Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / co je to BARF?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:41
- Nahlásit

Sali

a na TOHLE se musí chovat

nojooo, ale to pak nebude ten komisař Rex,ne?? co ho maj v tydlevízi a co ho všichni chtěj
Já nejsem žádný odborník, tak mě asi spousta lidí odsoudí, ale pro mě se u vlčáků přestali lidi řídit zdravým rozumem a teď se diví, když ti chudáci psi s tím úúúžasným sedem místo stoje nemůžou chodit. Ale hele to jsme už naprosto O.T.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:51
- Nahlásit

Salipani,s tim s vama naprosto souhlas,jinak ja mam padesatikilove zvire,ktere je tak ochotne pracovat,ze by jste to nerekla,coz u hodne ovcounu chybi,ti slavni exterieraci ani nechteji delat,do vseho je tlaci,jinak jsem cetla dobrou studii,ze exterierak s tema nadherne zavinklovanyma hnatama a tim krasnym batohem na zadech ztraci 40%prac.schopnosti,co se tyce vydrze!

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:52
- Nahlásit

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:54
- Nahlásit

Salisice mam chlupace a hodne chovatelu exterieraku nad nim ohrnuje nos,ze je nestandartni,ale tesi me ze nemam skalaroida a jeste k tomu pitomeho(tim se omlouvam urcitym chovatelum exterieraku co s pejskama poctive makaji a nemaji vydrenou blbou ZVV1 s tezce odrenyma usima na trikrat!)

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:03
- Nahlásit

nemethova5
jinak ja mam padesatikilove zvire,ktere je tak ochotne pracovat,ze by jste to nerekla,coz u hodne ovcounu chybi
ale to se nevylučuje...ale těch 50 kilo bude na škodu tam, kde rozhodne fyzická výdrž a kde bude dlouhodobý pohyb v obtížném terénu...
když mluvím o selekci, tak nemyslím jednotlivá zvířata, ale něco jako chovatelskou vizi, kam to směřovat, nestavět na extrémech, byť sebekvalitbnějších, ale směřovat to na zlatej střed.
taky máme v chovu padesátilový dobrmany, dobrmany s 74 cm v kohoutku, a taky mají výskledky...ale budou logicky ztrácet tam, kde hbitost a mršnost zvířete rozhodne o výsledku akce, a kde setrvačnost takovýho těla naopak uškodí...

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:08
- Nahlásit

PetraK
ale pro mě se u vlčáků přestali lidi řídit zdravým rozumem a teď se diví, když ti chudáci psi s tím úúúžasným sedem místo stoje nemůžou chodit
každej extrém škodí....a hlavně když kondice pro patřičný výkon přestávají být hlavním kriteriem...
je jistě spousta exteriéráků co nemají v projevu chybu, je jistě spousta tzv.pracáků, co nepracují pro povahové defekty, ale tudy cesta nevede.....jen chovatelé mají v rukách vzhled a prjev dalších generací, a mají to nejlepší vodítko co můžou mít- STANDARD PLEMENE...přizpůsobit vzhled výkonu, a současně nestavět bojovný srdíčko nad všechny vady světa...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:17
- Nahlásit

Salija vim,na je rozdil tricetikilovy zvire a padesatikilovy,mohutnejsi pes ztraci fyzickua je to na ukor zdravy,ale je fakt,ze opravdu jak povahove tak exterierove je ovcounu fakt malo,jak rikam,radsi si poridim dalsiho pracaka,ktery ma to srdicko a dela s uzasnou radosti,je taky fakt,ze je plno ovcounu po pracakach co nedelaji,je to tezko posuzovat

KEISSA
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:34
- Nahlásit

nemethova5
jenže jak se tak dobře dívám tak ten tvuj chlupáč má jak hrb na zádech tak i hodně zavinklovaný nohy.
Je trošku zbrklé soudit exterieráky jelikož většina z nich pokud chce uspět na výstavách tak musí mět hodně naběhané a není vyjímkou 20-30km a krom toho přípravu na předvádění v kruhu a ještě klysický vycvik.Pokud má zvíře uspět tak musí mít nejen vytrvalost ale i to srdíčko a pevné nervy jinak by výstavy asi těžko rozdýchali.Je spoustu pracáku kteří jsou mimo výcvikový prostor uplně v pr... a nějaký běh u kola ap. by asi nerozchodily.Znám hodně špičkových pracáku (a to nejen ovčáky ale i maliny) kteří prostě mimo plac jsou nepoužitelní.
Nemá smysl tady hanit jedno nebo druhé ,každé má svoje a všude jsou extrémy které by tam vubec neměli být.Myslím si že je uplně jedno jestli je pes z exterieru nebo pracák podle mě je přednost zdraví a normální zvíře.Daleko raději mám psa který sice na place podá pruměr a na výstavě je jenom výb ale je v pohodě a mužu s ním kamkoliv bez problému.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:41
- Nahlásit

davidkova renata
že se na ně nevyprdneš... taky mám 40kilový telátko, do kterýho mi vod štěňátka rejpaj, jak je tlusťoučkej...

ale on zas tak není... (a nebo je, ale žebra mu u toho lezou všechna )

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:49
- Nahlásit

KEISSAja bych to lip nenapsala,jinak hrb nema a nohy zavinklovany taky ne,moc jsem ho natahla,jinak nikoho nehanim,jen me stve,ze cvetsina chovatelu udela zvv1 s odrenyma usima a hned na tom chova,co se tyce zdravi a vykonu,tak s tim jsou na stiru,je skoda takovy krasny plemeno kazit,ja to psala,ne vsichni pracaci jsou na tom pracovne dobre,ne vsichni exterieraci jsou spatni,co se tyce pracovitosti,tak to dost uprednostnuju,muj pes muze kamkoliv a kdekoliv a ostudu mi nedela,ba naopak.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:50
- Nahlásit

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:51
- Nahlásit

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 11:53
- Nahlásit

KEISSAproste a jasne neumim ho postavit!

KEISSA
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:04 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

nemethova5
Pokud bys mu ubrala tak 5kg a lépe ho postavila tak tam má ten hrb i vinkle.
Ono sice je pěkné že ti vadí že spousta chovatelu udělá ZZ1 a chová ale možná by to chtělo se na to podívat z druhé strany -dnes je výcvik především o penězích a udělat se psem zv je celkem nákladné .

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:16
- Nahlásit

KEISSAno,jo a jak si pak mam vybrat stene?fena i pes ma tisice titulu a zkousku jednu dve,ja vim,ze je to o penezich,coz me taky dost stve.no to bych ho musela asi natahnout jak hada,aby mel hrb a vinkle,coz ho tak nenatahnu.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:19
- Nahlásit

KEISSAjinak koncim debatu,jdu na veterinu a za chvilku do prace,uvitam jakkykoliv nazor,byla bych tu dyl,ale jsem ziva z prace.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:27 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

nemethova5
Počet zkoušek nevipovídá o povaze psa vubec nic.Shodou okolností jsem měla možnost sledovat rozhovor jednoho našeho špičkového závodníka a krom toho sledovat i jeho psa.ten pes má snad všechny zkoušky,vždy se špičkově umistuje a taky hodně kryje a jeho psovod o něm mluvil tak že tenpes nikdy nebyl na procházce a už vubec nikdy nepoznal co je to volný pohyb.Mimo plac byl lekavý,nevyrovnaný a srab.Počet zkoušek to je spíš o šikovnosti majitele a lidí okolo.Pokud si budeš vybírat štěně tak dbej spíš na přirozené chování a pak se štěníkovy hodně věnujauspěch se dostaví.
Já mám ted doma super povahovou fenku (vlkošku ) a taky s ní asi udělám jen jedničku jelikož prostě ted nemám na to jezdit po kvalitních figurantech,prostě je to o penězích a bohužel to tak je.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:29
- Nahlásit

nemethova5
též odcházím na veterinu s nemocnou fenulí a pak hupky dupky do práce....

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 12:31
- Nahlásit

nemethova5
když já jsem vůbec nepochopila o co ti jde, já neumím černobílé vidění, a hlavně nežiju jednotlivcema...
pro chov je celkem jedno, že zrovna tvý zvíře má srdíčko, když nemá ten zbytek co standard požaduje...
Do chovu u zodpovědného chovatele patří jen ti jedinci, kteří tam současně mají co POZITIVNÍHO dát a nemají co NEGATIVNÍHO zanést.
Takoví jedinci pak mají hodnotu nejen užitnou, ale hlavně plemennou...a to je to, oco by te´d hlavně mělo jít, chovat na komplex zdraví-výkon-vzhled, a nezlob se na mě, pokud to jedinec současně nesplňuje, je prostě "nestandardní", a v zodpovědném chovu nemá co dělat.
Vybírat si nové zvíře dneska skutečně můžeš jen při osobní znalosti chovatele a rodičů, i jejich předků, či použít osdobní znalost dobrých a zodpovědných pozorovatelů,
protože zapsané zkoušky vypovídají jen o tom, že je zvíře složilo, ale JAK ten jeho projev skutečně vypadá když lezou tenký do ouzkejch, a slabší hromadně odpadávaj, to může jen ten, co u toho byl...a sposta zvířat ani nikdy nebyla takhle prověřená...
Ty chodíš hlídat se psem, viď, takže jistě moc dobře víš, jak taky vypadá skutečná práce, den za dnem, počasí nepočasí, a jak pak pes vypadá na cvičáku po tejdnu nočních...spousta lidíé od dobrmanů to ani netušej, neb maj psy v kenelkách v baráku a vyndavaj je jen na tréninky a venčení...stejné body u obou je pak úplně o něčem jiným...když utavenej dotahanej pes podá stejnej výkon jak vyhajanej dorůžova, o něčem to mluví, o tom, co hledáme.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 13:19 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

rendik
viděli něgdy prase? Doporučuju sehnat prase a přijít s nim na cvičák
no to bylo na cvičáku v Jinonicích.Byla to ta ženská s Karkulkou jak byly tuhle u Krause v Uvolněte se,prosím.Vona dřív dělala psy, i cvičila,ale přítul měl nějakou alergii a tak si koupili vietnamský prase co má mít 20 kg.No vona Karkul má něco přes 80 .Normoš jí venčí na Ladronce,prostě jako psa.Ondá jí vzala i na ten cvičák co dřív chodila se psama a prase prý zcela rozvrátilo nácvik obran bo se jeden chrabrý obranář ohlédl a nějak to neustál ,ostatní též podlehli davové hysterii.Si jí teda pučim a vemu k nám,aby jako viděli
wami
no jo,žebra má jak radiátor,ale hlavně ,že je máme tlustý

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 14:09
- Nahlásit

KEISSAmuzeme si pokecat?treba i v praci,pokud to pujde,muj meil je nemethova5@seznam.cz,pokud budete chtit,zavolala bych na vase cislo,pokud bude t-mobile jeste lepsi.

inu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 14:33
- Nahlásit

davidkova renata

Che, co je na tom NOckovi tlustyho? Ja mela deprese ze svyho vlkoseda, ze je v necelym roce tlustej jak cune (a to zral primerene a lital vic nez nadprumerne) a von mi pak na jare vylinal tak dokonale, ze mu z ty jeho *tlusty* zadnice nakonec nic nezbylo

Takze jak mi lidi predtim rikali, jakyho mam speka, tak ted mi rikaj, ze mu nedam nazrat

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 16:46
- Nahlásit

tak šup, šup, masivní vlkošedi, letos na klubovku, odkousat na řvoucím stadionu a pak si dát dvě hoďky v kruhu za poledního slunce

já jedu s hrbáčkem i s vlkošedkou, pokud by někdo něco měl

PS. už nikdy nechci padesátikilovýho ovčouna, když vám nadějný zvíře odejde v nejlepším na záda, protože je magor a odrovná se na obranách, sorry, to už nechci zažít...

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 16:57
- Nahlásit

davidkova renata
Byla to ta ženská s Karkulkou jak byly tuhle u Krause v Uvolněte se,prosím.
Jé, já zrovna Krause už děsně dlouho neviděla, ale prase Karkulku znám z časáků a určitě i v tý televizi sem jí viděla...
Si jí teda pučim a vemu k nám,aby jako viděli
No jistě, a hlavně pak dej vědět co řikali

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 17:01
- Nahlásit

davidkova renata
a tak si koupili vietnamský prase co má mít 20 k
Jen upřesním, že se nejedná o vietnamské prase, ale o göttingenské zakrslé laboratorní prase. Rozdíl je ve velikosti, barvě (může být kromě černého i růžové a flekaté) a hlavně v tom, že göttingenské neryje. Máme doma dvě sviňky a kanečka a jsou to super zvířátka na zahradu. Do bytu bych to ale nechtěla, i když od nás spousta lidí kupovala selátka právě do postele

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 18:44
- Nahlásit

Ebony
už nikdy nechci padesátikilovýho ovčouna
njn,problém je asi v tom,že se to v 8 tejdnejch až tak úplně najisto nepozná
pawLINka
Do bytu bych to ale nechtěla, i když od nás spousta lidí kupovala selátka právě do postele

aha,dík za upřesnění,přes prasátka až tak nejsu.voni ho právě v posteli maj a vůbec s nim zacházej prostě jako se psem prej.akorát nemůže bejt sama doma bo prej devastuje a to tak že dost

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 19:01
- Nahlásit

davidkova renatano, trošku jo....trošku se to pozná, u dobrmama teda jo...ty velikosti jsou i trošku daný znalostí předků a velikostí co dávaj...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 19:13
- Nahlásit

Sali
trošku jo,to je jasný,ale někdy se to asi vymkne bo třeba ne úplně každej běžnej pejskař pátrá až tak podrobně.Samo že když někdo má nějaký chovatelský ambice tak je asi víc pečlivější než někdo komu je to v zásadě fuk a chce psa pro běžnej provoz .maximálně nějaký to ííípení na průměrný úrovni.To jsem třeba zrovna já a navíc se mi takový psi i líběj,vona Nyný už když se narodila ,byla vo půlku větší než vostatní,pak se to krapet srovnalo..

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 19:21
- Nahlásit

nemůže bejt sama doma bo prej devastuje a to tak že dost
To chce klec

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 19:22
- Nahlásit

davidkova renata

jak to tady čtu,tak si začínám myslet,že když je Nyný velká a tlustá,tak co je pak Bordžínka,když je stejná jako Ebony Mumínek?Sim tě,neřeš to,nebo na ten váš cvičák přijedeme ukázat ,jak má vypadat správně vlkošedka a uděláme tam stáfku za práva ovčounů na sebeurčení

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání