| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 16:26
- Nahlásit
jsme doma a já jsem v šoku, jaký je to zlatíčko. Trochu vystresovanej, ale to se dalo čekat a kočky nežere, což bylo to jediný, čeho jsem se bála
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 16:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
kecááš, uuuž??- proč jsem si myslela, že teprv pro něj někdy pojedete??
tak přeju moc a moc dobrej start, ať se vám spolu líbí a Adámkovivyřiď, že ať se mu dobře spí hned první noc v pořádným domově
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 19:17
- Nahlásit
PetraK
proč jsem si myslela, že teprv pro něj někdy pojedete??
no však dopoledne to ještě bylo v budoucnosti
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 20:20
- Nahlásit
birma
jaký je to zlatíčko
Snad mu to vydrzi. A mam teda shanet este kulalu? Si myslim, ze rady na dalku do inglandu zbytecny, kdyz mas po ruce wami? Ale kdyz bys neco potrebovala, staci rict (jen ma ted hodne prace, moc nestiha). Nerouse si privezla jako dospelyho, prosel utulkama v rumunsku, madarsku, pak transport do anglie, takze si brala pomerne dosti vystresly zvire, panika z jizdy autem, strach z chlapu atd.. Pres klikr je z nej bozsky stvoreni, temer profi search dog na pach kachny, pres klikr zacinaji delat i dalsi veci... Takze urcite tim hned od zacatku nic nezkazis - at se dari!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 20:37
- Nahlásit
Fifi
dík moc. Wami mám taky na dálku, ono je už docela jedno, jestli se radí Praha - Ostrava, nebo Praha - Tramtárie Ale shánět asi ani nemusíš, zatím mě fakt mile překvapil - čekala jsem, tak tříletýho trochu tvrdšího psa a on je maximálně dvouletej cíťa (spíš bych mu řekla tak rok a půl). A když už se naučil chodit dolu ze schodů, tak zvládnem všechno
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 20:52
- Nahlásit
birma
A když už se naučil chodit dolu ze schodů, tak zvládnem všechno
To neumel, cudla jeden? A jmeno zustava?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 20:57
- Nahlásit
Fifi
To neumel, cudla jeden?
Ne! první schody jsem ho snesla, protože jinak bychom se z našeho bytu ve druhém patře asi nikdy nedostali (ulovit ho do náruče nebylo taky nejsnazší, ale povedlo se), pak dospěl k názoru, že radši bude chodit sám, než se potupně nosit. Pravda, toto přesvědčení mu vydrželo jen ke schodům do zverimexu, protože ty jsou lesklý a maj na sobě upozorňovací žluto-černý pruhy, ale myslím, že potom co si tam ukradl kuřecí pařát už mu nebudou dělat problém ani tyhle schody
A jmeno zustava?
jojo, jméno mu nechám, už na něj i docela reaguje
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 21:07
- Nahlásit
a ještě foto z nového domova
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 21:11
- Nahlásit
birma
první schody jsem ho snesla
To bude jeste objevu, to bude veci,... zlejch, s pruhama, lesklejch ci jinak nebezpecnejch... To se vzdycky tak hezky cte, takhle na dalku, kdyz podobny zvire z utulku vytahne nekdo znalej a jen se pak kochas, jak se pes otrkava, dava do kupy, pohody, jak se z nej stava normalni pef. Tesim se na dalsi reporty.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 21:20
- Nahlásit
Fifi
se nesměj, víš jak se mi ulevilo, že nemá 50 kilo, ale dá se vzít úplně v pohodě do náručí?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2013 22:22
- Nahlásit
birma
moc gratuluju vám oběma.
když si tak pěkně chrupe a je mu všechno kolem putna, to se cítí dobře ,tak že začátek báječnej. A co si budem povídat,i přes nějaký ty problémky to bude super,protože už je parťák doma a ve dvou se to lépe táhne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 08:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
jéje jéje, to se na to krásně kouká na pupika "malýho" spokojenýho, zážitkama a bojem s nebezpečnejma zákeřnejma schodama unavenýho .
Musí to pro něj bejt nářach takovejch věcí, pipina jeden.
Přeju vám oběma megamoc prima zážitků a ať se vám jen daří. A jméno k němu myslím i sedí. Adámek - takovej malej, malinkatej Adámek
edit - hele já doufám tiše i nahlas v nějaký to průběžný hlásání co nového , mohulliž doufati?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 09:03
- Nahlásit
PetraK
takovej malej, malinkatej Adámek ..........on zase až takovej pinďa asi nebude, sice drobnější ,štíhlejší typ, ale ke kolenům ho odhaduju, nebo ne birmo????
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 09:37
- Nahlásit
birma
Je moc krásnej, milej čertík a téma mě moc potěšilo, krásně se to čte.
Ať se vám daří udolávat všecky pruhovaný i nepruhovaný nebezpečí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 09:44
- Nahlásit
žanda
tam sou uuuuvožooofky -myšlený, jako
mi je jasný, že to neni drobínek a asi bych u birmy drobínka nečekala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 09:52
- Nahlásit
náhodou je to drobeček - musím se k němu shýbat a má 22 kg (je teda zatím taková vychrtlina, na mase to snad aspoň na těch 25 vytáhne)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 09:59
- Nahlásit
birma
- musím se k němu shýbat a má 22 kg
nezvyk že? já si říkala, že bude velikostí tak nějak jako vižlík.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 12:51
- Nahlásit
birma
PetraK
no je fakt, že pesáka velikosti jorka k birmě taky nevidím
ale 22 je docela akorát..........ani malej, ani velkej a člověk do zvedne do vany
rady že si tam skočí už neberu...... nějakou dobu i možná,ale já to stejně nerada viděla.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 14:45
- Nahlásit
žanda
, že pesáka velikosti jorka k birmě taky nevidím
nějakou dobu i možná,ale já to stejně nerada viděla..
Ešus tam leze. Je naučenej na povel ťapičky, že dá přední haxny na vanu a pak se tam souká. a nadává
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 14:48
- Nahlásit
PetraK
Je naučenej na povel ťapičky, že dá přední haxny na vanu a pak se tam souká. a nadává
můj psák tam chodil velmi rád a šikovně opatrně. Teď máme přes rok sprcháč a nemá ho rád. Skoro pokaždý to zkouší usmlouvat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 14:57
- Nahlásit
Vero
můj psák tam chodil velmi rád a šikovně opatrně
mno tak u nás je to velmi nerad a velmi nešikovně. Možná by to chtělo nás u toho někdy natočit Brtnik ho popadne a šups. Jenže já ho neunesu, třicetkilíček svalů je třicetkilíček, moc jsem si ho vymakala, takže tam musí po svejch a nerad, takže je to vždycky takovej trošku cirkus s cirátáma, páč já na něj nechci tlačit, a von u toho drží vždycky ty přednášky. Sprcháč by myslím naopak vzal na milost. Nevyměníme to?
myslim ty čokle, vanu za sprcháč měnit nebudem, bylo by to moc pracný
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 16:06
- Nahlásit
PetraK
Nevyměníme to?
myslim ty čokle, vanu za sprcháč měnit nebudem, bylo by to moc pracný
já myslela jak jsem to četla, že si vyměníme ty koupací nádrže. Čokle???? Ježiš nééé. Ty by ses unudila a mě by jeblo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 16:27
- Nahlásit
Vero
Ježiš nééé.
srabe! zas by ti ale mohl v hospodě vobjednat rum, páč to von umí. umí říct rum, ale neumí to zaplatit ešče
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 17:37
- Nahlásit
žanda
no je fakt, že pesáka velikosti jorka k birmě taky nevidím
taky k sobě jorka nevidim
teď slavím veliký úspěch - přišli jsme z procházky a Adámek padnul za vlast takže bude stačit asi necelých 5 hodin denně venku, aby si na chvilku schrupnul
fakt je, že se vynořilo pár věcí, které by úplně dělat nemusel, ale jinak je to fakt pusinka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 19:35
- Nahlásit
birma
přišli jsme z procházky a Adámek padnul za vlast takže bude stačit asi necelých 5 hodin denně venku, aby si na chvilku schrupnul
no...... ale počkej....... víš jak dopadneš?? jak já, uděláš mu fyzičku a neusne už nikdá! tetkon spí, páč je plnej dojmů, nic z toho nezná, tak ho to unaví, ale.....všeho dočasu.... za rok budeš psát, že stačí tak 8-10 hodin a spí jak špalek
a jakej je, jak se projevuje?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 19:58
- Nahlásit
PetraK
tetkon spí, páč je plnej dojmů
vydržel mu ten spánek asi 10 vteřin ale naštěstí polehává víc než včera
a jakej je, jak se projevuje?
hodně nervózní a napnutej, na jednu stranu krásně poslouchá na zavolání (i od cyklistů a běžců) a zdá se, že se na mě dobře navazuje, na druhou stranu po mě dneska vyjel při utírání břicha a nohou, prakticky nespí, jak je furt vyšponovanej. Prostě s ním bude moře práce a budu si asi potřebovat někde vypůjčit tunu trpělivosti navíc
Mně se s ním pracuje dobře. Když si promítnu to, co o něm říkala paní v útulku, tak to vyznělo, že je to ideální rodinný pes a to bych v tomhle stavu moc neviděla a být to můj první pes, tak si asi právě trhám vlasy hrůzou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 20:16
- Nahlásit
birma
Prostě s ním bude moře práce a budu si asi potřebovat někde vypůjčit tunu trpělivosti navíc
Ti pujcim, chces? Terierky jednoho vyskolej...
na druhou stranu po mě dneska vyjel při utírání břicha a nohou, prakticky nespí, jak je furt vyšponovanej.
Vsak on casem pochnapne, ze ta manipulace ho nikterak neohrozuje, ze je to vlastne primovni. A snad nezacne vystrkavat ruzky nejak vic, tak po ctvrt roce, az se nauci odpocivat a rozkouka se dokonale. A budu se tesit na dalsi zpravicky od Adamka.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 20:21
- Nahlásit
birma
On se časem odšponuje, jak si zvykne. Náš psák, když jsme si ho dovedli (2 roky), poprvé naposled vyjel a kousl první den jen proto, že měl dojem, že na něho muž moc mluví.
PetraK
srabe!
hele já se radši obejdu bez rumu, aspoň svýho normálního psa budu i nadále vidět.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 20:25
- Nahlásit
Fifi
Ti pujcim, chces?
jo! i když zatím zvládá i ta moje bez problémů
Vsak on casem pochnapne, ze ta manipulace ho nikterak neohrozuje
jasně, že to pochopí a nějakýho zhoršování v budoucnu se nebojím, teď je přetaženej a o to je to všechno horší. Jen si říkám, jaký je štěstí, že ho nemá coby prvního psa perfekcionalistická rodinka s malými dětmi
tak po ctvrt roce, az se nauci odpocivat
chceš říct, že oka nezamhouří ještě čtvrt roku???
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2013 20:32
- Nahlásit
birma
Jen si říkám, jaký je štěstí, že ho nemá coby prvního psa perfekcionalistická rodinka s malými dětmi
To urcite. Jen skoda, ze nektery utulky takhle nadnasej popis psa, aby se udal. My to nedelame, naopak hezky se snazime vypisovat povahu i s tim uskalim, ktery hrozi a tak.
chceš říct, že oka nezamhouří ještě čtvrt roku???
To se optej Esusky, ta ma hyperaktivni pako nespavy.
|