| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:21 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
pawLINka
No jo, ale mám strach o feňuli. Pokud jich bude přes deset, tak je to na středně velkého psa docela dost záhul. Tak uvidím, jak to bude zvládat.
Nemusíš se bát. Fenu kvatilně a po menších dávkách krm, musí mít hodně tekutin. Některé feny po porodu málo pijí, protože prostě na pití nemají čas. Potom je dobré feně připravovat krmnou dávku v poněkud řidší konzistenci než je obvylké a ona se tím i nuceně napije. Pro podporu mléčnosti se mi osvědčilo rozvařovat ovesné vločky na kaši.
V prvních dnech vysají štěňata opravdu hodně málo a právě u vrhu početnějšího, než je počet cecíků, se dobře pozná vitalita jednotlivých zvířat. Podle mě by se přikrmovat opravdu nemělo, pokud fena není třeba po císaři atd.Maximálně bych třeba nějakému menšímu štěněti, které se k cecíku dere, ale nedostane, protože ho prostě větší sourozenec skrze svou hmotnost nepustí, pomohla přisát se k cecíku.
Po dvou týdnech už je to o něčem jiném, nároky štěňat stoupají, "výroba" mléka je pak už pro fenu hodně náročná, je-li štěňat hodně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:22
- Nahlásit
Mucholabka
Víš co ,di si rači chytat tu lišku bo to se fakt nedá
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:29
- Nahlásit
Momentalne mam vlastne 2 baby, ktore mozu rozmnozit rady...Jednu som vcera po 14 dnoch pokusov konecne pripustila.
Nas projekt- Project Predator je projekt pre vs zanietenych chovatelov, mame momentalne trosku sarosti, prestala som viest chov a import koni, cim sme trosku pribrzdili aj v chove pitov. Sme trosku mimo obliga , potrebujeme dat na veb poradensky servis s prispevkami od veterinerov, vedcov, policajtov, vojakov, deti a chovat aj laickej verejnosti...Spristupnit videa s pracou, urobit niaku akciu, prizvat tv, podchytit utulky atd... V neposlednej rade roznmozit liniu a zacat spolupracovat s takymi ludmi ako ste vy aby sme obsiahli rozne oblasti a aby sme mohli drzat potrebne tempo. Nasim cielom je podelit sa o skusenosti pre zachranu ci podporu tychto kralov medzi psami a ukazat verejnosti iny pohlad ...
Jeho otec aj matka su z USA a je to spickova krv. Taky chov a kvalitu
ako mame my, sa uz v SR nevyskytuje.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:00
- Nahlásit
Mucholabka
hladame zodpovednych ludi na spolupracu v dalsomchove, pretoze tento inbreeding je vysledok 10 r snazenia a steniatka su zaklad pre dalsi-geneticky skvalitneny chov.
Jdu blejt velebnosti. Další pohádky už prosím ne, nebo se okamžitě rozjedu na Slovensko dát té babě po čuni
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:25
- Nahlásit
Nasim cielom je podelit sa o skusenosti pre zachranu ci podporu tychto kralov medzi psami a ukazat verejnosti iny pohlad ...
to asi tímto?
hladame zodpovednych ludi na spolupracu v dalsomchove, pretoze tento inbreeding je vysledok 10 r snazenia a steniatka su zaklad pre dalsi-geneticky skvalitneny chov.
Mucholabka Nemohla by ses jí zeptat, čím tato zvířata geneticky obohatí chov? To je fakt neštěstí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:26
- Nahlásit
Smečka
čím tato zvířata geneticky obohatí chov?
No přece tím, že mají dlouhé nohy a obdélníkový rámec těla a tím vytvářejí nový standart
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:32
- Nahlásit
Biluška
Aha tak to jedině
Nejhorší je, že jim na tyto rádoby odborné kecy asi hodně lidí skočí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:34
- Nahlásit
Smečka
No právě . A takových rádobychovatelů je . Přečtou si jednu brožurku a jsou přesvědčení, že o genetice vědí všechno a že právě oni jsou ti praví, aby do toho začali kecat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:35
- Nahlásit
Smečka
Já jim to žrala asi 14 dní. Bohužel
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:38
- Nahlásit
Mucholabka
Jak se jmenuje chovatelská stanice tato, úžasná?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:39
- Nahlásit
Smečka
Pitpredator-není to FCI
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:39
- Nahlásit
Aha, no ono je jedno jestli psům škodí pod nebo bez FCI..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:41
- Nahlásit
http://www.pitpredator.456.sk/
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:44
- Nahlásit
Mucholabka
Dík. Jiné stránky nemají?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:45
- Nahlásit
ESTE PAR VIET NA ZAVER K LINII REDNOSE:
rednose ako taky bol vyslachteny a zalozeny niekolko desiatok rokov spat s urcitymi genetickym fondom, ktory sa prenasa po generaciach. Geneticka informacia resp. kod nesie so sebou urcite povahove a exterierove crty /farba, vyska, hmotnost atd.../ Spravnym krizenim a vyberom jedincov nemoze vzniknut nic ine ako psi s identickou farbou, priblizne rovnakou hmotnostou a vyskou. Povahu psa je mozne vzdy dotvorit ci uz "socializaciou" alebo volnym chovom napr. v prirode a vo vybehu. Na svojich psoch viem dokazat, ze po par vrhoch sa nam rodia steniatka, ktore su takmer v tychto crtoch identicke s vlmi malymi rozdielami. Pojem ako je "GAME" je iba mytus u fanatikov, ktory so psami zapasia, pretoze pri zapase nejde psovi o to ci vyhrava, ale PREZIJE....! Ked psa odchovaju na odpade z obeda a na vysokoenergetickom krmive a mase a je trenovany pravidelne a so zatazou, je jasne ze ma v suboji vacsiu sancu.
PRIPADNE OTAZKY VELMI RAD ZODPOVIEM.
S Pozdravom
TOMAS
pitpredator
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:47
- Nahlásit
Smečka
Na jiné se nevzmohli.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:48
- Nahlásit
Mucholabka
Pitpredator asi znamená prodátor pro pity?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:50
- Nahlásit
Smečka
Se jich zeptej-třeba ti odpoví něco jiného, než všem ostatním, sposuta lidí na SK i tu je z nich mimo
MUCHOLABKA: Ahoj Zuzka, asi to stale nechapes, co chovame a ako chovame. Mame v chove 3 farby a ine sme za 10 rokov nemali, povaha vyrovnana atd. Co moze byt kvalitnejsie ako importovany rednose a vlastny chov + inbreeding....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 12:52 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
A určitě doporučuji osobní návštěvu-pustí vám psy z kotců, vždy po dvou, na obrovském, pronajatém pozemku ti psi ujdou 200 m a mají modré jazyky. Pak je zase zavřou, ale hubu si naopak otevřou a melou a melou a melou furt ty samé krágloviny.
Já už tam nemusím
Pokud by měl někdo zájem, z onoho inbreedingu je stále k mání čoko fenečka, za 300 €, kterou jsem jim už třikrát odmítla, naposledy před týdnem.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 14:25
- Nahlásit
Slavnostně oznamuji, že rodíme
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 15:12
- Nahlásit
Mucholabka
ta paní je blázen
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 15:30
- Nahlásit
pawLINka
Slavnostně oznamuji, že rodíme
Pak dej na vědomí skore utkání
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 15:41
- Nahlásit
pawLINka
Gratuluju a ať všechno dobře dopadne!!!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 16:59
- Nahlásit
Fotečky na www.pitbull.rajce.net
Se musím pochlubit...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 17:18
- Nahlásit
Hezké
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 19:29
- Nahlásit
pawLINka
No fenka je nádherná a mimíšci k sežrání. Tak ať se mají k světu a hlavně co nejhodnější pánečky!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 19:53
- Nahlásit
Smečka
Jo, to jsem četla. Bych to vyzkoušela, ale na malých to dost dobře nejde
ale zkus to, i malé škrťáky existujou
Další z rad byla, že fyzický trest musí být pořádný, protože fila má vysoký práh bolesti... To už jsem tam raději ani nepsala..
Jinak co čtu tady, tak z toho mně mrazí.
Člověk = bůh. Ať žije nadbůch. Jsem si vzpomněla na Nietzscheho díla. Asi si je přečtu znovu.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 09:24
- Nahlásit
Terri
To jsem já nepsala
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 10:34
- Nahlásit
Smečka
Sorry, občas si Tě zřejmě pletu s Biluškou a dalšími smečkoidními
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2008 17:36
- Nahlásit
posouvám. neprozřetelně jsem slíbila udat/nechat si jedno štěňátko , chtěla bych děsně moc, ale musela bych si současně pořídit i vlastní bydlení, na které jaksi nemám... takže aspoň se budu pokoušet sehnat zájemce.
rodiče jsou fakt super a kdybych mohla, nevhám..
|