| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 09:56
- Nahlásit
fakt nikdo nic? celkem to hori
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 10:53
- Nahlásit
Nepročítala jsem to celé, ale co ho v krajním případě "vypustit" někomu do stodoly na lov myší? Někomu kdo nestojí o mazlící kočku, ale chce prostě kočku "na práci"? Osobně jsem tohle chování řešila jako malá u babičky vodní pistolkou, kocour na mě vždycky číhal v kopru a ze zadu na mě utočil, parkrát jsem ho zkropila (zásah do čumáku) a už si dával bacha. Naše mladá mívala dost drastické hry, takže byla vyvěšena za kůži a odhozena do mekkého (postel, gauč), dnes stačí zvýšit hlas a už se mírní. Bití jako takové smysl nemá, kočku spíš více rozzuří... Kastraci bych určo zkusila, tím nic nezkazí, protože žít s nevykastrovanou kočkou v bytě je peklo. Kocouři značkují a kočky zase vřískají když se mrouskají, některé značkují taky.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 10:58
- Nahlásit
nika00: když měla naše kočka koťata, tak jsme ty, které jsme neudali, šoupli do vedlejší vesnice do kravína. Tam se mají dobře - teplo, přístřešek, jídlo, myšky... zkus to! Já bohužel nemůžu, už máme jednu číču a budeme mít štěně
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 10:59
- Nahlásit
kokrvnouzi
jj vsechny tyhle metody strihani pistolkou apod uz padly, dokonce i kastrace a porizeni kocici kamosky....ale je to marny...navic ted i navic ze zdravotnich duvodu panecka kocour v byte nemuze zustat...
kocici kamoska uz nahradni bydleni ma zajsitene u paneckovych rodicu...ale kocoura nechteji (uz tak maji 3 kocky) ale kvuli jeho chovani ho nechteji...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 11:08 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
nika00
Ahojik, ty jo tak to me mrzi, ze to tak lbe dopadlo. Co fakt zkusit nejakou staj nebo kravin nebo neco ?
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 11:21
- Nahlásit
nika00
Tak "vyhazov" do stodoly... Kočka je na rozdíl od psa tvor soběstačný a člověka ke svému životu a spokojenosti nepotřebuje. Často je i spokojenější venku než doma. Možná by pomohli zde http://kocky-online.cz jinak se ptát po idech z vesnic nebo od koní a tak...
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 11:24
- Nahlásit
kokrvnouzi: no já nevím, osobně nemám kočkaře moc ráda, protože mě kdysi nehorázně napadli za to, že mám kočku venku a nechávám ji chytat myši s takovýmhle dotazem se na ni nejspíš sesypou jak vosy na lízátko..
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 11:40
- Nahlásit
cat
Pokud vím měli tam nějakou akci zaměřenou na divoké kočky, konkrétně snad útulek Bona a jmenoval se to hledám stodolu...
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 11:44
- Nahlásit
kokrvnouzi: aha.. tak to pak jo. Já jsem s takovými dotazy už opatrná, protože mě málem "ubili" za to, že se nám narodilo 5 koťat a já je nabízím... taková prkotina
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:02
- Nahlásit
cat
Aha, a utopit je by bylo lepší? No s náma se chovatelka první kočky přestala bavit jen proto, že jsme kočku nechali vykastrovat (stejně jsme s ní na výstavu nikdy nechtěli kvůli její plachosti by se totiž výstava rovnala týrání), no lidé jsou různí!
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:05
- Nahlásit
kokrvnouzi: to jsem se prvávě zeptala a to jsem dostala sadu ještě větší samozřejmě bych jim nic neudělala, ale přesně tahle otázka mě napadla. No nic, je po koťatech vzali je někdy v noci nejspíš kocouři...
Kastrace je dobré řešení.. my té naší dáváme injekce, ale nevím nevím, jak dlouho ještě budeme. Teď třeba selhala..
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:14
- Nahlásit
cat
Já se těhle injekcí dost bojím upřímně. Kdesi jsem četla, že z toho můžou být záněty dělohy a nádory, je to už sice pár let a jistě se veškeré preparáty vyvíjí, ale já k tomu prostě důvěru nemám. Říkám si, že kde nic není, ani smrt nebere, takže jsem raději když se to "fikne" a je klid. Koček jsou všude mraky, proč množit další? A zabíjet to nebudu, to ani omylem...
|
Dogy a Jirina
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:19
- Nahlásit
Bydlím na okraji Prahy,takže vesnice. A chlap, co topí koťata, mi řekl, co jsem to za člověka tyrana, že jsem nechala vykastrovat svý kočky! Dobrý co?
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:19
- Nahlásit
kokrvnouzi: no přesně tak. Já už ji nechám vykastrovat, protože jsem slyšela, že ani po tom neztratí schopnost (nebo chuť) lovit myši.. já myslela, že jo. Ale když to není až taková pravda, půjde to ven a bude klid po všech stránkách
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:35
- Nahlásit
ja sama jsem mela cely zivot jak psy tak i kocky....a kocku mam vykastrovanou a je proste stastnejsi...neni uplne mimo doma svijici se v riji a je proste spokojena...a porad si myslim ze bude lepsi kocour ve stodole s mysma nez kocour na vet stole s injekci...
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:46
- Nahlásit
No tohle miluju, lidi topí koťata a štěňata a když jim řeknu ať nechají kočky a feny vykastrovat, tak jsem blázen. To by přece svejm holčičkám nemohli udělat... Ale vzít a zabít jim děti, to můžou. Hnus. Spousta lidí si myslí, že ti co mají zvířata vykastrovaná, že to udělali jen proto, aby měli klid. Ano, u nás to byl také jeden z MNOHA důvodů. Klid má v prvé řadě i zvíře samotné, protože pohlavní pud je pudem nejsilnějším a zvíře se snaží vyhovět přírodě a nevysvětlime mu, že teď mláďátka nebudou, protože je jich hodně...
cat
Toho se vážně neboj, náš drak loví vše co se hne a to je rok po kastraci. Má přiměřeně pohybu ke krmné dávce, takže ani netloustne.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 12:50
- Nahlásit
V jedné diskuzi se na mě vrhli pejskaři, když jsem navrhovala někomu ať nechá vykastrovat voříška, kterého se ujal po smrti příbuzného tuším, přestože měl chovné feny. Mě se to zdálo mnohem lepší řešení, než ho po dobu hárání fen separovat a zavírat do kůlny jak radil někdo z oponentů. Známá to tak má také a já neznám šťastnějšího psa- "své holky" si pečlivě hlídá, užívá si jejich přítomnosti, dělá jim něžné návrhy, ale je neškodný...
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 13:19
- Nahlásit
kokrvnouzi: no přesně... já nevím, v hodně věcech mi kočkaři vadí. Narazila jsem snad na 2 normální holky (plus tebe), jinak je to děs a hrůza. Cokoliv chce člověk s kočkou nebo kotětem udělat, je špatné. (může si ho jen nechat a mít ho doma v posteli - to je přípustné)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 15:02 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
tak sem udelala dobrej skutek a kocour putuje zitra k mym rodicum na zahradu...snad se szije a nebude kravit...jinak ma kluk asi smulu
|
viky
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 15:14
- Nahlásit
nika00
wau, tak drzim pesti at to dopadne.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 15:35
- Nahlásit
nika00: tak to je super!! doufám, že si toho bud vážit;)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 19:59
- Nahlásit
tak kocour uz je u rodicu od patku...a teprve na dnesni noc se zacal ukazovat ve svem pravem "JA"
v noci vyskubal koberec....takze to je znameni ze uz se dost otrkal..
uz si i zacina hrat a nevrci tolik..dnes sel sam na zahradu kde lovil mouchy..ani se mu nechtelo domu...
tak myslim ze si zvykne a bude casem postupne fungovat hlavne venku...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 20:38
- Nahlásit
nika00
hej tak to je supeeer
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:54
- Nahlásit
nika00
a o tom to je, postupně ho přestěhovat ven a nechat být, domů se milostpán dostaví když bude chtít a to najíst, vyspat a pokud bude mít náladu pomazlit, pokud ne nesahat a je to. Pokud by měl na zahradě choutky lovit nohy, lehce přetáhnout třeba smetákem nebo pokropit. Ale on časem zleniví a nebude mít zájem konat pohyb, kvůli nějaké hloupé noze co půjde po zahradě.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:58
- Nahlásit
jj super
vcera odpoledne uz se hodne dozadoval jit ven...takze tam byl sam az do vecera...domu se prisel nazrat a vychrapat a ted zas zkouma zahradu...na zavolani vzdycky prijde..pomazli se o nohy a zas jde zkoumat.
jsem rada, ze to takhle dopadlo...myslim ze presne tohle potreboval
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:00
- Nahlásit
nika00
ty jo, tak to nakonec všechno chytlo dobrej konec?? No to jsem ráda! Gratuluju.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:04
- Nahlásit
cat
no magoři jsou mezi kočkaři i pejskaři. naše hraběnka žije většinu roku v bytě a spí v té posteli, na sídlišti ve městě jí prostě ven nepustím, je tu spousta aut, psů, idiotů... Balkón jsme přestavěli na voliéru. V létě když jedeme na chalupu, jí normálka vypustím do terénu, tam jí relativně nic nehrozí a nevím proč bych jí měla držet zavřenou v baráku. Je to šelma a pokud má možnost měla by mít příležitost projevit své instinkty, pokud o to stojí. Naše první by o to nestála, ta by se prostě rozvalila na gauč a ven bychom jí nedostali ani párem volů. Mladá o to stojí a moc, tak proč jí to nedopřát?
|