Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ztracena labradorka Řevnice - Praha západ
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 11:16
- Nahlásit

ale neřekli jsme ani popel, protože víme, že to byla jen naše chyba.

Tak doufám, že jste se aspoň omluvili

Jako já bych svý psy nenechala bez dozoru ani na neoploceným pozemku, i když bych věděla, že tam přijde málo kdy kdo...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 11:18
- Nahlásit

Vlčáčková
že jak k tomu přijde ten Váš pes, že byl pochroumaný jenom proto, že Vy jste ho nechali lítat bez dozoru a nedokázali mu vysvětlit, že po větších psech se nestartuje???

Po žádných psech se nestartuje už vůbec ne bez dozoru

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 11:19
- Nahlásit

Na druhou stranu máte pravdu, že psi ve městě jsou víc socializovaní. Je to asi tím, že tam jste dost ,,na těsno" Není tolik možností, kam ze psem chodit a nepotkat ostatní psy, když je tam jeden ,,venčící parčík". Tady to je tak, že kdo má větší psy a obavu ,,aby snad někoho nenapadli" tak jde s nima někam k lesu....no a tím to nijak nezlepšuje. Já jsem skoro jediná, co tu chodí s většíma psama po vsi a začínám mít pomalu taky obavu, jak se zachovají, když narazí na ,,rovnocenného soupeře" - protože neudělali tu zkušenost. Malé ,,Alíky" tolerují, nevadí jim, ani když na ně doráží a jsou v klidu. A tady s váma nesouhlasím, protože si myslím, že ti běžně pobíhající pejsani jsou socializovaní dobře. Ono je to donutilo naučit se ke psům chovat ,,správně po psím" protože se musí nějak domluvit - nemají za zadkem páníka, co je hned veme do náruče A když přivalí k něčímu NO - mohlo by se stát, že ho onen ,,sežere"

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 11:29
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Tak doufám, že jste se aspoň omluvili - jistě omluvili - pánovi za úlek. Že by hrozilo, že náš 30cm, šmatlavý, 15letý Alf někoho roztrhá -takto ne
A jak k tomu přijde?! Za těch 15let mu to bylo vysvětleno hodněkrát a pokud mu není stále jasno - dobře mu tak Určitě i vaši psi mají svoje kámoše a ty, kterým ,,nemůžou přijít na jméno" Tak tohle byl ten druhý případ

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 12:21
- Nahlásit

worick
A jak k tomu přijde?! Za těch 15let mu to bylo vysvětleno hodněkrát a pokud mu není stále jasno - dobře mu tak
tys něco požila? A co kdyby ho zabil, taky dobře mu tak? Jen pro to, že jste líní jít se psem ven?
No občas tedy zírám, já bydlím na samotě, mám tu dva ha pozemků a stejně si nedovolím vypustit psy na svůj neoplocený pozemek bez dozoru, ani ty malinký. Tomu se taky říká zodpovědnost. A to nemluvím o zvěři, přírodě a kolemjdoucích.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ebony
A co kdyby ho zabil, taky dobře mu tak? - tak naštěstí ho nezabil. Ovšem kamarádky mamka se vracela s pejsanou z prochajdy na vodítku a před barákem ji zabil sousedův pes, kterého vypustilo malé, blbé děcko. Je to strašná tragedie, ale taky tomu těžko zabráníš. Tomu se taky říká zodpovědnost. A to nemluvím o zvěři, přírodě a kolemjdoucích. - prosim tě nedramatizuj Pes je důchodce. Mamka s ním teďka bydlí sama a opatruje 90letou nemohoucí babču. Opravdu nemá čas chodit se psem na procházky Bohužel. Já si ho beru tak dvakrát týdně a představ si to - chodí na volno Těžko by mohl jít na vodítku, když už neovládá zadní nohy a smýká to s ním do všech stran. Nevykládejte mi tu bludy o tom, kdo je líný chodit se psy ven. Se svýma chodím denně nejmíň 4km a to Alfíka brát už bohužel nemůžu.
Pražáci, vy tam nikdo v okolí té labradorky nevenčíte? Vždyť to není tak malý pes, aby si ho lidi nevšimnuli....

Martinna
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:16
- Nahlásit

Všem co se ztotožňují s mým názorem, děkuji za podporu, už jsem si myslela, že jsem z jiné planety.
Dle mého názoru nejde ani tak o to jestli je volně pobíhající pes agresivní nebo ne, prostě nemá co dělat na vesnici opakovaně bez dohledu je to nebezpečné a majitelé kteří to vědomě dovolují jsou obyčejní sobečtí debilové, kteří si myslí, že si můžou dělat co chtějí!!!

Nějaké novinky o fence?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:31
- Nahlásit

Martinna
Ale tak jistě, je to tvůj názor a můžeš si myslet co chceš. Jenom jsem se snažila vysvětlit, že věci nejsou černobílé

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:48
- Nahlásit

tak fenka se ještě nenašla nebo to aspoň předpokládám, protože na fcb není žádná nová informace. Osobně za sebe si nedokážu představit, že pes mi permanentně zdrhá jednou mi zdrhnul Koky, protože u nás byli řemeslníci a !!přez můj zákaz!! si nechali otevženou branku (aby jí nemuseli zavírat a otvírat, když projížděli s kolečkem), Koky byl jen v naší ulici, takže v poho. I když jsem řemeslníkům řekla, že barnku musej zavírat, stejně jsem chodila furt kontrolovat a to se mi vyplatilo. Jinak nechápu, jak může pes zdrhat - pokud má tendence, udělám plot, který nepřekoná. A mimo to, když jsou moji psi pořádně vyvenčený, tak doma většinou spěj a když je otevřeno na zahradu, tak spěj na terase, nemaj žádný tendence se vydávat dál.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:51
- Nahlásit

zuzanarosakova
pokud má tendence, udělám plot, který nepřekoná.
Ono to není tak jednoduché. Každý nemá neomezené finanční možnosti a stavba plotu (notabene nepřekonatelného) není otázka pár stovek

nemethova5
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:52
- Nahlásit

worickpromin,ale ty jsi asi fakt z jine planety ze?????ne ebony nevidi cernobile,ale jsme tady vetsina si myslim zodpovednych pejskaru!!!!i kdybych mela pidi čokla,tak by me absolutne,ani na samote jak tady krasne popisujes,jen tak psa vypustit,no koukam,jeden taky radoby kynolog!
zuzanarosakovafurt nic?????no uz je teda dost stara,tak doufejme,ze ji nekdo aspon zahlidl,nebo videl.

Martinna
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 14:04
- Nahlásit

worick
To máš pravdu věci nejsou černobíle, to mezi tím je to, že vezmu psa a jdu na tu procházku s ním, a když na to nemám čas nepořizuji si psa.
Asi jsi to nepochopila nemluvím jen o vašem psovi a jeho procházkách, mluvím všeobecně z vlastní zkušenosti.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 14:09
- Nahlásit

nemethova5
ne, z jiné planety ne, ale asi z jiného prostředí. Ne, svoje psy pobíhat jen tak volně nenechám, protože vím, že by to odesr...sousedovi slepice. Jestli jsi se s něčím takovým ještě sama nesetkala, tak si uvědom, že nejsou jenom nezodpovědní pejskaři, ale může to být i třeba nemocný člověk, který dokáže dojít o hli ještě tak k vrátkům a čoklinda pustit za dům, ať si pokecá s ostatníma překontroluje PeSeMesky...

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 14:25
- Nahlásit

worick
Fajn, znate se na vsi navzajem, znate svy aliky poletujici, tobe nevadi, kdyz jdes s tema svyma na voditku na vychandu a potkas se s nima. Ted si vem, ze tam prijede nekdo na navstevu, s velkou cizi "bojovou" fenou, ktera hara a vyrazi si taky na vychazku. Bajecnost nastane, kdyz cube bude za zadkem viset zastup mirumilovnych aliku.
Nezlobte se, ale problém mají spíš ti, co mají agresivní svoje vlastní psy
To se pletes, normalni a zdrave uvazujici zastupce homo sapiens ma ty "agresivni" psy dycky pod kontrolou, zajisteny bud kosikem, spolehlivym privolanim ci na voditku. A ze k nemu nabehne nakej patokousal vesnickej, se kterym se proste kamosit nechce, tak je to problem toho zvladnutyho psa?? Si delas srandu, vid..
Nebo si predstav, ze mas cubu velkyho plemene, kterou od mala ucis ignorovat cizi psiska, je nekonfliktni, s vybranou smeckou je spokojena a hraje si. A pak ti do ni nabehne natvrdo nakej mix toulavej vesnickej, kteryho panickove bud vypustili nebo jim zdrhnul. A leta prace sou v riti, protoze cuba se nastartuje a muzes opravovat jeji chovani zase od zacatku..
Chapes, co tim vsim chci rict???
Svodoba psa zacina tam, kde neomezuje svobodu jinyho psa.

Martinna
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 14:44
- Nahlásit

Fifi
Souhlas pani.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 14:51
- Nahlásit

Já jsem se na labradorku ptala a nikdo o ní neví. Jestli běhá pravidelně k Berounce a ta byla teď hodně vysoko, proud byl prudký, tak tam klidně mohla spadnout.

Nevíte, jestli majitelé obvolali útulky... přichází v úvahu tři... Kladno, Praha a pak Rakovník. Zároveň by mohla být u někoho doma, protože v okolí je dost lidí, kteří si nalezeného psa nechají a jen vyvěsí letáček do krámu popř. do různých psích krámků.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 15:39
- Nahlásit

Biluška
tak jako předpokládám, že kdo má zahradu, tak má kolem ní plot, ne? Našim párkrát zdrhnul pes za háravkou, protože plot přeskočil. tak táta sám vyrobil ze tří prken a dvou želez takový nástavce, který na plot prostě nasadíš a zas sundáš, když je tam nechceš. Kolik ho to mohlo stát? tak litr max...

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 16:10
- Nahlásit

Biluška
Ono to není tak jednoduché. Každý nemá neomezené finanční možnosti a stavba plotu (notabene nepřekonatelného) není otázka pár stovek
Bilu, já si nemyslím, že zrovna Eva Decastelo by měla nějakou velkou nouzi o peníze

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 17:40
- Nahlásit

Fifi
Chapes, co tim vsim chci rict???
Svodoba psa zacina tam, kde neomezuje svobodu jinyho psa.
- chápu, že jít s háravkou je vůbec pruda, proto fenku nemám. Jenomže, stejně jako u lidí (a tam je to jednodužší, protože většina používá rozum) je to s tou svobodou ošemetné, neboť každý si ji pošoupne trošku na svou stranu. Mě, jako majitelce psů samců, taky může vadit, že si někdo vyjde s háravkou na procházku a moji psi místo pohodové procházky jenom valí dopředu s rypákama u země a nevidí neslyší....Ale protože mám psy ráda a háravým feňulám tenhle stav taky zrovna nezávidím chápu, že chtějí a musí taky ven, navíc pokud jsou někde z bytovky
Monty
Bilu, já si nemyslím, že zrovna Eva Decastelo by měla nějakou velkou nouzi o peníze - nebylo to sice na mně, ale Biluška to uvedla taky jako jednu z možností. Druhá je třeba ta, že psa nechtěně vypustí třeba někdo s příbuzných, když otevře branku a jeho pes neposlechne...taky jedna z možností. Evy se nijak nezastávám, neznám ji (samozřejmě z bulváru ) ale nebudu soudit, když neznám stav věcí. Důležité je pejsanu najít

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 17:49
- Nahlásit

worick
Důležité je pejsanu najít
jasně, že je to to nejdůležitější, ale ty zase pochop, že jestli se pejsa najde, tak se to klidně může zase opakovat...
sama napsala toto: se nevrátila domů ze své obvyklé zdrhací procházky

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 18:02
- Nahlásit

worick
Mě, jako majitelce psů samců, taky může vadit, že si někdo vyjde s háravkou na procházku a moji psi místo pohodové procházky jenom valí dopředu s rypákama u země a nevidí neslyší....
A ted si predstav behajici aliky na volno po vesnici, co asi udelaji, kdyz nekdo takovou fenku po navsi, podel vsi ci u potoka venci, drzoun jeden - este by ji taky moh vypustit, at si udela spacir.. a pak se radovat nad urodou... nebo delat prekvapenyho.
A tez jsem si s psima samcema uzila dosti, feny mam jen poslednich 11 let a tak vidim tohle z obou stran. A vadit ti haravka muze (teda tvymu psovi), ale porad mas mit svyho psa bud privolatelnyho nebo zajistenyho. To sem jen odbocila drobek, vim ze mas rada svy psiska, ale nekdy pises jak jantar. Co se ukul na jiny planete a doufas, ze to TVOJE bude fungat ve vsech pripadech.
Navic ta haravka byla jen priklad toho, co se muze stat, kdyz po vesnici pobihaji alikove, kterouzto filozofii ty neustale hajis, ac ti tu rada lidi predlozila kupu argumentu proc NE. Ale to je jedno, proste at vaseho vravorajiciho staryho Alika nevezme velka voda, at ho nekdo nezakousne a jen same prijemne zazitky s pobihajicimu pejsky po vesnici preji. U nas pred tydnem radostne pobihal asiat ve smecce s cimsi velkym chlupatym, asi KAO ci HW, tudle dvojku potkat kdyz vencim svy "agresivni" rtw, asi by byly jatka. Bud ja nebo ta dvojka, fenecky by ani zasahovat nemusely.

A omlouvam se za OT, snad se fenka najde, jestli ne, tak se ma snad lepe..

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 18:08
- Nahlásit

Fifi

A omlouvam se za OT, snad se fenka najde, jestli ne, tak se ma snad lepe..

Aspoň je téma na očích ;)

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 19:24
- Nahlásit

zuzanarosakova
Aspoň je téma na očích - hmm je, ale to asi moc nepomůže, kór jestli ji vzala ta voda
Fifi
já nevím a mám asi jiné zkušenosti než ty - prostě si myslím, že když máš své holky dobře zvládnuté (na ty já bych si netroufla )tak by neměl být problém ani s pobíhajícíma Alíkama. Feňule na ně dlabou a pokud si pes nedá říct po dobrém, tak jednu schytá třeba košíkem a příště si na to dá majzla. Majitelé takovýchto psů jsou s tím srozuměni a jak psali i ostatní - ve většině případů je jim to šumák
A stále myslím ty pobíhající malé vořechy. Jakmile se objeví něco většího (NO, labrouš apod.) hned se to řeší. Sousedé upozorní majitele nebo nechá vyhlásit Obec rozhlasem. Neboj se, taky nám tu ,,roste problém" Jedni sousedi ,,co milují pejsky" a pořizují si je jako na běžícím pásu (a pak se jich zase postupně zbavují, neboť tak úplně nevyhověli ) si pořídili va kavkazáky. Taky budem ,,chodit kanálama" Ale to je právě o něčem jiném.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 19:39
- Nahlásit

zuzanarosakova
tak jako předpokládám, že kdo má zahradu, tak má kolem ní plot, ne?
Tak to teda předpokládáš špatně. Kolem mě je docela dost neoplocených zahrad. A nevěřím,že by Liptaň byla až takovou vyjímkou . My jsme taky neměli plot snad dva roky, možná i dýl. Když jsme barák koupili tak měl plot akorát ze strany do ulice. Zezadu a z boku nebyl. První věc co jsme udělali bylo, že jsme najali firmu, která měla postavit plot a kotce. Shrábli sto táců zálohu a už je nikdy nikdo neviděl O prachy jsme se s nimi tahali hodně dlouho a ještě jsme nedostali zpátky všechno, ale jenom tuším dvacet táců. Za zbytek tady máme zcela nepotřebnou hromadu šrotu, která údajně měla tvořit ty kotce
Život s deseti psama bez plotu fakt nebyl žádný med a občas se stalo, že nějaký zdrhnul . Kdekdo po nás pořád řval "postavte si plot". A já jim odpovídala "a za co kurwa". Prostě nebyli prachy a kde nic není tam ani smrt nebere Když jsme ho konečně postavili tak jenom materiál na tu úplně nejlevnější variantu nás vyšel na třicet táců

tak táta sám vyrobil ze tří prken a dvou želez takový nástavce, který na plot prostě nasadíš a zas sundáš, když je tam nechceš. Kolik ho to mohlo stát? tak litr max...
Předpokládám,že vaši nemají obvod plotu kilometr a půl, že? Ovšem smekám před tvým tátou, Mášenek by byl schopný o takových nástavcích několik let zasvěceně mluvit, ale nepostavil by nic

Tím v žádném případě nechci nějak omlouvat tu Dekastelovou. Uznávám, že kdo má psa má si ho zabezpečit a je jeho věc jak a kde na to vezme. Jenom chci poukázat na to, že někdy pro někoho postavit plot není až tak jednoduchá záležitost.

Monty
Bilu, já si nemyslím, že zrovna Eva Decastelo by měla nějakou velkou nouzi o peníze
Jo, uznávám, že její případ to zrovna nebude.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 19:43
- Nahlásit

worick
prostě si myslím, že když máš své holky dobře zvládnuté (na ty já bych si netroufla )tak by neměl být problém ani s pobíhajícíma Alíkama.
Alikove at si behaji treba pod auta ci podel potoku, ale at nerusi venceni ostatnim psum..
Kdyz by prisli alikove do rany asocialce Slecne Sadlo, ktera je zcela ovladatelna, tak holt mel psik smulu. Vidim, ze se blizi alik, privolam, pripnu, kdyz bude alik drzy, a bude vystekavat a obihat, odlozim fenu a jdu ho zahnat, kdyz se vrati, nakopnu ho. Fena stale v poho. Pokracujeme, tahne se za nami stekajici smrad, co ji treba i zkusi kousnout do pat zezadu. Uz ma fialovy zrak fena libezna, ale stale mlci a vi, ze nesmi. Znovu ji odlozim, jdu zahnat krivaka.
Odejdeme a v polich x set metru vesnicky alik se zjevi primo pred ni, bo to vzal zkratkou v poli. Privolam, zajistim, odlozim, jdu vyhnat vorecha. Fakt bezva klidna prochazka. Dneska jsme potkali nastesti jen slecnu na koni a ta dekovala, ze jsme ji uhnuli.
A stále myslím ty pobíhající malé vořechy.
Mne proste vadi jakykoliv volne pobihajici psi, at mali ci velci, proste tak to byt nema. Z duvodu vyse v diskuzi x lidmi zminenych.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 19:56
- Nahlásit

worick
si pořídili va kavkazáky. Taky budem ,,chodit kanálama" Ale to je právě o něčem jiném.....
I střední nebo malej vořech může být stále větší či silnější či obratnější než mnoho jiných psů. A nemá co obtěžovat natož ohrožovat.
Jeden takovej vořech k nám nakráčel, začal mi vrčet na mou větší fenu a pak se pustil do mě. Zcela bezdůvodně.
Prostě z výše uvedených důvodů, kterých je dost a nebudu je opakovat, by každý páneček volně vypouštěných pejsků zasloužil zkopat prdel do modra, protože kopat toho čokla je tak trošku nefér, páč ten za to až tak nemůže. A navíc po zkopání prdele psa si páneček nebude tak dobře pamatovat, že pejska už vypouštět nemá, po zkopání prdele své to daleko lépe pochopí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 19:57
- Nahlásit

zuzanarosakova
Pošli tátu, potřebuju taky postavit plot.

pajda222
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 20:25
- Nahlásit

Nejhorší je, když jdeš s háravkou a nějakej tenhle vořech jde celou procházku za tebou, nemůžeš nechat fenu ani proběhnout, prostě nic, to bych fakt vraždil!

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 20:28
- Nahlásit

Teď jsme měli zrovna s pesama muckání se v obyvču a na Primě byla reportáž o Decastelo a ztracené Pralince. A není to jednoduché, protože feňula se podhrabává Znám to z vlastní zkušenosti: švagrův pes (retrívr) soustavně demoluje plot a podhrabává se mu ven, aby se dostal za našima klukama a to zase podhrabává a demoluje náš Kluci naštěstí zatím nezdrhnuli ani, když byla v plotě díra jak kráva. Jenomže, pokud by zdrhnuli jednou, tak jsem v pr...., protože stejně jako Biluška mám hooodně dlouhý plot a nějaké podhrabové desky jsou v této délce nemyslitelné

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 20:31
- Nahlásit

pajda222
Nejhorší je, když jdeš s háravkou a nějakej tenhle vořech jde celou procházku za tebou, nemůžeš nechat fenu ani proběhnout, prostě nic, to bych fakt vraždil! - chápu, ale toto byl pro mě taky důvod, proč mám psy. Prostě vím, kde bydlím a dovedla jsem si to představit předem. Taky babča mívala fenu a než jsme ji dali kastrovat, tak byl zdemolovaný plot, vrata....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání