| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 08:50
- Nahlásit
Pitů bývá ve vrzích hodně, to se dere na svět jak hrom
Chovatelka Draka asi taky zastává přirozený výběr. On se narodil v Dolném Kubíně, to je u Nízkých Tater a jsou tam přece jen o něco krutější zimy, než u nás. Chovají to všechno venku a týposka mi vždycky píše nadšený mejl, kterou fenu zase nechala napr.at a kolik štěňat přes noc umrzlo. Z každého vrhu jí zbydou tak tři štěňata. Z Drakova vrhu taky zbyli jenom tři.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 08:52
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to je hnus. Proto pořád říkám, že pita bych si z žádné věhlasné "chovatelské stanice" nevzala. Všude se k nim chovají podobně...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 08:58
- Nahlásit
pawLINka
Ona ani tak moc vyhlášená není, pitpredator není nic známého, nic se psama nedělají, mají to jen na to prc..ní a množení. Jediné plus je, že zakladatelé chovu jsou skvělí importovaní psi, naštěstí Drak je ze spojení právě těchto dvou psů, jinak tam mají všechno skrz naskrz příbuzné. A určutě víš, jak jsme přišli k Drakovi--nehodil se jim do krámu, protože si ho po odebrání chtěli nechat, ale není to pes do kotce, každý kotec rozebere, odkudkoli zdrhne, potřebuje zaměstnání.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:02
- Nahlásit
ze vam do toho vstupuju...
1. ad zakon - v zakone je vetica o regulaci chovu, pod to spada i utraceni stenat veterinarem
2. k ucte k zivotu patri i to, ze kazdy zivy tvor ma narok na SLUSNY zivot - zivot, kdy je za nej nekdo zodpovedny, miluje ho, pecuje o nej... pod timhle slusnym zivotem si nepredstavuju utulky, psy vykrmovane na maso, bez pece,... nez riskovat zivot plny utrpeni, tak mi to utraceni taky prijde lepsi.
3. nechtela bych se dostat do stejne situace, ale kdyby ano, budu to resit stejne - necham jen omezeny pocet stenat. Jde totiz i o to, ze z hlediska celkoveho poctu psu je jich i tak premnozeno tolik, a stranky inzeratu nabizejicich stenata pribyvaji a pribyvaji...
A kdo se postara o ty nechtene?
K zodpovednosti patri i to, ze kdyz uz na svet prijde neco mym omylem, mela bych se k tomu postavit celem...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:03
- Nahlásit
Mucholabka
Jj, vím. Je mi z toho nanic. Bohužel především ty věhlasné chov. stanice se chovají k těm psům nejhůř. (řetězy, v podstatě žádné boudy, přetěžování...)
Ale to je do jiného tématu...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:11
- Nahlásit
wami
K zodpovednosti patri i to, ze kdyz uz na svet prijde neco mym omylem, mela bych se k tomu postavit celem...
A ZABÍT TO
Já vím, jak to myslíš, ale byla bych mnohem raději, kdyby to lidi řešili před tím a ne potom. Omyl se stát může, ale pokud mi vlítl do zahrady pes a já to zjistím, tak bych byla pro tu injekci, i kdyby byla zátěžovější pro fenu (samozřejmě pokud by to pro fenu znamenalo riziko úmrtí, tak ne).
Já sama jsem měla psa i fenu v jednom bytě a nenakryli se. Ne že by nechtěli
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:37
- Nahlásit
Jen pro zajímavost, výtvor Drakovic chovatelky
Voci nasim psom nie je utocna, len je to saso a je tak rychla, ze by natrela hociakeho chrta. Ubeha a odrovna vs nasich psov a my sme na dovazok tajne dufali, ze sa nam podari pripustit ju nasim seniorom, jej otcom,co sa nam bohuzial nepodarilo.
Fenka je CAIRO a pes HASIR CHAJATY, obaja maju rovnakych rodicov. Je medzi nimi vekovy rozdiel 4 roky, PURE RN LINE. Pripustili sme ich spolu koli tomu, ze obaja maju kusok k tomu aby hovorili ludskou recou a vedia spievat a kopec vaci medzi clovekom a psom, tak teraz pockame na mlade a predame hovoriace pity.
Obaja su extra temp, tvrdsie dominantne povahy a maju extra cit, az jemnocit, ktory vyuzivaju pri vnimani veci, kt su prirodzene pre iny druh(clovek, kon...)
Tendencne su (na vysokych nohach, atletickej postavy, obaja obdlznik, nie kvadrat, skratka typ lovecke psy...Farby budu v ramci standadu, zrejme min znakov. Vaha tych 30, budu to krasne vysoke psi s pekne tvarovanou hlavou ...
Planujem dalsie krytie, typ kvadrat postavy s presnymi mierami ako z hrackarstva, CENTAURUS a CRISTAL surodanci s podobnym genotipom a tym vzniknu dva specificke standardy, ktore budu pokracovat v uzko specifickom kryti a daju nam potomkov v 2 urovniach- kvadrat, na kratsich nohach a obdlznikovy ramec loveckeho psa na dlhsich nohach.
Tzmto utvrdime kvalitu a zmensime axt rozdiely vo vrhoch a tym zvysime garanciu pre standard ...v jednotl typoch exterierov.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:40
- Nahlásit
Mucholabka
Jen pro zajímavost, výtvor Drakovic chova
Ty woe, odkud ta paní utekla???
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:41
- Nahlásit
Mucholabka
O můj bože
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:42
- Nahlásit
Mucholabka
No fuj... Tady je právě na prd, že u pitů daj papíry čemukoliv s jakýmikoliv rodiči. Klidně sourozenci kryplíci se třema nožičkama a třema očičkama...
Bych paní "chovatelku" poslala do prd...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:42 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Já vždycky říkám-Drak je fakt jediný pes z chovu, který stojí za to, bo je jejich F1 bez pošramocení jejich chovatelskými snahami
Pawlinko, já už ji tam poslala, a rozpoutali se mnou takovou válku, že si mezi pitařema udělali ještě větší ostudu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:44
- Nahlásit
Mam take skusenosti, ze vacsinou laici, kt maju pita ci stafa, su ovela lepsi chovatelia a milovnici ako ludia (od fachu).Je to dobre plemeno aj pre zaciatocnika, vyrovnane, rozumne a rozvazne, DRACIK je extrem ale som presvedcene, ze vsetky tie vlastnosti Ti uz ukazal. Vacs ludi, co ma od nas psa sa stala milovnikom svojho milacika a tohto plemena. S odchovom ci uz papierovych alebo bezpap psov budeme urcite spolupracovat. Nejde nam o komerciu, budeme radi, ked pojdeme spolu na podujatia a ked nas budete reprezentovat s vycvikovymi zrucnostami a ukazete ludom aky je to sposobily , sikovny a tvarny pes. V dalsom maili poslem foto minidogy, kt sa nam narodili pred tyzdnom. Nie su farby ako Dracik ale su\" cierna, smotanova, cokoladova a hnedy s bielym znakom na hlave.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:47
- Nahlásit
Chovatelska kvalita, ci uz u koni alebo u psov je v tom, aku geneticku informaciu prenasa, nie je dolezite v ake je kondicii alebo aky ma momentalny max vykon ci vysledok ...ale v tom aky je jeho potencial, ktory musi byt podobny generacie dozadu ..Napriek tomu, geneticku informaciu skutocne tvora aj zazitky a shopnosti, ktore pes ziska-nauci sa-dokaze...ale o dalsiu generaciuje vysledok malo ovplyvneny a genkod sa dedi ob generaciu a zalezi aj na pohlavi /otec-dcery, matka-syn/ atd. Zalezi na kryti 10 gen dozadu, na cistote krvy-v ramci linie ....na vyradeni jedincov s vrodenou-ci ziskanou vadou...Na genet vzorec a prenos informacii je dolezite pozriet sa v globale...
To mi přilo v odpověď, když mi nabízela psa ke krytí, tak jsem se ptala, co mají za zkoušky, výstavy a další výsledky-veděla jsem, že žádné, ale chtěla jsem dostat napsanou další pohádku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:49
- Nahlásit
A s tímhle jsme se rozešli. Brácha jim povídal, že si s ním rozumím nejlíp, že ani on sám to s ním neumí jako já, a tohle napsal týpek od chovatelky.
S bratom si rozumie preto, lebo ma s nim aj mimo ludske spojenie a v
podstate su obidvaja niecym na tom rovnako. Vies o com hovorim. Mame
jedneho znameho s psych. chorobou, ktory si s Drakom rozumel. Ja aj
Veronika, aj ostatni s nim mali problem. Nepochybujem, ze by sme ho
zvladli aj my, lenze u nas nieje na to cas pri takom pocte. O
financnom vyrovnani nehovorim, velmi pekne gesto od Vas, ste ludia s
velkym charakterom a srdcom.
Mmch u nich v kotci byl rok a nezvládli to.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:52
- Nahlásit
Mucholabka
No, myslím, že měl zatra kliku, že je teď u tebe.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 09:57
- Nahlásit
Mucholabka
nie je dolezite v ake je kondicii alebo aky ma momentalny max vykon ci vysledok ..
Tak to mě rozesmálo. Tady je vidět prostě ta množírna a nic víc.
Osobně bych si NIKDY psa z příbuzenské plemenitby nevzala. Znám dva takové (jeden pit a jeden NO) a je to hrůza hrůzoucí. Oboje ze spojení bratr - sestra.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:08
- Nahlásit
pawLINka
Já viděla vrh po bratr-sestra boxer. Z pěti štěňat přežily dvě, jedno je jakž takž zdravé, u druhého se čeká na infarkt
Ludia sú fakt dementní...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:13 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
EngieB
To jsou. Ty co znám já - NO (už nežije, srazilo ho auto) měl srdeční vadu a DKK takovou, že ve 2 letech úspěchů na závodech a zkouškách mohl už jen na 2 krátké procházky denně.
A kámoščina fena pitbulla má pořád angíny, šmajdá na zadní nohy, je náchylná k všemožným zánětům - cecíků, uší apod. No hrůza - pořád je na veterině.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:13
- Nahlásit
U pumiček jeden takový vrh žije. Matka Airyn z Bekete, otec Athos z Bekete. Je to vrh "C" chs Domikar. Znám z toho vrhu psa a fenu, už jim bude kolem 8 let (přesně to nevím). Co se stalo se zbytkem vrhu to fakt netuším. Po zdravotní stránce jsou na tom jakž takž dobře, ale ty povahy . Jsou to prostě "normální" psi, se skutečnou pumi to nemá nic společného
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:22
- Nahlásit
Biluška
Ty woe, odkud ta paní utekla
To je fuk,hlavně aby nedoběhla až k nám
wami
nez riskovat zivot plny utrpeni, tak mi to utraceni taky prijde lepsi
Nerada,ale souhlasím..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:35
- Nahlásit
davidkova renata
To je fuk,hlavně aby nedoběhla až k nám
Do línijí by mohla být přínosem . Bysme jí svěřili Armageddona a pár fen a viděla byste co by z toho udělala za zázraky . Vytvoří dva standarty, ani nebudem vědět jak . Mimochodem, kde se probírala chůze u nohy? To jsem nečítla Mám mezery ve vzdělání
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:45
- Nahlásit
Biluška
Do línijí by mohla být přínosem
no to je fakt .Cíííí nový standarty!! Starý sou už vohraný
Chůze se probírala krátce v Radách kynologů,ale jen pro určitý plemena Sem si dovolila zkopčit abyste to nemušela hledat
Citát
Tak já si živě vzpomínám, jakých rad se nám dostalo od chovatele FIL, MASTINU a DOG! (Měl jich dohromady cca 10).
např.
Jak naučit naši filu chodit na vodítku u nohy?
- škrťák, a obtočit vodítko kolem tlapy
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 10:57
- Nahlásit
Hele, jde mi o zdraví fenky - nebudu ji nechat vysávat do zhroucení (pokud jich bude opravdu moc), ale raději budu štěnda přikrmovat. Ta fena je pro mě fakt móóóc důležitá, a proto nebudu hledět na to, jestli jsou to piti nebo třeba jorkšíři. Prostě fenu nenechám strádat. Chápenzí? Ale je to předbíhání situace - uvidím jak to bude zvládat.
pawLINka
Já myslím, že by se prvních 14 dní do vrhu nemělo zasahovat. Příroda provede selekci sama. Po dvou týdnech už je pomoc v podobě přikrmování u hodně početného vrhu někdy nutná.Štěňata ale prokázala svou životaschopnost a fence je třeba ulehčit.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:05
- Nahlásit
Smečka
No jo, ale mám strach o feňuli. Pokud jich bude přes deset, tak je to na středně velkého psa docela dost záhul. Tak uvidím, jak to bude zvládat. Už jsem psala, že nechci předbíhat. Ani se na to záměrně nechystám. Je to jen možnost, kdyby bylo nejhůř. Navíc jsem tady už psala, že nebudu udržovat při životě štěňata, která budou nějak oslabená.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:07
- Nahlásit
A vůbec, tady tím psaním o štěňátkách co se ještě nenarodila nic nevyřeším. Ještě nevím kolik jich bude, jestli budou zdravá, jak fena zvládne porod atd atd. Takže teď je prvořadé tohle - zvládnout porod.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:07 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Chovatelska kvalita, ci uz u koni alebo u psov je v tom, aku geneticku informaciu prenasa, nie je dolezite v ake je kondicii alebo aky ma momentalny max vykon ci vysledok ...ale v tom aky je jeho potencial, ktory musi byt podobny generacie dozadu ..Napriek tomu, geneticku informaciu skutocne tvora aj zazitky a shopnosti, ktore pes ziska-nauci sa-dokaze...ale o dalsiu generaciuje vysledok malo ovplyvneny a genkod sa dedi ob generaciu a zalezi aj na pohlavi /otec-dcery, matka-syn/ atd. Zalezi na kryti 10 gen dozadu, na cistote krvy-v ramci linie ....na vyradeni jedincov s vrodenou-ci ziskanou vadou...Na genet vzorec a prenos informacii je dolezite pozriet sa v globale...
Bože, bože, to snad ne.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:08
- Nahlásit
davidkova renata
Jo, to jsem četla. Bych to vyzkoušela, ale na malých to dost dobře nejde . Naštěstí mám k dispozici širokou škálu plemen, takže to otestuju na Gozérce. Po návratu vám dám vědět kolikrát mě stáhla do příkopy a co mi polámala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:10
- Nahlásit
Chcete ještě pohádky?
Prosim Ta, pokial by si vedela dat inzerat, pripadne odporucit, ponukam na predaj Dogue de bordeaux...fenecku cervenej farby s tmavou maskou, vek 3mes, v perfektnej kondicii, zdrava, ma jemnu povahu, bez pp, rod otec super s pp, vela krat vitaz, matka bez pp ale standardna, zyby aj stavba tela perektne...Kupila som si ju pre seba, moja sit sa malinko zmenila, nemam na nu cas, ponukam ju na predaj.
Dalej ponukam na predaj AM.BULLDOG , fenka vek 3,5 roka, mila, velmi inteligentna a socializovana, vhodna na chov, 2krat mala steniatka v pocte
{2, 10 }. Je schopna mat dalej steniatka, perfektne sa inseminuje...Moja podmienka na predaj je, ze ju neprerdam do klasickej tovarne na steniatka, ale do ruk.ktore sa o nu postaraju s respektom a laskou a v neposlednom rade budu mat aj steniatka ale fenka bude spolocnik a nie zarobkova...
Prajem pekne sviatky, cokoladu stale mam, uz 2krat s ju odmietla predat, pretoze by sla do zahranicia ...stale zvazujem...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:13
- Nahlásit
Moja podmienka na predaj je, ze ju neprerdam do klasickej tovarne na steniatka, ale do ruk.ktore sa o nu postaraju s respektom a laskou a v neposlednom rade budu mat aj steniatka ale fenka bude spolocnik a nie zarobkova...
Tak to je fakt dobrý.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:20
- Nahlásit
Zuzanka, mame prekrasne steniatka z prveho IN-BREEDINGU po 10 rokoch v nasom chove. Su to perfektne jedince s unikatnou stavbou a vynimocnymi povahami. Bohuzial z 10 kusov nam zostalo len 6 a preto hladame zodpovednych ludi na spolupracu v dalsomchove, pretoze tento inbreeding je vysledok 10 r snazenia a steniatka su zaklad pre dalsi-geneticky skvalitneny chov.
|