| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 18:48
- Nahlásit
Kopíruji z facebooku
Eva Decastelo
prosba o pomoc, naše labradorka Pralinka(10 let, bez zvláštních znamení) se nevrátila domů ze své obvyklé zdrhací procházky k Berounce, oblast Lety, Řevnice- Praha západ - pokud byste jí někdo zahlédl prosím o info na pralinka@decastelo.cz
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 18:54
- Nahlásit
neni tam i fotka?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 19:10
- Nahlásit
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 19:43
- Nahlásit
posouvám...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 19:54
- Nahlásit
zuzanarosakova
Chudinka, už má i dost let, snad se jí něco nepřihodilo, jak vypadá terén, je tam silnice, myslivci...??
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 20:51
- Nahlásit
worick
vůbec nevim, psala jse tý holce, co má všechno udělat při ztrátě psa, tak snad to podchytí, ale je przč už druhej den a teprve teď to dali na fcb, tak nevim
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 21:11
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ty jo tak, to já už bych byla s nervama v prdeli, nevědět o psovi dva dny .
Hlavně ať se vpořádku najde chuděrka.
Ale asi jim to nevadí, když píše, že se nevrátila ze své obvyklé zdrhací procházky. Chápu to tak, že fenka chodila pravidelně bez doprovodu páníčka ven .
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 21:28
- Nahlásit
Martinna
Ale asi jim to nevadí, když píše, že se nevrátila ze své obvyklé zdrhací procházky. Chápu to tak, že fenka chodila pravidelně bez doprovodu páníčka ven - tak já bych byla taky s nervama v prdeli, ale je fakt, že u nás na vesnici je plno takových pejsků, kteří chodí na pravidelné ,,obchůzky" - sami Mamčin křížený špic taky. Otevře mu branku, u nás tedy ne k řece, ale k potoku, on si projde svoji trasu 200m nahoru, 200m dolu a přijde zase zpátky domů.... možná ji den hledali sami a teprve pak prosili o pomoc. No a mají malé dítě, Eva je zase těhotná....tak pes asi nebude na prvním místě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 21:30 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
worick
fakt, že u nás na vesnici je plno takových pejsků, kteří chodí na pravidelné ,,obchůzky" - sami Mamčin křížený špic taky. Otevře mu branku, u nás tedy ne k řece, ale k potoku, on si projde svoji trasu 200m nahoru, 200m dolu a přijde zase zpátky domů...
Nad timhle mi dycky zustanou usta dokoran otevrena asi jako ta branka.. No nic.
edit
At si ji panicka prida i sem, ne jen na FB: http://www.retrivri.estranky.cz/clanky/ztracenci.h tml
http://www.nalezenci.cz/index.php?what=adv&cat=HL
http://www.utulky.estranky.cz/clanky/ztraty-zvirat .html
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 21:35
- Nahlásit
Fifi
přesně tak, však jsem to sem dala kvůli chudáku čubě, páníky nekomentuju
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 21:36
- Nahlásit
zuzanarosakova
přesně tak, však jsem to sem dala kvůli chudáku čubě, páníky nekomentuju
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 21:49
- Nahlásit
worick
Jo, no já to taky znám, mamka bydlí na vesnici a tam se taky pořád prochází nějaký pes.
Ale mě to teda pěkně štve, ještě k tomu někteří ti Žolíci jsou docela agresivní, jsou zvyklí chodit si kam chtějí a také to berou všechno za svůj revír a umí být docela agresivní, když jim náhodou zkřížíš cestu jdou pěkně po nohách, jako já ná ně dupnu a klidí se, ale co když půjde na procházku nějaké dítko se svým psem. Takové zmrdy majitele bych bila !!!!!!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 23:23
- Nahlásit
Fifi
Martinna
Jo, no já to taky znám, .... - agresivní a problémové psy nikdo nepouští... Nikdy jsem neslyšela o žádném problému ani napadení nějakým Alíkem... Dítě se svým sem by bez dozoru chodit taky nemělo Já chodím s dvěma psy, potkáváme takovýchhle ,,Alíků" plno a žádný problém s tím taky nemáme. Nezlobte se, ale problém mají spíš ti, co mají agresivní svoje vlastní psy
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2011 23:45 - Změnil/a: Martinna
- Nahlásit
worick
Já teda takový agresivní Alíky znám!!! Já se nezlobím, jen se mi nelíbí, když jdu se svým psem, který agresivní není a začne mi na něj útočit potulující se pes bez páná. Nemluvě o tom, že když svého psa bráním pustí se i do mě. Já jsem proti tomu, aby se pes potuloval jen tak, a můj názor je takový, že lidé kteří vědí o tom, že se jeho pes potuluje a neřeší to, jsou nezodpovědní prevíti. Nemluvě o tom, že ti takový pes může skočit pod auto a způsobit dopravní nehodu !!!!!!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 00:02
- Nahlásit
Martinna
Já jsem proti tomu, aby se pes potuloval jen tak, a můj názor je takový, že lidé kteří vědí o tom, že se jeho pes potuluje a neřeší to, jsou nezodpovědní prevíti. Nemluvě o tom, že ti takový pes může skočit pod auto a způsobit dopravní nehodu !!!!!!
Tak tak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 01:51
- Nahlásit
Martinna
Vždyť to tam vůbec neznáš. Třeba u nás je slepá silnice, jezdí tu jen místní, nemáme chodníky, takže po silnici se potulují lidi i děti a potulující se psy fakt nikdo neřeší.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 07:48 - Změnil/a: Martinna
- Nahlásit
Maya
Představ si, že znám já žila na vesnici 20 let, nevím proč se tady někteří neustále snaží lidem překrucovat jejich názory. Je to prostě můj názor a vlastní zkušenost, volně pobíhající pes bez pána je nebezpečný jak pro sebe, tak pro ostatní, to mi nikdo nevymluví. A lidé co toto dovolí se o svého psa nestarají, mají zvednout zadek a jít s tím Alíkem na procházku.
Nevím jak je to u vás a neříkám, že to tak není, ale u nás je to prostě tak a mě to vadí. Můj názor.
Aspoň tady hezky posunujeme téma.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 08:36
- Nahlásit
Martinnasice ziju ve meste,ale plne se s tebou ztotoznuju!!ze je to vesnice me absolutne nezajima!čokl se bez pana nema co potulovat!to je jasna vec,to se na me zlobte nebo ne!!!!nezajisteny pes,kor jeste agresivni je jak nabita zbran,tak bezte doprdele i s alikama,kdyz se potulujou!!!!vubec me nesere jestli je to maly nebo velky pes,pokud je agresivni,je to vse o vychoive pana,kdyz je pan necha potulovat cokla tak je u me trotl a to totalni,nevim proc bych mela dojizdet na agresivitu coklu a muj pes taky!!!proto pisu ze plne s tebou souhlasim!!!
Mayatakze mila pani az potkate dva asiaty,tak vam to plne preju,uzijte si to!!!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 09:01
- Nahlásit
nemethova5
mila pani az potkate dva asiaty - je rozdíl ,,běžně se potulující Alík" a když někomu zdrhne agresivní pes. To jsme tu neřešili. Já navíc psala, že mamky pes má rajón kolem potoka. Žádná silnice. Tak jako ta labradorka kolem Berounky. Ale tam to neznám. A vůbec: vy co jste i na Facebooku - žádná změna, nenašla se? Tom mi říkal, že tam byla minulý týden povodeň....
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:06
- Nahlásit
woricknevim,jem z ostravska,a hlavne je mi lito te fenule,pokud ona kapne na psa agresora,tak amen s ni,ne nic nevim,ale desne me se.ou majitele,kteri psa vypusti jen tak a pak se nestaraji,nebo kdyz se fenka toula!
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:13
- Nahlásit
Martinna
Já teda takový agresivní Alíky znám!!! Já se nezlobím, jen se mi nelíbí, když jdu se svým psem, který agresivní není a začne mi na něj útočit potulující se pes bez páná. Nemluvě o tom, že když svého psa bráním pustí se i do mě. Já jsem proti tomu, aby se pes potuloval jen tak, a můj názor je takový, že lidé kteří vědí o tom, že se jeho pes potuluje a neřeší to, jsou nezodpovědní prevíti. Nemluvě o tom, že ti takový pes může skočit pod auto a způsobit dopravní nehodu !!!!!!
souhlasím
nevím proč se tady někteří neustále snaží lidem překrucovat jejich názory. Je to prostě můj názor a vlastní zkušenost, volně pobíhající pes bez pána je nebezpečný jak pro sebe, tak pro ostatní, to mi nikdo nevymluví. A lidé co toto dovolí se o svého psa nestarají, mají zvednout zadek a jít s tím Alíkem na procházku.
Nevím jak je to u vás a neříkám, že to tak není, ale u nás je to prostě tak a mě to vadí. Můj názor.
máme na to stejný názor
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:17
- Nahlásit
nemethova5
Máš pravdu a co si budeme povídat, socializovaní jsou zpravidla psi měštští nikoliv vesničtí. Vesnických nasranců jsem si zažila dost a dost a je mnohem horší potkat vesnickýho mrňavýho Alíka, než městskýho ovčáka.
Já své čuby pouštím z obýváku do pole a jakmile začnou štěkat, okamžitě jdu ven, což je pro mě 4 metry. Hned vidím, co tam dělají. Abych je pustila jen tak, aby si běhali, kde chtějí, tak to tedy fakt ne. Navíc tam, kam chodí, i když to ještě není oplocené, je furt můj pozemek. Bohužel se stalo, že na můj pozemek dovalil cizí pes a pokousal mi mého. Ale to bych neustála, ani kdybych byla s nimi venku, protože tenhle pes je prostě zabiják. Páneček pěkně nezodpovědný, protože ten jeho čokl (NO) jde i po lidech.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:20
- Nahlásit
Montyjo mas naprostou pravdu a ztotoznuju se s martinnou!
ALL
momentalne to te fene nepomuze,kdyz ma doma nezodpovedne majitele,kteri vi,ze se toula!!!a nic proti tomu neudelali,pacje to pro ne pohodlny se nestarat!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:23
- Nahlásit
Vlčáčkovájj,vsak rikam,ze to je nezodpovednosti majitele a n toho psa!!!s tebou se ztotoznuju taky,holt nevychovany a jeste agresivni pes je vizitkou panicka,co si budem vykladat,i kdyz jsem majitelkou dvou NO!
woricktakze je mi totalne jedno,jestli je to alik,nebo asiat,je to jednou nebezpecny pes!!!takze si myslim,ze mrnavy čokle by vyjimkou byt nemeli!!!!
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:31
- Nahlásit
nemethova5
momentalne to te fene nepomuze,kdyz ma doma nezodpovedne majitele,kteri vi,ze se toula!!!a nic proti tomu neudelali,pacje to pro ne pohodlny se nestarat!
no to nepomůže nechápu proč si takoví lidé pořizujou psy...
bohužel to tak vždycky bylo, je i bude
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
nemethova5
Taky si myslím. Pes musí vědět, že si to páneček nepřeje, a měl by se aspoň trošku umravnit.
Monty
No, protože je to in mít čokla a nejlíp retrívra nebo pitbula, ne? Se tak blbě divíš. Když má někdo v hlavě vymetýno, tak holt jen odezírá a nemyslí, no.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:38
- Nahlásit
Vlčáčková
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 10:58
- Nahlásit
No, tak já teda musím napsat, že Hipík, kterýmu teď bude 16, před ním i Bubák, kterej umřel v 17, měli, a Hipík stále má, na chalupě své "oblíbené zdrhací procházky".
Je to téměř na samotě a ani jeden nebyl/není agresivní a nezdrhali za zvěří... Jen kolečko na okolních pozemcích (mojich, neoplocených), vyráchání se v potoce a radost ze svobody... Maximálně za 20 minut byli zpátky, spíš dřív.
Nedařilo se jim to moc často a ani jednoho jsem nepouštěla úmyslně samotného ven.
Prostě zdrhli a já šedivěla. Časem se z toho stala víceméně tolerovaná lumpárna, protože rizik je skutečně minimum, i když samozřejmě jsou...
Třeba skutečně majitelka labradorky je nezodpovědná a kašle na ní, ale vydedukovat to pouze z obratu "oblíbené zdrhací procházky", je podle mne dost ukvapené.
Doufám, že se fenka v pořádku vrátí...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 11:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková - no jo, vidíš, sama píšeš, že pustíš psy za barák na louku, třeba ,,myškovat" Není to, že by jsi se nestarala, ale víš, že tohle mají rádi, tak to pro ně uděláš. Mamka zase ví, že si Alfík rád překontroluje svůj rajón kolem potoka a upřímně - nás k tomu ty psiska zase moc nepotřebujou
ALL
vůbec to není o páníčkách, kteří nechají na volno pobíhat agresívního psa, i když s ním jdou na tu prochajdu. To je naprosto jiná kapitola. Mimochodem, kolem potoka šel pán s velkým kníračem, sice na volno, ale u nohy, absolutně poslušným a Alf ho nesnáší, proto na něj vystartil. Pes s ním zatřepal a hodil ho do potoka, brácha ho letěl vylovit. Byl pochroumaný, jeli jsme radši i na veterinu, ale neřekli jsme ani popel, protože víme, že to byla jen naše chyba. Na vesnici se všichni známe, známe i svoje psy a známe i vztahy mezi nima. Tady se to mezi sousedy v klidu domluví a urovná, nikdo to nehrotí
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 11:13 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Omyl. Já je pouštím na svůj pozemek před barák. A v tomto případě myslím, že je jedno, jestli jsem o 4 metry blíž k nim venku na terase nebo o 4 metry dál v obýváku za prosklenými velkými dveřmi. A samozřejmě je kontroluju, jestli neodešli dál, než 15 metrů a co tam vyvádějí. 200 metrů by absolutně nepřipadalo v úvahu, nesmí jít ani za roh mého baráku, abych na ně neviděla.
A k tomu hrocení s kníračem - jasně, že nemáte nárok toto hrotit, to má spíš ten pán s kníračem. Ale osobně se domnívám, že jak k tomu přijde ten Váš pes, že byl pochroumaný jenom proto, že Vy jste ho nechali lítat bez dozoru a nedokázali mu vysvětlit, že po větších psech se nestartuje???
|