Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Půlroční štěně velkého münsterlandského ohaře
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 13:55
- Nahlásit

Tinta76
Tií nevím, proč si sem ten odkaz nedala hned na začátku

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:01
- Nahlásit

Tinta76
možná jsou to naše špatné zkušenosti, co nás vedou k podezřívavosti

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:03
- Nahlásit

Dines

protože jsem ho našla až teď

dejavu
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:03
- Nahlásit

Ona nebude draha ani tak ta diagnostika, jako lecba a zdlouhava rekonvalescence, jestli se to bude operovat. Podle te reakce zajemkyne na LP v nouzi mam pocit, ze tem lidem to tak nejak uplne nedoslo, ze si predstavuji, ze psa nacpou protizanetlivymi leky, Alavisem s vapnikem a bude to vyresene a muze na lov. Ono to docasne utlumi bolesti a pes bude chodit lepsi, ale pak mu to ten kloub znici uplne a nerada bych se pak dockala inzeratu, ze nekdo daruje trojnozku VMO do dobrych rukou.
Budu moc rada, jestli se o nej nekdo rozumny a zodpovedny postara a moc mu to preju.
Ja jsem cetla jak jeji prispevek v klubu oharu, tak jeji dopis utulku a muj nazor to nikterak nemeni.

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:04
- Nahlásit

brut
že té tvé známé moc nevěřím, že by byla ochotna peníze vrazit do diagnozy a léčby ( to totiž mohla udělat už dávno...a zase až tak střašně drahý ty vyšetření nejsou)

Dávno to udělat nemohla, když má psa ani ne 14 dní. na rentgenu nebyla (veterinář ho jenom prohmatal a nabídl rentgen), to odmítla, protože se s chovatelem dohodla, že ho vrátí. Chovatel řekl že si pro přijede, ale dvakrát mu do toho něco vlezlo. Zkuste se na to podívat z jejího pohledu. Chtěla zdravýho psa ... čim dýl bude mít tohodle u sebe, tím je větší pravděpodobnost, že si ho nechá, což by asi udělal každý.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:05
- Nahlásit

Tinta76
pokud je pravda, to co slečna píše ( a budeme věřit, že to pravda je), tak by bylo dobré zjistit od toho veterináře co nejvíc, aby se dalo na něčem stavět ( jen tak mimochodem ne každý vet je ortoped a odborník na kde co, takže by se minimálně dalo něco podniknout v tomto směru než se pejsek dostane do nového domova)

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:10
- Nahlásit

Tinta76
no jo, ale stavět na "diagnoze" veta, který nohu jen prohmatal mi přijde dost šílený a nelogický ( pes může mít v kloubu zánět nebo něco podobného, kdy by náklady na léčbu nebyly tak náročné a pes by mohl být časem v úplném pořádku)

Když na to kouknu z mého hlediska, tak bych v první řadě nechala udělat minimálně ty rtg a pak se teprve rozhodovala co dál ..... ono fakt říct od stolu a po pohmatu, že léčba by byla finančně náročná mi přijde hodně přitažené za vlasy a asi bych k tomuto vetovi ztratila důvěru

11111
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:15
- Nahlásit

diagnostikovat těžkou ortopedickou vadu / problém na základě pohmatu ??

Tak tomu bych nevěřila. Kdyby se to stalo mě, tak beru psa k ortopedovi a na RTG a pak bych až kontaktovala chovatele a řešila co dál.

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:18
- Nahlásit

brut

Nemám důvod jí nevěřit. Rentgen měl bejt v narkóze, což chápu, že do toho nešla, když se s chovatelem dohodla na vrácení. Je fakt, že psovi bejt nic nemusí, ale může a čím dřív se zjistí diagnóza tím líp. Nemocná noha se mu občas zvrtne a při chůzi ji šetří, ale jinak běhá a skáče vesele

ati
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:23
- Nahlásit

Tinta76
pokud je problém s kolenem nemohl by to být prasklý vaz?Pokud ano je pravděpodobné, že po operaci bude pes OK, ale chce to co nejdříve

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:25
- Nahlásit

Tinta76
Nemám důvod jí nevěřit
já to nemyslela na tvou známou, ale na veta... pokud někdo udělá diagnozu bez řádného vyšetření jen pohmatem, tak je dle mého blb.... a promiň, ale ta tvoje známá je minimálně trouba, pokud mu věří a chce se zbavit psa, o němž neví, co mu je .... tohle teda já neberu, vidím v tom něco, co se mi nelíbí a co odnese nejvíc pes, kterého lituju, že se dostal z louže pod okap.

Ono to, co měla Balinka se projevovalo podobně... kulhání, podvrknutí, při chůzi šetření ... jinak byla veselá, skákal a blbla o sto šest

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:30
- Nahlásit

brut

Šmarjá, vet chtěl udělat rentgen, dyk to píšu jasně! Toho do toho vůbec netahej Chovatel věděl o tom, že kulhá, ale neřekl jí to, omluvil se jí a dohodli se, že ho vrátí, ale nepřijel si pro něj, ačkoli řekl, že sám přijede.

Já už na to nemám. Tohle intrnetový dohadování se je úplně vo ničem ...

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:31
- Nahlásit

brut
Ono to, co měla Balinka se projevovalo podobně... kulhání, podvrknutí, při chůzi šetření ... jinak byla veselá, skákal a blbla o sto šest

A co že to měla?

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:47
- Nahlásit

Tinta76
tady je téma, co jsem založila

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_4212_0.html#26

Něco k tvému příspěvku ze 14:30 ... pokud někomu vet nabídne vyšetření s tím, že pak určí diagnozu ( lépe než jen pohmatem) a ten dotyčný nesouhlasí a chce dát kvůli kulhání psa pryč, tak se na mně nezlob, ale tohle je prostě mimo moje chápání.
To, že chovatel se zachoval jak idiot je nepopiratelné a dle mého neomluvitelné ... ovšem v bledě modrém se chová tvá známá...aniž by věděla, co přesně psovi je, tak se ho honem zbaví, protože nevyhovuje jejím požadavkům
Holt to máme všichni nastavený trochu jinak

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:57 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

brut

Já chápu i tebe, ale zároveň i jí. Sedm let se starala o psa, kterej měl dost velký problémy s kůží, celkově byl prostě dost nemocnej (cushingův syndrom). A dokážu jí pochopit, že to štěně, při představě, že jí lítání po vetech čeká znova, vrátí, když ta možnost je. Přeci nemohla vědět, že chovatel nepřijede, ani napodruhý.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:00
- Nahlásit

Tinta76
A dokážu jí pochopit, že to štěně, při představě, že jí lítání po vetech čeká znova, vrátí, když ta možnost je.
tomu rozumím potud, že ví, co vlastně tomu štěněti je... pokud to neví a chce ho dát pryč, tak to mně rozum nebere
Balinka taky u nás zůstala a teď je bez následků a potíží, i když to zpočátku vypadalo děsivě

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:08
- Nahlásit

brut

No každej holt nemá sílu to risknout ... já sama za sebe nedokážu říct, co bych dělala, ale asi bych do toho šla, když se jí vrátily peníze ... Ovšem, co když to nevyjde a pes nebude zdravej. Ona je vážně hodně aktivní a pejsa by trčel doma. Proto se hledá novej majitel. Chjo

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:13
- Nahlásit

Tinta76
právě .... ach jo
No, zkusím se přes to všechno pozeptat kamarádky, ale neslibuju, přece jen bez nějaké diagnozy to bude horší

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:21
- Nahlásit

Doufám že se nikdy žádné moje štěně nedostane do takových rukou.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:29
- Nahlásit

Chudák pes on ho vlastně nikdo nechce a každý se zbavuje zodpovědnosti a vše jen na základě zběžné prohlídky veta.Zvláštní je i to že chovatel vrátil peníze aniž byse přesvědčil co se psem je.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:32
- Nahlásit

KEISSA

no tipla bych si, že on to vědět bude

Napadlo mě - nemůže to být po úrazu?? Že by ho třeba někdo nakopl? Páč to by třeba nemuselo být pak třeba neléčitelný.

cassidy22
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:38
- Nahlásit

Takže k dohadům a spekulacím info z útulku: slečna poslala první mejl, kde žádala o pomoc s hledáním nového majitele pro štěně, u kterého přehlídla že pajdá na zadní nohu, že léčba bude nákladná a vzhledem ke svým aktivitám postižené zvíře mít nemůže.Byla jí slíbená pomoc s hledáním jak na netu, tak zveřejněním přímo v útulku.Poté následoval další mejl, kde slečna začala uvažovat o tom, že by si z útulku vzala zdravé zvíře a nechala tam toto v útulku - prostě udělat výměnu. Když jí bylo řečeno, že by náklady v útulku hradila jako majitelka zvířete ( což je běžná praxe) začala spekulovat o tom, že vlastně pes není její, že nemá smlouvu ( peníze sice dostala zpět) a že chovatel si pro něj nepřijede a že si na psa nechce zvykat.Dále navrhla, že ona by náklady nehradila, ale ať si je vymáhá útulek na chovateli, kterému by řekla že ho dala do útulku.Že útulek - respektive město má na to páky. Dál to nemá cenu rozebírat, je to ztráta času, myslím si že tu jde především o psa, najít někoho slušného který se ho ujme a poskytne mu zázemí, jsem si jistá, že mu to pejsek vynahradí.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:42
- Nahlásit

cassidy22
myslím si že tu jde především o psa, najít někoho slušného který se ho ujme a poskytne mu zázemí, jsem si jistá, že mu to pejsek vynahradí.
to je pravda, jen kolik lidí se přihlásí o psa, který kulhá, neví se proč a jak drahá bude léčba?
Škoda, kdyby se vědělo, co štěněti je, myslím, že by se líp hledal nový majitel

cassidy22
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:53
- Nahlásit

Zvířata své postižení nevnímají, to jen lidé je řadí do jiné škatulky. Znám několik handicapovaných pesanů a jsou to skvělí kámoši.
Každopádně pořádná diagnoza a perfektní veterinář dokáží mnoho, nehledě na to, že je to štěndo a má hodně šancí.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:59
- Nahlásit

cassidy22
Každopádně pořádná diagnoza a perfektní veterinář dokáží mnoho, nehledě na to, že je to štěndo a má hodně šancí
máme zkušenost s kulhající fenečkou IS .. díky super veterináři, dobré diagnoze, operaci dneska běhá a nikdo na ní nepozná, čím si jako štěně prošla.

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 17:11
- Nahlásit

já mám psa bez nohy a lítá jak čert

11111
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 17:41
- Nahlásit

Ovšem, co když to nevyjde a pes nebude zdravej. Ona je vážně hodně aktivní a pejsa by trčel doma. Proto se hledá novej majitel. Chjo

aha, tak v tom případě bych bena měla asi taky někam strčit. Páč jsme taky aktivní a on nemůže. Tak jsme se holt přizpůsobili a vypadá to, že s ebudeme muset ejště hoodně přizpůsobit.

Chápu, že má psa krátce, ale nenechala udělat ani RTG a už ho chce dát pryč? a pokud je pravda to, co tady psal někdo o komunikaci mezi ní a outulkum, pak nemám slov. chce se psa zbavit a pokud možno tak, aby na tom nebyla tratná ( snaha o výměnu za zdravého psa z outulku) . sorry jestli s emýlím, ale tak to působí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 17:55
- Nahlásit

Kuwa a čemu jsem si jako aktivní človjek brala Salu? Ona jako nepoznala při odběru, že kulhá? To byl nadopovaný?

ati
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 18:10
- Nahlásit

Mucholabka
taky mě to napadlo,podle fotek si hodně ulevuje a muselo to být vidět. Kdoví jak to všechno bylo, jak dlouho psa má a co se vlastně stalo.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 19:47
- Nahlásit

Nezlobte se nikdo na mě, ale tohle mi zrovna férové jednání nepřijde. Já beru, že se jí nehodí kulhavý pes do života a chce mu najít nový domov, ostatně dávají lidé pryč i zvířata která se jen nehodí do chovu. Ale pokud prodávám nabourané auto, každého první bude zajímat jak moc je nabourané. Tím spíš musí být jasné, že nového majitele bude zajímat jak moc "postižený" bude jeho pes. V neposlední řadě i cena léčby je důležitá, ne každý si to může dovolit a těžko může někdo říct, že si psa vezme, když neví jestli na tu léčbu bude mít. To bourané auto můžu zavřít do garaže, psa ne. Kolik stojí tako RTG? Myslím, že pokud by současná majitelka si nechala uhradit část nákladů za vyšetření, jakože symbolickou cenu (zdůvodněnou obavou aby pes neskončil špatně- třeba na talíři), působilo by to věrohodněji. Vadí mi časová prodleva (čím dříve se zahájí léčba, tím větší šance může být na uzdravení) a celkově přístup, se kterým se setkávám denně. Já už psa nechci, ať se postará někdo jiný, nejlépe útulek, ale útulek si peníze netiskne a zaplatíme to nakonec my všichni. Toť můj názor, možná to nová majitelka vzala jen za špatný konec, ale prostě mé zkušenosti mne naučili, že spíš věřím rozzuřenýmu pitbulovi, než lidem, je to smutné, ale je to tak. A souhlasím s ostatními, že pokud nebude diagnóza nebude lehké mu najít domov.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání