| Autor |
Zpráva |
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:27
- Nahlásit
Ahoj, nechci Vás tu moc otravovat, ale furt mám v hlavě dilema, tak jsem si říkala, že se poradim s těma nejzasvěcenějšíma - s Váma.
Psala jsem tu před dvěma měsíci o své fence Westíka, která měla náhlé zdravotní potíže a během jednoho dne mi odešla. Jsem z toho pořád špatná a mám neustálé myšlenky na pořízení dalšího pejska. Jenže furt zvažuju pro a proti a nevím. Uvažuju spíš o starším pejskovi než o štěněti, protože mám bohužel pitomou práci a domů bych chodila po 10 hodinách (spolubydlící by teda občas i vyvenčila) tak bych chtěla vědět jak dlouho necháváte pejsky doma, Jackinka si na to postupně navykla - měla jsem jí od 14. Proto ne štěně - to by nevydrželo. Ale taky si říkám že i ten starší pejsek tim trpí. Nevím. Hlídání v případě nouze bych měla obstaraný ze strany mámy (ta mi to teda pořád rozmlouvá, ale vim, že by pohlídala). No ale blbý taky je, že o náklady za Jacki jsme se s mamkou dělily na půl a ted by bylo všechno na mě. Což někdy jak dobře vim, neni sranda. Je tu někdo kdo je na tom podobně (jako že má psa jen on sám na starosti?)
Nevim, možná přemejšlim blbě, ale touha po pejskovi je velká.. díky za případný reakce, ale abych pravdu řekla, tak sama nevim co bych si na to napsala bejt váma
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:38
- Nahlásit
Taky jsem na psa sama a myslím si, že to není nic zvláštního a výjimečného. Píšeš, že pracuješ, tak náklady snad nejsou takový problém, ne? To ta pracovní doba je podle mě horší, já psa nechávám tak 6 hodin, víc většinou ne, ale mám práci, která mi to umožňuje. Záleží, jak jsi schopna se domluvit s tou spolubydlící a když je mamka ochotná pohlídat, tak proč ne? Ale vzala bych teda radši staršího pejska.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:45
- Nahlásit
Elki
Ber to z pohledu, že ne kždý pes je v útulku, kde se dostane z kotce častěji než 1x do týdne, je tam též zavřený v mini prostoru, ale je na druhou stranu rád za střechu nad hlavou. Tím, že ho odtamtud vezmeš, dáš mu nový a v něčem i určitě lepší domov, bude šťastný. Vzala bych si nějakého staršího psa, klidně i na dožití, takový bude doma jen polehávat a nebude ho trápit tvůj pozdní příchod. Pokud máš jistotu ve spolubydlící i mladší pes nebude problém. Být tebou do toho jdu!!
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:49
- Nahlásit
Elki
ahoj, i já mám psa sama, pryč bývám i devět hodin.Ráno vyrážíme na hodinovou hodně běhací procházku, po návratu z práce taky tak na hodinu spíš dvě. nemám pocit,že by pesa nějak trpěl, myslím - doufám - že prostě spí. A o víkendech jezdíme na dogtrekky, na lovecký výcvik, na výlety.Ale tedy fakt je, že dokud byl štěně, byla v pohotovosti nedaleko bydlící mamka, která přes poledne skákla vyvenčit, to by sám nevydržel, taky jsem si ho občas brala do práe. teď - dva roky - je to, jak píšu.Takže dospělého psa, co byl zvyklý v bytě, bych řekla, v klidu...Šla bych do toho.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:50
- Nahlásit
Elki
Ahoj, já se taky staram o svojí fenku sama (finančně) , je toho sice dost, ale dá se to . S tím pobytem v bytě nemůžu být nápomocná, protože naše fenulka spíš v noci v kotci a hned jak přijdu z práce nebo někdo jiný z rodiny, tak se pouští na zahradu , je s náma doma, vycházkujeme a v kotci teda jenom spí a nebo čeká než dorazí někdo domu, protože tady se lidem moc věřit nedá . No, ale co jsem tim chtěla říct , zavíram jí večer tak v 9 hodin a vracim se kolem 14 hodiny z vlaku a ona se tam nevyčůrá, nevysrandí. prostor tam určo má, takže když potřebuje tak může, ale ona prostě nechce asi vyčůrat se pak běží hned a vysrandit až třeba za další 2 hodiny , takže si myslim, že to zmáknete
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:51
- Nahlásit
Elki
Je tu někdo kdo je na tom podobně (jako že má psa jen on sám na starosti?)
já taky.Mám NO v paneláku což někteří jedinci těžko tráví .ale zařídila jsem si věci tak,že je se mnou 24 hodin denně,beru jí i do práce,kterou jsem tomu též podřídila,takže mám 4 úklidy.Nijak mne to nedrásá neb jsem zcela bez ambicí a styl života ,jaký kvůli ní vedu mě prostě baví.Popravdě řikám,že bych si nikdy nepořídila žádnýho psa(do bytu) ,kdybych měla normoš 8 hodinovou pracovní dobu plus eventuální cesta.Neber mě qae moc vážně bo jsem prostě v tomhle magor a maximalista.Spousta psů tak žije a asi se jim nic neděje ,ale já na to nejsem.
Nákladů bych se zas až tak nebála,asi stejně budeš mít zas něco menšího a kdyby měl člověk promýšlet všechna kdyby ,která mohou nastat,nešel by se ani vyčůrat Na štěně je 10 hodin asi moc,pokud by se ti nepovedlo zlomit máti nějak víc .Asi taky něco odrostlýho bych volila,ale bacha na různý mouchy psů z útulků..každou chvíli čteš vrácen NM..nechce být doma sám.To je pak prekérka..sem ti moc nepomohla ,což?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:58
- Nahlásit
Elki
Hrozně hrozně hrozně moc lidí má psa v bytě, a přitom chodí do práce.... a pes si zvykne - pokud teda nemáš směny 12hodin, to už je opravdu hodně.
a abych tě namotivovala, tak tenhle fešák je teď u nás v útulku
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 14:59
- Nahlásit
To je fakt, kdo si může zařídit pracovní dobu podle psa? Jen nás pár vyvolených .
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:02
- Nahlásit
To je taky to co řešim, štěně nemůže být tak dlouho samo a pes z útulku se bojí že ho zas někdo opustí. Ale kdybych si vzala psa co když je sám doma vyvádí, tak bych ho určitě nevracela, spíš bych počkala až přijde na to, že se k němu dycky vrátim. To přece jednou pochopí každej pes, ne? aspoň myslim. Pes mýho bejvalýho dyž jsem se přestěhovali, měsíc štěkal když jsme šli pryč a pak jako když utne.
Abych vrátila psa zpátky do útulku, k tomu bych musela mít hodně dobrej důvod, třeba nezvladatelnou agresivitu. Ale pracovníci útulku, alespoň třeba o tý agresivitě u psa vědí ne, pokud tam neni jen pár dní..
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:05
- Nahlásit
Dines
ježiš ten je úžasnej. Povíš mi něco k němu?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:11
- Nahlásit
Elki
tak bych ho určitě nevracela
no ty možná ne,ale číhni třá na Troju ,to je snad každej třetí.A taky záleží na míře tolerance co je kdo ochoten vydržet a obětovat ze zařízení bytu.A nezapomen na sousedy,páč když bude vejt a štěkat celejch 10 hodin.. Je spousta lidí co si prostě útulkáče vzali a nemaj nejmenší problém ale moje kámoška jednou musela vrátit tele zvící menší dogy neb když odešla do práce na cca 5 hodin,zdemoloval celej kvartýr včetně futer a vyrval ústřední topení,to jako fakt nešlo.Voni jí totiž v tom útulku neřekli,že byl sand 14 dní zavřenej v nějakým objektu s mrtvým pánem...kdyby jo,nevzala by si ho páč by jí asi napadlo,že může nastat problém
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:16
- Nahlásit
davidkova renata
to je jasný, nikdy neřikej nikdy, že.. bydlíme v pronajatym bytě, kterej je zařízenej stejnym nábytkem už od 60. let takže tam problém neni, sousedi sou vždycky nejhorší problém. Ale ruku na srdce, koho z nás by bavilo denodenně poslouchat štěkání a vytí. Při prohlížení útulkovejch stránek jsem si toho všimla, že dost vracej. Nejdradši bych si je vzala všechny
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:19
- Nahlásit
A naše bytná je takovej ten typ co hlavně nechce nic řešit
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:20
- Nahlásit
Dines
prosím prosím, nějaké info. aspoň stáří, co se mu přihodilo, že u vás skončil a vůbec jakej je a taky hlavně (pro případ že bych se rozhodla) kde sídlíte, já jsem z Prahy, takže doufám, že si nepřečtu Ostrava
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:28
- Nahlásit
Elki
Mám doma dorostence 7 měsíců a už teď máme zajetý režim s ranní akční vychajdou, celej den spánek a pak odpo velká vyházka na 2 hodiny a víc a nemám jediný problém. Malá vydrží i těch 10 hodin a není to pro ni problém. Když jsem někdy náhodou doma, celý den opravdu prospí, jen na žízeň se vzbudí a jde zase chrnět.
Pokud nemáš čas na malé štěndo, vem si už odrostlého psa a nebudeš mít větší problémy. Opravdu bych se toho nebála. Když pejskovi vynahradíš celý den o samotě aktivitami odpoledne, bude jistě šťastný. Mám doma hyperaktivu, ale ten den fakt prochrní, obzvlášť teď v teple. Když ji občas jedu venčit i v poledne, tak ji budím z tvrdého spánku a kouká na mě nevrle, co ji jako tahám ven Takže fakt nemusíš mít strach
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:34
- Nahlásit
Elki
Tady mas vic info. http://www.volny.cz/utulek.amira/
Ostrava ne, jen Cesky Budejovice.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:35
- Nahlásit
Elki
Nick
3 roky starý west highland white terier - westík je velmi hodný, ale z počátku se trochu bojí. Lépe mu bude v bytě, ostatní pejskové mu nevadí. Není vhodný k malým dětem, jelikož nemá rád česání a vytahování klíšťat, tak mu jistě nebude příjemné ani tahání za uši apod. (příchod 10.5.09)
Tohle jsem našla na stránkách útulku. http://www.volny.cz/utulek.amira/
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:35
- Nahlásit
mam 2 psy sama - financne je to narocny, ale da se to, a domu chodim taky po 10 hodinach...zvykli si oba - celou dobu proste spi mala je cistotna uz od 4 mesicu - a to jsou sami doma od 7:00 od rana do 17:00..........je fakt ale, ze odpo jim to vynahrazuju - furt nekde litame
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:38
- Nahlásit
Elki
v brněnském útulku je taky vestík - fenča 10 let http://www.mpb.cz/utulek-pro-zvirata/psi-k-adopci/ 2249/
a ještě tam byl jeden mladoch ...
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:39
- Nahlásit
České Budějovice jsou teda taky daleko, to by se asi pesanovi nelíbilo hned náhubek a autobus či vlak...
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:47
- Nahlásit
Elki
ALe zase blíž nž Brno ne?
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:48
- Nahlásit
Tak jsem tak nějak naťukla mámu - nejdřív naštvanej nadávající mejl a potom že by samozřejmě ráda pohlídala i by přijela vyvenčit já jí miluju.
malej Českobudějovičák se mi fakt zamlouvá, akorát nevim jak s tou dopravou
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:49
- Nahlásit
Weroniica
To určitě akorát by bylo nejlepší tak do 30 km od Prahy, dál si se svojí rachotinou (kdysi autem) netroufnu jet, pořád je s nim nějakej problém.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:50
- Nahlásit
Elki
No,já myslím že ty dvě hoďky ve vlaku by rád zvládnul
Jinak osobně jsem ho ještě neviděla - chodívám tam venčit ve středu ,ale tenhle týden jsem zrovna nebyla.
Jinak myslím že když tam zavoláte, tak vám rádi všechno poví - útulek je to poměrně malý, a o psi se starají dobře, a každému se věnují, takže i ví něco o povaze a tak vůbec
Navíc se má útulek v nejbližší době přestavovat, tak jsou rádi za každého umístěného psa...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:51
- Nahlásit
Elki
České Budějovice jsou teda taky daleko, to by se asi pesanovi nelíbilo hned náhubek a autobus či vlak...
Elki, tohle nevokecáš...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:52
- Nahlásit
Elki
A kam by si byla ochotná až dojet směr Budějovice?
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:53
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ted nevim jak si to mam prebrat
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:55
- Nahlásit
Dines
Já bych to klidně i vzala vlakem až tam, ale právě nevim co na to ten pes Zkusim tam brnknout a uvidim co mi povědí
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 15:56
- Nahlásit
Elki
Brnkni To bude nejlepší
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 16:08
- Nahlásit
Elki
Když sem si brala Mařenu, ani sem nevěděla, že se mnou domů pojede pes, jely sme z Tábora do Prahy - vlakem, pak z nádraží musela se mnou tramkou, pak metrem a pak busem. Autobusu se fakt bála, tam se počůrala, ale jinak cestu zvládla. Jo a náhubek po Praze taky musela mít. A taky se jí to asi moc nelíbilo.
|