Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Doga v nouzi
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 .
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 21:59
- Nahlásit

Psíček
tak bacha ať Ti z toho neprdne céfka. To by byla, ale ku...a škoda.

monika
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2010 12:34
- Nahlásit

dik za starost
no to nemáš zač. Já jsem hodná princezna a jediná má špatná vlastnost je ta, že mám furt pocit, že když mě někdo požádá o pomoc, tak pomůžu (teda pokud to jde). Že pak za to spolehlivě dostanu po hubě je věc druhá. Páč v mém životě platí heslo, že: "každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán".

monika
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 12:56
- Nahlásit

Psíček
ale Tobě už ogare není pomoci.

monika
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 17:18
- Nahlásit

Psíček
vypadám jako superman?

Ale musím Ti přiznat, že máš občas pravdu. Co jsem pomohla tomu modrému dogoušovi, tak si říkám, že za tohodle psa se dostanu do nebe. Páč to je očistec.

monika
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:47
- Nahlásit

Psíček
to nevím, ale já rozhodně bohatá nejsem.

monika
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 10:03
- Nahlásit

Psíček
A co udělám s manželem, třemi dětmi, čtyřmi pejsky, dvěma vodníma želvama, jednou kočičkou, netopýrama (zatím u nás pod střechou spí jen dva), hromadou pavouků, mravenců a jiné havěti ... S tímhle osazenstvem to nikdo nekoupí.

monika
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 15:52
- Nahlásit

Psíček
takže ve finále po té tlamě stejně dostanu.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 12:34
- Nahlásit

Ahojky bando, potřebuju pomoct s Alipašou. Potřebuju mu najít nový domov. Vy víte, v jakém stavu ke mně přišel. Je z něj kus psa a potřebuju pro něj někoho spolehlivého a silného, někoho, komu nebude vadit, že pes je jen v kotci a nic kromě žrádla a toho kotce nepotřebuje. Nesmí mít dalšího psa a taky nemůže spoléhat na to, že Ali hlídá. Je tak naučený a jemu to vyhovuje. Bohužel. Já ho měla celou loňskou zimu doma. Byl nervozní, začal občas vrkat, pak se rval s Fankou. Byli spolu venku a jednou ji serval tak, že se bála jít k misce s vodou. Nehráli si spolu, jen kolem sebe napružení chodili. Dali jsme ho na odpoledne do kotce a zjistili jsme, že je tam spokojený. Nechtěl z něj ven a Fanku nechce dovnitř pustit. Je to jeho území. Když ho vemu ven, tak násilím a to ještě celou dobu hledá žrádlo. Když za ním jdu a hladím ho, on se nechá, ale je na něm vidět, že kouká, co jsem přinesla. Ten pes tiká na frekvenci "'žrádlo". Nejhorší pro mě je, když přijedu z práce, málem spadne barák, jak doma holky vyváděj radostí, že jsem přijela a on mnohdy ani nevyleze z boudy. Ví, že doba krmení je večer, tak co by se obtěžoval. Zkusila jsem to na rohlíky. Pokaždé jsem mu přivezla rohlíky a on vylezl, pak jsem mu dávala rohlík, Fanka prolítla kolem kotce a málem jsem byla bez ruky. On potřebuje zateplený kotec s boudou, lidi, kteří tohle budou akceptovat a nebudou ho prudit. Donesou mu nažrat, čistou vodu, vyčistí kotec a tím padla. Mě teď háraly holky. S ním to ani nehlo. Zahrada plná čoklů z okruhu několika kilometrů a on nic. Pokud se ho ujme někdo, kdo má prázdný kotec, nemá jiného psa, má finance na případné zdravotní komplikace plynoucí z těch předních noh, tak bude pes v pohodě. Jenže na něj se ozvalo pár lidí, kteří s ním chtěli krejt a shodou okolností zase slováci. Nejhorší je, že mě začíná tlačit čas a jsem už z toho docela nervozní.
On se jen těžko cokoliv učí. Za žrádlo udělá i stojku, ale jinak na intonaci nereaguje. A jít na něj silou nemá smysl. Forma hry nezabírá, nezná to a hrát si neumí. Jsou mu 3 roky a nic nedělal. Navíc měl hlad a bojí se, že ho bude mít zase. Je to obrovský pes, má šílenou sílu a já se bojím, ho jen tak někomu svěřit. Nepůjde odsud za každou cenu, ale já docela trpím tím, jak ten pes funguje. Pro mě jsou psi srdíčková záležitost a on o to srdíčko nestojí. Vadí mi, že se holky vyvalujou doma a on je tam sám.
Chci ho dát opravdu někomu zodpovědnému, nechci nikomu nic nalhávat, ten pes je v hajzlu a ten kdo se ho ujme s ním bude muset mít hromadu trpělivosti a hlavně musí být smířený s tím, že ten pes ho k ničemu jinému než přísunu žrádla nepotřebuje.

makrel
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 12:47 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

monika
No já nevím, jestli to hodnotit až tak kategoricky. Ve třech letech se pes může klidně ještě změnit, hrát si začnou psi i v pozdějším věku.Takže je dobré potencionální zájemce varovat, ale tvrdit, že to je konečný stav bych si netroufla. Hodně štěstí.
edit.jeden z našich psů si začal hrát až v cca 8 letech, po 5 letech co byl u nás. A těch co k životu nepotřebovali nic a nikoho jsem taky už pár viděla a nakonec se úplně otočili, jen to trvalo různě dlouhou dobu.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 14:03
- Nahlásit

makrel
Já netrvdím, že je to konečná. Já jen říkám, co je ted. Já mám další dvě doginy a naháče. Ali tady nepřekáží. Problém je v tom, že Ali se bojí o žrádlo a tím je nebepečný. Pominu to, že mě málem zmrzačil jen díky tomu, že se pes protáhl kolem kotce když jsem ho krmila. Já nebudu nikomu nic nalhávat, nechci se ho zbavit za každou cenu, chci, aby ten, kdo si ho veme, věděl do čeho jde. Alan vidí jen žrádlo, nic jiného. Měl hlad a bojí se, je to v něm. Bohužel.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 12:27
- Nahlásit

kopíruju odjinud...
Hledám domov pro Německého ,,Dogáka´´ Baka...Jsou mu 2 roky...Jeho majitelka ho dostala darem a jak všichni víme s nečekanými dárky to dopadá bídně....Stejně tak Bak teď doplácí na to že jeho Majitelka by raděj zahrádku místo velkého Hafana....Najde se někdo kdo by měl místo,čas a chuť přijmout do svého života Baka..?...Piště mi do vzkazu Děkuju...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=21596533175 1020&set=a.215964928417727.66375.100000126656012&t ype=1&theater

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2012 10:49 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

DOGA K ADOPCI:
milá mladá fenečka, zanedbaná původním majitelem ve výživě. Řekla bych, že je trochu menší, než dogy bývají.
Více informací na:
http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2012/09/doga-lol a-zari-2012.html

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání