Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Belgicky ovcak malinois a jeho vycvik
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:40
- Nahlásit

Nikita
Tos mě potěšila, protože já o svym psovi doma vážně nevim, pokud je teda vyběhanej

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:43
- Nahlásit

Nikita
když je to zvíře klidný vyrovnaný tvor,tak ano...jak je to nervka,kvůli každý ptákovině startuje a letí zkoumat,co s tím...
Mě třeba likviduje NO Arina,co kvůli čemukoli vyletí a dychtivě dupe a piští u dveří,jestli se nepůjde něco dělat...a stačí jí jen to,že přejdu od stolu na záchod....nebo si beru svetr...to je pak v bytě dost na obtíž,resp.není s ní klid.Pokud je zvířat víc,vybouří ty ostatní.
Zaplaťpámbu mám u sebe doma takový čuby,co si fakt dovedou polehat na hnízda a zpovypínat se,když se přijde z dostatečný aktivity,a odpočinou si ony i my.... ale jen na pár hodin
Požadavek aktivity je vysoký a řešený vzájemnými hrami dvě dobrmanky a malina.....

Nikita
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:46
- Nahlásit

birma
Sice nemám přímo maliny (jiné pracovní plemeno), ale na podzim jsem vzala z kotců feny a šup s nima do paneláku. Doteď byly zvyklé na kotce - otevřít, vylítnout do lesa, chodila jsem s nima tak, abychom potkaly co nejmíň lidí, les či louka pokaždé za barákem,... Teď jsou v bytě, kde se ještě stále něco přestavuje, čili různé nástroje všude kolem, vzniká nový nábytek, spotřebiče, koberec,... Procházka výtahem dolů, na vodítkách přes sídliště na louku. Měla jsem z toho hrůzu...
Zatím nic nezničily, na sídlišti se chovají slušně, nikoho si nevšímají, doma neřvou - fakt se to dá.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:48
- Nahlásit

Nikita
To já všechno vim Znám Danuš, takže sleduju fórum kníračů na mympsu

Nikita
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:49
- Nahlásit

Sali
jak je to nervka,kvůli každý ptákovině startuje
To se dá odbourat, dá to práci.

Požadavek aktivity je vysoký a řešený vzájemnými hrami
Tak to bylo první, co jsem v bytě zarazila. Neexistuje přetahování se o cokoliv ani jiné více pohybově náročné aktivity. To by lítalo všechno, co není přibité! Od toho jsou procházky, tam ať lítají jak kulevoj blesk.

Prostě pes se dá naučit dvojí chování - venku ať si lítá a blbne, doma bude v klidu.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:51
- Nahlásit

Sali
Jinak opravdu nehrozí, že bych si pořídila psa, pokud bych si nebyla jistá, že ho zvládnu a že se u mě bude mít dobře a že mu dokážu poskytnout všechno co bude potřebovat

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 14:55
- Nahlásit

Nikita
no u nás je to specifický,protože psíma dveřma přilítnou zvenku do baráku a zase ven,sice stačí,abych je zavřela venku,ale klidně si v mé přítomnosti můžou hrát i uvnitř...pokřik nikomu nevadí,kolem nás nikdo nebydlí,a uvnitř taky není co zrovna rozdupat....akorát se při tom nedá telefonovat

ježek
# Zasláno: 13 Led 2005 17:00
- Nahlásit

birma Neboj se a jdi do toho. protož mít doma opravdového maliňáka to je zážitek na celý život. A také musíš být tak trochu blázen, jinak se do toho nepouštěj. S venčením to je v pohodě. Jsou to temperamnti, ale není to na čas tak náročný 3 h denně bohatě postačí, to je až kam. Myslím, že je tu u nás už dost chovných stanic s pracákama, že si určitě vybereš. HLAVNĚ SE NENECH NAPÁLIT on není chovatel, jako chovatel. Ale to je jako se vším.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 17:32
- Nahlásit

ježek
to fakt až za dýl já jsem teď docela spokojená s tim, co mám, ale do budoucna....
No napálit se fakt nenechám - jednou mi to stačilo na celej život. A jestli si někdy pojedu pro malinu, tak vás všechny tady zkontaktuju a pojedete se mnou

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 18:56
- Nahlásit

ježek
hele koukala jsem,co má na prodej Malidaj,a co nabízí Huckelova vila...je si z čeho vybírat.
lacinovi nechodí stránky....

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 18:58
- Nahlásit

birma
Třeba tou dobou půjde bobulka do chovu...všechny místní sourozence má negativní,jí teprv budu rentgenovat,je to sice novodurová roura,ale š´távu teda má.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 19:16
- Nahlásit

Sali
Ono jde o to, že můj nynější pes má těžkou DKK. Záleží na tom, jak se s tim bude nadále srovnávat - momentální prognóza je tak rok/dva (je mu 21 měsíců). Třeba to bude lepší, třeba horší. Zatim vim, že pak bez psa nevydržim dlouho....

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 19:32
- Nahlásit

birma
a co operační řešení? Oboustranná TEP je tak sedmdesát tisíc,ale aspoˇn tam udělat stříšky....

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 19:42
- Nahlásit

Sali
víš co je to chudej student? My to probírali s našim vetem, ale vzhledem k tomu že má ještě v háji lokty, tak by se mu složily ty.... Teď dostává Alavis, homeopatika a sulc a celkem běhá (kolem 15 km výlet neni problém)
Protože nikdo nezaručí, že operace mu prodlouží nebo zkvalitní život, tak ho nebudu týrat.... Je to blbý, ale je to tak

Tchor
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 19:45
- Nahlásit

birma
Co mas vlastene za plemeno psa nejak nam to se Sali uniklo.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Led 2005 20:08
- Nahlásit

Tchor
Cane corso
kdyžtak má i stránky - http://www.altar.webzdarma.cz

Ebony
# Zasláno: 14 Led 2005 18:40
- Nahlásit

Hele Birmo, náš Bandík taky neměl se čtyřkama ve třech letech chodit, a teď se tu ve dvanácti producíruje jak starosta, a nikdy jsem ho nešetřila, ale nešetřila jsem ani chondroprotektivama, to je fakt. No a je to ovčoun, tak asi trochu lehčí než Caník, ale optimismus.
Jinak, MNĚ, už se maliní miminko narodilo, abyste TO VĚDĚLI!!!!!

birma
Člen
# Zasláno: 14 Led 2005 18:44
- Nahlásit

Ebony
já vim, že se ti to už narodilo - gratuluju )
Rozdíl mezi Bandíkem a Altarem je ten, že Bandík nikdy nekulhal (teda aspoň si mi o myslim říkala). Altar má celkem těžkou artrózu, takže já jsem realista. Já ho taky nešetřim, to zas nehrozí, jenže i když nekulhá, tak je vidět na mechanice pohybu, že má ty klouby úplně v háji....

Ebony
# Zasláno: 14 Led 2005 18:51
- Nahlásit

Ale u Bandíka to taky bylo vidět, chodil tak jako by byl na chůdách, jenže ho to vlastně nikdy nebolelo, to máš pravdu. Ale já držím palce, zvládnete to.
Já se tak těším na malimimino, pak tě budu zásobovat čerstvými zážitky, abys měla o čem přemýšlet

birma
Člen
# Zasláno: 14 Led 2005 18:54
- Nahlásit

Ebony
to budeš hodná Já dneska celej den surfim po anglickejch stránkách maliňáků a na některý fotky jsem koukala div mi oči nevypadly - na to že jsem říkala, že nikdy nechci mít psa s úzkou hlavou, jsem sakra rychle změnila názor

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Led 2005 07:54
- Nahlásit

birma
ono to nějak dopadne,víš,ta artrosa je prudce individuální,dokud ty klouby neznehybní nebo bolesti neznemožní pohyb,co už ani antirevmatika a chondroprotektiva nezvládnou,tak se pořád dá žít..

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Led 2005 07:56
- Nahlásit

jinak maliny jsou osud....a je to plemeno budoucnosti,rychlý,lehký,chytrý,akční....
Vem si,že já jsem tříměsíční maliňátko nechávala skákat náskoky a prohozy na hadr ve výši pasu,a to štěně pro to žilo....

niniel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2005 17:16
- Nahlásit

Dneska jsem potkala 16ti letou belgicandu, dokonce jeste harala, kdo by rekl, ze se velke plemeno doziva tolik let.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Led 2005 19:16
- Nahlásit

niniel
to je u nich normální,15 let je stáří,nikoliv rekord...

niniel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2005 20:01
- Nahlásit

Sali
No me to dost prekvapilo, jsem zvykla, ze vyssiho veku se dozivaji spis mensi plemena.

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2005 08:09
- Nahlásit

niniel
No Bo je spis stredni plemeno nez velky.

niniel
Člen
# Zasláno: 16 Led 2005 10:29
- Nahlásit

Sali
No to je sice pravda, ale furt je vetsi nez treba kokr

Anna
# Zasláno: 16 Led 2005 20:02
- Nahlásit

Náš 13ti letý dědek v sobotu běhal revíry jak vítr a figurant si taky nestěžoval, že by špatně kousal, a to měl loni po dost těžký operaci.

ježek
# Zasláno: 17 Led 2005 14:11
- Nahlásit

No jasně, malina je malina. Měl jsem už dost různejch zvířat od VK až po NO, ale jak jsem se dal na ty zrzavce, nedám na ně dpopustit. Je snima sice peklo, ale už bych asi neměnil. Ta rychlost a dravost, na to jiné plemeno prostě nemá. Myslím to bez urážky. Také myslím, že je u nás dost dobrej výběr, ale také dost ch. stanic, které svá zvířata vychvalují až do nebes, ale potom skutek utek. Hlavně nervy. Malidaj odTurků to je mercedes mezi maliňákama, ale jistě se také všechno nepovede. VIděl jsem pár zvířat ze slovenska a řekl bych, že moc dobrý. Myslím, že nejlepší ch. st. je Lufty p. Kryvošíka.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Led 2005 11:51
- Nahlásit

ježek
jo,Lufťáci....a Colin Elimar není špAtný.
Co se strašně zvedlo,je Alphaville,co začalio líp krejt.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání