| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 19:51
- Nahlásit
Fifi
Krasne reaguje, dobre vam to spolu jde!
dík, ještě by to mohl vyšperkovat tím, že neohluchne při spatření zajíce nebo veverky
Je teda slusne vyzablej, ale to jiste rychle nabere.
A to je to v reálu horší než na fotkách, srst toho dost skryje. Ale doufám, že se spraví rychle. Útulek dostával darem krmení typu Pedigree, tak aby nebyl vyzáblina, když je tak aktivní.
Proste "byl stvoren" pro Tvou potechu.
...a tik v oku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 19:53
- Nahlásit
PetraK
No a kdybys to "trénovala na nečísto" tak jako po troškách přes den?
zkusím, jestli nepomůže ten novej ručník. Jemu se obecně moc nelíbí sahání na nohy nebo břicho, když není úplně uvolněnej. To samozřejmě trénujem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 20:00
- Nahlásit
birma
ještě by to mohl vyšperkovat tím, že neohluchne při spatření zajíce nebo veverky
A roha zatim este nebere? Nebo zivocichy vidis driv a jistis si ho?
Jemu se obecně moc nelíbí sahání na nohy nebo břicho, když není úplně uvolněnej.
Se mu nedivim, neznal to, ted takovy vopruzy s nakou handrou... Ale jak sama rikas, ono to pujde, pozvolna. A nebo az zacnes klikat, naucis ho povel "hajidady" a muzete postupne nanecisto utirat vleze, vcetne masaze tela treba a pak to bude este casem i vyzadovat, i kdyz prijde cistej.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 20:53
- Nahlásit
Fifi
A roha zatim este nebere?
no bere právě ale naštěstí byl pořád v relativní blízkosti a stále na dohled
A nebo az zacnes klikat, naucis ho povel "hajidady" a muzete postupne nanecisto utirat vleze, vcetne masaze tela treba a pak to bude este casem i vyzadovat, i kdyz prijde cistej.
to bychom mohli
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 20:56
- Nahlásit
a už začíná tát, před chvílí se se mnou válel v posteli, vystrkoval pupek, žužlal mi ruku a mával nohama na všechny strany, prostě blaženej peeeef
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 20:59
- Nahlásit
birma
no bere právě
No ale na to bacha, to bych teda ja osobne zacla zavcasu kontrolovat. Kor, kdyz ho mas par dni, takze snura nebo jojo, proste ofafrne...
před chvílí se se mnou válel v posteli, vystrkoval pupek, žužlal mi ruku a mával nohama na všechny strany, prostě blaženej peeeef
Idealni chvile na zacatek nacviku s hadrem! Vezmeme ten bubu rucnik ukazeme ho psovi. Kdyz ho zakousne, at ho drziiii. Az ho pusti, utreme rychle jednu nozicku. Az dostane pamlsek, utreme druhooou nozicku, a at si ho klidne zakousne, bubaka zlyho! a tak postupne...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 21:12
- Nahlásit
Fifi
No ale na to bacha, to bych teda ja osobne zacla zavcasu kontrolovat.
jojo neboj, rozjet to nenechám
Idealni chvile na zacatek nacviku s hadrem!
v blízkosti té zbraně hromadného ničení by takhle rozhodně neroztál...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 21:27
- Nahlásit
birma
v blízkosti té zbraně hromadného ničení by takhle rozhodně neroztál...
Zmensi zbran hromadneho niceni! Na velikost dlane treba.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 22:02
- Nahlásit
3 tí den,pesák na volno, na jméno slyší a ještě příjde......některým pejskařům se to nedaří za deset let venčení..........já tedy nevím,kde je probém
šikovný-oba.............
a až maličko nabere bude to kus chlapa je fešák
co chcete víc??????????????????
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 22:07
- Nahlásit
birmo,ted jen dotaz prosím,pokud víš tedy........v Maršovicích mají v nabídce jen větší hafíky...malí tam nejsou????
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 23:03
- Nahlásit
žanda
3 tí den,pesák na volno, na jméno slyší a ještě příjde......některým pejskařům se to nedaří za deset let venčení..........já tedy nevím,kde je probém
třeba ho to ještě přejde
birmo,ted jen dotaz prosím,pokud víš tedy........v Maršovicích mají v nabídce jen větší hafíky...malí tam nejsou????
vevnitř jsem vůbec nebyla, takže nevím, jak jsou na tom, ale určitě nejsou specializovaní na velké psy, třeba ten jagdjezevec byl taky od nich.... a co koukám do nabídky, tak tam maj i JRT, trpasličího pudla, ACD a křížence bígla (ale ten je jedinej z těch menších i mladší). Obecně mi přijde, že mají věkový průměr psů dost vysoký (nevím, jak jsou na tom jiné útulky) a to mi přijde hrozně depresivní. Hlavně Tazi mi láme srdce: Tazinka je krásná a velmi elegantní fenka . Je hodná, mazlivá a vstřícná. Umí všechny základní povely a ještě mnoho dalších . Miluje FRISBEE a je v něm opravdu dobrá . Má za sebou i nějaké výhry. Nejlépe by jí bylo u někoho , kdo je vyznavačem tohoto psího sportu. Dostala se k nám z rodinných důvodů.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 09:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
. To samozřejmě trénujem
a vono vám to pude, Fifi má dobrej nápad s tim malým hadrem. Hele ono když se jde opravdu po těch pidimidikrůčkách, opravdu rozkouskováno na pikokousky, tak to pak postupuje hrozně rychle. Viz Ešus s těma drápama. Dokázal dělat brajgl, že byl schopen si vylomit haxnu /moje chyba, páč nebyl důvod mu ty drápy nikdy stříhat, tak jsem to nedělala/, no vzala jsem na to klikr a šlo to za jeden den, opravdu. Nejdřív jsem vzala jen ty nůžky a položila je, jak si jich všiml /v tvým případku by to byl hadr/=klik, pochvala+odměna. Ty ještě neklikáš, ale to neva, prostě by byla pochvala +odměna. párkrát takhle , pak bych ten hadřík dala, aby si ho očuchal, pochvala odměna.... dala bych mu ho před packu=pochvala odměna, na packu, packu do ruky, v druhý hadr. packu do ruky ruka s hadrem k pacce, hadrem packy dotknout, hadrem ošudlat nohu. Pak jedeme druhá haxna, 3. a 4. a pak podvozek - zase s postupným přibližování. Ono to takhle vypadá na dlouho, ale nééni, páč uděláš jen to co on snese, tak 2x-3x a konec. On je hrdobec, nadšen a do další "pidilekce" třebas za půl hodiny, už se těší, páč ví, že na tohle má, pak se zase posuntete......... on je ten tip, co až pochopí, bude postupovat hrozně, hrozně rychle, nebudeš ho stíhat
(zase dlouhej příspěvek, ale nevim, jak tohle zkrátit?? )
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 11:12
- Nahlásit
birma
..tak uz me Fifi odlovila ..uz sjem nak zapomela jak se sem pisou vzkazy pomalu nak nejni ca sani lidi
PetraK sis na me haaazky zavzpominala Nerous alias Kokosak alias Ludek zaperlil , vytah me z pruseru ve skole a zkouzku z vyhledavani mame za 90% moje druhe nejvyssi skore za cele 3 roky studia toto sme zvladli za necely rok od te doby co sem si ho vzala - musim teda rict ze sem si z nej prvniho pul roku rvala vlasy ale pak se to zlomilo a vratilo se mi to i s urokama ten vycvik pocatecni
az z nich vyrazim video pridam na youtrubku
ted k tematu birma
myslim ze tu spousta lidi uz napsalo hromadu dobrejch napadu. takze z meho pohledu- naklikavat zacni hned- ono to chvily trva a neni kam spechat jinak postup je jak se stenetem. Kokosaka sem naklikavala hned jelikoz mel velkej problem s autem a dalsi skoro 3 mesice sme chodily pesky. zvednou to kufru se nedal (byla sem cizi a vrcel) takze pri prevozu sem ho akorat 15 min trikovala do kufru-on tam skocil za zradlo ale ihned ven takze se nedal zavrit kufr... takze sme po naklikani denodenne chodily klikat kuft od auta a tak postupne ...ted jde rovnou do auta- obcas poskace kapotu bo chce do vnitr..K tem hram- on si moc hrat s clovekem neumel a do ted neumi- naklikala sem naky uchopovani micku a hracky obcas si hraje ale prevazne ne. Max s cubou hrajou na anokondu aneb rtw zmizela pulka hlavy- to mu jde. Dala jsem s nim vyhledavani do skoly- filmovka s pachem zvere pro myslivce. Nejdriv sme zkously tabak ale to se nedalo. Ted uz by to nebyl problem jelikoz rozumi pravidlum hry.. na nekterejch tech prvnich videich je to videt jak nechape- sedni indikanci. tak sme predali na to co delal -hrabani..On fest lovi takze venku chodi na snure nebo na flexine nebo pred kolobezkou
Jinak muzes ucit ruzne vecy doma- treba praci asitecnich psu -cuba umi vylozit pradlo z pracky, zavre dvere a poda mi penezenku. tak to se da delat na unaveni
nebo spoustu napadu mas tady v tech videich.
http://www.clickertraining.com/
sou zadarmo a sou tam dobry napady. Fifina mi jeste dluzi bublani Jak uz tu hafo lidi psalo naky triky nebo prvky z heelwork to music a pod. Ted sem byla na seminari Mary Ray -bohovsky mimo jine nekomu ukazovala jak naucit psa modlit a pod ptakovinky Jinak Kokos to vyhledavani zboznuje tak to by slo delat i doma pokud ma pes zajem
Co se tyka toho utirani tak to Kokos taky nemel rad ani doteky nebo kartac- takze sem zacala normalne hlazenim po celim tele a klikanim , pak kartac a rucnik uz mu prisel normalni.
PetraK
ale tak jistě, s klikrem naučíš krom jiných podstatných věcí právě i ten klidný aport. Jen tomu pořád nikdo nechcete věřit, že sportovka se dá dělat přes klikr.
to mas naprostou pravdu a ty vysledky sou naprosto 100 bodovy - jsme byla minule vikend na seminari a mam toho na premejsleni z emi z toho praskne hlava az najdu fotak natocim zas naky videa.stenata jakou maj super heelposition a rozhazujou kopytama pri chuzy
danajasa
Na ten aport je klikr super -drivko pro stene ideal- nehodi ti na nohu dvoukilovou cinku -jinak normalne delam s cinkou ale nato drzeni pro stenatko je lepsi ten kuz konzole- prumer to mastejnej jako stred cinky ale je to lehky
jinak uz me asi ani nic nenapada kdyz muzu poradim tak se klidne ptej ale myslim ze tu mas napadu hafo pro zacatek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 11:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kulala
vitej děfčico!!
zaperlil , vytah me z pruseru ve skole a zkouzku z vyhledavani mame za 90% moje druhe nejvyssi skore za cele 3 roky
ooon je pipinkááá zlatá, milůvaná rumunská cizinskáá!! Drbni ho na šošoli, ju?
zavzpominala
nemohla jsem jinak v týhle souvislosti,
pridam na youtrubku
se těšim.
to mas naprostou pravdu a ty vysledky sou naprosto 100 bodovy
tady asi ještě nenazrál čas v týhle zemi. Je vidět, jak to lidem trvá.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 13:31
- Nahlásit
PetraK
tady asi ještě nenazrál čas v týhle zemi. Je vidět, jak to lidem trvá.
ono tady taky jen si nemysli tvrdy image Schutzhund davu stale pretrvava ale vlastovky zacinaj hledat odpovedi i jinde v jinych disciplinach a vysledky jsou videt hlavne lidi co maj jiny plemena nez ovcaky jinka delaj porad to sami jak to dali celej zivot a nepride jim divny ze jim rozhodci strhava body za ty sami chyby jako u psa 1-10..i kdyz uz maj asi 11tyho
ooon je pipinkááá zlatá, milůvaná rumunská cizinskáá!!
o tom zadna ,prisel nasel a zvitezil myslim ze na youtrubce jsou naky videa z poslednich vyhledavani pred zkouzkama Kokos ma venku harem uz nejstarsi cubu genlemansky vystehoval z prostredni boudy aby to mel po ruce vsechno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 13:38
- Nahlásit
kulala
no tady taky jen si nemysli tvrdy image Schutzhund davu stale pretrvava
fakt? no já myslela, že u tam už je to víc jinak, že tam hlavy už pochopily, že lze-li touhle metodou cvičit kupř. se slepicí, tak se psem to půjde 100x líp. Tož to se pak nedivím, že u nás ještě není ani rozbřesk
sami chyby jako u psa 1-10..i kdyz uz maj asi 11tyho
jo tohle už stoji za zamyšlení -ale asi to tyhle lidi nenapadne
o tom zadna ,prisel nasel a zvitezil.
malej poklad. On je fakt bezva.
prostredni boudy aby to mel po ruce vsechno
jo pozoor, von je to Sultán Jelimán! Von má harém!!
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 15:59
- Nahlásit
PetraK
fakt? no já myslela, že u tam už je to víc jinak, že tam hlavy už pochopily, že lze-li touhle metodou cvičit kupř. se slepicí, tak se psem to půjde 100x líp.
jo tohle už stoji za zamyšlení -ale asi to tyhle lidi nenapadne[/i]
na co premejslet kdyz lze psa prodat bo je k nicemu nebo EO to vyresi ze. apod.. ale to je uplne na jinou diskuzi..
[i]von je to Sultán Jelimán! Von má harém!!
to si pis
*meli sme tu harem* dali nam to darem* stop* to na nej sedi jemu sice nikdo nic darme nedal ale subtle naznak ze by mohla vypadnout z ty boudy stacil
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 16:05 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
PetraK
Nejdřív jsem vzala jen ty nůžky a položila je, jak si jich všiml /v tvým případku by to byl hadr/=klik, pochvala+odměna. Ty ještě neklikáš, ale to neva, prostě by byla pochvala +odměna. párkrát takhle , pak bych ten hadřík dala, aby si ho očuchal, pochvala odměna.... dala bych mu ho před packu=pochvala odměna, na packu, packu do ruky, v druhý hadr. packu do ruky ruka s hadrem k pacce, hadrem packy dotknout, hadrem ošudlat nohu. Pak jedeme druhá haxna, 3. a 4. a pak podvozek - zase s postupným přibližování. Ono to takhle vypadá na dlouho, ale nééni, páč uděláš jen to co on snese, tak 2x-3x a konec. On je hrdobec, nadšen a do další "pidilekce" třebas za půl hodiny, už se těší, páč ví, že na tohle má, pak se zase posuntete....
Potvrzuju, fungá to. Momentálně má náš prcek zánět spojivek a musím mu dávat do očí mastičku. Tož jsem si na tě vzpomněla a místo toho, abych s ním bojovala, jsem uvařila kousek hovězího srdcete, pokrájela a jala se cvičit. Za tři cca minutové lekce (s půlhodinovým odstupem) jsme byli tak daleko, že mi ty oči nabízí prakticky sám, a jak do nich nakonec dostal mastičku, tak eště smutně koukal, že by chtěl víc, páč pár pamlsků by se prej eště vešlo
edit: A bez klikru. Sice klikáme, ale přišlo mi, že bych na něj v tu chvíli potřebovala třetí ruku - a šlo to úplně v pohodě i bez něj
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:33
- Nahlásit
PetraK kulala
díky moc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 20:00
- Nahlásit
kulala
kdyz lze psa prodat bo je k nicemu nebo EO to vyresi ze. apod
já vim, tu je to stejný, no. tak to prostě chce čas.
*meli sme tu harem* dali nam to darem* stop
ho vidim Sultána Jelimána z Bukurešti
lamalucni
Za tři cca minutové lekce (s půlhodinovým odstupem) jsme byli tak daleko, že mi ty oči nabízí prakticky sám, a jak do nich nakonec dostal mastičku, tak eště smutně koukal, že by chtěl víc, páč pár pamlsků by se prej eště vešlo
supr, jde to opravdu rychle a obě strany se u toho dobře baví, místo aby zápasily.
: A bez klikru. Sice klikáme, ale přišlo mi, že bych na něj v tu chvíli potřebovala třetí ruku - a šlo to úplně v pohodě i bez něj
jojo, já ten klikr měla čistě jen pro počátek, aby si spojil ty nůžky, tedy do fáze, že jsem se mu jen tý nohy dotýkala, jakmile už šlo o nasazení nůžek na nehet už potřebuje člověk volnou ruku, pes už ale mezitím pochopí o čem tahle hra je a klikru netřeba.
Tož jsem si na tě vzpomněla a místo toho, abych s ním bojovala, jsem uvařila kousek hovězího srdcete, pokrájela a jala se cvičit.
tak to mě potěšilo, že někomu moje zkušenost může pomoct.
birma
nejni zač, tož ať se zadaří.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 21:27
- Nahlásit
birma
za malo, budis se psekem veselo po dlouha leta
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:39
- Nahlásit
birma
halooo pani - nějaká Adamití novinka?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 22:56 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
PetraK
novinek máme
Kromě zajíců a veverek ho zajímaj i nutrie (ty blbky jsou zvyklý na krmení od lidí, takže mu pak skoro napochodovaly do huby).
Začala jsem ho brát na projížďky s kolobkou a to ho baví, tak se těším na dobu, kdy ho budu moct zapřáhnout.
A taky už zvětšuje okruh ve kterém se okolo mě pohybuje, někdy se mu nechce poslechnout a tak.
Mám za to, že se už zabydlel
Jo a nabral 2 kila, ale žebra, páteř i pánev mu lezou furt stejně, tak mu to šlo asi do svalů
A taky umí vlézt předníma nohama do krabice. Tímto jsme si osahali klikr a jdem přejít k nějakým užitečnějším povelům, jako je třeba sedni
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 00:18
- Nahlásit
foto zde
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 10:22
- Nahlásit
birma
héééééééééj najdi sedum rozdílůch
vižléé pižleee
Mám za to, že se už zabydlel
éévidentně a co utírání pupku a tlapek? už lepčí?
krabice -ZZZUPR!! ZUPR!!
baví vás to , že jo?
a kolobka - jo to ho bavit taky bude.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 12:54
- Nahlásit
PetraK
vižléé pižleee
dostávám tik
a co utírání pupku a tlapek? už lepčí?
za dobroty jo, bez nich ani ránu
baví vás to , že jo?
jasnýýýýýýýýýýýý
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 21:09
- Nahlásit
birma
Pekne Adamek klokani! Aj s klikrem pokroky, toz at se vam dari krasave i nadale.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 10:43
- Nahlásit
musím dneska Ádu pochválit - koupila jsem mu takovýho plyšovýho bažanta a on je ochoten si s ním hrát i venku! Dokonce se rozblbnul tak, že pak nosil i klacek (bažant díky jeho stylu hry už druhý den po koupi jeví známky budoucího masivního výhřezu vnitřností)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2013 13:44
- Nahlásit
birma
plyšovýho bažanta a on je ochoten si s ním hrát i venku! Dokonce se rozblbnul tak, že pak nosil i klacek
Jooooooooooooooooo!! BRavooooo Adáááááááááááám!!
až bažant vyhřezne úplně, stačí zajít do sekáče, tam se dají koupit občas plyšohračky za pár babek a když vyhřeznou, tak to neva vůbec. Ešus miluje provádět dekapitaci . Dostal jednou od kamarádky obří kachnu /KACHNA PROMINE! ), s jakou vášní jí tu hlavu oderval, to se hned tak nevidí
|