Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / štěňata - kříženci vhodní na agility a sporty vůbec
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 12:43
- Nahlásit

přišel mi následující email:

"Ahoj,
za měsíc by se měla kamarádce narodit štěňátka hladkosrsté foxterierky, kterou nechtěně připustil červený borderák. Chce nechat naživu jen ta, na která bude mít zájemce, tak kdybys věděla o někom, kdo by takové štěňátko chtěl, zachráníš psí živůtek... (Určitě budou super na agility a sporty vůbec!!!)"

takže pokud by byl zájem, hlaste se na ven.dulka@centrum.cz

venda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 13:44
- Nahlásit

abych vás navnadila, tak přidám pár obrázků jak by mohla štěňata vypadat, o temperamentu si asi uděláte představu sami

venda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 13:46 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

rendik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 17:06
- Nahlásit

venda
Jen bych trošku poopravila informace - otec borderák není červený, ale hnědý (hnědo - bílý). Jinak ale souhlasím, že štěňátka budou super na sporty, oba rodiče běhají agility

pawLINka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 17:13
- Nahlásit

Nechtěně připustil pes, kterého dobře znají? Hmmm...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 17:42
- Nahlásit

pawLINka
Nechtěně připustil pes, kterého dobře znají? Hmmm...
a proč ne? stát se může cokoliv...

V Americe se záměrně na flyball kříží bordery s jack russelama a strááášně si to tam pochvalují ;) Co jsem viděla v televizi, tak jsou ti čoklové mega rychlí, že je ani kameramani nestíhali Většinou je to krátkosrstý černobílý trochu větší JRT Takže z tohoto spojení bude asi něco podobnýho.

rendik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 17:53
- Nahlásit

pawLINka
Ano, je to opravdu nechtěné krytí, oba psi jsou jejich, prostě tu fenu neuhlídali, to se snad může stát každýmu ne? Věř mi, že majitelka z toho byla dost nešťastná...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 18:31
- Nahlásit

rendik
tak to jo, když jsou oba dva jejich. To už se stát prostě může... Ale nemělo by V každým případě nechápu, proč nešla feňule například na potrat...

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 18:51
- Nahlásit

venda
nemit doma Meluzinku, beru si torpedo...
ale mame stopstav na psy...

tak nebo tak - drzim palce, at si paniky najdou, myslim, ze sportovne zaloznym lidem by fakt delali radost velikou!

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:05
- Nahlásit

pawLINka
V každým případě nechápu, proč nešla feňule například na potrat...
Víš jaká je ta injekce svinstvo? Jaký je to zásah do organismu feny? Já to jednou udělala, měli jsme na výběr porod osmileté feny po císařském řezu, v nepříliš dobrém zdr. stavu, nebo tohle. Následně jsem toho hořce litovala, kdybych to mohla vrátit volila bych raději ten porod.

Mimochodem, kámoška má dvě feny berňáka. Hárají. Dneska přišla domů a na dvorku s fenkami pobíhal cizí NO. Nechápe kudy se tam dostal, plot je vysoký, bytelný, neděravý.... prostě se dostal. Hárali obě, takže u obou můžou očekávat naráz štěňátka..... prostě když musíš tak musíš

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:14
- Nahlásit

wami
nemit doma Meluzinku, beru si torpedo
estli chceš,vemu si meluzínku a ty si vem torpédo je prostě úúúžasnáááá tyjo

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:20
- Nahlásit

Mar3
estli chceš,vemu si meluzínku a ty si vem torpédo
na to zapomen!
Meluzinka je MOJE! NIKOMU JI NEDAM!
moje mala tryskomys i kdyz teda zrovna v Olmiku byla za maleho leniveho potkiše...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:22
- Nahlásit

Biluška
Já vím. Potrat jsme zažili... Byly by to čistokrevný štěňátka, ale fena příííííliš mladá...

venda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:25
- Nahlásit

rendik
otec borderák není červený, ale hnědý
jak to přišlo, tak to sem dávám - jako zootechnik červenou barvu na zvířatech znám, tak mi to divný nepřišlo

pawLINka
holt se stalo, asi nemá cenu se o tom bavit...ale potrat je u psů ještě horší zákrok než u lidí, fena je chovná a když chtějí nabudůce štěňata, je opravdu nejšetrnější řešení vrh donosit a zredukovat potom, jakkoli je to strašné, ale já doufám, že to nakonec nebude potřeba...!

wami
nemit doma Meluzinku, beru si torpedo...
no asi to bude něco, můj přítel psy pod 55 cm v kohoutku neuznává, takže to neprošlo, ale popravdě mně se víc líbí chlupatí psi, rozhodně bych brala radši Meluzínku

Shelticka
V Americe se záměrně na flyball kříží bordery s jack russelama no to jsou právě ty obrázky co jsem tam dala, říkají tomu Border Jack...

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:32
- Nahlásit

wami
ale je fakt klááááásnáááááá uplně moc! fakt! ta se ti fakt povedla

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 19:47
- Nahlásit

venda
no asi to bude něco
videla jsem foxly na zavodech a nebyt toho, ze jsem znala jednoho hrubosrstaka (patril rodine byvaleho pritele), tak jsem se zamilovala... Jenze s tim drsnosrstym foxlem jsem nehla ani ja... takze kdyz si reknu, ze by to mohlo byt tak suprove hopsaci, jako ti foxli, a pritom cloveka vnimajici, jako ty bordery... mnam...

Ale Meluzinku bych nedala za nic na svete , jenze i kdybych nakrasne utahla dalsiho psa, tak ne potrhly stene - jsem si matne pamatovala, ze Lump byl zamlada potrhlo, ale proti Melzi byl vlastne klidnej medvidek...

Mar3
ale je fakt klááááásnáááááá uplně moc! fakt! ta se ti fakt povedla
jejej, to moc dekuju... taky se mi desne libi...

venda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 20:05
- Nahlásit

wami
kdyz si reknu, ze by to mohlo byt tak suprove hopsaci, jako ti foxli, a pritom cloveka vnimajici, jako ty bordery
jenže ono to bude 2 x potrhlý a po foxteriérovi samostatný

a kolik Meluzínce asi je? bych řekla, že už moc neporoste, co? budeš jí za něco stříhat, nebo jí necháš tak? (já bych ji nechala)

jéjé, teď přišla Hekulka a prej mám nechat počítače a věnovat se jí, a to mám jen jednu...

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 20:08
- Nahlásit

venda
jenže ono to bude 2 x potrhlý a po foxteriérovi samostatný
zákon schválnosti, ale do inzeratu bych psala tu lepsi variantu...

a kolik Meluzínce asi je? bych řekla, že už moc neporoste, co? budeš jí za něco stříhat, nebo jí necháš tak? (já bych ji nechala)
odhadem ji jsou 4 mesice, zacina menit zuby... je z ni ted chvilema pizizubka
strihat jinebudu, me se ten nadychany oblacek strasne libi - jen jsem zvedava, jestli jeste zmeni steneci srst za takovou tu nadychanou delsi, nebo zustane takova "puf" porad...

venda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 20:11
- Nahlásit

wami
no ona ta srst je viditelně štěněcí, myslim, že se ještě změní, ale třeba Hekla má srst pořád jemnou a dlouhou a to je NO, že ano

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 20:30
- Nahlásit

venda
ale jo, steneci je, ale kdyz bude vic "spic", bude takova puf porad, kdyz bude vic "papillon" (nebo neco jineho, co ja vim ), bude ji mit spis hladsi a delsi...
jsem proste zvedava, no

rendik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 20:38
- Nahlásit

venda
jak to přišlo, tak to sem dávám - jako zootechnik červenou barvu na zvířatech znám, tak mi to divný nepřišlo
Chápu, když to jde přes x lidí, tak to většinou dorazí trošku upravené... Jen jsem to chtěla uvést na pravou míru. Jestli se nepletu, tak červená borderka asi ani neexistuje (nebo alespoň není uznaná)...

Biluška
Ty bych nechtěla super agiliťáka? Takový štěňátko by se ve vaší smečce ztratilo... Nebo bys mamince a ostatním tvrdila, že je to Armagedon

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 21:07
- Nahlásit

rendik
nevim, ja borderky neznam, ale ta "red" me neprekvapila...
neni to nahodou takova barva? Tmavsi nez kremova a svetlejsi nez hneda?

rendik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 21:12
- Nahlásit

wami
taková ani ne, tmavší... prostě hnědá no

wami
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 21:19
- Nahlásit

rendik
jo, tak konkretni fenku neznam urcite... to ti budu verit, ze je hneda...

ja se jen ptam, jestli je ta red barva i u borderek ofiko - ja ji nekde nasla, ale zas tak ty borderky neznam, tak nevim...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 21:34
- Nahlásit

wami
Tak tak, bordery neznám, máme red red nose psa, tak jsem o barvě nepochybovala...

kdybych neplánovala na podzim štěně, fakt byste mě touhle nabídkou ubili, hladkofox je moje tajná láska.

rendik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 21:57
- Nahlásit

wami
fenka je foxík, borderák je táta a hnědej je určitě... červenou borderku jsem nikdy neviděla, ale taky se o ně moc detailně nezajímám...

rendik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 22:06
- Nahlásit

Red merle borderka, takže zřejmě existuje a je uznaná... takže se omlouvám za mylné informace

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 22:09
- Nahlásit

rendik
já myslim, že červený borderky existujou

tohle by měla být červená borderka

EngieB
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 07:05 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

rendik
Existujou i red merle i červený
Biluška
Potrat jsme taky zažili, pro fenku to byla dost hrozná zkušenost, měla na injekci alergii. Pořád je to ale lepší než pak topit šest štěňat

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 07:34
- Nahlásit

rendik
Ty bych nechtěla super agiliťáka? Takový štěňátko by se ve vaší smečce ztratilo... Nebo bys mamince a ostatním tvrdila, že je to Armagedon
Momentálně mám v tréninku ultrarychlou a nepřemýšlící pumu, Winky, Šagy a malou Bon-Bon. I důchodkyně Hesinka občas vyžaduje proběhnutí po překážkách a aby to Lilátku nebylo líto tak ji taky občas pustím pobořit pár skoček . Kdybych neměla parkur na zahradě tak po tréninku nedojdu ani domů . A to mám plány do toho kolotoče za čas přibrat i Armageddona. Štěňátko na agility faaaaak ne

EngieB
Pořád je to ale lepší než pak topit šest štěňat
Jsem přesvědčená, že první den na světě toho o světě zase tak moc neví. Taky nemluvím o topení, ale o utracení, v tom bude krapet rozdíl, nemyslíš? Podle mě pro ty štěňata to nijak strašné není, je to strašné pro toho člověka co se musí rozhodnout a udělat to.
Pokud se někdy dostanu do takové situace tak to udělám. Kdysi pradávno neuhlídal exmanžel fenku, co u nás byla na hotelu. Její majitelé byli hodně zaneprázdnění, takže fena u nás nakonec i porodila. Během březosti se nám podařilo sehnat jednoho potenciálního zájemce. Byla jsem s majiteli domluvena zbytek štěňat utratit. Po porodu (bylo jich sedm) se do mě exmanžel pustil, že jsem vrah a kdesi cosi, je přece normální štěńata nechat, však on se někdo najde, bla bla bla bla. Nechali jsme jich pět (sedm by neuživila, byla to hodně drobná fenečka). Umístili jsme jich všech pět, ale s velkými problémy, ve dvouměsících byli ještě dvě doma (už u majitele fenky), ten je chtěl dát do útulku... V roce žila jenom ta jedna fenečka, která byla zadaná předem. Už nikdy bych se nenechala ukecat a neposlala bych takhle štěňata do života. To už mi vážně připadne lepší to utracení

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání