Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / co je to BARF?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 21:46
- Nahlásit

1) naše zahrádka je před plotem, jinde se jen snažím na vybraných míistech udržet trávu, aby měli co pást.
2)to o těch saňovákách vím už od půlky devadesátejch let, co se mi dostala do ruky knížka jménem speed mushing manual, přivezená jedním účastníkem konference o regulaci hmyzí reprodukce, který je současně žijící na Aljašce a magor do sprintů, a je tam praktická aplikace dr. kronbergových výzkumů, prostě maso a vnitřnosti a granulí do toho jen tolik, aby se z toho masa psi nepo...., plus doplňky na energii, lůj, olej, červený krvinky, .....
skutečně to funguje a maso s granulema se míchá dobře.
3)jedu na kuřecí skelety v humánní kvalitě, Vetamix moc nemusím, když tak ořez a tak, smrdí to jak lednice u pitevny a to eště doma nemusím.
4) mám pocit, že vydělávám jen na psy, PHM a barák.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 21:47
- Nahlásit

Sali
Přesněji řečeno z ruky do huby

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 22:01
- Nahlásit

Sali
jedu na kuřecí skelety v humánní kvalitě, Vetamix moc nemusím, když tak ořez a tak, smrdí to jak lednice u pitevny a to eště doma nemusím.
Taky beru kureci luxusni skelety z masny pro lidi. Ale k tomu vetamixu- co ti na nem konkretne vadilo? ze smrdelo - si mela nejak spatnou zavazku, ne? Krom tech drstek zelenych, ktery pachnou na mile i zmrazeny, beru jatra, srdce, hrubomlety, hovezi s drobama, kureci hrbety, kridla, stehna atd.. uz asi ctvrtym rokem a no problem..

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 22:14
- Nahlásit

Fifi
nevadí mě v podstatě nic,
ale zrovna se mi moc nechce dělat krmení pro psy v prostoru odděleném od přípravny jídla pro nás...
On je skutečně dost pachový rozdíl mezi skeletama z Ráje kuřat, a tím, co mi tady složí vetamixáckej chlaˇák...a ty luxusní masitý kožnatý osádlený skelety s krkem na straně jedný a biskupem na straně druhý jsou za 16kč...
což je pro mě rozumný kompromis mezi kvalitou a cenou.
Dál beru v Plusu krabice obřích kostí s kloubama, dávaj je k nákupu,
a myslím si, že to dostačuje.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 22:28
- Nahlásit

Sali
kosti mám zadara, hovězí i vepřový...a nožičky, kůže - vařím z toho sulc

skelety u nás neseženu, a když, tak jsou hnusný i lidským krámě a pod dvacku nejdou, i jsem viděla za 35,-

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 22:33
- Nahlásit

Sali
a ty luxusní masitý kožnatý osádlený skelety s krkem na straně jedný a biskupem na straně druhý jsou za 16kč...
U nas za 15,- . A nenecham na ne dopustit.
Do Plusu se zajedu optat, na tyto krabice s kostma, jinak je beru tez u reznika, kdyz jsou.
On je skutečně dost pachový rozdíl mezi skeletama z Ráje kuřat, a tím, co mi tady složí vetamixáckej chlaˇák...
Zrovna u kureciho teda necitim vetsi rozdil, kdyz rano vyndam z mrazaku, vecer je tak akorat rozmrazeny a nikterak nepachne.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 06:01
- Nahlásit

ad kuřecí skelety -jak to tady čtu,tak koukám,že mám nejlevnější za 10,50 Kč/kg.Mám je přímo z místní firmy na zpracování kuřat a v provnání se skelety z obchodů,které jsou dost obrané,tak jsou to trupy s křídlama a jen urvaná stehna.Takže masa na tom je docela dost.Přiznám,že majitel firmy je kamarád a baby,co tam dělají chodí ke mně,takže mi vždy připraví 5 pytlů po 5 kilech a já si to pak musím rozdělit a zmrazit sama.
Z Vetamixu beru hovězí srdce,protože u řezníka je už za dvojnásobnou cenu,hrubomleté hovězí -ale to raději převařím a krůtí ořez.Nožičky vepřové a dlouhé hovězí kosti beru přímo na jatkách.Vepřové kosti neberu-jsou poměrně měkké a štěpí se.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 08:46
- Nahlásit

Neessi
Dřív u nás mívali hrozně levné čtvrtky po 30, ale už nejsou-to bylo luxusní žrádýlko. Skelety už nedávám, psi po těch kůžích tloustnou. Úplně úžasné jsou žebra s masem-není to drahé, psi se zabaví, je to bez tuku, k tomu ty kostičky, a zasytí. Nebo kolena přední-jsou i s kůží, koupím každému jedno, dostanou to celé, půl hodinky se tím prokousávají, kosti pak dlabou přes noc a na druhý den jim nedávám nic (ono kilové koleno a 23 kg pes, to bych měla doma bečky sádla-už tak mám ), takže i tím půstem to vyjde celkem levně, a když se to koupí za stravenky, je to paráda.

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 09:56
- Nahlásit

Mucholabka
jo, ty žebra a kolena jsou taky super...
Neessi
to máš dobrý, ke mně žádný baby nechoděj, leda když si jdou takový ty mikroinvasivní čípky pro nález před přestěhováním na pracoviště vyššího typu...Wertheima u nás nedělají.

Barus
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 10:26
- Nahlásit

Tak asi vyhrávám, páč já kupuju skelety za 9,90 Kč a musim říct, že je to taky luxusní žrádýlko, když to dávám feňuli, tak bych si dala taky, kolik je tam masa. Jsou i s kůží, ale tu jí nedávám, z ní si občas uděláme vývar na polívku, už tak nám celkem sádelnatí, ale čím víc krmím masem, tím víc se osvaluje.
Teď jsem ještě koupila vepřový nožky, můžu jí to teda dát celý? Je to i s kopýtkem, nevim, jak si s tím poradí...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 14:00
- Nahlásit

Ebony
ale za to jsem našla tohle:

ty vado,škoda,že jsme vyštvali radechu,to by měla zas zauzlení střef,pamatuješ jak jí rozhodil podobnej návod ze starších časů na krmení štěnat??

P.S.takže koleno jim dáváte normoš celý?Já teda vobčas jednu nožičku,mám jako vobavy aby se po tom koleně moc neucpala těma kostma bo jich tam bude určo víc než v pracce

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 14:55 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

davidkova renata
Jak ho koupím, tak ho dostanou. Se s tím ještě budu krájet, když mají zuby a rozkousají i kosti...akorát teď jsem našla kousek kloubu na zahradě, co už neměli sílu sníst, tak jsem to vyhodila, aby se nervali. Je tam hodně masa, nemám strach, že by se ucpali, jsou zvyklí. Na nožičce maso nemáš a po nožičkách těda kakinkají těžko.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 15:06
- Nahlásit

Sali
to máš dobrý, ke mně žádný baby nechoděj

Chceš-li být kynológem,je dobré být i gynekológem ( teda občas-aspoň kvůli tomu krmení),jinak to stojí taky za houno to "poslání".Nejraději bych byla rentiérem a měla bych psů jako Ebony

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 15:46
- Nahlásit

Neessi
to chce si nabrnknout fakt jako hooodně moc bohatýho a hodnýho tvárnýho a makavýho milovníka psů a hlavnš svý baby, aby kvlůli ní a její radosti skákal jak bude baba něžně a mile pískat.
Na rovinu říkám, že TOHLE vůbec nevím ani jak se dělá...já umím akorát zle hejkat, že od práce se nesedá.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 16:18
- Nahlásit

Sali
to chce si nabrnknout fakt jako hooodně moc bohatýho a hodnýho tvárnýho

tak takový nejsou-to je moc pozitivních faktorů a to by chlap ani neunes Jo,kdybys napsala hodnýho a blbýho...,ale ten by zase nebyl bohatej.No tak v příštím životě

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 16:33
- Nahlásit

Neessi
tak takový nejsou
ale jsou, tedy pardon, je - jen jeden

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 16:37
- Nahlásit

Neessi
aaha, teď to čtu pořádně, tak krom toho hooodně bohatýho, ale chudej taky nejni

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 16:56
- Nahlásit

Ebony
ale jsou, tedy pardon, je - jen jeden

i ty naivko .No vono něžně pískat je taky dost velký umění-to jsem nějak nezvládla

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 16:59
- Nahlásit

Neessi
a kdo říká, že pískám něžně

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 18:43
- Nahlásit

Je to teda někde nějaká mapka,kde se tydlety týpci vyskytujou???? Esi ne,tak zas du,no...
fakt jako hooodně moc bohatýho a hodnýho tvárnýho a makavýho milovníka psů a hlavnš svý baby,

Sali
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 19:26
- Nahlásit

Ebony
to víš, to dá život jen někomu, asi sis to zasloužila, taky jsi si užila svý...
Já jsem moc velká imperativní egocentrička na to, abych měla nárok na nějakej takovejhle dar shůry,
ale co, sama si velím, sama si na to vydělám,
mohlo by bejt podstatně hůř.

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 19:48
- Nahlásit

davidkova renata
Je to teda někde nějaká mapka,kde se tydlety týpci vyskytujou????

Ste se pominula ,pani.Tady se vedou utopistický řeči,sama nejlíp víte,že nic takovýho neexistuje-ale kecá se vo tom hezky,to zase jo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 19:51
- Nahlásit

Neessi
Ste se pominula
to je dost pravděpodobný,akorát to nemuselo vejít ve známost taghle veřejně,
No tak holt zas nic...

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 20:20
- Nahlásit

Sali
ale vždyť to byla jen recese, nic nejni ideální...není nad to být samostatná a soběstačná bojová jednotka

ale život jsou holt jen kompromisy

argosek
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 20:23
- Nahlásit

holky to maj blby, pac idealni chlapi neexistujou. kluci to maj lepsi, protoze idealnich holek je vsude dost..

Neessi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 20:49
- Nahlásit

argosek
to ste řek krásně,pane argosku,jen nevím čím to je,že vám to moc nevěřím

argosek
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 20:51
- Nahlásit

Neessi

myslite si snad, ze idealni chlapi existujou? :-P

brezen2008
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 21:46
- Nahlásit

argosek
myslite si snad, ze idealni chlapi existujou? :-
no možná ještě nevymřeli,ale ti už jsou zadaní,takže zbytek si můžem nějak přebrat

argosek
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 21:58
- Nahlásit

brezen2008

ja bych vlastne o jednom taky vedel - ale toho nikomu nedam!

brezen2008
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2008 22:05
- Nahlásit

argosek
pane ajá zase nedám dopustit na písničky na tohodle pána
http://www.youtube.com/watch?v=r4vDbgfiRK8

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání