Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / co je to BARF?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 16:19
- Nahlásit

Ebony
tys ten trvalý zaměstnanec
no, technicky jsem to viděla na vlastní oči s tchýní,
ale ona nepoužívala ty granule, naopak Miuně s prckama vyvářela polívčičky vývarovky a střídala se syrovým masem s vejcem a vitamínama a slunečnicákem z Lidlu či cottage sýrem a tvarohem různě upraveným na slano i sladko, a do všeho najemno strouhala mrkev, zelí, jabka,... co si objednala v krámě nakoupit, cerel jim dávala syrovej taky,...a ostatním syrový s strouhanou zeleninou, olejem a lžící Roboranu...
A jako ty prachy jen letěly, to jako jo.

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 16:22
- Nahlásit

já to te´d dost šidím, kuří skelety, a přiměřeně granule s vejcem a lžící oleje na misku, syrovou zeleninu jen tomu, kdo o ní stojí, což je Kira, a trochu i Kobra, vždy jim nechám čtvrtinu svý salátový mísy.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 16:44
- Nahlásit

Sali
ty si spíš udělej stopstav na další čokly,
Tak ten jsem měla už tuším před dvěma psama. Mám toho Kuťu vyhodit na ulici, nebo prodat číňanům? Prostě tu holt zůstal a nic s tím nenadělám. Pořád je v inzerci a nikdo o něj nemá zájem. Teda nikdo solidní Fakt je ten, že měsíčně mě stojí cca 5000,-(teda ne Kuťa, ale celá ta jedenáctihlavá sań ). To počítám jenom žrádlo!! Nežerou nejlevnější vetamix a už vůbec ne nějaké levné granule. Ráda bych ty praxy investovala jinam, to víš že jo, ale holt jsem si je jednou pořídila a teď mi nezbývá než trpět
Krmím Trainer (většinou Top breed), můj vet je zároveň výhradním dovozcem a nechává mi pytle, které se natrhnou a pod s dost velkou slevou. To nás většinou zachrání Z vetamixu beru nejvíc játra, krůtí ořez, kuřata, ledviny a v podstatně menším množství ty levné "salámy" . Radši ošidím sebe a Tomáše než psy. I když někdy mám fakt dojem, že mě ta saň sežere
Všichni agilitní psi jsou prakticky neustále dopovaní Chassotonem, Alavisem a jinými chondry. Ti neagilitní je nedostávají, to už bych fakt neutáhla. Nemyslím si, že bych je jakkoliv šidila a fakt nechápu proč Lilátko sežere každý kravinec, který potká a tváří se u toho jak kdyby žrala manu nebeskou

Jo a mrkev mi nikdo nežere. Ani jeden z nich. Patrně je tady rozšířená nějaká davová psychoza, protože všichni jsou přesvědčení, že mrkev je smrtelně jedovatá. Něco na úrovni cyankáli. Věří tomu psi, děcka i Tomáš

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 16:56
- Nahlásit

Biluška
že měsíčně mě stojí cca 5000,-(

Tak to buď ráda,že máš mrňůse.Hodila jsem teď do kalkulu červen -žrádlo jen pro psy-teda pro moje krakenky a je to 3250,--čili 50,- na jednu na den.Když si představím to číslo 11 krát 50 krát 30 -tak je to 16 500,-.No to bych musela vzít někde brigádu ještě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 17:08
- Nahlásit

Neessi
No nejsou všichni mrňaví. Wandalka má zhruba padesát kilo (z toho takových pět nadváhu ), setřice Šagyna taky není zrovna drobeček. Kutulka si nejspíš myslí, že je otesánek a za chvíli nás všechny sežere Lilátko má taky nějakých dvacet kilo a ještě k tomu se jí všechno musí mixovat, protože jí zbylo jen pár zubů. Naštěstí alespoň ty šeltice nemají moc velkou spotřebu

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 17:25
- Nahlásit

Neessi
to ti nevyjde, je fakt, že já mám kvalitní maso za hubičku, nejvíc dám za doplňky, ale když bereš velký množství, jako já, tak ti většina prodejců dá pěknou cenu, takže tě paradoxně krmení velkýho množství psů nevyjde tak draho...

Sali
já jsem právě našla někde na netu moc pěknej článek od saňovejch psů, a tam jim vyšlo krmení 70% maso, 20 % kvalitní granule a 10% nějaký zeleninový přílohy nebo pelety + vitamíny apod....jako nejlepší, tak to taky používám a funguje to dokonale...

reneeska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 17:29 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit

Ebony
jj to jsem taky četla a zaujalo mě to, ale pak se zas tvrdí nemíchat granule s masem ... tak nemíchám :-D
Ale plácám se v tom docela

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 17:33
- Nahlásit

reneeska
neplácej, jestli někdo prověří kvalitu krmení, tak jsou to právě saňáci
a našim 15ti psům to nedělá problém, a věř, že někteří přišli ve stavu, kdy nesnesli nic v žaludku
to už je taky dobrej vzorek

to by sis nesměla dát knedlík s masem a zelím, protože bílkoviny a sacharidy a nevím co ještě se přeci tráví taky jinak

reneeska
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 17:51
- Nahlásit

Ebony
No jako logický to je, vo tým žádná ... ale stejně, granule teď doma nemám,ale jako nouzovku je stejně budu mít a na treky ... tož ale než to člověk prověří doma, tak stejně furt přemýšlí co dělá blbě

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 18:11
- Nahlásit

Ebony
krmení velkýho množství psů nevyjde tak draho...

no jo,ale nesměj být jako Bordžínky.Pamlsky-piškůtky,buřtíky,jablíčka,nektar inky,jahůdky,sýry(i kozí ),anglické rohlíky se slaninou a to,co šlohne nám(2 kila srnčí kýty !!!!) -to do toho nepočítám

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 18:17
- Nahlásit

Neessi
no jo,ale nesměj být jako Bordžínky
tak ale já nechovám dinosaury

Pamlsky-piškůtky,buřtíky,jablíčka,nektar inky,jahůdky,sýry(i kozí ),anglické rohlíky se slaninou
to je u nás to samý, velký balení piškotů mám na den, a buřty nakupuju v makru v kvantech...ale srnčí fakt nemáme, to je pravda

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 18:20
- Nahlásit

Neessi
Doufám,že tohle nedáváš denně všechno dohromady
aha, jsem minula příspěvek - dávám to dohromady, viz poměr, co jsem psala výše

Máš hezky vytrhnout pár mrkví ze záhonu,omýt a nastrouhat
vtipálku, myslíš že po patnácti psech tu zbyde nějakej záhon!? Já mám i jahody pověšený va výšse 2m, abych vůbec něco měla!

a hlavně opravdu nemám čas se starat o něco, krom psů...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 18:22
- Nahlásit

Ebony
já jsem právě našla někde na netu moc pěknej článek od saňovejch psů
Hodis linka?

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 18:25
- Nahlásit

Fifi
právě že to nemůžu najít

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:00
- Nahlásit

tak jsem to pořád nenašla, ale za to jsem našla tohle:
Do půl roku se krmí štěňata pětkráte, dále čtyřikráte denně. Dorostlého psa nutno krmiti třikráte denně a navyknouti ho, aby žral ráno, neboť pes, od kterého se žádá lovecká námaha, nemůže míti prázdný žaludek, nemá-li umdleti a své síly předčasně vyčerpati. Krmení jednou denně je neúčelné. Bez masa a měkkých kostí nelze psa udržeti v patřičné výkonnosti. Příkrmem je ovesný šrot (tluč), rýže, různé zeleniny, sladké řepy, mrkev, nejméně živné jsou brambory, vše dobře uvařené. Po šrotu kukuřičném, ječném i po kroupech psi tuční a lze této krmě při vychrtlých psech použíti. Dávati psům mastnou česnečku každých 14 dnů a čtyřikráte měsíčně uvařenou krev z dobytka je prospěšno.
Při velkých námahách je dobré dáti několik syrových vajec. Po vodní práci musí býti pes co nejdříve osušen a míti suché teplé lůžko. Psům, obzvláště s odchlíplými víčky, buďtež po práci vymyty oči borovou vodou. V době koroptví, kdy se pod víčky usadí různá semínka a drobný hmyz, je to velmi důležité. Z ušních chodeb a závitů se odstraní ušní maz pomocí vaty. Občasné vymytí chodeb ušních 3proc. salic. líhem a řádné, opatrné vyčištění zamezí t. zv. „ušního červa“.
Chrup bývá psům zanedbáván, ač čištění téhož obzvláště u psů některých je důležito. Zubní kámen musí býti včas a důkladně odstraněn, bývá mnohdy příčinou, že psi špatně žerou. Koupání a čištění psa je neméně důležité, jako krmení.
Vhodná krmě, vždy s masem, mnoho pohybu ve volné přírodě, čisté, suché, teplé bydliště jsou nevyhnutelné podmínky zdárného vývinu a udržení loveckých psů v dobrém stavu.
(původní text: Stráž myslivosti, ročník 1928, str. 23)

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:11
- Nahlásit

Ebony
Jezis, tot krasna cestina! A rady skvele - jen, Dávati psům mastnou česnečku každých 14 dnů ji mastnou nedelam.
Holky rano dostaly zbytek zelnacky z poctivyho kravskyho mlika, jen to v nich zahucelo.

Tak hledej dal...

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:18
- Nahlásit

Ebony
myslíš že po patnácti psech tu zbyde nějakej záhon!? Já mám i jahody pověšený va výšse 2m, abych vůbec něco měla!

třá by se dala udělat oplocená zeleninová zahrádka

Zavěšené jahůdky mi už Bordžínka sundala,už mám jenom lesní.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:20
- Nahlásit

Fifi
už to mám! http://www.eurohusky.mushing.cz/index_cj.htm

je to v "naše zkušenosti"

KEISSA
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:37
- Nahlásit

Neessi
Oplocená zahrádka ?Co to je já bych napsala spíše obrněná zahrádka..,... a k ní ještě černocha kterej na ní bude pracovat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:38
- Nahlásit

Ebony
Super, diky!

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:41
- Nahlásit

KEISSA
jj, nemám ani jedno, takže žádná mrkev!

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 19:48
- Nahlásit

Neessi
třá by se dala udělat oplocená zeleninová zahrádka
Tu sem taky mivavala. Uz neni. Zkratka zahradnictvi jsem tez vzdala, krom zahonu jahod, ktery jsou volne a zarustaji plevelem a feny si je tam vcetne mne chodi trhat. Kupodivu urodily kila jahod, neb plevel chranil rostliny pred krupobitim, narozdil od opecovavanych zahonku souseda.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:02
- Nahlásit

Neessi
Zavěšené jahůdky mi už Bordžínka sundala,už mám jenom lesní.
chytrá to holka

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:06
- Nahlásit

Fifi
já jsem nic nebzdala, já už jsem věděla předem, že zahradnictví se u nás nechytá...
dnes jsem zase spadla do půlmtrové jámy vykutané smečkou, a aby toho nebylo málo, minule jsem přistihla i našeho kocoura, jak urputně společně s Amálkou buduje noru, se z nich už picnu...někdy mám pocit, že to na mě nastražujou schválně....

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:07
- Nahlásit

Ebony
jj, nemám ani jedno, takže žádná mrkev

já taky ne,jenom bylinkoviště,které vypadá jako pevnost z pískovců.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:16
- Nahlásit

Ebony
někdy mám pocit, že to na mě nastražujou schválně....
mi povidej, dneska sem smejdila se sekackou Zase novy paste na mamuty!

Neessi
Mi soused odkopnul kus jakysi bylinky, a ja sakra nemuzu prijit na to, co to je. Jediny slusny zahonky jsou pred barakem ohrazeny plotem, ne plutkem, kde si zije svym zivotem rericha, medunka, mata a par keru.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:32
- Nahlásit

Ebony
dnes jsem zase spadla do půlmtrové jámy vykutané smečkou
Na tohle jsem rezignovala-zahradu jsem stejně kupovala pro psy, tak ať hrabou, aspoň budou mít krásně osvalené přední nohy a hrudníčky.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:40
- Nahlásit

Mucholabka
no já právě taky, jen tady vysvětluju, proč tam nemůžu mít tu mrkev

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 20:54
- Nahlásit

Ebony
Náhodou, mám růže, nějaké stlomešky a aji rybíz-a ten jim sypu do žrádla.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2008 21:02
- Nahlásit

Mucholabka
růží mám plnou zahradu - šípkových

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání