| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:35
- Nahlásit
davidkova renata
Budem nakopavat??? Zis, jak ja lituju, ze mi to ted nehara.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:39
- Nahlásit
Fifi
Budem nakopavat
si píš děfče ))),co mě zajímá,že žádnej alík nemá Pocem?!cíleně to nevyhledávám,ale doma fakt sedět nebudu ..jo a eště chodim celou dobu na volno aji bez obojku. takže do mne ))
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:44
- Nahlásit
davidkova renata
No, není to zas tak dlouho, co Hipík eště měl kulky a já rvala od sebe dvě žádostivý telata - Hipíka a rotvajlerku Barušku, která za náma zdrhla až do baráku. Když jsem ječela na celej Břevnov, a konečně přivolala jejího majitele, děsně se divil, protože jeho Baruška je přece slušná holka a nikomu nedá . Když jsem ho dořvala do prdelí, musela jsem se nad tou nadutou ješitností a hloupostí začít smát.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:46
- Nahlásit
no jo,ale moje Nanynka jest ovladatelná zcela normálně ,neřikám,že by nedala )))) ale rozkaz zní jasně ,předešlá totéž..já ti nevim jak to dělám
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:49
- Nahlásit
já myslela v souvislosti s toulavými psy...tady jich je spousta ráno se sejdou, pak couraj...večer už jsou za plotem. Když holky háraj, tak mimo kritické dny " alíky " neřeším-většina z nich se dá v pohodě zahnat...pár rizikových dnů nevycházím-je na zahradě. davidkova renata
JAK VOVLADATELNÁ? Dyť ta čuba nemá kloudný vodvolání...tu nedostaneš vod nohy
|
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
davidkova renata
..jo a eště chodim celou dobu na volno aji bez obojku
Škoda, že jsem se nepotkaly, mohly jsme mít činaný hipíkynaný. Nevěřím, že by Nanynka Hipíkově sexepílu odolala i pod hrozbou strašlivého trestu . To by bylo TÉMA, panečku... a vrásek a infarktů...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 20:05
- Nahlásit
radkah
Dyť ta čuba nemá kloudný vodvolání...tu nedostaneš vod nohy
no a ??
Nevěřím, že by Nanynka Hipíkově sexepílu odolala i pod hrozbou strašlivého trestu
Tak tomu věř..rozhodně aspon do tý chvíle než bych se dogestila já a pak už je to na mě..ostatně jako vždy.Po Náně se akorát chce aby neodbíhala s ženichem v dál fstříc nevšedním seksuálním zážitkům,zůstala na místě případně přišla na přivolání a tim nepřímo přivedla mr*uchtivce na dosah kopačky
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 22:41
- Nahlásit
makrel
aneb každé zviditelnění je dobré.
Tak jako tohle je asi jedinej případ, kdy bych se snažila zviditelnit a vtírala bych se novinářům za každou cenu, kdyby se mi ztratil pes a potřebovala bych to profláknout, aby se o tom vědělo a našel. Ale zviditelňovat se, když se našel je trochu mimo mísu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 23:39
- Nahlásit
Fifi
nehce se mi k tomu ani vracet, ale neměla by jsi hodnotit situaci jiných lidí. Můžeš si řešit tu svoji, ale těžko někoho jiného. Ano, mamka musí taky nakoupit a pro léky apod. Ale taky musí poprosit strejdu, aby tam mezitím zašel na babču nahlédnout, aby třeba nestala z postele a neupadla. Ano, našla by tam určitě těch 20minut, co by Alfču vyvenčila, ale je ráda že vydechne a už opravdu nemá na to, aby v tu chvíli ještě venčila senilního psa. Jo, je to tak. A budu ráda, když neskončí v blázinci...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 05:50
- Nahlásit
zuzanarosakova
nodyť právě, když se našel...a se smíchem řekla atd.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 07:23
- Nahlásit
worick
Pro mě jsou tvoje názory týkající se pobíhajících Alíků neslučitelný se zdravým rozumem, lidskou ohleduplností a slušným chováním.
Taky jsem se dva roky starala o pouze ležící a velice svéhlavou babičku, ne maminku - babičku... a to jsem měla svoje psy dva a byla jsem tu sama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 08:32
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Nevím, co je neohleduplné a neslušné na tom když napíšu, že mně tihle pejsové nijak nevadí a nijak mně neohrožujou? A nezájem jejich majitelů mi vadí míň, než pes na řetězu či v kotci.
Netuším proč zdůrazňuješ ne maminku - ale babičku - to je snad jedno ne? Tak víš sama, co to je za stres. Navíc, ty jsi mladá holka. Nejsi žena v penzi, která je po operaci srdce, před 12lety přišla o manžela, od té doby se starala o nemocného dědu a babi s kterýma to šlo z kopce. Ani nevím, proč ti to vlastně píšu. Možná, aby jsi si uvědomila, že můžou nastat ještě horší časy a neměla by jsi soudit lidi, o kterých víš prd.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 08:41
- Nahlásit
worick
A nezájem jejich majitelů mi vadí míň, než pes na řetězu či v kotci.
S tebou je každá diskuze marná
Ty taky nejsi žena v penzi, předpokládám Ale to je jedno )))
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 08:50
- Nahlásit
worick
nechci vytrhávat věty z kontextu ale
že mně tihle pejsové nijak nevadí a nijak mně neohrožujou? A nezájem jejich majitelů mi vadí míň, než pes na řetězu či v kotci.
co když volně pobíhající pes způsobí nehodu?a jsi si opravdu jistá, že nikoho neohrožuje volně pobíhající pejsek? nebo ho napadne jiný volně pobíhající pes? Atřeba ho zraní tak bolestivě, že ten zraněný pejsek někoho napadne-zraněný pes z bolesti napadne i svého majitele natož cizího člov ěka nebo dítě, které se třeba bude chtít podívat odkud teče pejskovi krev.
Když nemůžu jít se psy ven a nemám nad nimi kontrolu, tak je radši nechám v kotci, kde vím že jsou oni v bezpečí a okolí je v bezpečí, nemám agresory, ale stát se může cokoliv. Pro mě je pes navolno bez majitele nebezpečný a od majitele je krajně nezodpovědné, že ho nechává pobíhat vědomně venku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 08:55 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
No ono je u těch pobíhajícíh Alíků, který nikomu nevadí ještě jedna věc a ne nepodstatná. Že ti, kteří je takhle sobecky nechávají léta pobíhat, jaksi pozapomínají na ty, kteří mají ze psů strach, či dokonce panickou hrůzu. Zažila jsem to jednou u syna naší účetní, když u nás byli návtěvou v době, kdy tam byl jak náš pes- v té době odrostlejší štěně a jeho kamarádka, štěně kokra. Pro ty lidi to není vůbec nic příjemnýho. Jenže to jaksi ty, kteří své notorické útěkáře neřeší, pochopitelně nezajímá, protože halt čék je sobec, tak co s tím, že někdo se může našeho Alíka bát, až skonči v panice.
A když už to dovedeme do detailů. Tak Alíci teda nevadí, ale co volně pobíhající Bouhošové bernardýnovití uslintaní či obří kavkazáček (Nic proti nim, potřebuju jen na ukázku obřího psa )??? ty by taky dotyčným nevadili, kdyby se šlo osamoceně s malým dítětem ulicí, kde nikdo není a uprostřed se válí obří pes, sám... To by asi najednou došlo ke změně názoru.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 08:56
- Nahlásit
kejtlin
Když nemůžu jít se psy ven a nemám nad nimi kontrolu, tak je radši nechám v kotci, kde vím že jsou oni v bezpečí a okolí je v bezpečí, nemám agresory, ale stát se může cokoliv.
sem si to dovolila zdůraznit. Jenže vono je to šécko marný, marný., marný.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 08:58
- Nahlásit
No, není to zas tak dlouho, co Hipík eště měl kulky a já rvala od sebe dvě žádostivý telata - Hipíka a rotvajlerku Barušku, která za náma zdrhla až do baráku.
Jo, tak tohle taky nemusim. Nedávno jsme měli sraz na společnou procházku a kolem šla velká háravá fena na volno, což by mi tak nevadilo, ale na přivolání nereagovala a dost dlouho obtěžovala všechny naše psy a dokonce i feny (ty už jí začaly odhánět). Tak tohle mě štve úplně stejně jako dotěrný pes.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:04
- Nahlásit
Trochu nechápu, proč se tak ostře navážíte do worick, když jí to pouze nevadí (z toho, co jinde píše, tak to vypadá, že psy má velmi dobře zabezpečené jak doma tak venku) a za chování svých rodičů naštěstí zodpovědní taky nejsme.
|
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:12
- Nahlásit
PetraK
Hele, co Worick psala, bydlí na malé,vesnici, kde se všichni znaj a jsou schopný se domluvit. Trošku jiná situace než v Řepích nebo Břevnově.
Nenechám psy beze mne pobíhat volně venku, na to se příliš bojím, že by se něco mohlo stát.
Ovšem cca před rokem, kdybych měla možnost vypustit je samotné bez většího rizika se vyvenčit, možná bych to udělala. Prostě toho bylo moc, co jsem musela zvládnout a na co jsem musela mít čas a energii...
Na rozdíl od Fifi nebo Lucie K. (přes všechny sympatie k oběma), vím, že jsou období v životě, kdy člověk prostě dělá kompromisy, aby se mu situace úplně nevymkla z rukou.
Nepřijde mi příhodné se tady prsit, že "to já jsem zvládla nebo bych to zvládla", když nikdo neznáte mámu Worick ani babičku o kterou se matka stará ani prostředí v kterém žijí.
(Je chyba se tady vykecávat o osobních věcech, ale to už Worick jistě ví...)
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:21
- Nahlásit
Jenomže ono to asi neni jenom o tom vypustit psa bez dozoru, když mám zrovna těžký období, tedy nejedná se o krátkodobou záležitost.. A hodně všeobecně řečeno, pokud jde do tuhýho, je na první ráně pes, kterej je na tom nejvíc bit.. Což je samože důsledek toho, že psa má každej - i ten, kdo by ho vůbec mít neměl, což je samože důsledek toho, že dokud je poptávka, je i nabídka, což je samože důsledek toho, že psi jsou byznys..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:27
- Nahlásit
Nepřijde mi příhodné se tady prsit, že "to já jsem zvládla nebo bych to zvládla", když nikdo neznáte mámu Worick ani babičku o kterou se matka stará ani prostředí v kterém žijí.
hele tohle já neřeším, vůbec. Nepřísluší mi to, ale.... kdy už jsme u toho... teď jsem se na základě toho co psala kachna_ zamýšlela nad tím, proč jsem se třeba já takhle ohradila... a začetla jsem se zase kousek zpátky, abych to mohla vysvětlit. a narazila jsem na tuhle větu:
A jak k tomu přijde?! Za těch 15let mu to bylo vysvětleno hodněkrát a pokud mu není stále jasno - dobře mu tak
takže z toho mi logicky vyplývá, že tedy takhle rajzuje celých těch patnáct let a ne jen teď v době nouze. Ale třeba jsem to jen blbě pochopila, to je taky fakt.
No nicméně, jak říkám, já jsem na Alfa a situaci v rodině woricka nereagovala vůbec, ani v nejmenším. Reaguju tady na názor, že někomu přijde v pořádku, že jsou volně pobíhající psi. To prostě v pořádku NENÍ a je fučik - jak jsem psala, jestli je to v Břevnově, v Horní Dolní, nebo v Křivoklátskejch lesích. Je to špatně, protože je to prostě pes, nemá být sám někde bez dozoru a to z několika důvodů:
* aby neublížil on někomu - a to prostě, ať se na mě nikdo nezlobí, může i sebehodnější pes
*aby někdo neublížil jemu
*aby nezpůsobil nehodu
a v neposlední řadě, aby někoho neobtěžoval ať už doopravdy, nebo prostě i jen tím, že je pes, sám bez dozoru a někdo se ho bojí.
člověk by neměl vidět jen sám sebe a svoje okolí.
kachna_.
Trochu nechápu,
no protože mi nepřijde dobře takovýhle odmávnutí něčeho, co prostě není dobře. A dobře to podle mě není.
Ono totiž jde taky třeba o to, že pak se nelze divit lidem bez psů, že jim psi prostě vaděj, když se lidi od psů k tomu obecně budou stavět takhle.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:32
- Nahlásit
PetraK
napsala jsi to moc hezky a srozumitelně
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
S tebou je každá diskuze marná - a proboha o čem chceš diskutovat? O životě jiných lidí, jak ty jim ho vyřešíš k obrazu svému. Vždyť z věty že mně to nevadí - uděláš málem problém globálního oteplování viz. Což je samože důsledek toho, že psa má každej - i ten, kdo by ho vůbec mít neměl, což je samože důsledek toho, že dokud je poptávka, je i nabídka, což je samože důsledek toho, že psi jsou byznys..
Já přeci netvrdím, že tobě to nesmí vadit...A pokud by mi to vadilo, majitele pejsů znám a minimálně bych dotyčného šla na to upozornit. Pak jsou tady taky jiné možnosti, jako stěžovat si na Obecním úřadu a podobně. Ale to si pořeš sama
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:35
- Nahlásit
kachna_
protože jsem pochopila její příspěvek tak, že souhlasí s volně pobíhajícími psy. Hele když byl kluk malej cca 5-6 let tak jsme šli přes park na námko a kluk vyběhl na chodník kde se ho pravděpodobně lekl samovenčící vořech cca 30 čísel vysokej, předtím jsme ho potkali již mnohokrát a nikdy nic, tentokrát se klukovi pověsil na rukáv, jediná klika byla že měl na sobě bundu, takže to odnesla jenom ta bunda. Takže asi tak. Samovenčící čokl nemá nikde co dělat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:40
- Nahlásit
PetraK
takže z toho mi logicky vyplývá, že tedy takhle rajzuje celých těch patnáct let a ne jen teď v době nouze. Ale třeba jsem to jen blbě pochopila, to je taky fakt. - ne, takhle rajzuje jen asi 5 let, co tam nebydlím. Do té doby chodil se mnou na prochajdy, většinou na volno. Pokud jsem viděla psa, šel na vodítko, protože jako klasický malý čokl provokoval. Ale byl to pes rodičů, já tam roky nebydlela a nevychovávala ho.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:41
- Nahlásit
worick
mně to nevadí
ve své podstatě máš můj obdiv bo já z těchle volně pobýhajících čoklů mám husí kůži a moc nedávám, že to někoho nechává klidným. a to jsem ve městě, takže takových samovenčičů je poskrovnu. stačí mi ale jeden čivavák z ulice, kterého tímto způsobem lidi venčí - vyhodí ho za dveře a dělej si co chceš. Nutno dodat, že ještě že je to jen čivava, visel na noze už nespočtu lidí a děcek a držkuje i na všechny psy v okolí. příjemný mi to rozhodně není.
od samovenčiče nemáš šanjnu, co od něj očekávat a bránit si svoje dva psy co vychajdu, to by mi rozhodně nemedilo. volně pobíhající pes nemá na ulici co dělat!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:41
- Nahlásit
Když jsem chodila do jezdeckyho oddílu, byl tam pejsek Džinánek, bydlel ve stájích a všichni ho milovali, byl to strašnej mazel. Jednou jsme jeli se ségrou kolem na kole a Džinánek zrovna vyběhl ze stáje a rovnou se zavěsil ségře na lejtko.... Každopádně fenomém samovenčících psů nechápu hlavně ze strany jejich páníků, že se o svýho psa nebojej. Některý lidi jsou trochu asociálové a je jim jedno, co ten pes kde někomu provede, pro to mám eště pochopení, ale nechápu, že se při každym jeho výletu nebojej, že se už třeba nevrátí? Já bych to nedala
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:43
- Nahlásit
worick
A hodně všeobecně řečeno
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:50
- Nahlásit
PeKrato
ve své podstatě máš můj obdiv bo já z těchle volně pobýhajících čoklů mám husí kůži a moc nedávám, že to někoho nechává klidným.
hele mě to třá taky až tak neznervozní..jako ve smyslu,že bych bobkovala strachy co jako udělá..preventivně si připravim klíče co maj půl kila nebo tak.-)))) jako je fakt,že nemám žádnou drastickou zkušenost,to uznávám..s volně rotujícíma čoklama taky nesouhlasim,už jen proto,že oni sami jsou dost v nebezpečí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 09:53
- Nahlásit
Alexa
pravděpodobně lekl samovenčící vořech cca 30 čísel vysokej, předtím jsme ho potkali již mnohokrát a nikdy nic, tentokrát se klukovi pověsil na rukáv, jediná klika byla že měl na sobě bundu, takže to odnesla jenom ta bunda. Takže asi tak. Samovenčící čokl nemá nikde co dělat
tááák.
kachna_
ono jde o princip, když takovýhle věci lidem budou připadat normální, nikdy se to nezmění. Je to stejný jako s hovňousama. Když tu někdo napíše, že mu nevadí, že čokli sejřej uprostřed chodníků a lidi to tam nechávají, taky se přirozeně ta část slušný psí obce ozve, že to je naprostá hovadina. KDyž někdo napíše, že jemu nevadí, že volně pobíhaji nezajištění agresivní čokli, taky se do něj lidi napřou, že se snad zbláznil.. v principu je to pořád stejný, ten člověk schvaluje něco, co prostě není dobře. A pokud se tohle bude dělat, že se takovýhle věci odmávnou nezmění se nic.
Hele příklad - svýho času se u nás uprostřed sídláku scházela partička pejskařů s čoklama. Večer. Tak kolem půl desátý až půl jedenáctý. Čokli řádili, hráli si - prali se, štěkali a hráli si s pískavejma hračkama. Jasně - nebyl ještě noční klid, tak nač brát ohledy na ty, kteří ráno vstávají třeba ve čtyři, nač brát ohledy na ty, kteří mají dítě a jsou rádi, že zrovna konečn usnulo, jasně... nač brát ohledy..... na ostatní. KDyž jsem jim tohle řekla, koukali na mě... asi to nemusím popisovat, že ne? A ještě se ohrazovali, když na ně někdo houknul z okna. No a proč to celý píšu??? Protože pak se tahle partička lidí divila, když tam někdo začal pohazovat návnady. Já jsem se nedivila vůbec. Moje svoboda končí tam, kde začínám otravovat jiný.
Snažím se tímhle řídit, někdy je to pro mě zatraceně votravný, to se přiznám
|