| Autor |
Zpráva |
Elki
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:21
- Nahlásit
Blbý je, že bych si jí mohla vzít až první tejden v červnu a nevím jestli mi jí tam případně podrží
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:22
- Nahlásit
Elki
Blbý je, že bych si jí mohla vzít až první tejden v červnu a nevím jestli mi jí tam případně podrží
- to se určitě nějak domluvíte vždyt to je za týden
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:31
- Nahlásit
ankaras
Snad jo, tak doufám že se tady ozvu po neděli s žádostí o návrhy jmen pro čubičku Amálka je sice krásný ale dost nevýrazný jméno
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:34
- Nahlásit
Elki
Gratuluji k výběru a budu držet palec, ať to je láska na první pohled i při osobním setkání Týden ti v útulku určitě počkají si myslím.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2009 12:20
- Nahlásit
Elki
Ahoj, tak jak to dopadlo? máš novýho kámoše doma?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2009 12:25
- Nahlásit
Elki
Proč jsi musela čekat tři roky? jestli se teda můžu zeptat
páč druhá půle psa už nechtěla, není - tedy nebyl, nikdy člověk psí, teď je díky Zrzavohubcovi polopsí
taky jsem zvědavá, jestli to klaplo a budeš zase psí.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:05
- Nahlásit
Ahoj, tak psí nebudu, spolubydlící mi jasně naznačila, že není moc pro to, aby u nás byl pes Takže od něděle nebo od pondělka mi bude společnost dělat asi křeček. No aspoň nějaká němá tvář co se dá dělat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:15
- Nahlásit
Elki
to mě mrzí a nechceš si teda pořídit andulku? nebo spíš anduláka? Krom toho že to není němá tvář, tak pokud se mu dostatečně věnuješ, je to super zvíře. Ven ho sice nevezmeš, ale dokáže se naučit neuvěřitelný věci a pokud ho máš opravdu od ptačího mimina a fest se mu věnuješ, naváže se na Tebe stejně jako ten čoklid. Věř mi. Mám nazkoušeno.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:18
- Nahlásit
Já věřim, ale (je blbý to přiznávat) já se ptáků bojim ten křeček mi připadá ted nejvhodnější, chtěla jsem sice potkana, ale toho mi zas zamázla druhá spolubydlící a větší zvíře do klece mi přijde jako trápení..
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:23 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Elki
a co zakrslej králík? to je to samý, jak se mu věnuješ, tak je to mazlík moji měli dokonce lepší přivolání než naše fenka
To je moje Ferynka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:25
- Nahlásit
Elki
(je blbý to přiznávat) já se ptáků bojim
není na tom nic blbýho, má to náhodou fůra lidí. Je to škoda, páč fakt věřmi, že i andula se umí mazlit a ty hlášky, co z toho našeho vola vypadávaj, to by občas probudilo i mrtvýho. Třeba bys to mohla vzít jako terapii. Přineseš si domů malililinkatý ptáče, ne ptáka, nosíš ho na prstě, zvykáš ho na sebe, učíš ho mluvit, různý triky, zabaví tě a nedovolí tolik přemýšlet ..................
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:29
- Nahlásit
ankaras
ty sou fakt úžasný a máš je v kleci nebo ti furt lítaj po bytě? já jsem nad nima přemejšlela, ale držet je v kleci se mi nelíbí ale když běhaj po bytě tak zas všude trousej a překousávaj dráty ne? možná se pletu
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:30
- Nahlásit
Elki
A co fretka, ta by neprošla? To je velice inteligentní zvířátko a dokáže se naučit moc věcí. Přitom je skladná a v popisu práce má hlavně spát skoro celej den, takže to ani není trápení být sama. Měli jsme doma samečka a chodil u nohy jak pes, dokonce uměl i nějaké triky podobné dogdancingu
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:32
- Nahlásit
PeKrato
to už jsme skoro u kočky a co potřebuje k životu fretka? nějakou bednu a chodí na záchod jako kočka? moc o tom nevim. a slyšela jsem že jsou cejtit v celym bytě (slušně řečeno)
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:33
- Nahlásit
Elki
hele porid si zajice, to so nelepci zvirata co znam facht, privolani nema, ume te totalne vytocit do nepricetnosti, klidne te zliska, ale jinak je to borec
PetraK
nakyho ji dohod, mas jich skladem hafo
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:38
- Nahlásit
Elki
no jo, ale kočka je oproti fretce fakt aktivista a je to příliš samostatné zvíře. my jsme chovali fretku v celkem velké bedně (po pravdě to byl přebudovaný starý peřináč), stlali buď slámou nebo pilinama. v jednom roku měl plitkou obdelnikovou misku s kočkolitem, kam chodil čurat a kadit (přirozeně si hledají jedno místo a chodí potom jen tam). v jeho aktivní době byl normálně puštěnej v bytě. na výživu nijak zvlášť náročný a může umět fakt hodně věcí.
co se týče zápachu - samičky jsou úplně v pohodě a u samečků se doporučuje kastrace, pak je to taky v pohodě.
pozorovat ho při hře byla neskutečná prča. stačilo koupit plastovou trubku na odpady a dokázal si s tím hrát hodiny
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:39
- Nahlásit
viky
škoda že tenhle nápad nepadl dřív, minulej víkend jsem hlídala psa bejvalýmu a v lese pěkně jednoho prohnal, neměla jsem ho volat k sobě a měla bych zajíce
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:41
- Nahlásit
Elki
neklesej na mysli bo PetraK jich ma doma hafo a rada se jedneho zbavi Jako facht doporucuju, so to borci
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:44 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Elki
no, měla jsem je doma jenže našim to vadilo, nevim proč,tka jsou spolu venku jak je dáš od sebe, tak všechno zapomenou, ale kamarádka má taky holčindu, má obří klec a na noc jí zavírá a přes den si ouřaduje doma mazlí se, přijde na zapískání, umí poprosit o baštu je úžasná, místo hoblin koupíš podestýlku hrubou¨, takový granulky a ani to nesmrdí, ani to neroznáší - tady třeba najdeš veškeré info www.kralici.cz
- a bacha na zveráče, prodají ti "zakrslího králíka" a vyroste ti obr
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:45
- Nahlásit
Elki
Tak já se přidám, a doporučím morče místo křečka - křečci jsou kousavý sfině - jedinej kterej není je džungarák, ale ten je prťatej a musíš se mu hodně intenzivně denně věnovat, aby se pořádně ochočil a vydržel tak.
Morčata jsou přítulný, komunikativní, místama i cvičitelný pohodový zvířátka, a i když budeš mít třeba dvě, tak nezdivočí. Jsou levný, nenáročný, a pokud by sis pořídila párek, tak je úplně úžasný odchovávat mladý - už se ti narodí úplně hotový morče, jen velikosti křečka
Můžeš si vybrat z několika plemen, dokonce i s PP, nebo obyč ze zveráče. Dožívají se cca 6 let, a jsou to ty nejúžasnější zvížítka co znam
Takže asi tak
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:47
- Nahlásit
Dines
křečci jsou kousavý sfině - jedinej kterej není je džungarák
pani kde ste na tem byla, ja mela krecka ten spal se mno v posteli, mel privolani upo lukcusni a jak se umel mazlit. Dva taky sem mela jako postupne po sobe. Blby je ze maji malop zivotnost
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:51
- Nahlásit
viky
my měli taky božskou křečkovou krásnou ale byla s náma 4 roky a slyšela jsem že to je až prej dost, tak křečka už nikdy, protože to bych řvala každý dva roky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:56
- Nahlásit
viky
neklesej na mysli bo PetraK jich ma doma hafo a rada se jedneho zbav
a že sem si to myslela, že s tím někdo vyrukuje
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 12:58
- Nahlásit
Dines
Tak od tý doby co jsem si pořídila první potkanku, tak morčata nemusim. Připadaj mi najendou takový hloupý a neaktivní Jako malá jsem morčátka měla, ale teď už bych do toho nešla, i když je samozřejmě nikomu neberu. Potkani taky měli lepší přivolání než náš minulej hafík, asi to bylo i tim, že to byl basenji Teď mám doma potkanky dvě a rozumněj si i s naší mladou psovou...Králíci mi taky přijdou dobrý, fretku má kamarádka a i když je to samička, tak cítit teda je a to většinu času tráví venku nebo volně po bytě, ale je teda skvělá
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 13:02
- Nahlásit
Matejkapotkani se asi moc nedozijou,co?ja mam morce,je to super,lita si za nasim psem po byte,je to takova blazniva dvojka,jinak potkan by se mi urcite taky hodil,premyslim,az nebude kikina
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 13:03 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Elki
To mně mrzí, že spolubydly nesouhlasí.
Jinak já bych ti taky doporučila morče, ale bacha, v létě to chce měnit podestýlku denně, protože docela je cítit a chtělo by to dvě, morčata jsou skvěle společenský
Nebo pokud jsi chtěla potkyška, tak je ještě osmák degu, vypadá podobně, ale ten vůbec nesmrdí, náš běhal na zavolání, prosil o mlsky a podobně, jsou boží...
viky
křečci jsou kousavý sfině - jedinej kterej není je džungarák
No já nevím, přijeď se podívat, Teoprdelín ti urafne prst, ani nevíš a to nejni náš první džungar, kerý kouše.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 13:07
- Nahlásit
Dáškajaky je povahy ten osmak degu,jsou hodny,nebo spise agresivni?porad se rozhoduju,co po kikine(pani morčatova),muj pes miluje veskery hlodavce,nemuzu s nima chodit ven s obema,protoze se nikdo ke kikine nesmi priblizit.ja furt jestli potkan,nebo osmak,libi se mi i ta vakoveverka,burunduk,je to ale moc drahy a hlavne moc plachy
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 13:08
- Nahlásit
PetraK
no pani tak nesoukromnicite a nabidnete
Dáška
nak spatne socializovany asik, bo muj me facht nekosl nikdy zadne. Ale facht ze ja mam doma secko nestandartni
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 13:10
- Nahlásit
nemethova5
To bohužel ne, teď máme jednu 2,5 a druhou 2 roky a jsou zatim v pohodě a aktivní, ale dost se uvádí kolem těch 2 let. Určitě si to chce vzít potkánka z nějaký chovky a ne ze zverimexu, ty se většinou dožívaj ještě míň a trpěj na různý nádory a jiný děsivý nemoce No když jsem byla na vejšce v prváku, tak jsme se spolubydlou obě měly mladý potkanky a holka z vedlejšího pokoje si koupila morčátko a to bylo to tóčo, když jsme je pustili dohromady, naše holky mu neublížily,ale prohnaly ho po celym pokoji a později, už jsme ho radši nechávali v klícce a to seděl veprostřed, aby na něj těma prackama nedosáhly, byly to pěkný potvůrky
Osmáky má ségra (jedný už bude asi 6 let), má teď asi 4 a je to lepší jak televize je sledovat, ale to vlastně každý zvíře
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2009 13:11
- Nahlásit
Dáška
viky
Tak se omlouvám. Já měla cca 4 obyč křečky, a 4 džungaráky - taknějak postupně. Křečci mě pokousali všichni, džungarák ani jeden, a vrchol byl když mi křeček zakous džungaráka
|