Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Belgicky ovcak malinois a jeho vycvik
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Lara
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:17
- Nahlásit

Ahoj,
procitam si vase radky a chtela bych vas taky poprosit o radu.
Nemame doma sice "malinu", ale mame problemy s nemeckym ovcakem (Aran).
V cervenci jsme si poridily v poradi 5teho ovcaka. Problem je, ze HODNE zlobi a rodicum se to nelibi. Neprimerene ho trestaji a chteji ho uvazat na retez.
Zhruba od 3 měsicu porad neco kouse: znicil kompletne dreveny plot, vsude hrabe diry, v lete postupne zlikvidoval kvetinovou zahradku - ukousal kvety a pak vyhrabal koreny. Pres zimu vyhrabal i cibulky jarnich kvetin a samozrejmne je rozkousal.
Ma take hrozne rad elektricke kabely - takze je musim neustale mit prodluzky vytazene z elektriky.
Celou noc steka a taha plechove kybly a hrnce po dvore.
Jeho chovani porad omlouvam s tim, ze je stene (v soucasnosti je mu 8 mesicu) a ze z toho vyroste.
Chtela bych se tedy zeptat jestli z toho opravdu vyroste ... nebo jestli lze aspon omezit jeho hrabani a okusovani?
nebo delame nekde chybu my - lidi?
Aran je velice hravej, vubec neni agresivni, ale je hrozne zlobivej a roztomilej. Na dvore neni sam, mame jeste jednoho nemeckeho ovcaka (7 let).
Cvicit ho nechodim, ale k noze, sedni, lehni, nesmis a par jinych povelu umi.
Napsala bych klidne vic informaci, ale uz takhle je to dlouhy text....

Tak jestli se najde dobra duse a poradi mi co s tim mym zlobikem, tak budu moc vdecna. Nechci prijet domu a videt Aranka na retezu...

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2005 09:39
- Nahlásit

Lara
domnívám se,že jste si špatně vybrali...místo knedly jste si koupili závodní auto...pes bude hyperaktivní a pokud nedostane adekvátní vyžití od vás,najede si náhradní.Jaké,vidíte sami.
takovýhle pes potřebuje svůj kotec,poměrně velký a poctivě postavený,se spoustou věcí k okusování a kravnutí,a DENNĚ POŘÁDNOU ZÁTĚŽ DUŠEVNÍ I FYZICKOU...nedá se svítit,správný NO je PRACOVNÍ PES a prostě práci vyžaduje,práci ve smyslu služebního nebo sportovního výcviku,pasení stáda,nebo aspoň denní zátěžovou vycházku spojenou s nárazovými fyzickými záběry(plavání za aportem,běh do kopce za aportem,skoky,a tak podobně...ideální je když se takovýhle temperamentem posedlý tvor bere obden na trénink výcvikový a ostatní dny se buduje fyzická kondička...SAMOZŘEJMĚ PŘIMĚŘENĚ VĚKU...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODPOVĚĎ PRO VÁS JE UŽ ŘEČENÁ-nebo delame nekde chybu my - lidi?

Rozhodnout to asi budou muset rodiče,Ty asi nejsi ve věku samostatného rozhodování o své domácnosti...ale viděla bych to buď na úpravu vašich požadavků na psa,nebo spíš na prodej yvířete někomu,kdo PRÁVĚ TAKOVÝHLE TEMPERAMENT SHÁNÍ a zakoupení klasickýho dvorkovýho knedly od někoho,kdo PRÁVĚ TOHLE NEPRODEJCHÁ.

Anna
# Zasláno: 14 Úno 2005 08:45
- Nahlásit

Ahojky Laro, přesně jak píše Sali (dvorkovej knedla je skvělej). Já mám doma 9 měsíční štěnici NO a jak popisuješ nemá-li zátěž vybíjí energii na ničení zahrady. Chodím s ní denně minimálně na 1,5 hodiny ven, většinou s ní cvičím, na léto plánuji kolo a plavání. Ještě mám tu výhodu, že když jdu ven, tak beru i našeho malinu a spolu se krásně vyřádí.Doma to máme vyřešeno tak, že není-li nikdo doma, štěnice je v kotci, kde má hračky, kosti, pověšeného peška, atp. a část zahrady vyhrazenou jen pro psy, kde může hrabat do alelujá.

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 09:33
- Nahlásit

Anna
přesně tak,takvýhle hyperaktivní podnikaví tvorové nemohou zůstat v domě sami bez dohledu,ani v nornálně osazené zahradě,ani na dvoře s běžnýma věcma po ruce...
Bobuli můžu vzít kamkoliv,ale pod přísným dohledem,a nejlépe zrovna servanou z tréniku...dobrmanka Kiruna skoro to samý...
Dvůr upravený na pobyt psů,interiér domu upravený na pobyt psů,a přesto probíhá neustálá obměna opotřebeného vybavení...
Není cílem mít pracovního psa s popsaným klasickým projevem v prostředí,na které se musí horko těžko formátovat,za různých stresotvroných a bolestivých korekcí,to pak poněkud ztrácí smysl,
ale vytvořit mu ideální podmínky pro duševní růst do pohody a výkonu,čili dát mu jeho prostředí zformátované na jeho potřeby,
a pokud se do toho lidem nechce,
nemohou mít taková zvířata...a už vůbec po nich nemohou žádat pořádný záběr...

Anonymní
# Zasláno: 18 Úno 2005 17:03
- Nahlásit

Lara
no já musela pár dní počkat, protože mě ten příspěvek trochu nadzvedl ze židle a asi bych měla špatný slovník
laicky řečeno, pokud chcete uvázat hyperaktivního psa na řetěz, nejenže je to týrání zvířat, ale zaděláváte si na hlavní zprávu někde na nově, protože takovej pes se z toho akorát zcvokne a potěš pánbůh všechny, když jednou uteče
Takže jestli nemáte v rodině čas psa pořádně zapřáhnout, tak ho někomu rozumnému svěřte, bude šťastnější a vy s ním

Ebony
# Zasláno: 18 Úno 2005 17:06
- Nahlásit

to jsem zas byla já
a zpět k malinám
zajímalo by mě, který klub z těch dvou je lepší (KCHBO, KBB), kam se mám v budoucnu přihlásit

stremka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2005 10:35
- Nahlásit

Ebony
zdravím všechny maliňákovce.Jsem ráda že jsem objevila tyto stránky.Všechno jsem přečetla a je vidět že tu jsou rozumní pejskaři.Mám dva sterší pány maliny takže již moc necvičí ale vše co jsem četla je pravda.A EBONY sice nevím který klub je který /již delší dobu nemám přehled/ale jdi tam kde je Jonáš předsedou.Myslím že tam se pracuje na pejskařské úrovni.

Ebony
# Zasláno: 20 Úno 2005 15:16
- Nahlásit

stremka já jsem od vovčounů německejch, ale v březnu k nám přibude první maliní holčička, nakonec jsem se asi taky rozhodla pro bergerbelge, protože ten druhý klub mě nějak neoslovil, hlavně když jsem si četla ty nechutný tahanice s jejich kontrolama chovatelů, a navíc moc nedělaj, co jsem koukala

stremka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2005 22:10
- Nahlásit

Ebony
ahojky.Nevím kdo je teď v bergerbelge předseda a poradce chovu ale i tam byly problémy s podvody.Jonáše znám ještě když dělal jen do NO a je to dobrý pejskař.Jestli zjistím kdo je v BB ve vedení budu vědět více.Jestli to víš dej mi vědět.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 10:11
- Nahlásit

stremka
Luboš Jonáš je v BB,je to výborný kamarád a jsem ráda,že nám nabídnul Bobulku(dceru Frama) ,lepší čubu jem neviděla.

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 11:56
- Nahlásit

Sali
ahojky.Pročítala jsem tvé stránky.Ty jsi chodila do Komořan?V které době.Já tam taky občas byla.Sice ne jako člen ale chodila jsem tam v sobotu.Měla jsem v té době maliňačku Beryl od Toníka G.Neznáme se?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 15:37
- Nahlásit

stremka
já tamm chodívala v době,kdy saša přivezla Mero du maugré,a pak jsem zažila A vrh....měla jsem tu čest se o Aly nějakou dobu starat,ale to už jí bylo deset let....Béčko neznám,ani niklho kdo ho má..-.pak jsem tam zabíhala jenm na skok,ale fakt nevím....mě Alkáči moc neoslovili,moc se plašili...

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 15:39
- Nahlásit

stremka
tehdy tam měl Ondra tu svou Kveru(Quabriole du Colombophille) a to bylo o něčem jiném....

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 15:50
- Nahlásit

Sali
No to by tak nějak souhlasilo.Když jsi měla MK "Robina" tak myslím že jsi bydlela u Tomajerky?Nevím to určitě alw ještě tam myslím byl jeden MK "Robin!.Jsem sklerotická jména majitelů si již nepamatuji.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 16:09
- Nahlásit

stremka
to jsem byla já,bydlela jsem na Novodvorský a venčila hodně v Krčáku.

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 16:26
- Nahlásit

Sali
tak to už jsem doma.Ty jsi Radka /nebo Renata?/Blondýna že.Ještě tam chodila ? nevím jméno a bydlela u Tomajerky.Ten její Robin byl MK černý a v té době již starý.Ja jsem Eva Koubová.Pamatuješ se na mě?

Anonymní
# Zasláno: 21 Úno 2005 18:03
- Nahlásit

stremka
tak to je někdo jiný,já jsem Rosalie a Robin byl přerostlý pepřák,měla jsem světle hnědé vlasy a Robin se narodil v r.1982,v r.1990 jsem si k němu pořizovala dobrmana Arneho.
Tebe si nějak nevybavuju,moje paměť na jména je fenomenální,to jako je, měla jsi co před malinou?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 18:06
- Nahlásit

to jsem byla já.....kdy měli Grygarovic B vrh? A vrh nějak kolem r. 2000....to už jsi mě musela zařít s tím dobrmanem,ten bzl takz narozený v 2000.....

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 18:49
- Nahlásit

Anonymní
před malinama jsem byla ovčáčkář.Mám v tom nějaký zmatek.Teď už nevím kdo je kdo.

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 18:52
- Nahlásit

[b]Sali[/b]
Ale to už asi otočili abecedu.Protože tento B vrch byl v roce 1991.Sám si nechal Beina.Ale do Komořan jsem chodila po 94 rocedo 97

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 19:45
- Nahlásit

stremkajá jsem ale vůl....1990.....i ten dobrman...ulítlo mi deset let.....béčko-Bain,jasně....
tak to jsme se nepotkaly,já tam chodila od 1982 do 1993,pak jen intermitentně spíš pokecat s Arvaikou,když tam natáhla na kousačky Jardu Vidrnu...ale to bylo tak 1999-2000
V tý tvý době jsem žila a pracovala v Budějcích,až pak jsem se zase vrátila do prahy....

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:09
- Nahlásit

Sali
ale stejně mám pocit že se známe.Ješte mi řekni jestli jsi nebyla učitelka a už tě nebudu otravovat nepsí tématikou

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:15
- Nahlásit

stremka
ne,jsem lékařka-patoložka.Akorát jsem asi šest let dělala na Ústavu patologie 1.LF UK odbornou asistentku-tedy učila mediky .

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:39
- Nahlásit

Sali
tak už toho necháme a snad se jednou potkáme.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:41
- Nahlásit

stremka

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:44
- Nahlásit

stremka
jakýho psa máš dneska?

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:10
- Nahlásit

Sali
teď mám 2 maliňáky ale v důchodu.Sama jsem tady přestala ze zdrav.důvodů ale snad opět začnu.Proto čerpám informace pomocí netu abych byla trochu v obraze až mi to bude zase chodit.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:11
- Nahlásit

stremka
snad to bude dobrý...já takz přestávala na rok,než se mi usadila vylítnutá plotna....

Ebony
# Zasláno: 21 Úno 2005 21:19
- Nahlásit

Sali
a ty jsi sali v jakým klubu, nebo do jakýho máš namířeno?

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 10:06
- Nahlásit

Ebony
prosímtě v žádném,a chlap se samozřejmě už rok chystá přihlásit do BB k Jonášovi....já na to klubování moc nejsem.....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání