| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
zuzanarosakova
Zuzko a do té doby, než se Džinánek zavěsil ségře na lýtko, ti to taky tak strašně vadilo, že ten pejsa měl takhle ,,volný" režim?
ale nechápu, že se při každym jeho výletu nebojej, že se už třeba nevrátí? Já bych to nedala - no já taky ne, ale to bude asi tím, že pro ně není jejich pes středobodem vesmíru, jako třeba pro většinu tady
Zrovna sousedů čokl, takový zanedbaný, bez oka, taky už ne nejmladší, pravidelně moje psy provokuje, berňákovi už jednou visel na náprsence....tohle já prostě neřeším. No tak ho Berry jednou přišlápne a bude si příště dávat pozor. Páníci to viděli, bylo jim to jedno (tedy ne úplně, mě se omlouvali) ale pejsa byl takhle volně před domem snad odjakživa a už to asi těžko budou měnit.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:00
- Nahlásit
davidkova renata
mě to třá taky až tak neznervozní
jako taky nedělám hysterický scény, ale že bych si v těch situacích medila, to zrovna taky ne mám dva pošuky, co se chcou se všema seznámit a volně pobíhající zvíře bez dozoru mi to rozhodně neulehčuje
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:03
- Nahlásit
PeKrato
mám dva pošuky, co se chcou se všema seznámit a volně pobíhající zvíře bez dozoru mi to rozhodně neulehčuje
atak jasně..já mám jednu a seznamovat se výrazně nechce,je jí to fuk,takže stačí jí zavolat k noze a připravit ty klíče ))) ale chápu,že to neni příjemný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:04
- Nahlásit
worick
Zuzko a do té doby, než se Džinánek zavěsil ségře na lýtko, ti to taky tak strašně vadilo, že ten pejsa měl takhle ,,volný" režim?
v tomhle máš pravdu, dokud se nic nestane, lidi zpravidla neřeší nic. Jenže to je prostě špatně. Pak se lidi nemůžou divit že nepejskaři řinčí zbraněma -a leckdy oprávněně. Pak se lidi nemůžou divit, když se stávají věci na kterých si pak smlsne Plesk a Znóva. Člověk je za to zvíře zodpovědný, se vším všudy. Stačí jen ty neočekávaný situace, který přinese život a jako, že stát se může cokoliv. Takže proč jim nahrávat. Co bude pak, když ten Alík v nějaký vypjatý situaci skočí třeba z leknutí dítěti do obličeje a veme ho zubem. jen tak lehce.. do oka?? To je věc, která nejde vrátit. Už nikdy. Proto tady ti, kteří se snaží psy maximálně zajistit takhle "vyvádějí"- včetně mě . protože to se prostě odmávnou nedá. to není o tom, že můj Ešusínek je pro mě středobodem světa - to si ani o sobě nemyslím - ale o zodpovědnosti.
Zrovna sousedů čokl, takový zanedbaný, bez oka, taky už ne nejmladší, pravidelně moje psy provokuje, berňákovi už jednou visel na náprsence....tohle já prostě neřeším.
no vidíš, a o tomhle to právě dost je... že se ty věci neřeší, majitelé pak pochopitelně nemají důvod něco měnit...... proč taky, že jo. Až se pak jednou něco stane, co už nepůjde změnit....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:09
- Nahlásit
PetraK
Hele příklad - svýho času se u nás uprostřed sídláku scházela partička pejskařů s čoklama.....jelikož jsi si to dobře uvědomovala, byla jsi nejspíš z těch postižených, kteří mají třeba malé dítě, nebo musí vstávat brzo do práce, nebo jim třeba vadil prostě ten ruch kolem - pak to začneš řešit, protože ti to najednou připadne jako velký problém. Mě připadnou zatím jiné problémy horší. Chápu problém posr...měst, ale nežiju tam a jde to totálně mimo mě. Moji psi kadí na lukách a přiznám se, že nesbírám. Nepřipadne mi to totiž taky nijak dramatické, i když i tam může jít houbař, co do toho zrovna šlápne
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:11
- Nahlásit
davidkova renata
chápu,že to neni příjemný
no hlavně mi to narušuje výchovu. já si je pracně posadím u nohy, získám si jejich soustředění a když je tulák vtěrka, všechno je v háji bo mi ty moje saně zase rozhodí.
PetraK
souhlas se vším, co jsi napsala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:15
- Nahlásit
worick
jelikož jsi si to dobře uvědomovala, byla jsi nejspíš z těch postižených, kteří mají třeba malé dítě, nebo musí vstávat brzo do práce,
pak to začneš řešit, protože ti to najednou připadne jako velký problém.
no takhle uvažuje právě spousta lidí. Budeš se divit, bydlím o pěkný kus dál, nakonci sídláku, kde je klid. Dítě nemám, vstávám poměrně v normální hodinu..... přece nemusím nejdřív zažít něco negativního, abych začla přemýšlet nad tím, že můžu já obtěžovat ostatní?? Takhle to nefunguje . Nebo teda ... takhle by to fungovat nemělo, bohužel to takhle asi jak tak koukám funguje . Já nečekám na pak, já se snažím řídit tím, abych prostě neotravovala ostatní.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:18
- Nahlásit
PetraK
Já nečekám na pak, já se snažím řídit tím, abych prostě neotravovala ostatní.
obávám se, že takhle uvažuje míň lidí, než bych si přála. mám to stejně, i skrz chování v bytě, abych svou aktivitou nikoho neotravovala. ne tak ostatní okolo nás a hodně často slýchám větu "ať si trhnou nohou, já se nenechám omezovat" . To se mi otevírá kudla v kapse.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:21
- Nahlásit
PeKrato
"ať si trhnou nohou, já se nenechám omezovat" .
na ja, to je oblíbená věta. Ostatně .... proč třeba nezačít prát v pět ráno, ne? když mi to nevadí?? že to dole tluče sousedům?? ale co mi potom. Já si prostě vyperu........ Sem magor, takže třeba i když mám myslím tichýho robota, tak prostě na něm nedělám to svý bzzzzzzzzzzzzzzzm pozdějš, jak do devíti hodin, páč prostě v tom paneláku je slyšet skorem šécko.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:23
- Nahlásit
PetraK
Zrovna sousedů čokl, takový zanedbaný, bez oka, taky už ne nejmladší, pravidelně moje psy provokuje, berňákovi už jednou visel na náprsence....tohle já prostě neřeším.
no vidíš, a o tomhle to právě dost je... že se ty věci neřeší, majitelé pak pochopitelně nemají důvod něco měnit...... proč taky, že jo. Až se pak jednou něco stane, co už nepůjde změnit....
Já už to měla napsané...
Jistě, chápu jak to myslíš a že by se věci měli dít jen správně. Ale nedějou.
A teď: já začnu řešit jejich volně pobíhajícího psa, oni začnou poukazovat na to, že moji psi u nás za plotem štěkají na ně, když jdou kolem s kavkazákama a že mamka Alfču taky pouští a co z toho bude? Bude to vyřešeno? Ne nebude. Jejich pes bude venku stejně jako doteď, akorát se budem hádat a štvát proti sobě a já se budu bát, že mi třeba nakonec otráví psy. I takhle může dopadnout dobře míněné řešení
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:26
- Nahlásit
PetraK
proč třeba nezačít prát v pět ráno, ne?
jo, to je přesný nebo vysávání sto let starou etou v neděli v sedm ráno, to je taky lahůdka
takovýhle přístup v držení psa je pak opravdu paráda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:32
- Nahlásit
worick
A teď:
, šak já tě nenutím, abys něco řešila ono bys asi ani nic nevyřešila. Ale dokud lidi nezačnou měnit svůj styl uvažování - a to promiň- to uvažuješ špatně, tak ani nezačneme měnit svoje chování. Ale to už je vyšší dífčí. Takovejch věcí je, tohle je jen jedna z mnoha, ale pokud dojdeš k tomu, že začneš na věci nahlížet jinak, tak fajn, jen dobře.Ale přiznávám se, že s tímhle přístupem co jsem si zvolila já, se někdy fakt blbě dejchá. A to věřím, že neošéfuju zdaleka všechno.
PeKrato
nebo vysávání sto let starou etou v neděli v sedm ráno, to je taky lahůdka
a co třeba přivrtávání vánočního dárečku ausgerechnet hásky na štědrej den????
a co kretén, kterej parkuje neustále tak, že blokuje tři auta??a je mu fučík, že by třeba dotyční potřebovali vyjet, že by se mohlo stát, že by potřebovali akutně vyjet třeba do nemocnice..... jeho argument je: "Co je mi do druhejch!"....
brrr, votočme list, jinak bude depka
|
inu
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:36
- Nahlásit
PetraK
brrr, votočme list, jinak bude depka
to máš z toho, že se bavíš vo tom nejhorším živočišným druhu - vo lidech...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
inu
že se bavíš vo tom nejhorším živočišným druhu - vo lidech...
já vim, proto nemám ráda lidije.
edit : a je mi zcela fučik, že psíchologové říkají, že to není normální, že normální je upřednostňovat vlastní živočišný druh.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:43
- Nahlásit
jen můj laický pohled....všechny volně pobíhající alíky, který jsem kdy potkala, jsem měla problém pohladit...odmítali se přiblížit. U nás na vsi běhá pravidelně tak 6psů-největší je berňák. Když se vadám ven s holkama-čoklama, tak za mnou sice jde pár kousků, ale pokud na ně zvolám"hééééj, kde máš bejt", tak máme po doprovodu. Děti tady chodí také volně...psi se jim vyhejbaj obloukem.Když se potkaj dva-minule sem to sledovala z okna-tak kolem sebe párkrát projdou a tvářej se důležitě a pak jeden z nich s obrovským vrčením uteče...Myslím, že nebezpečná zvířata jsou ta, kterým se podaří opustirt dvorek, když jejich majitel není dostatečně rychlý a chytrý, aby si psa vychoval...to jo, to jsou docela krizovky. Minule jel kamarád s traktorem na balíky a měl tam dvě děti a vylít ovčák. Kámoš říkal, že přibouchl děti dovnitř a nenapadlo ho nic jinýho, než se dát na útěk, což samozřejmě psa navnadilo-měl vaťák, nebylo zranění....to ale není klasicfkej toulavec, ale špatně zabezpečenej asociál
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:45
- Nahlásit
čtu první a poslední stránku už se našla?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:46
- Nahlásit
Lola1
jo našla, odjela vlakem.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 10:47
- Nahlásit
Lola1
Ano našla, ze své obvyklé zdrhací procházky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 11:08
- Nahlásit
PetraK
Já ty argumenty chápu a souhlasim, proto jsem taky napsala jen to, že mi některé reakce přišly moc ostré, nemůžu za to, že se ozvala zrovinka "nepotrefená husa"
worick
No jo, ale on takovej bezprizornej kavkazan může de facto ve vaší vsi vyřešit ten problém volně pobíhajících psů
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 11:44 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
worick
Zrovna sousedů čokl, takový zanedbaný, bez oka, taky už ne nejmladší, pravidelně moje psy provokuje, berňákovi už jednou visel na náprsence....tohle já prostě neřeším. No tak ho Berry jednou přišlápne a bude si příště dávat pozor
Hele, nečetla jsem celé téma, tak reaguju jen na tohle - tato situace, ale může být v podání jiných psů tragická, kdyby se mi nějaký pes pověsil na argentince, bylo by to poslední co by v životě udělal a nejsem si tak úplně jistá, jestli by to majitelé psa pochopili, někteří možná ano, jiní možná ne.
Například naši sousedi vůbec neřeší,když jim jejich jehňata podlezou ohradník a leží u nás na zahradě, když jsem to sousedce řekla, že na zahradu pouštím psy, oni sice malýmu jehněti, co se nehýbe nic neudělají, ale nikdy nevím, kdy se blbá ovce zvedne a začne utíkat a to už je pro psy kořist, tak mi řekla, že mám mít psy zabezpečený...
Naopak ona má mít zabezpečený ovce, aby se nedostávaly k nám na pozemek, jenže naše sousedka sice neoplývá velkou inteligencí, ale zase velice ráda prudí a já nemám náladu se pak dohadovat někde na úřadě s nějakým kreténem ať jde o hospodářský zvířata nebo psy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 11:55
- Nahlásit
kachna_
No jo, ale on takovej bezprizornej kavkazan může de facto ve vaší vsi vyřešit ten problém volně pobíhajících psů - to bude další kapitola, onen před barákem sedící Alík je totiž stejných páníků, co si nyní pořídili dvě ,,rozkošná kavkazácká štěňátka", což už jsem tu taky zmiňovala.
hally001
to jsem se tu právě snažila vysvětlit - že vidím rozdíl mezi ,,běžně pobíhající" vořechem a zdrhnutým kavkazákem..
a ještě jeden příklad: nevidím rozdíl mezi bezprizorním vořechem a jackrusslem, který chodí s páníčky navolno, je myslím celkem bezproblémový a hýčkaný, jenomže když uvidí nás, tak neposlechne a zdrhne za mýma klukama. Paní trochu zmatkuje, já jsem v klidu, protože vím, že kluci se s podobnýma typama pejsků setkávají dnes denně a nějaké pejsovo vrknutí je nerozhodí. Vymění si info a pejsa vesele běží za paničkou, která zažívá infarktový stav (poprvé ) Stejně to proběhne i s vořechem. Buďto zařve nadávku a uteče a nebo je hrdina a jde se seznámit (těch moc není, mají právě možná zkušenost, možná pud sebezáchovy nelézt mezi dva velké psy)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 12:01
- Nahlásit
Eldoguero
Například naši sousedi vůbec neřeší,když jim jejich jehňata podlezou ohradník a leží u nás na zahradě, když jsem to sousedce řekla, že na zahradu pouštím psy, oni sice malýmu jehněti, co se nehýbe nic neudělají, ale nikdy nevím, kdy se blbá ovce zvedne a začne utíkat a to už je pro psy kořist, tak mi řekla, že mám mít psy zabezpečený... - to je jiná vesnice....
Sousedka asi nebude moc normální Mi bude někdo vykládat, co mám mít jak na své zahradě? Tak to je ještě nějaký socializmus - všechno všech, ne? Tak teď asi někoho utvrdím v tom, že jsem nějaký bezohledný sobec, ale tohle teda ne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 12:07
- Nahlásit
kachna_
nemůžu za to, že se ozvala zrovinka "nepotrefená husa"
no já se přiznám, že jsem to psala hodně naštvaně, takže právě proto se za potrefenou považuju a přiznám se k tomu, páč - nevim prostě, někdy už mě to fakt hodně štve i ve věcech, který se mě přímo nedotýkají, p rotože prostě ta společnost funguje špatně a doplácí na to ti, co se snaží být za poctivce, zodpovědný, slušný a neotravující. Teď to myslím obecně, ne na sebe.
worick
- to bude další kapitola, onen před barákem sedící Alík je totiž stejných páníků, co si nyní pořídili dvě ,,rozkošná kavkazácká štěňátka", což už jsem tu taky zmiňovala.
no a to je to co mám na mysli já, že pokud se jim nikdy nedá najevo,že to co dělají je špatně i když jde o malýho Alíka tak totéž budou pěstovat ve velkým.
tak mi řekla, že mám mít psy zabezpečen
a tohle je jen další levl. ale pořád o tom stejným.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 12:26
- Nahlásit
worick
Ne naše sousedka opravdu normální není, například na mě zavolala starostu, když jsem likvidovala starý plot, abychom posléze tam mohly udělat nový, starosta pochopitelně nic neřešil, zná ji...
Tak na mě přišla aspoň ječet, řvaly jsme na sebe moc pěkně asi půl hodiny já jí třeba řekla, že mě vadí hnůj co navážej až k nám ne k plotu, ale za plot - tedy k nám na zahradu, ona na to cituji "No a co?"
U ovcí argumentovala, že jejich psi taky jehňatům nic neudělají, no bodejť, když už jsou tři roky zavřený v kotci a ovce vidí jen přes mříže a to ještě poměrně z dálky, vůbec je nepouští, natož, aby s nima chodili ven. Tak si myslí, že by to takhle měl asi dělat každej.
Jsem říkala, že až jednou se naši psi naserou a nějaký to blbý jehně jí sejmou, tak jí ho půjdu hodit na dvůr a ještě budu požadovat odškodnění za trauma, který to přineslo chudákům psům
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 12:36
- Nahlásit
Eldoguero
na dvůr jí ho neházej, to by vypadalo, že ho sejmuli na jejím pozemku...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 13:09 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Baysha
Neboj, já bych na ni nejdřív zazvonila a jak by vylezla ven, hned bych jí dala přes hubu, při jejím exteriéru se nemůžu netrefit
Ne vážně, už jsem to promýšlela asi tisíckrát a jediná možnost je si udělat plot i z tý strany, kde je jen pastvina s vovcema za el. ohradníkem. Naši psi tam zásadně nechodí, jelikož každý z nich už o ohradník ránu dostal, ti méně chytří i vícekrát a ovce je nijak zvlášť netankujou. Blbý je, že je to asi 80 metrů, možná víc, se z toho po...
Jinak volně pobíhající kavkazan u nás ve vesnici už byl a nic se nevyřešilo,páč byl moc hodnej a tak ho dal páníček prý údajně utratit (nemám tuto informaci ověřenou), ale fakt je, že už má jinýho psa, od kavkaze tak alespoň třetího, možná čtvrtýho, páč mu žádnej nevyhovuje je to ko...kot
Ale na podzim jsme měli třeba na stopě s čubou zpestření ve formě moskeváka přímo ve stopě, taky super, naštěstí to není žádnej hrdina a tak jsem ho zahnala, ovšem představa, že by hrdina byl mi s čubou na stopovačce, další uvázanou u stromu a kočárkem s ročním dítětem, mi vůbec nedělá dobře...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 15:26
- Nahlásit
Ja diky volne se potulujicim psum a nevychovancum, ktery maj majitele debila, co prijde na zameckej park, tam psa vypusti a ceka, az si to tam cely obehne, uz temer zasadne psy nakladam do auta a vozim pryc... dokud jsem mela jenom cubu, chodila jsem do toho parku hodne casto, travila jsem tam svoje detstvi, mam to tam hodne rada. Ted uz si tam nelajznu pres den jit vubec, jelikoz se tam pohybuje spousta pejskaru - tupounu a mne to nestoji za to, aby muj ukaznenej pes (co se tyce nejakyho konfliktniho chovani mezi pindourama) dostal po drzce a stal se z nej s jeho labilnim mozeckem nervak a asocial. Ne, fakt dekuju, ale nechci.
Na podzim jsem byla u kamosky v Krkonosich na chate, celej vikend jsme smajdaly se psama venku, na jedny turisticky stezce se na nas vyritila smecka jezevciku. Taky super zazitek, kdyz 2 z nich fakt nevypadali vubec pratelsky a meli velky tendence se do nasich 3 psu navazet. Majiteli, ktery mel chalupu s neoplocenym pozemkem trvalo asi 5minut, nez si tu smecku celou odvolal. Ja drzela psy nakratko posazeny za mnou a rvala sem stridave na psy a stridave na majitele.
Tohle jsou fakt z principu spatny situace a vubec me, jako zodpovednyho majitele, nemusi zajimat, ze VETSINOU ti psi nejsou konfliktni. Muzou taky nekdy nasrat ty moje... A sry worick, ale nejde jen o to, ze kdyz potrhaj toho dotycnyho Alika, tak si to onen prezivsi Alik bude pamatovat, jde i o to, ze ja se snazim, aby moji psi do konfliktu proste neprisli. A vubec by se mi nelibilo jim pacit nejakyho vorecha z tlamy, kdyby se nasrali fest. A to mam zlataky, ne treba argentinu, rtw nebo neco podobnyho, cemu treba u tech malejch doternejch Aliku staci jeden stisk.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 15:46
- Nahlásit
worick
Zuzko a do té doby, než se Džinánek zavěsil ségře na lýtko, ti to taky tak strašně vadilo, že ten pejsa měl takhle ,,volný" režim
Vadilo mi to vždycky z hlediska toho psa, bylo mi ho líto, že se tam potuluje a že ho může třeba přejet auto nebo po něm kdokoli může hodit šutrem, byl to malej pejsek. To že může někoho otravovat jsem neřešila vůbec, svýho psa jsem tehdy neměla a lidi mi byli ukradený ani ségře se nic nestalo měla tam modřinu a jelo se dál. Kdyby to byl velkej pes bylo by to horší. Prostě zastávám názor, že sami se psi nikde promenovat nemaj...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 19:32
- Nahlásit
worick
Páníci to viděli, bylo jim to jedno (tedy ne úplně, mě se omlouvali) ale pejsa byl takhle volně před domem snad odjakživa a už to asi těžko budou měnit.
No to určitě nebudou. Páč když je někdo blbej a bezohlednej do vyššího věku, pak se dá těžko nějaká změna očekávat. Bude blbej a bezohlednej nejspíš až do smrti.
|