to, prosím, nedělej
ad mimochod: Koukni na ni - posunuje obě levé nohy dopředu současně a pravé taky současně nebo posunuje křížem pravou a levou?
|
Pavlusa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:58
- Nahlásit
Takze to by v momentě kroku měla dvě nohy na stejné straně ve vzduchu a na druhé straně by byly obě na zemi??
To si neumim ani představit.
Ne to jsme zrovna pozorovali, jak chodí. Vždycky má na jedné straně, přední a zadní od sebe a pak u sebe. Takže chodí správně. Tak nevím, a nemůže to být třeba něco s páteří?
No RTW mám fenku Matyldu. Je jí 10 měsíců. A je bez PP. Otec byl s PP, matka ne.
|