Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Návrh místostarosty na utrácení psů
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
greyhound
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:29
- Nahlásit

Názor kutnohorského místostarosty MVDr. Václava Vančury: "Jsem toho názoru, že město typu Kutná Hora by mělo mít zařízení, které umožní krátkodobé přežití zvířete a bude o něj postaráno tak, že maximálně bude nakrmeno a očkováno proti vzteklině. Tím by ale povinnost města měla končit... Město by si mělo stanovit čas, po který tady bude zvíře umístěno a zaměstnanci útulku by se měli starat o to, aby psa co nejrychleji udali. Jestliže ale štěně nenajde prostřednictvím zaměstnanců útulku nového majitele, tak by mělo být utraceno. To, co teď říkám, myslím zcela vážně!... Vážení zastupitelé, řekněte mi, když se tady bavíme o penězích do sportu, do kultury, na rekonstrukci ulic, proč máme živit cizí zvířata v útulku dlouhou dobu..."
http://www.facebook.com/group.php?gid=158562172025 #!/group.php?gid=128816730475159

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:42
- Nahlásit

Tuhle jsem koukala na Černé ovce, zapla jsem to náhodou a byla tam reportáž o přístupu starostů k zatoulaným psům, jeden to přijal v pohodě a hned hledal řešení a obvolával policii a druhý, myslím, že zrovinka kutnohorský, ale nechci kecat už si to zas tak nepamatuji, ale asi to byl on, napřed vyhodil psa na ulici a pak i redaktory, že si vůbec dovolili ho na úřad přitáhnout.
To je přístup

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:01
- Nahlásit

greyhound
Kutná Hora je podle mě jen první vlaštovkou a další budou přibývat, protože pan místostarosta má vlastně pravdu. A řešením je fakt jen změna legislativy, která je pomalá a moc náročná a nebo utracení, což je rychlé a jednoduché.

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:08
- Nahlásit

Též s ním viceméně souhlasím... Jako ano, jsou třá vlaštovky, kdy se udá po pěti letech pobytu v útulku 12t letej pes. Ale to je podle mě minimum zvířat.

Zní to asi tvrdě, ale byla bych pro humánní uspávání starších či nějak hendikepovaných zvířat. Ano, nemůžou za to, že jejich majitelé byly hovada největší, ale ....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:12
- Nahlásit

impact
ale byla bych pro humánní uspávání starších či nějak hendikepovaných zvířat
Jestliže ale štěně nenajde prostřednictvím zaměstnanců útulku nového majitele, tak by mělo být utraceno

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:15
- Nahlásit

Ono se s tím nedá nesouhlasit, ačkoliv to je hrubé a zní to velice tvrdě. Jediné, co mě na tomhle řešení děsí, je, že toho začnou zneužívat množitelé, někteří vychytránci, co se tak ladně a hlavně legálně budou zbavovat psů a podobných chytráků. Fena už mi nerodí? Šup s ní na ulici a město ji za mě do pár týdnů dle zákona utratí. Že ale desetiletému psovi, který už 4 roky marně čeká na svého pána, v tom útulku opravdu není co závidět (a to není narážka na útulky, psí život tam prostě stojí zaprd), to asi nemusí být diskutováno

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:33
- Nahlásit

davidkova renata
Já myslím, že kdyby se dneska tak nelpělo na každém psovi a nezachraňovaly se i ty nejbeznadějnější případy, ale prostě se utráceli ti staří a nemocní, tak by nikdo neměl tu potřebu volat po utrácení štěńat.Prostě byla by alespoň vidět snaha něco s tou v podstatě neřešitelnou situací dělat.
Bohužel útulky nejsou nafukovací a byla jen otázka času, kdy si někdo všimne tý hromady peněz, co to stojí.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:35
- Nahlásit

PeKrato
Toho zneužívají už dneska, tomu množiteli je jedno, jeslti pes dožije v útulku jako dnes a nebo jeslti ho tam utratí, hlavně že ho má z domu pryč a nic ho to nestojí.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:41
- Nahlásit

Maya
To máš asi pravdu, takhle jsem se na to nepodívala.

Jinak s tebou musím souhlasit. Jsem velký zvířomil, ale někdy mi stojí rozum stát, když vidím, co všechno se snažíme zachránit a že to ani není ku prospěchu těch psů. Pes se z něčeho za velký peníze vylíže, jeho stav je i tak na hraně a pak dožije rok, dva v útulku. To je i podle mě nesmysl.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:41
- Nahlásit

Maya
Já myslím, že kdyby se dneska tak nelpělo na každém psovi a nezachraňovaly se i ty nejbeznadějnější případy, ale prostě se utráceli ti staří a nemocní, tak by nikdo neměl tu potřebu volat po utrácení štěńat
proto sem to necitovala,jen že impakt psala o starých nemocných a on o štěnatech!přitom štěnda zrovna se udávaj docela dobře.Před cca 14 dny jsem sháněla jedný babče tady psa a upozornuju tě,že za dva dny jí nevyšli 3 psi!! jen co si ho vybrala,zjistilo se ,že právě nejlépe před hodinou odjel nakonec už byla zoufalá a bulela mi tu.Už nebulí,sem se nakonec pochlapila

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:45
- Nahlásit

Je to hnusný řešení............dneska si může pořídit každej psa, ne-li 20 psů........a všechny postupně vykopnout- sice úmrtím psa se ho zbavíme,ale na jeho místě bude x dalších.........chce to prevenci-ale nápad upřímně žádnej geniální nemám.........každoroční kontrola psů a páníků........

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:46
- Nahlásit

Tak samozřejmě, nejde říct jednoznačně, že je to dobré nabo špatné, já jsem spíš reagovala na přístup pana starosty, kdyby nějak rozumně vysvětlil svůj postoj, určitě by se to dalo pochopit, ale zarazilo mě jak psa vyhodil, se slovy ať ho klidně něco zajede.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:46
- Nahlásit

davidkova renata
Já vím, že štěňata se udávají dobře, proto taky je v tom textu zmíněná lhůta.
Ale i tak si myslím, že to ten chlap buď řekl schválně, aby vyvolal o tomto problému konečně nějakou debatu a nebo to štěně zmínil nechtěně, protože v dalších větách o žádných štěńatech nic není a při tom věty na sebe navazujou. Asi se mu slovo štěně zdálo emotivnější. Těžko říct, neznám ho, takže odhadnout jeho úmysly neumím.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:49
- Nahlásit

žanda
Prevenci? Prosím tě, prevence proti všemu možnýmu se dělají desítky let a bez výsledku. Na lidi platí jedině bič. U psů to vidím jedině na evidenci stejnou jako je u aut se stejnou zodpovědností.
Jenže u nás se toho jen tak nedočkáme, takže je to stejně jedno. Nakonec budem psy plynovat v komorách jako v USA. Je to stejně efektní a rychlejší a levnější.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:53
- Nahlásit

žanda
pěkný, ale fakt v českých podmínkách idealismus. utrácení nechtěných zvířat bude vždy jednodušší a levnější. bohužel pro ta zvířata.

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 13:59
- Nahlásit

davidkova renata
Matko, nechytej mě za slovíčka.
Řekla jsem, že s tím viceméně souhlasím a uvedla přiklady starých či hend. zvířat a ne že souhlasím s utrácením štěňat. Nebuď chytlavá hned.

Maya
Já myslím, že kdyby se dneska tak nelpělo na každém psovi a nezachraňovaly se i ty nejbeznadějnější případy, ale prostě se utráceli ti staří a nemocní, tak by nikdo neměl tu potřebu volat po utrácení štěńat.
Bohužel, je to tak.. Stačí se mrknou na web starách a hendikepovaných psů v nouzi a kolikrát si říkám proboha proč?

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:04
- Nahlásit

Holky já vím, že je to neuskutečnitelný a že jsem naivka......přesto si pořád nějak říkám, že to musí nějak jít..........klidně i s bičem,je mi to fuk) jakými prostředky se lidi donutí,aby se starali o zvíře,který si vzali.......
Je to trestání nevinných obětí a hajzlové si mnou ruce,jak z toho zase dobře vyklouzli.
Ale i chápu situaci, tak naivní fakt nejsem- ale být u toho bych fakt nechtěla.......

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:06
- Nahlásit

impact
Já to ani jinde nečtu, mě to stačí kolikrát tady. Myslím, že ti ochránci zvířat by místo zachraňování těchto případů měli spíš bušit a rejt do zákonodárců a vynutit si změnu zákonů. A to nemluvím zrovna o tom stokrát omílaném, jestli je zvíře věc nebo ne, to jeslti opravdu dle zákona je nebo není těm vyhozeným a v útulku fakt nepomůže.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:27
- Nahlásit

Raději ať je povinnost mít očipovaný psya chodit je očkovat 1x ročně, tam snad poznaj březí či fenu po štěňatech a ty taky načipovat a zodpovědnost majitele feny za vrh.
Taky by se to obcházelo, ale ....
Jinak souhlas, utrácet starší, asociální a nemocné psy, kruté, ale co s nima?

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:31
- Nahlásit

Psíček

vidíš to snad jinak?

jo

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:42
- Nahlásit

Psíček
na nezodpovědný lidi klidně s tím bičem- já nemůžu srovnávat psa s rohlíkem.............

a nemůžu se srovnat ani s tím, že když psa nikdo nechce, tak se utratí......proč se potom rovnou nevymlátí psí množírny,ale lidi se ujímají chudáků-viz akce Bártů a spol......tak že pak by to vypadalo, že sice ty chudáky zachráníme do útulků-kde se pak následně vyselektují.........
a pokud to bude oficiální,tak místo škemrání některých týpků u veterinářů,ať jim psa utratí, ho rovnou vyhodí přes plot útulku a maj to gratis.........

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:59
- Nahlásit

žanda
tak že pak by to vypadalo, že sice ty chudáky zachráníme do útulků-kde se pak následně vyselektují..
Já bych je vyselektovala rovnou.

a pokud to bude oficiální,tak místo škemrání některých týpků u veterinářů,ať jim psa utratí, ho rovnou vyhodí přes plot útulku a maj to gratis.......
To se stějně děje, tak nevím, co řešíš.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 14:59
- Nahlásit

žanda
Kdyby se mohly vymlátit psí množírny, tak by to byl ideální stav. Ale bohužel dneska je společenská situace taková, že utratit psa je tabu. Pak se objeví množírna kde je 100 psů a všichni od toho dávají ruce pryč, hlavně obec a veterinární správa, protože prostě nevědí, co by s těma psama dělali, kdyby to nějak řešili. Tak radši nedělají nic. Kdyby bylo možné, tedy ne možné, to legální je, ale společensky únosné, ty psy vzít a na místě je utratit, tak věřím tomu, že by obce i KVS konali v případě množíren mnohem razantněji.
Protože vzít třeba 100 psů, zajistit péči o ně a jějich umístění někam je nemožný, obce to vědí, i veti a proto je radši nechají tam kde jsou, v množírně.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 18:10
- Nahlásit

Jako sory, ale mē prijde mnohem smysluplnējší financovat psy v utulku než nējakej debilní sport!

drakka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 20:45
- Nahlásit

teda a ja si myslela ze uroven spolecnosti se pozna podle toho jak se chova ke starym, nemocnym a opustenym. A to si prosim myslim, ze v pripade zvirat by to melo platit dvojnasob, protoze narozdil od lidi si za svuj stav 100% nemuzou. A dokud spolecnost umoznuje aby existovaly mnozirny a aby si psa mohl poridit kazdej trouba, tak by mela i prevzit zodpovednost za nasledky...a ne tak, ze se nepohodlni psi proste utrati, protoze pece o ne stoji moc penez

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 21:15
- Nahlásit

zuzanarosakova
ako sory, ale mē prijde mnohem smysluplnējší financovat psy v utulku než nējakej debilní sport!
Jenže spousta lidí vůbec nechce mít nic společného se nějakejma debilnima psama, ale zato má ráda sport. Každej máme nějakého koníčka - já mimo psů i sport (teď už bohužel spíše pasivně)

Lure
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 21:47
- Nahlásit

zuzanarosakova
Jako sory, ale mē prijde mnohem smysluplnējší financovat psy v utulku než nējakej debilní sport!

Ty asi nemáš děti, že? To by bylo zajímavé až by ti dítě řeklo "mami,ja bych si chtěl zahrát fotbal nebo hokej" a ty by jsi mu odpověděla" ale drobku můj, nemůžeš si jít zahrát, protože tu nemáme stadion či led na hraní. Všechny penízky totiž musí jít do útulku, aby tam mohli pejsci spokojeně přežívat, nějaký stadion či hřiště je zbytečné. Podívej, tam je takový krásný tmavý les, tam si běž hrát. A pozor na dráty, jehly, pedofily a tak podobně. Pa pa."

No a abych se taky vyjádřila k tématu. Osobně si myslím že by bylo vhodné utráce neudatelné, přestárlé, některé hendikepované, asociální či nebezpečné psy. Pomohlo by to těm psům, co ještě mají šanci na udání.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 21:50
- Nahlásit

VerčaZLure

Nemám ráda sport ani dēti

Lure
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 21:52
- Nahlásit

zuzanarosakova
Nooo jo, a jsme doma

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 22:17
- Nahlásit

Jenže spousta lidí vůbec nechce mít nic společného se nějakejma debilnima psama, ale zato má ráda sport. Každej máme nějakého koníčka.
Proč se ty skupiny nemůžou navzájem respketovat?

Já nemám děti, a ani už aktivně nesportuju a přesto jsem pro humánní utrácení "neudatelných" psů v útulcích a podporu sportu.

drakka
To je samozřejmě tvůj názor, který ti nikdo nebere.. Já mám třeba svůj...
Doufej, že ten dopad na zem, kdy pochopíš realitu, nebude tak tvrdý.

zuzanarosakova
A myslíš na to, že ty děti tě jednou budou živit? Že potáhnou ekonomiku? Nebo jsi dost ve vatě, tže se tě tohle netýká a co bude s ostatními je ti fuk? Nemáš pocit, že o další generace by se mělo starat?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání