| Autor |
Zpráva |
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:42
- Nahlásit
Neessi
achááá, zas budu vo něco chytřejší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 22:52
- Nahlásit
Tinta76
To mě nenapadlo, že to mohl vyznít jako na vás paní. To tak rozhodně myšleno nebylo, já jen že to jednání současný majitelky se mi ani trochu nelíbí. Tak se nezlobte paní Tintová
|
11111
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 06:58
- Nahlásit
no my platili za RTG kyčlí i s přispáním ( lokty i kyčle) 1600 kč v Brně u ortopeda psího.
Takže by to nemělo být nějak extra drahé.
Prostě tento přístup nechápu. ale co, vypovídá to něcvo o té majitelce, pokud se k štěněti staví takto......
Hlavně at se najde nějaký fajn páník
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:43
- Nahlásit
dejavu
Slecna vede velice zajimavou diskuzi s decinskym utulkem, chovatel ji vratil penize, s tim, ze je ochoten ho prijmout zpet, ale ona ocekava, ze si pro psa i dojede sam, chtela ho umistit zdarma do utulku a jeste cekala, ze utulek se za ni bude dohadovat s chovatelem, protoze mezi sebou neuzavreli smlouvu, tedy dle jejich slov pes neni jeji.
dejavu
Jeste tedka ceka, ze psu se slozime na operaci a majitele rozsapeme a budeme se s nim, rozliceni spravedlivym hnevem, soudit nebo ho budeme lyncovat.
Tinta76
A to ti psala osobně, nebo to je úsudek?
dejavu
to psala, predstavovala si, ze toto za ni bude resit utulek ...
Tinta76
Tak jste jí vyvedly z omylu a už si to nemyslí, ne? Nebo se s váma jako hádá, že je to vaše povinnost, nebo jak?
dejavu
Ja nevim, co si mysli a nebudu se tim zabyvat, pro mne jednou a konecne umrela.
Eveline z toho dopisu byla rozlicena pul dne a ja dalsi pulku. Jako v utulcich se setkas s vselijakymi lidmi, ale takovou necitelnost, drzost a manipulaci jsem jeste nevidela.
cassidy22
Takže k dohadům a spekulacím info z útulku: slečna poslala první mejl, kde žádala o pomoc s hledáním nového majitele pro štěně, u kterého přehlídla že pajdá na zadní nohu, že léčba bude nákladná a vzhledem ke svým aktivitám postižené zvíře mít nemůže.Byla jí slíbená pomoc s hledáním jak na netu, tak zveřejněním přímo v útulku.Poté následoval další mejl, kde slečna začala uvažovat o tom, že by si z útulku vzala zdravé zvíře a nechala tam toto v útulku - prostě udělat výměnu. Když jí bylo řečeno, že by náklady v útulku hradila jako majitelka zvířete ( což je běžná praxe) začala spekulovat o tom, že vlastně pes není její, že nemá smlouvu ( peníze sice dostala zpět) a že chovatel si pro něj nepřijede a že si na psa nechce zvykat.Dále navrhla, že ona by náklady nehradila, ale ať si je vymáhá útulek na chovateli, kterému by řekla že ho dala do útulku.Že útulek - respektive město má na to páky.
Já bych do toho vložila svůj nestranný pohled:
"Uvažovala, spekulovala, navrhla" ... já to spíš vidím na "zeptala se, jestli by vůbec bylo možné". Stačilo napsat "ne možné to není" a tohle řešení by zavrhla. Šla by se psem třeba na ten rentgen (což pravděpodobně stejně udělá), protože si je vědomá toho, že odkládání to může zhoršit. Všechny její "spekulace" vycházej z toho, že jí různý lidi raděj různý věci a ona jenom hledá řešení. Bohužel ani netuší, že útulek je na ní nakrknutej, protože jí to nikdo nenapsal. Útulek s ní přestal ze dne na den komunikovat a ona stále čeká na odpověď.
Takže se, prosím vás, všichni uklidněte a uvědomte si, že napsaná věta se dá vyložit x různejma způsobama
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:56
- Nahlásit
Tinta76
no věta možná, ale to že se někdo chce zbavit svého psa za každou cenu, i s vědomím, že ho šoupne do útulku, se vykládat dá jen jedním způsobem...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:58
- Nahlásit
Ebony
jenže já tam to "za každou cenu" prostě nevidim
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 11:42
- Nahlásit
Tinta76
já jo, jinak by tam nebyl ten útulek...
ale holt nemám ty růžové brýle
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Srp 2008 11:47
- Nahlásit
Ebony
já taky nemám růžový brejle
já to chápu tak, že ten útulek měl bejt spíš jako "donucovací prostředek" na toho chovatele, ale když vidí, že je to nesmysl, tak tam toho psa prostě nedá ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Srp 2008 13:40
- Nahlásit
Takže pejska si ve čtvrtek odvezl chovatel ...
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 11:26
- Nahlásit
Tak to je síla teda. Fuj, že jsem si to četla vůbec. A zrovna po příběhu Maji a Bobinky to je teda dobrý protiklad..... Bože řešit, jestli dám něco za RTG - když má na vandry a svoje zábavy, tak snad má pár kaček na RTG. Člověk v životě může přijít o spousty peněz, ale svědomí je jen jedno. Jako já měla první fenu srdcařku a s novou už jsme taky na veterině něco nechali. Naopak jsem háklivá a letím "s každou blbostí" po zkušenostech s tou první, takže přístup může být jiný. Pes není věc. Přeju slečně, aby měla dloho pevné zdraví a nemusela být na nikoho odkázaná.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 12 Srp 2008 11:29
- Nahlásit
Sijes
Hele, neznáš slečnu a ani její rodinný poměry ........
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 11:35
- Nahlásit
Tinta76
nepotřebuju. Neodsuzuju, jen mám zkažený den. Já osobně s tím počítám, že pes bude něco stát a může se cokoli stát kdykoli. Kdyby jí ho srazilo auto a kulhal tak co? No - hlavně je to zbytečné řešit tady, páč na kdyby se nehraje a slečna si teď může pořídit nějakého jiného pejska, který nebude "pokažený". Kauza uzavřena.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:16
- Nahlásit
Já bych to tak nehrotila , já bych si asi ( ale nikdy neříkám nikdy , to na 100% vědět nemůžu) takového psa nechala a snažila se dát ho nějak do kupy. Ale nemůžu se vžít do pozice člověka, který už měl psa , který ho stál kupu nervů a peněz při léčení a tak nějak i chápu, že to nechce zažívat znovu ( něco jiného je , kdyby ho třeba už nějakou dobu měla a on onemocněl, něco jiného je i ta zmiňovaná nehoda ) . Navíc pokud si ho brala jako parťáka na vandry a jiné aktivity, tak pro to také není ideální nemocný pes, takže jiný majitel je optimální volbou pro oba, pro ni i pro psa, proč to odsuzovat? Myslím, že to , že je zpět u chovatele , nemusí být zas až tak ideální pro toho pejska , proto bych spíš než ke kritice oné divčiny směrovala sílu k nalezení nového vhodného majitele...já jsem zatím nenašla, ale jsou prázdniny a to je trochu překážkou.....nechcete zkusit hledat i Vy ?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Srp 2008 14:35
- Nahlásit
Gery má novýho majitele - veterináře z Ústí n.L., čili je to asi ta nejlepší varianta, která mohla Geryho potkat
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2008 15:00
- Nahlásit
huraaa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2008 15:13
- Nahlásit
Tinta76
Jéééžiš, no to je nádhera!!!!!!! Tak ať se má Gerýsek krásně.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2008 15:15
- Nahlásit
Tinta76
super jsem za pesana ráda...a jakoi k tomuhle:
neznáš slečnu a ani její rodinný poměry ........
to máš recht...jako naše poměry nejsou asi úplně růžový..se psem dělám sportovku..se pokouším teda..a když si přeřízala achilovky vyplázla jsem z ničeho...takže neodsuzuju ale prostě vím že řešení se najde..momentálně je pro na světě nejlepší řešení držím mu palce
|
Tinta76
|
# Zasláno: 26 Srp 2008 11:49
- Nahlásit
sarax
však právě, řešení se našlo úplně nejlepší, pes se konečně léčí a jeho léčba nikoho finančně nezruinuje ... jen je škoda, že tu proběhla ta smršť, já totiž vidim docela dost velkej rozdíl mezi tim když se ti zraní pes, kterýho máš už x let (ta slečna by se zařídila naprosto stejně jako ty) a když si pořizuješ zdravý štěně a chovatel ti zatají zdravotní problém ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2008 21:14
- Nahlásit
Tinta76
Gery má novýho majitele - veterináře z Ústí n.
šiš tak to je úpa nejlepčí!!!!
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 08:55 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
davidkova renata
tak to je super, pejsek měl štěstí.
bohužel bráchu mé feňule(NO) pravděpodobně čeká stejný osud, i když toho si chce vzít zpátky chovatelka, jen nemá takhle nahonem kam ho dát, byli jsme se na něj kouknout a podle mě ho chlap blbě krmil a pes má na 6 měsících prošlapy a on ho chce kvůli tomu dát pryč, no chápete to? Tak kdybyste někdo věděl o někom, dejte vědět.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 08:58
- Nahlásit
Eny
zkus se optat erin,vlkouše chová..jestli to už neví teda
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 15:49
- Nahlásit
Jé tak to je super, chci se zeptat nevíte jméno toho veta? Jsem z Ústí tak mě to zajímá
|
Tinta76
|
# Zasláno: 27 Srp 2008 16:52
- Nahlásit
Hanka20
no to právě nevim, slečna tuhle informaci získala dost komplikovanym způsobem a bude ráda, když se dozví, co psovi vůbec je ... jestli tohle info dostanu, určitě to sem dám
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 17:09
- Nahlásit
davidkova renata
zkus se optat erin,vlkouše chová
co blbneš? píše o NO!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 18:36
- Nahlásit
Ebony
erin
Eny
jéééžiš holky sorry,sem se nějak překoukla ,četla sem to ve fofru,omlouvám se
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 19:28
- Nahlásit
davidkova renata
No ono je to opravované,tagže možná nepřekoukla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 19:35
- Nahlásit
jablunka
No ono je to opravované,tagže možná nepřekoukla
ha!!! tagže možná nejsu úpa bubá ,dííííky
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 20:31
- Nahlásit
jablunka
no rozhodně nejni opravované plemeno, Eny vo ničem jiném, než vo ovčounech nepíše
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 20:34 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Ebony
Eny vo ničem jiném, než vo ovčounech nepíše
tak teda su bubá ? Dyš já ted nevim..
|