| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:46
- Nahlásit
Kalliope
no tady je to podobny...s rozdilem, ze kdyz je potrestanej, tak nedela ze se nic nedeje, ba naopak se jeste vic rozzuri...a vubec nema pocit ze by se mel jit schovat...jen udela desivej ksicht, stahne usi a prska...taky tady ty chvile mazleni netrvaji 10min, ale 30vterin...pak mu rupne v palici a zakousne se.
taky sem kamosce rikala, at mu nedovoluje v jeji nepritomnosti moznost pohybu po celem byte...ale zase ona rikala, ze nechce kdyz uz tam je chudak sam , kdyz je ona v praci, tak aby byl nekde zavrenej....
no snad se neco zmeni
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:48
- Nahlásit
nika00
Kopiruji z cicifora
Alespoň že mu dají šanci. Viky, můžete to dát na to psí fórum, nechce se mi tam registrovat.
Ať nečekají zázraky hned. Chvíli trvá, než se hormony po kastraci úplně vyplaví z těla. Taky je možné, že pokud je problém spíš psychického rázu, tak to nezabere.
Dobré by bylo kontaktovat nějakého zvířecího psychologa. A ať kocoura netrestají "fyzickými tresty" (sprcha, plácnutí atd.). Raději ať vyzkouší rozprašovač, u nás funguje i tlesknutí nebo zasyčení a přitlačení kočky k zemi.
Na tom fóru je miminkovská fotka toho kocourka. Pokud už ho takhle malého vzali od mámy, je možné, že se to podepsalo na jeho psychice.
Prispevek 2
Já se tam už 2x pokoušela zaregistrovat, ale stále mi nepřišlo heslo, možná jde poznat, že jsem kočkařka
Viky, mohla byste prosím tu pisatelku Niku přesměrovat na toto fórum? Nebo ještě lépe přímo majitelku kocoura...ten problém není neřešitelný, mohli bychom poradit. Některé zmiňované názory a výchovné prostředky jsou hodně diskutabilní, nejvíc jsem snad v šoku z přístupu veterináře.
a odkaz
http://www.kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?p=2 5108#25108
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:50
- Nahlásit
nika00
zkus se tam mrknout treba poradi nejaky figle, jak na nej
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:54
- Nahlásit
viky
diky moc..kamoska ted neni a nebude na netu..vsechno ji to tlumocim a preposilam...diky moc
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:59 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
nika00
A "neutáhla" by kámoška doma druhou kočku? Jestli kocourovi chybí činnost, mohla by to druhá kočka vyřešit. PetraK tu zmínila Báru Kolmanovou. Určitě bych ji na místě kámošky zkusila kontaktovat. Kontakt najdete na www.kocky-online.cz - OS Podbrdsko
Mimochodem, na stejných stránkách je to fórum (http://forum.kocky-online.cz), kam viky dala ten dotaz ... a "místní" se přimlouvají, aby tam majitelka kocoura přišla, což si myslím je docela dobrý nápad
Edit: Tak koukám, že viky byla rychlejší
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 14:01
- Nahlásit
tak uz jsem se tam zaregistrovala, ale musim se tam trochu rozkoukat, jak to tam funguje...
diky moc vsem za rady...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 14:03
- Nahlásit
tosca
uvazovala i o druhe kocce...dokonce i vybirala z utulku, ale boji se aby ji kocourek netyranizoval nebo aby oba nebyli takhle agresivni... takze se rozhodla ze ne
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 14:05
- Nahlásit
nika00
nebo aby oba nebyli takhle agresivni tak to ne, takovou smulu by snad mit nemohla, dve utocici kocky to uz by byl namet na horor ...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 14:07
- Nahlásit
viky
no ona ma na to pech...uz skoro brecela, proc maj vsichni normalni hodny zviratka a ona ma takovyho hajzla
ale zase taky bych se bala, aby ten druhy kocour nebyl moc submisivni a tenhle mu neublizoval...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 15:26
- Nahlásit
nika00
Ať to hned nevzdává, přesně stejného kocoura jsem měla já, v jeho půl roce jsem chodila jak oběť týrání, ruce k loktům samý škrábanec a kousanec a to samý nohy ke kolenům. Všichni se mi smálí, že nemám kocoura, ale tygra a já myslela, že ho zabiju. A to ani nepočítám škody, co mi nadělal, nábytek, záclony a tak. V 10 měsících se začal toulat a když podruhý nepřišel 3 dny domů, tak šel na kastraci, za pár měsíců se zklidnil a jediný co mu zůstalo, že nemusel cizí lidi. Ale doma byl a je mazel největší a já jsem ráda, že tu jeho kočičí pubertu či co to bylo jsme společně ustáli.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 10:12
- Nahlásit
Mně připadá, že ten kocour je totálně ve stresu. Takové to trestání, když něco provede - to u koček vůbec nefunguje, kočka se musí přečůrat jinak. Čím víc budu agresivní na kočku, tím víc bude ta kočka agresivní na mě.
Já si brala divoká koťata ze stáje, co nikdy nepoznala člověka, a teď jim můžu mýt packy pod tekoucí vodou v umyvadle, když přijdou zvenku, a v pohodě se nechají.
Podle mě by tomu kocourovi moc prospělo, kdyby mohl chodit ven.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 10:18
- Nahlásit
nika00
Zatím se mi ještě nepodařilo s Bárou Kolmanovou mluvit. Mám to zkoušet dál, když se teď kamarádka rozhodla pro kastraci a pro to, že to ještě s mňoukavcem zkusí? Já kočky tak dobře neznám, abych mohla soudit. Nedovedu si představit tu situaci. Ale možná má třeba pravdu ten kdo tady psal, že už je kočka vystreslá, že tento způsob trestání je spíše kontraproduktivní????? -chjo, jsou to starosti s těma zvířetama, což?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:29
- Nahlásit
LucieS
ona to na nej zkousele prave ipo dobrem...s laskou..ale bylo to marny...
Vim ze zadne zvire by se nemelo trestat...ale ja sama jsem kocku odnaucila nezadoucim vecem tim, ze dostali lepanek...mam jen pravidlo ze to musi byt pri te cinnosti ne az po tom..a max do dvou vterin. mam a vzdycky sem mela kocky vychovane, ale poslusne skoro jako psy...
jinak kamaradka s kocourem chodi na ksireckach na prochazky...pustit samotneho se ho boji, neni zvykly
PetraK
zatim to tedy nech byt. kocour je prave ted na kastraci a za pul hodky by si ho mela panicka vyzvednout. zkusime na nej jeste nejakou aromaterapii a homeopatika jako bachovy kapky...
je pravda ze ted uz je podle me ve fazi, kdy trestani je kontraproduktivni...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:33
- Nahlásit
nika00
Pouštět kočku samotnou se nedoporučuje, jsou to výborní lovci a nadělají v okolí dost škody. Lepší jsou ty kšírečky nebo pokud se vám kastrát drží jen na zahradě.
|
Brina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:37
- Nahlásit
Ahoj,
ať kamarádka zkusí pročíst tyto stránky:
http://www.kocky-online.cz/forum/viewforum.php?f=1 3&sid=083a69fc7ac12615250ff29d583de5ee
Dá se tam toho hodně najít, třeba objeví nekoho s podobným problémem a najde tam i řešení.
Držím palce!
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:44
- Nahlásit
Pokud leze kam nemá, pak funguje po něm něco hodit tak, aby se lekl, ale nevěděl, že je to od člověka. Za čůrání nejde trestat vůbec, protože je skoro bez šance je u toho přistihnout.
A jinak zavést režím, že ruka je pouze laskající, hladící, krmící. Nikdy si s kočkama nehraju takové ty divoké hry, kdy si lidi nechají tu ruku lovit a drápat a mají z toho srandu. A fakt po mě nikdy těma drápama nejdou. Když to kočka udělá, chce to ukončit jakoukoliv manipulaci, zahudrovat, ale nechat být.
Držím palce. Ta druhá kočka by mohla pomoci (holka), vyřádí se spolu a je to.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:49
- Nahlásit
LucieS
taky bych se připojila k nika00 ... máme kočku doma, vychovávám jí stejně jako psy.. tzn. když jí přistihnu při něčem, co se nesmí, tak je okamžitě potrestaná ( nejlépe vytřepáním za kůži).
nika00
možná by kocourkovi prospěla změna prostředí... ty vzájemný nerváky pro něj nejsou a pro tvojí kamarádku taky ne.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:53
- Nahlásit
LucieS
Za čůrání nejde trestat vůbec, protože je skoro bez šance je u toho přistihnout.
no tak to u nás se teda přistihnout holka dala, vymáchala jsem jí v tom čumáček, pleskal jí přes zadek a od té doby máme klid. Když se nám kočka vztekla, tak jsem byla zdrápaná tak, že se mi rány hojily pomalu měsíc... tak taky dostala pořádný sprdunk ( vytřepání za kůži společně s pořádným ústním hromobitím). Že by z toho měla nějaké psychické problémy, to teda nemá... chodí za mnou jak pejsek a na zavolání přijde jen ke mně.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:14
- Nahlásit
nika00
O.K. , je fajn, že to kámoška nevzdala, asi by to chtělo řídit se fakt tím, že kočka bude mít svůj režim, nebude se jí povolovat hrát bojové hry a pod. to co tady navrhují ostatní.
Ještě nápad - ale to musí posoudit lidé od koček - a nebijte mě, že su postižené klikrem - Ten klikr by mohl zafungovat - teď s tím řeším u anduláčka to, že řve jak protržený Slapy a nedá se to s ním občas vydržet. Nasadili jsme výcvik a je to mnohem lepší. Fógl má zábavu, učí se něco nového, nenudí se, já ho odměňuju, jakmile začne mluvit (a že on toho teda fakt jako nakecá), jakmile řve, jde do izolace. A propó - kočkaři - nepomohlo by v momentě, kdy se zmetek začne vztekat ho vzít, beze slova, bez čehokoliv a dát ho třeba na záchod - na pět minutek?? Pak ven, když bude hodný, skvělý - odměna, hlazení. Jakmile začne magořit - šup do izolace????? Což vy na to???
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:17
- Nahlásit
no me to curani delala kocka taky kdyz byla mensi...a vylozene mi vlezla na perinu kdyz ja sem spala a celou mi ji prochcala..az me vzbudilo jak jsem mela mokre nohy...takze to bylo pri cinu....a nebylo to takovy pocurani...ze nemela kam jit, bylo to jakoby ozanceni si me, ale mega louzi....
a jak pise brut, vychovavam ji jako psy...
takove ty reci, kocka se bit nesmi (pes ano) mi prijdou divne a srovnala bych to ze "pejskar " si poridi basenji a nic s nim nedela protoze prece tohle plemeno se neda vycvicit...
stejne tak i kocka ze...
takze ja borim vsechny myty a delam si to po svym..moje kocka umela klasicke psi povely a dokonce se mnou "na volno" chodila po vysehrade, jezdila v metru bez prepravky,atd, bohuzel jsem o ni prisla
ale nynejsi kocku jsem dokonce zkamaradila s mysi...
a kdyz udela neco co nechci, klidne ji loupnu pres zadek.
brut
jakou zmenu prostredi myslis?
kamaradka se nedavno stehovala...dokonce 2X...
ale abych predesla spekulacim ze kocka je ve stresu z toho stehovani, tak to ne.....takoveto chovani bylo i v prvnim domove kde byli dlouhou dobu
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:21
- Nahlásit
PetraK
tak to nevim co kamoska bude rikat na klikr
s tou izolaci mozna..kamoska ho takhle jednou zavrela na chodbu a nepustila ho k sobe...po 10min mu otevrela a zacal se lisat...jenze jen co byl 5min spokojenej a panicka nedelala co on vyzadoval, tak ji zas kousnul
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:23
- Nahlásit
A není možné, že kocourek prostě jen nechce žít s touhle dívčinou, či s jejím přítelem, nebo v tom konkrétním bytě (to už je jedno, co z toho) a dává to poněkud osobitě najevo? Jak znám kočky...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:26
- Nahlásit
RenataL
ja nevim..v tom pripade nechtel zit v zadnem z tech 3bytu. jinak pritel se ted k nim nastehoval cerstve predtim byl kocour jen s panickou.
jako on se s panickou mazli prede jak blazen, ale pak najednou cvak...
byl zlej i na me, na meho pritele..podle me proste nechce nikoho poslouchat a chce si vladnout po svem...ale ma tedy zvlastni zpusoby...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:35
- Nahlásit
PetraK
A propó - kočkaři - nepomohlo by v momentě, kdy se zmetek začne vztekat ho vzít, beze slova, bez čehokoliv a dát ho třeba na záchod - na pět minutek??
Ja osobne jsem toto delala s kocourem a v pohode, pochopil to rychle a nejsem ani proti vychovnymu pohlavku. Stejne jako u psa. Nebiju ani psy ani kocky, ale lepanec neni byti podle me.
nika00
ahoj jsem rada, ze to jeste s nim zkusi, ja myslim, ze po kastraci se hodne uklidni. Sice ne hned, ale uklidni. Co ta bulka na brisku ?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:05
- Nahlásit
viky
ta bulka je pry pupecni kyla...je mala, nevim jak to budou resit
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:07
- Nahlásit
nika00
To opravdu ano. Aktuálně mám doma kočkoury dva a nějak si neumím předtavit, že by se něco takového přihodilo. Oba jsou mimořádně klidní. Žádné drápání, nic. Jenže je fakt, že já po kočce nechci, aby poslouchala, prostě si žijeme vedle sebe a nijak je neovládám.
Nevím jak se u koček zjišťuje třeba epilepsie... ale nemůže tam být nějaký neurologický problém? A zkoušeli už nějaké bylinky? Mám skvělé kapky (všechno řešíme přes bylinky pokud možno) přímo pro kočky, dávali jsme je kvůli stresu z cestování. Třeba by to zabralo...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:30
- Nahlásit
nika00
tak ted jsem cetla,ze uz se probopuzi z narkozy. takze moooc drzime palce
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:47
- Nahlásit
viky
Taky držím palce. Hlavně ať se panička obrní trpělivostí, po naróze se i moje mírná kočenka řádila jak furie a chytala jsem jí do ručníku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 14:19
- Nahlásit
nika00
spíš jsem myslela tu změnu jako naprostou... třeba aby šel na týden čtrnáct dní někam na "převýchovu". Napadlo mně, že možná prudí záměrně... něco jako naprosté upoutání pozornosti
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 19:53
- Nahlásit
nika00
No jo, když já neuznávám plácání po zadku ani u psů, natož u koček. Vždy to jde nějak srozumitelněji...
Ještě funguje chytit za kůži za krkem a chíli podržet ve vzduchu.
Měla kamarádka nějakou kočku už předtím? A ok? Někdy se stane, že někteří lidé to se zvířaty nějak neumí, ať dělají, co dělají.
|