| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 20:49 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
opět mě tu dostal názor že nemá někdo prachy na zabezpeční utíkajícího čokla tak ať si ho nepořizuje. Jasně že pes bude zdrhat, když je na zahradě jako dekorace a s "páníčkem" se dostane tak akorát do prdele naprosto sdílím názor že toulající se pes nemá nikde co dělat
Fifi
no Baruška by tak dlouho nevydržela a já asi taky ne
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 20:54
- Nahlásit
Biluška
Ono to není tak jednoduché. Každý nemá neomezené finanční možnosti a stavba plotu (notabene nepřekonatelného) není otázka pár stovek
Co má tohleto společné s tím, že nenechám psa bez dozoru? To jako že když nemám peníze na plot, tak ho s čistým svědomím nechám jít samotnýho na procházku?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:00
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Co má tohleto společné s tím, že nenechám psa bez dozoru? To jako že když nemám peníze na plot, tak ho s čistým svědomím nechám jít samotnýho na procházku?
To sem někde řekla?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:03
- Nahlásit
woricktak jednu schytá třeba košíkem a příště si na to dá majzla. Majitelé takovýchto psů jsou s tím srozuměni a jak psali i ostatní
COŽE???????
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:05
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Paní tomu se dneska říká CHARITA páč bezdomovci nemaj co žrát a naráz ejhle maso na tejden
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:06
- Nahlásit
Biluška
Ono to není tak jednoduché. Každý nemá neomezené finanční možnosti a stavba plotu (notabene nepřekonatelného) není otázka pár stovek
Prosim tě, mohla bys mi tohleto teda přeložit?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:07
- Nahlásit
jedna jediná věta: pes nemá nikde co dělat sám, ať je to york nebo doga.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Prosim tě, mohla bys mi tohleto teda přeložit?
Jistě. Reagovala jsem na větu Zuzky Rosákové - pokud má tendence, udělám plot, který nepřekoná.. Že postavit ten plot až tak jednoduchá věc není. Pokud si dobře vzpomínám tak jsem tam zároveň psala, že nijak neobhajuju volný pohyb psů a že každý majitel je povinnen si ho zabezpečit. Akorát mě dost točí když někdo o desetitisícových investicích mluví jako kdyby šel koupit ředkvičky na trh. Protože každý prostě ty desetitisíce nemá.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:16
- Nahlásit
worick
protože stejně jako Biluška mám hooodně dlouhý plot a nějaké podhrabové desky jsou v této délce nemyslitelné
To je jasné, to naprosto chápu, že to není možné, ale tak to udělám jinak, jinak svoje psy zabezpečím, aby nikoho neobtěžovali, nikdo jinej na moje psy neni zvědavej! A v životě bych je nenechala bez dozoru, jasně, může se stát, že pes třá zdrhne za zvěří, ale když teda tohle už po první zkušenosti vím, tak ho zabezpečím tak, aby se to už nikdy nemohlo opakovat. Nikdy nechci dopustit, aby moji psi lovili zvířata v přírodě a obtěžovali cizí lidi. Je mojí povinností si tohle zabezpečit a když bych nebyla schopná si psy ohlídat a zabezpečit, tak je nemám.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:21
- Nahlásit
A pokud psy mermomocí chci mít, tak je zabezpečím za každou cenu. Prostě se nebudu dotahovat na něco, co je špatné. Nebudu si dělat falešné alibi...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:36
- Nahlásit
worick
Hele můžeš mi říct, odkud jsi? Jen naznač prosím kraj, nebo okresní město nebo tak něco.. Ty tvoje storky mi něco připomínaj, ale silně.. Ne tvoje, ale ty od okolních cizích psů.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:37
- Nahlásit
worick
Jedni sousedi ,,co milují pejsky" a pořizují si je jako na běžícím pásu (a pak se jich zase postupně zbavují, neboť tak úplně nevyhověli ) si pořídili va kavkazáky.
a
Ovšem kamarádky mamka se vracela s pejsanou z prochajdy na vodítku a před barákem ji zabil sousedův pes, kterého vypustilo malé, blbé děcko.
Ale jako buď jste sousedky a nebo je to dost drsná haluz.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2011 21:42
- Nahlásit
Tak není to haluz.
Vy jste fakt sousedky.
A Keysi není s PP.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2011 17:49
- Nahlásit
Alexa
opět mě tu dostal názor že nemá někdo prachy na zabezpeční utíkajícího čokla tak ať si ho nepořizuje. Jasně že pes bude zdrhat, když je na zahradě jako dekorace a s "páníčkem" se dostane tak akorát do prdele naprosto sdílím názor že toulající se pes nemá nikde co dělat
tak mám přesně tento názor, akorát jsem neměla "kule" to takto podat
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 16:40
- Nahlásit
Včera hlásili, že fenka se našla u měšťáků v Černošicích.... prý sama nastoupila do vlaku a odjela s ním. Takže už je zase doma..
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 16:41
- Nahlásit
brut
Včera hlásili, že fenka se našla u měšťáků v Černošicích.... prý sama nastoupila do vlaku a odjela s ním. Takže už je zase doma..
super
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 16:42
- Nahlásit
brut
Tak super jsem zvědavá jestli s tim jejim zdrhánim něco udělaj
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 16:44
- Nahlásit
zuzanarosakova
jsem zvědavá jestli s tim jejim zdrhánim něco udělaj
nemyslím si... i když možná po zaplacení pokuty a velkém halo, které tím v okolí způsobili ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 16:48
- Nahlásit
já už se fakt bála, že se utopila Tak to je výborná zpráva teď jsem to opravdu potřebovala.....
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 16:51
- Nahlásit
četla jsem "letmo"....nemyslím, že majitelé té pohřešované fenky "smrděj korunou", tak pro ně snad nebude problém postavit plot. Jinak bydlím na vesnici rok a toulá-tedy volně se zde venčí několik psů.....žádnej problém s nima nemám...lidem se vyhnou, když můžou a ke psům mají taky respekt.Jediný z čeho mě mrazí jsou auta, ale tyhle "toulavci" mají mozek v hlavě a jsou opatrní.....já nikdy neslyšela o případu napadení toulavým psem-myslím lidí a psů.Tak doufám že jsem "stihla" téma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 18:59
- Nahlásit
worick
Nezlobte se, ale problém mají spíš ti, co mají agresivní svoje vlastní psy
nemyslím si, že bych měla agresivního psa, ale mám psa, co má špatnou zkušenost s napadením, takže se preventivně staví do obrany. Proč já, když mám psa vychovanýho a dám si ho k noze, nebo třeba i na vodítko, tak proč mám řešit čokla, kterej volně pobíhá a otravuje. Ani mně ani mému psovi to prostě není příjemný. A je mi fučík, jestli ten pobíhající je agresivní, nebo není.
tak by neměl být problém ani s pobíhajícíma Alíkama
to si děláš srandu te'dko???? PROČ JÁ MÁM ŘEŠIT POBÍHAJÍCÍHO ALÍKA? Můj pes mi půjde u nohy a kolem se bude motat pobíhající Alík, proč to jako mám řešit??A't už to je a nebo není problém?? Co je tohle za pitomost??
taky může vadit, že si někdo vyjde s háravkou na procházku a moji psi místo pohodové procházky jenom valí dopředu s rypákama u země a nevidí neslyší....
a zase si děláš srandu, že jo? Jak by Ti i čistě teoreticky tohle mohlo jako vadit??????? Mám psa, mám psa sexuálního magora, ale prostě musím se snažit aby byl ovladatelný, pokud není a jede jen s rypákem po zemi, NENÍ TO CHYBA MAJITELE CO MÁ HÁRAVKU, ale moje, že psa nedokážu zaujmout, upoustat na sebe. takže tohle jako argument je, promiň, dost ústřel.
Jinak máme chalupu s obřím pozemkem. část je oplocená, louka ne. Nejsem -li venku, je pes prostě s námi uvnitř a nebo max uvnitř zahrady. A to mám psa, který sám od sebe respektuje hranice pozemku, zvěř nehoní a kolemjdoucí maximálně oznámí. ALE JE TO JEN PES, nevím co se mu v hlavě urodí a bez ohledu na to jestli má 3 kg, nebo 30 kg jako ten můj, tak prostě když nejsem venku, je za plotem.
A pokud ti nestačily všechny tyhle argumenty, který Ti tu všichni vypsali, tak snad postačujícím argumentem může být to, že milá Pralinka se taky vrátit nemusela. To by pro člověka, který má v hlavě mozek mělo být dostačující. To že se vrátila je hodně šťastná náhoda. Ne standardní stav.
Chtělo by se mi napsat, že v případě takovýchle lidí platí : každý svého štěstí strojvůdce. To by se to ale ovšem nesmělo týkat psa, jakožto živého tvora. zajímalo by mě, zda by ti, kteří takhle nechávají pobíhat své psy, nechali kupříkladu otevřenou branku a hnedle u ní stát sekačku...
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:00
- Nahlásit
brut
prý sama nastoupila do vlaku a odjela s ním
ufffff
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:08
- Nahlásit
http://www.super.cz/clanek/44563-tehotna-decastelo -v-koncich-malem-prisla-o-milovaneho-psa.html
...aneb každé zviditelnění je dobré...
|
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:10
- Nahlásit
PetraK
Worick psala o pár stránek dříve, že jejich potulující se Alík je pes její maminky, která se teď stará o 90 letou babičku a proto nemá čas 3x denně s Alíkem chodit ven, a Worick ho takhle často také nezvládá pravidelně venčit.
Co teď, mají dát Alíka do útulku nebo babičku do útulku nebo co? Tím nehájím záměrné pouštění psů, aby se toulali bez dozoru... Ale trochu chápu, že se člověk může dostat do životní situace, kdy ať udělá co udělá, je to pro někoho špatně.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:17
- Nahlásit
Worick psala o pár stránek dříve, že jejich potulující se Alík je pes její maminky, která se teď stará o 90 letou babičku a proto nemá čas 3x denně s Alíkem chodit ven, a Worick ho takhle často také nezvládá pravidelně venčit.
Co teď, mají dát Alíka do útulku nebo babičku do útulku nebo co?
no ale já se nevyjadřuju k tomuhle, ale k tomu, jak na to worick nahlíží obecně. To je prostě špatně, špatně, není normální, aby pes prostě takhle pobíhal. A je fučik, jestli to je ve městě, na vesnici, nebo v přírodě. Mohla by se třeba zeptat, jak moc je příjemnej volně pobíhající nekonflitní Montíííík jednoho místního jelimana, když někomu hárá fena. Je fučik jestli je zvládnutá na mrknutí oka a nebo není zvládnutá vůbec, je to prostě v každým případě otravný. Minimálně otravný, proč někdo má být otravován tím, že já vlastním psa??
Ano jistě, každýmu se určitě může stát, že pes vezme kramle, i když by teoreticky nemělo, ale NEVER SAY NEVER. Jenže já mluvím o těch, kteří psy prostě nechávají pobíhat navolno neustále a opakovaně.
a délka plotu v tom nehraje roli. Prostě musím se přizpůsobit tomu, jakého psa mám a nebo do toho nejít.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:20
- Nahlásit
HTRŽíku
že jejich potulující se Alík je pes její maminky, která se teď stará o 90 letou babičku a proto nemá čas 3x denně s Alíkem chodit ven, a Worick ho takhle často také nezvládá pravidelně venčit.
Prosim te, procti si to zpetne dukladneji, neslo JEN o 15 nebo kolikaletyho geronta (btw - i tak, kolik casu zabere s takovym psem ujit 200m po proudu a 200m proti proudu - deset minut?? a byl by pod kontrolou, aby nekam neupad a tak..).
Mama moje se stara o 100letou babicku a ac psa jiz nema, stejne si dovoli odjet nakoupit do mesta, oblitat doktory za ucelem vyzvednuti leku atp. A urcite ji to zabere vice nezli deset minut.
Ale trochu chápu, že se člověk může dostat do životní situace, kdy ať udělá co udělá, je to pro někoho špatně.
Ale di ty.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:23
- Nahlásit
No já s háravkou nechodím....je na zahradě, ale v Praze se běžně na ulici přidávali hafíci co utekli z parku...jinak menší pes se dá odehnat a v kritických dnech nechodíme...v ostatních je mi to jedno.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:27
- Nahlásit
radkah
Ja taky s haravkou nechodim cilene do civilizace. O to lepsi je labuzo potkat aliky hluboce v polich v emigraci i mimo kriticke dny.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:31
- Nahlásit
radkah
No já s háravkou nechodím....
hele bydlím v paneláku, čubin je tu spousta, takže co jim asi tak jinýho zbejvá, třá ráno, než prostě jít v okolí baráku, chápu, že jí ráno neposaděj do auta a nevyrazej do polí. Nevidím nic divnýho na tom,ž e prostě fenu venčej stejně jako venčim já psa. JO je to nepříjemný - hlavně pro jeho hormóny a mojí nerf soustavu, ale nemyslím si, že by hárafky musely chodit kanálama.
To nepíšu vlastně ani tak pro Tebe, spíš pro ty, kteří si myslí, že hárafka nepatří na denní světlo. A to mám fakt magora čokla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 19:33
- Nahlásit
bezváááá!!
jinak kdo se chce hádat vo hárafkách f souvislosti s jejich venčením...ring volný,přátelé
|