| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 09:11
- Nahlásit
Vlčáčková
Místostarosta nevypoustil z huby nic protizákonného, utrácet zdravá zvířata se u nás smí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 09:42
- Nahlásit
inu
Fakt, jo? Tak to budu muset jít asi zpětně někam vymáhat, tu jsem totiž vůbec nedostala
No kde žiješ prosím tě . U nás normálního psa nemáš šanci sehnat . Všichni vořeši uvázaní tady na metrovém řetězu u boudy jsou kříženci vlků, potomci vlčic odchycených v lese, popř. psi odkoupení od policajtů z hranic, či od vojáků. Jiného psa tady prakticky nenajdeš
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 09:51
- Nahlásit
Kdo určuje tu cenu, kterou má obec zaplatit za den pobytu psa v útulku - např. těch 90 Kč? To si určují provozovatelé útulků?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:01
- Nahlásit
VerčaZ
Kdo určuje tu cenu, kterou má obec zaplatit za den pobytu psa v útulku - např. těch 90 Kč? To si určují provozovatelé útulků?
Ano. Je to prostě obchod. Provozovatel útulku nabízí službu a je jeho věc kolik za ni požaduje. Obec coby "kupující" na to buď přistoupí, nebo ne.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:13
- Nahlásit
Biluška
no. Je to prostě obchod. Provozovatel útulku nabízí službu a je jeho věc kolik za ni požaduje. Obec coby "kupující" na to buď přistoupí, nebo ne.
Aha, já myslela, že je nějaká částka určená. A je věcí provozovatele útulku jestli bude za tuto částku provozovat nebo ne a jestli je schopen pak třeba sehnat prašule jinde. Hm, tak to může bejt fakt někdy i dobrej vejvar
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:22
- Nahlásit
Biluška
No kde žiješ prosím tě
Na jižní Moravě. Tady asi máme normální vofčáky čtveráky
Hm, ale je fakt, že našeho prvního vofčouna prej cajti vrátili, že byl moc hodnej Ale nevím, nakolik je to jen lidová pověst, bylo mě třináct
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:27
- Nahlásit
VerčaZ
Aha, já myslela, že je nějaká částka určená. A je věcí provozovatele útulku jestli bude za tuto částku provozovat nebo ne a jestli je schopen pak třeba sehnat prašule jinde. Hm, tak to může bejt fakt někdy i dobrej vejvar
Jo je. Pak se nemůžem divit, že tihleti provozovatelé nijak extrémně nestojí o inzerci a o umisťování vůbec.... čím víc psů mají tím víc peněz přijde z obecních rozpočtů a tím víc jsou ve vatě.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:28
- Nahlásit
Biluška
Jo je. Pak se nemůžem divit, že tihleti provozovatelé nijak extrémně nestojí o inzerci a o umisťování vůbec.... čím víc psů mají tím víc peněz přijde z obecních rozpočtů a tím víc jsou ve vatě.
Teď už je mi to taky jasný, mnohé se tím osvětluje. Dík za info.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 18:27 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Takže místostarosta Kutné Hory Vančura dostal řadu reakcí na svůj výrok. Info o tom zde: http://www.svoboda.info/zpravy/kutna-hora/lide-pra nyruji-mistostarostu-vancuru-za-vyroky-o-kutnohors kem-utulku.html
Štěkny z Miji se tam už vyjádřily v článku i pod článkem, můžete se přidat nebo se alespoň podívat, jakou zátěží v rozpočtu ten útulek asi je.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 18:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Dnes o tom bude ve zprávách na Primē.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 18:34
- Nahlásit
Šis on si ten starosta stēžuje, že nejsou love na boj proti bulimii? Proč proti ní chce bojovat, taková skvēlá vēc!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 18:35
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jo? Ale mě je to prd platný, mám sice dvě televize, ale obě odpojené . Nějak na ně, na berušky, nemám čas!
Ten chlap pěkně lže. Vybral jednu položky k dětem, aby zahrál na city, a s tou operuje. Fakt ale doporučuju přečíst ten rozpočet, tam je jasně vidět, že do dětí a do sportovišť jdou velké sumy, ne to, co vybral. Prej širší souvislosti - lže sice obšírně, ale širší souvislosti bych to stejně nenazývala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 18:36
- Nahlásit
zuzanarosakova
A ti chudáčci zdrogovaní!!! Proč nezaplatí injekci jim??? Určitě by se ušetřilo víc, než na euthanazii psů.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 18:59
- Nahlásit
ty vado,von je to veterinář????????????????????????? ,panebože...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:08 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit
davidkova renata
ty vado,von je to veterinář????????????????????????? ,panebože...
No jasnē, chtēl si z toho udēlat byznys, ne?! Že by je jako utrácel sám a mēsto by mu za to platilo .
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:08 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
davidkova renata
Dyť jsem to tu psala v tom dlouhém elaborátu, ne?,
No vidíš, to mě nenapadlo. Já myslela na úplateček za pozemek pod zrušeným útulkem a tak.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:13
- Nahlásit
Vlčáčková
Dyť jsem to tu psala v tom dlouhém elaborátu, ne?,
nj sem to přehlídla ,ted to bylo na tý primě..
šiš já teda nejsu za záchranu za každou cenu,to fakt ne,ale polejvá mne horko při představě,že k něčemu takovýmu bych třá nic netuše šla se svojí sladkou Nyný
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:14
- Nahlásit
Vlčáčková
Jo, ten pozemeček by byl jako bonus.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:16
- Nahlásit
No, oni se tam asi pěkně řežou:
http://www.svoboda.info/zpravy/kutna-hora/zastupit el-tomas-benada-navrhl-odvolat-cleny-mestske-rady- minimalne-jeden-clovek-bude-odvolan-rika.html
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:17
- Nahlásit
davidkova renata
něčemu takovýmu bych třá nic netuše šla se svojí sladkou Nyný
By to vycejtila snad a zakousla ho
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:18
- Nahlásit
A zde podepisovaná petice:
http://www.svoboda.info/zpravy/kutna-hora/vancurov y-vyroky-o-zviratech-v-utulku-pobourily-verejnost- ve-stredu-se-bude-podepisovat-petici.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:19
- Nahlásit
Kdyby mi tam na základě jeho rozhodnutí utratili některého z mých psů, tak bych osobně pana místostarostu vykostila. Darebáka. S jeho myšlením ať táhne do Číny nebo Korejí, tam zapadne.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:32
- Nahlásit
Hele, tak on s tím nedá pokoj!:
http://www.novinky.cz/domaci/204225-politik-v-kutn e-hore-navrhuje-utracet-psy-v-utulcich.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 17:16
- Nahlásit
Psíček
Pozor, moudro už zase promluvilo. Vančurovi nejsou lhostejní psi, proto je nechá utratit. Díky za vysvětlení, rozumbrado.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:16
- Nahlásit
Výzva dnešního BLESKU
Sdělte to v diskuzi, nebo pište na tip@blesk.cz
Dnes 11:40
Tři měsíce v útulku a pokud o psa nikdo neprojeví zájem, utratit ho! Zdá se vám to kruté? Takhle chce problémy se zaběhnutými psy řešit místostarosta Kutné Hory Václav Vančura.
A našel by zřejmě pochopení i u některých poslanců. Třeba komunista Jan Klán (27), který si za vychloubání délkou svého přirození vysloužil přezdívku Kláda, prý takový postoj chápe. Rezolutně proti se ale postavila místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV).
Starat se o opuštěné a nalezené psy je pro město finančně náročné a tak se kutnohorští zastupitelé snaží najít řešení.Vančura, který je dokonce veterinář, navrhl pečovat o ně tři měsíce a pak je utratit. Zastupitelstvo to nakonec neschválilo a je to i v rozporu se zákonem o ochraně zvířat. Změnit by to museli jedině zákonodárci a zdá se, že někteří poslanci by nebyli proti.
Klasnová věnovala peníze a krmení
„Dovedu pochopit, že to místostarosta potřebuje nějak řešit,“ řekl v rozhovoru pro bolševické Rádio Halo Futura poslanec KSČM Jan »Kláda « Klán. Jak to řešit jinak. Klán by třeba navrhl i větší zdanění nejrůznějších plateb, které s chovem domácích mazlíčků souvisí.
Názory kolegy ze Sněmovny ale pobouřily Klasnovou. „Takové názory jsou naprosto absurdní. Naštěstí si myslím, že většina lidí má humánní cítění. Naopak by bylo potřeba zpřísnit zákony proti týrání zvířat,“ řekla Blesku Klasnová. Sama má doma dva pejsky a proto se do kutnohorského útulku vypravila s krmením a šekem na 50 tisíc korun.
Co si myslíte o nápadu utrácet po třech měsících nechtěné psy v útulcích? Jaké jiné řešení, aby útulky měly dost peněz, navrhujete? Sdělte to v diskuzi, nebo pište na tip@blesk.cz
Autor: Eva Hofrichterová, Oldřich Tichý
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 17:36
- Nahlásit
Psíček
Dost rozumnej příspěvek,pane,na Vás...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 17:43
- Nahlásit
Psíček
To se povedlo jen díky tomu, že jste mi zapůjčila trochu vašeho nekonečného rozumu. ;)
Rádo se stalo,pane skoro můj
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 18:27
- Nahlásit
Ještě by mě zajímalo, jak to provedeme?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 18:33
- Nahlásit
Jak by se ten váš koncept uvedl do praxe?
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 18:49
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jak by se ten váš koncept uvedl do praxe?
treba takhle nejak?
kdyby mel kazdej pes cip a evidencni kartu, ve ktere by byl uveden chovatel, kazda zmena majitele a umrti psa a byly vysoky pokuty a treba i trest odneti svobody za vlastnictvi/prechovavani/mnozeni neevidovaneho psa, bylo by tech utulkovych mozna min , taky by se musela opustit ta filozofie "pes do kazde rodiny"
|