Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Půlroční štěně velkého münsterlandského ohaře
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:13
- Nahlásit

brut

pokud někdo udělá diagnozu bez řádného vyšetření jen pohmatem, tak je dle mého blb...

Ta v tomhle případě musím reagovat a jmenovaného veterináře se zastat.Ono diagnostikovat porušení vazů,chybné postavení kyčelních kloubů...... lze i bez RTG,když je doktor dostatečně zkušený.Roentgen je jen zobrazovací metoda,která je POMOCNÁ a upřesňuje rozměrově diagnozu.A jmenovaného veta znám mnoho let a nikdy se u žádného z mých psů(a bylo jich dost)neseknul.Pokud té dotyčné navrhl další postupy vyšetření a eventuelní postup léčby včetně cen,tak to bylo od něj velmi solidní- na rozdíl od jiných vetů,kteří natlačí nekompromisně majitele psa do léčby a pak mluví o ceně.To,že to ta dotyčná odmítla,je věc další.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:22
- Nahlásit

Neessi
odvolávám v tomto směru slovo blb, ale na druhou stranu určit, že pes je vážně nemocný, bude potřebovat to a to bez kompletního vyšetření mi přejde dost podivné a ne úplně košér.
Máš pravdu v tom ( což jsem potom uznala v další své odpovědi Tintě), že majitelka psa léčbu nebo alespoň další vyšetření odmítla a teď se psa snaží za každou cenu udat.

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:39
- Nahlásit

brut
ale na druhou stranu určit, že pes je vážně nemocný, bude

Hele,tohle je vet-pejskař každým coulem a kromě letitých zkušeností má perfektní instinkt na průsery,takže bych mu věřila.Navíc u půlročního štěněte,které má klouby a kosti "gumové" asi není těžké tu diagnosu stanovit a odhadnout její závažnost.A úplně na závěr-všechny informace zde jsou přenesené přes minimálně 2 lidi,takže kdo ví,jak to formuloval on.Znáš to přece sama,když se vyjádříš a pak tě interpretuje několik dalších lidí,co z toho vyleze.

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:44
- Nahlásit

Neessi
ahoj pani

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:46
- Nahlásit

Neessi
jj, souhlasím, kdo ví, co řekl a jak to řekl... ono přenesené a překroucené to klidně být může ( ale pokud je to podaný tím způsobem jak to bylo, tak se nediv mé reakci.... když měla Balča potíže s nohou, tak taky jeden vet "od stolu" stanovil diagnozu... natažené vazy a ono to bylo něco naprosto jiného ....asi proto reaguju trochu moc hrrrr .... nechtěla jsem se nikoho dotknout)
Bohužel to štěněti nepomohlo .... ba naopak to majitelku ujistilo v tom, že se prcka zbaví

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:47
- Nahlásit

Tinta76

ahoj,to sis zase naběhla s pomocí bližnímu svému,co?A kór ty,taková duše hodná a nesmělá! Jo,znáš to:každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán

11111
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:51
- Nahlásit

také nejsem moc příznivcem stanovování diagnozy podle pohmatu, nebo čichu na průsery. Může to být skvělý vet, ale pokud i on doporučil další vyšetření, pak bych přičřetla na vrub majitelce štěněte, že nenechala udělat alespon to RTG.
Není to tak drahá záležitost.

Každiopádně doifám, že pejsek se dostane do lepších rukou, než ve kterých je nyní. K někomu, kdo ho bude milovat, dá mu potřebnou péči a nebude hledět jen na to, že se musí omezit ve svých aktivitách.

Ovšem přístup chovatele se mi také nelíbí, jestli věděl, že pes kulhá a zatajil to - btw. jak se dá zatajit kulhání?

Prostě je moc otázek a nelíbí se mi přístup majitelky se psa zbavit kvůli tomu, že pes je pravděpodobně nemocný a bude muset na operaci .

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:52
- Nahlásit

brut
proto reaguju trochu moc hrrrr

no jo,ale to nesmíš takhle na Tintičku.Ona je to strašně hodná holka,ale ten typ,co by chtěla být pokud možno neviditelná.A když se osmělí s žádostí o pomoc pro štěndo a dostane tady takovou sodu,jako by za to mohla pomalu sama!A přitom ta holka má doma jednoho útulkáče za druhým,když jim něco je,tak objíždí kliniky a profesory..........no zkrátka Tintička si nezaslouží takovou hrrrr reakci.

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:54
- Nahlásit

Neessi
ale jó, pani, spravila ste mi náladu

brut
vono přenesený a překroucený může bejt cokoliv ... internetový diskuze jsou v tomhle hrozně nebezpečný ...

Neessi
Člen
- Nahlásit

11111
udělat alespon to RTG.

pro někoho můžou ty 2500,- být velké peníze.A nehledě na to,že v tomto případě nemusí RTG nic odhalit a je třeba udělat arthroskopii,že?

Ebony
Člen
- Nahlásit

Neessi
ale to přeci nebyla reakce na ni, problém moc hodných lidí je ale bohužel v tom, že vidí ve všech taky jen hodné, a pak se lehce stane, že hájí i ty "hajzliky"

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:56 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

Neessi
no zkrátka Tintička si nezaslouží takovou hrrrr reakci.
já jí ale někde vysvětlovala, že se nevrčím na ní, ale na majitelku .... vím, že Tinta se jen snaží štěněti pomoc .... tímto se ještě jednou Tinta76 omlouvám a zítra se snad dozvím, jestli by si kamarádka prcka vzala

OT paní doktorová máte dotaz u Davídkový

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:57
- Nahlásit

Okamžitě nechte mojí milovanou tintičku nebo....

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:58
- Nahlásit

Ebony
jproblém moc hodných lidí je ale bohužel v tom, že vidí ve všech taky jen hodné, a pak se lehce stane, že hájí i ty "hajzliky"

já se snažim bejt nestranná

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:58
- Nahlásit

davidkova renata
nebo co?

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:59
- Nahlásit

davidkova renata

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:00
- Nahlásit

Ebony
ale to přeci nebyla reakce na ni, problém moc hodných lidí je ale bohužel v tom, že vidí ve všech taky jen hodné, a pak se lehce stane, že hájí i ty "hajzliky"

To máš recht,ale Tinta byla v postavení,kdy se na ni sypaly dotazy,názory,návrhy tak,jako by byla ona tou ,která štěndo nechce a jak znám Tintu,tak měla slzy na krajíčku a nakonec by se toho štěněte ujala sama kvůlivá výčitkám svědomí a to já teda nedovolím,bo vím,co má sama za starosti!
A to,že hájí třeba i hajzlíky?To už má asi v osudu,jiná nebude.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:04
- Nahlásit

brut
nebo co
nebo ti s Biluší zarazíme přísun traverz a budeš do smrti chodit bosky

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:04
- Nahlásit

Neessi
Tinta byla v postavení,kdy se na ni sypaly dotazy,názory,návrhy
a klobouk dolů vše zvládla a snažila se najít odpovědi na všechny všetečný dotazy

Teď mně napadlo... ty toho veta znáš, nemohla by jsi zjistit, co přesně majitelce řekl?
Obávám se, že se bez nějakých podrobnějších informací ( když ty o "chovateli" a majitelce nejsou zrovna ideální... teda minimálně rozporuplné) bude těžko hledat nový majitel a bůh ví, jak štěník nakonec skončí.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:06
- Nahlásit

davidkova renata
budeš do smrti chodit bosky
bosky z berlema? Teda paní, to by byl hrozný trest ...achich ouvej

Tinta76
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:06
- Nahlásit

brut
bůh ví, jak štěník nakonec skončí.

myslím. že si ho nechá, pokud se nikdo nenajde ...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:07
- Nahlásit

Neessi
udělat alespon to RTG.

pro někoho můžou ty 2500,- být velké peníze

jen malá technická: rtg u nás 150,- , narkóza určitě pod tisícovku...

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:08
- Nahlásit

Tinta76
kéž by jsi měla pravdu ..... jen doufám, že v tomhle případě koukáš na svět realisticky a ne s růžovými brýlemi

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:09
- Nahlásit

brut
bosky z berlema? Teda paní, to by byl hrozný trest ...achich ouvej
no to máte těžký,pani,dyš krmíte čokly drahejma lodičkama...

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:16
- Nahlásit

maixnerova
jen malá technická: rtg u nás 150,- , narkóza určitě pod tisícovku...

No já za RTG kyčlí a loktů platila i s narkosou ( 1,5 hod) 3 100,-
tak jsem odečetla cca "600" za tu administrativu s odesíláním snímků a došla jsem k téhle sumě odhadem.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:19
- Nahlásit

davidkova renata
no to máte těžký,pani,dyš krmíte čokly drahejma lodičkama...
kde bych je vzala? Já je nosit nemůžu neb se v nich nedá pořádně chodit ... mám ( teda měla jsem) několik párů botasek, sandálů atd

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:31
- Nahlásit

Neessi

aha, tak to je jiná. Já to posuzovala teď podle rtg Bobka - ale tam šlo pouze o snímek hrudníku...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:32
- Nahlásit

Neessi

a možná mi taky udělali cenu, mě tak napadá...

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:35
- Nahlásit

maixnerova
ale néé,u těch kyčlí a loktů je to o přesnosti snímkování,postavení kloubů při snímkování.....
Hrudník je jen "cvak" a fertig.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:41
- Nahlásit

maixnerova
ségra rtg loktů a pravé přední nožky u Bali platila 1950,- s mírným přispáním

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání