| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:14
- Nahlásit
Elki
Elki tak koukám, že došlo na lámání chleba - to jsem moc ráda, že ses rozhodla do toho jít. Pomůžeš hned dvakrát. Sobě a nějakýmu prdíkovi. Tak přeju šťastnou ruku při výběru a ať je vám spolu dobře. Ještě jen, třeba sis to neuvědomila, i když nejspíš asi jo - určitě to bude chtít nějaký ten den po příchodu domů hafanovi z dovči věnovat, aby se líp zabydlel a tys měla zároveň čas ho přivyknout na to, že odcházíš a vracíš se.
Tak ještě jednou - šťastnou ruku při výběru
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:19
- Nahlásit
PetraK
To bylo to první na co jsem myslela, byt s ním alespoň týden doma.
Ted jsem jim poslala mail, nebrali telefon. TAk uvidím jak se to vyvine.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:23
- Nahlásit
Elki
jestli můžu být za chytrou , tak nejdřív to prubni tak, že budeš odcházet z místnosti (kde ho necháš zavřenýho) a zas se budeš vracet, aby viděl, že se nic neděje, když zmizíš a zas seš tu. Prostě to brát jako štěndo, ne hafana který má něco za sebou.
To prosím nemám ze svý hlavy, to sem vyčetla , ale přijde mi to jako že smysluplný.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:24
- Nahlásit
Ráda se nechám poučit, přece jenom jsem psa takhle vychovávala naposled před deseti lety
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:34
- Nahlásit
Elki
jo on člověk za tu dobu zapomene, což? . Pamatuju si když umřel Murphík a já si pak domů měla přinést Ešusa, jak jsem sbírala a sondovala, protože 19 let -16 let Murphyho života + 3 roky čekání na dalšího psa, tak to už si to člověk prostě nepamatuje
Já si třeba mohla Ešusa brát jako štěndo do práce, ale tím jak jsem z kanclu furt chodila pryč a zas zpátky- byl to v podstatě ten systém co jsem o něm četla. Prostě páníček se zjevuje a mizí a pes přijde na to, že o nic nejde, protože to je na krátko a v takovým intervalu, že se nestačí vlastně ani chytit. No a pak se to prodlouží už tak jako samo. Těšíš se viď? Dovedu si to představit. Je dobře, že ses takhle rozhodla. Já byla bez psa ty tři roky a ------- hrozný!!
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:42
- Nahlásit
PetraK
No co ti budu povídat, jsem z toho úplně rozklepaná proto jsem založila tuhle diskuzi, byla jsem si jistá že vy mi tady dodáte odvahu Proč jsi musela čekat tři roky? jestli se teda můžu zeptat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 17:50
- Nahlásit
Elki
Jedna malinká rada stran reparáků - nikdy a za žádnou cenu se nesmíš vrátit ve chvíli, kdy ten pes štěká (kňučí, vyje..prostě si vynucuje tvoji přítomnost). Spousta lidí dělá chybu, že se v tu chvíli vrátí a psa "potrestá". Ale tomu je to jedno, on vyhrál. Bál se sám, volal pána a pán přišel. Je mu jedno, že v tu chvíli je pán naštvaný a řve po něm, eventuelně i, že přiletí nějaká traverzová. Prostě není sám, dosáhl svého. Čím víc se budeš vracet a trestat tím víc on bude řvát, páč se utvrzuje v tom, že takhle to funguje.
Řešení je vrátit se ve chvíli kdy ztichne. I kdyby tam měl řvát půl dne - v tom případě doporučuju předem obejít sousedy, vysvětlit situaci a rozdat flašky, bonboniery a kafe, aby tě neroznesli na kopytech
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:04
- Nahlásit
Díky za rady. Já se i těšim že ted ta výchova bude čistě na mě. Mamka Jacki dost kazila, hlavně jí naučila loudit a pak nadávala že na ní furt civí, pak jí třeba řekla "pocem" a dyž hned nepřišla tak to mamka nechala bejt a na základě těhlech příkazů - nepříkazů moje prdelka rozmazlená poslechla až když to uznala za vhodný, neboli když teda cejtila že jestli napodesátý neposlechne tak bude hodně zle - samozřejmě ode mě
V útulku to vůbec nikdo nebral, tak snad aspoň odepíšou
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:15
- Nahlásit
Elki
hele s tou dopravou...až to bude aktuální,zkus založit téma,esi někdo z těch končin nepojede směr Praha a nepřiblížil by ho ,určitě se někdo najde,furt se nějaký psi vozej sem a tam
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:16
- Nahlásit
to by bylo fajn, ale nebudou mě v tom útulku chtít vidět, opsat si údaje, přesvědčit se kam pude?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:24
- Nahlásit
Elki
ale nebudou mě v tom útulku chtít vidět, opsat si údaje, přesvědčit se kam pude?
no to nevim..ale určo se to dá domluvit nebo aspon zkusit ,pokud to mádines nějak pod palcem,mohla by s nima promluvit,taky sme takhle z Děčína nechali přijet čupku pro jednu starou pani , protokol vyplnil benda,kerej jí někde v Praze přebíral,bapka nám nadiktovala údaje..za zeptání nic nedáš.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:47
- Nahlásit
tak malej už má rodinu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 19:59
- Nahlásit
Elki
tak malej už má rodinu.
tak ti seženem jinýho!
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:09
- Nahlásit
Jsem za něj moc ráda, ale docela mě to mrzí, když už jsem se tak rozhodla. projedu nějaký inzeráty jestli se nějakej "dobrák" nechce zbavit westíka. Nedávno jsem takovej viděla, chtěl se ho zbavit a eště chtěl asi tři tisíce, hrůza
Koukala jsem na westíky v nouzi, ale jeden je v Chebu, další v Brně a další v Lanškrouně. V Praze je jedinej, údajně patnáctiletej a v karanténě.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:12
- Nahlásit
Nemusí to bejt zrovna westík, ale ty mi padnou do oka hned, no asi sem westičí úchylák
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:19
- Nahlásit
Elki
http://www.hafbezobav.cz/Psi-inzerce-7-Daruji-West -Highland-White-Terrier-103-0.html
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:20
- Nahlásit
Elki
mam pro tebe ještě dva
http://www.utulek-cheb.estranky.cz/stranka/kim
http://www.caniscentrum.com/detail.php?id=348
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:28
- Nahlásit
Elki
tenhle je hezkej
http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/stranka/endy
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:42
- Nahlásit
Jé tak to taky doporučuju, vzít si útulkáče. My máme dvě, obě z útulku a v pobytu doma není problém. Malou jsme navíc vezli vlakem, cesta trvala dvě hodiny a vůbec ji to nerozhodilo, prostě seděla a koukala, co bude Jinak jsme taky v podnájmu (teď třetím) a nikdy nebyl kvůli psům problém, Molinku mi po pár dnech venčila spolubydlící, která se jí na začátku bála a pak jsme jí nechyběli my, ale pes
Hlavně když s ní budeš nejdřív doma, tak začni s učením samoty hned od začátku, po chviličkách, ale to určo víš. tak ať dobře vybereš
Jinak zkus třeba si psíka vzít napřed na vycházku a někde ho přivaž a kousek poodejdi. Pokud hnedka spustí, tak bych si dávala bacha na tu samotu. My jsme takhle přivázali Eny, ta seděla a koukala, až přijdem, neštěkala ani nekňučela, tak jsme si řekli, že to bude v poho a bylo. No ale v útulku by ti měli poradit.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:43
- Nahlásit
http://www.odchyt-lary.estranky.cz/stranka/amalka
TAhle je rozkošná ach jo, to zas bude než se pro nějakýho rozhodnu a až se rozhodnu tak mi ho někdo vyfoukne už mi takhle vzali westičí fenku Wendulku
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:56 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Elki
A co tahle?
http://www.animal-rescue.cz/index.php?strana=n_zvi rata&idprispevek=1
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 20:57
- Nahlásit
Elki
no to jo..a má takovej smutnej výraz
a tedle je taky božííí
http://www.odchyt-lary.estranky.cz/stranka/ted
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 21:36
- Nahlásit
davidkova renata
tak ten je správně vyřechtanej ten je super
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 21:44
- Nahlásit
Ale je vhodnej na zahradu a nesnese psy, takže do paneláku na sídliště plnym psů... asi né ale jinak je pěknej.
Zejtra hned ráno volám na Amálku, třeba se poštěstí.
Ten vořech je taky úžasnej, nechám si ho v záloze po Amálce
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 22:25
- Nahlásit
Elki
nechám si ho v záloze po Amálce
- tak doufam, že ti to vyjde, protože je vidět, že to byla láska na první pohled, viď?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:00
- Nahlásit
Omlouvám se, jestli už to sem někdo hodil, ale co zkusit občas mrknout na tyto stránky ? Nejsem si tedy jistá, že je tam přehršel westíků, ale třeba se tam čas od času nějaký vskytne
http://www.westici.net/index.php?page=v_nouzi
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:10
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem volala na Amálku, je stále volná a v neděli jí pojedeme navštívit do Hořovic
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:14
- Nahlásit
Elki
ahojky, tak super a něco o ní víš? vypadá vystrašená
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:16
- Nahlásit
Chtěla jsem se ho vyptávat, ale byl v autě a nebylo mu moc rozumět, tak jsem řekla že se vyptám na místě. Ale na vystrašenost jsem se ptala a říkal že už se srovnala. Prej se na ní byl už někdo podívat, ale nepřijel s pro ní.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2009 09:17
- Nahlásit
Elki
stále volná a v neděli jí pojedeme navštívit do Hořovic
|