Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / OT-agresivni kocour, hrozi utraceni
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:28
- Nahlásit

Ahoj, nevim jestli to ma vyznam sem psat, ale chci zkusit pro to jeste neco udelat.

Kamaradka ma kocoura, je mu pul roku a uz od mala se u nej projevuje jakasi dominance. Doslo to tak daleko, ze ji napada, kdyz neni po jeho. Je pan domacnosti. Je schopny si v klidu hrat, ale pak se proste z niceho nic nastve a napadne.
Marne byly i pokusy o zklidneni napr studenou sprchou apod.
Jednou skocil na horky sporak, spalil se a to ho tak nasralo, ze zacal ten sporak napadat.
Kdyz je udela nezadouci vec, je vykaran, prestane, ale jakmile se otocite, vyjede po vas a napadne.
Ja ho videla. Prijde mi dost nevyrovnany. Jako je to agresor, ale zaroven je plny strachu a pak se zas najednou promeni v mazlivy miminko. Tyhle promeny se odehrajou treba do dvou minut vsechny zasebou.

Kamaradka si uz nevi rady, ma z neho i strach.
Mluvila se svym vetem, ktery se zabyva chovem kocek a specializuje se na ne i ve veterine. Kamaradka chtela pristoupit ke kastraci, ale vet rekl, ze to nejspis nepomuze, ze se tohle obcas u kocek stava a je jen jediny reseni a to posledni injekce.
Prirovnal to jako k agresivnimu psu, s tim rozdilem, ze se psem se da neco udelat, kdezto s kockou ne.
Zitra se ma na nej podivat a pokud usoudi, ze kastrace by nepomohla, navrhne uspani, protoze rikal, ze by bylo nezodpovedne predat agresivniho kocoura dal.

Nemate zkusenosti? Nebo nejaky navrh na reseni? Chci mu zachranit zivot.

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:33 - Změnil/a: viky
- Nahlásit

nika00
od kud jsi ? Neni pravda, ze s kockou nejde nic udelat. Vsechno je to ve vychove stejne jako u psa. I kdyz samozrejme u kocek to chce vic trpelivosti. V sesti mes je to jeste kotakto, neni nic ztraceny. A nechat utratit zdravy zvire jen proto ze si s nim nevim rady, mi prijde dost drsny.

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:35
- Nahlásit

nika00
Souhlasím s Viky. Já bych tu kastraci prubla, co kdyby to pomohlo.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:38
- Nahlásit

nika00
Žertvová se zabývá problémovým chováním jak u koček,tak u psů. Ať to zkusí tam

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:38
- Nahlásit

viky
jsem z prahy...kamaradka je z kostelce, ale muzu ho privezt.
jako ja si taky myslim,ze neco se urcite musi dat udelat...

zase je pravda ze ja ho znam od kotatka..on byl jako miminko uplne milouckej...a ted sem se ho teda taky bala...
ale ja sama mam kocku, ktera je naprosto bezproblemova.

jenze kamaradka uz na to nema silu, nevi si rady

ja prave potrebuju sehnat adekvatni reseni na to, aby ho zitra na te veterine nenechala! dost to tedy hori

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:40
- Nahlásit

EngieB

Souhlasím s Viky. Já bych tu kastraci prubla, co kdyby to pomohlo.
jenze co kdyz ne...a kamaradka uz ma z nej nervy na dranc...je cela poskrabana, vcera ji seknul do obliceje a zechcal celou postel

jana33

Žertvová se zabývá problémovým chováním jak u koček,tak u psů. Ať to zkusí tam

ja uz ji pres lidi co delaj do kocek tuhle prevychovu taky nasla, ale jak rikam, uz na to nema silu, stoji to cas a penize a psychicky moznosti

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:47
- Nahlásit

nika00
No tak jestli je rozhodnutá,tak s tím asi nic nenaděláš

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:48
- Nahlásit

jana33
ona prave rozhodnuta neni...nechce ho utratit...ale nema silu ho nechavat prevychovavat...

jediny co ji v tom zabrani by bylo to kdyby se nasel nekdo kdo by byl ochotnej si ho vzit takovyho jakej je...a neco s nim udelat..

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:51
- Nahlásit

nika00
Bydlim 30 km za Brnem. Co mu zkusit sehnat novy domov ? Zmena prostredi + nasledna kastrace by mohli problem vyresit. Kocourek zije v byte nebo ma pristup i ven ? je totiz taky docela mozny, ze se jen obycejne nudi...

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 11:56
- Nahlásit

viky
jenze kdo si vezme takovydleho kocoura? a navic kamoska souhlasi s vetem kterej rikal ze to je nezodpovedny dat takovyhleho kocoura dal...co kdyz treba napadlne nebo ublizi diteti...

ten kocour zije v byte...ma v nem pristup uplne vsude...

no jako ja mela kocky cely zivot...jak venku, tak napul, tak ted jen v byte...a neprijde mi to vylozene jako nudeni se....ale mozna je to jen jeho osobity zpusob vyjadreni nudy...ale jeho vyraz je polosilenej...

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:08
- Nahlásit

nika00
Hele, ta kastrace buď pomůže nebo ne. Za zkoušku to rozhodně stojí. Utratit ho může potom.
Kamarádce začal kocour tak močit do postele, třetí den šel na kastraci a bylo po problému.

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:09
- Nahlásit

nika00
Hele, já vím, že je to těžký, ale prostě buď to ještě zkusit chce nebo ne. Ta kastrace skutečně může pomoct, i když nemusí, ale MŮŽE.

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:10 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

EngieB
chovatele kocek mi rikali, ze to nez to pomuze muze trvat i dalsi 3mesice...coz ta kamoska nevydrzi...nevim..ona rikala ze ho i prestava mit mozna rada...a ze nevi jestli s tim chce jeste neco delat

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:12
- Nahlásit

nika00

zkoušely jste se poptat v nějakém útulku? Vím, že všude je přecpáno a problematické zvíře je další z problémů navíc, ale zkusím sehnat Báru Kolmanovou, třeba ji něco napadne???

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:13
- Nahlásit

nika00
Mě to z toho, co říkáš, právě připadá, že už to vzdala. Ona to není sranda, zvláště s kočkou, já jim moc nevěřím, je to takový divný zvíře. Co zkusit útulek pro kočky? Tam ho vykastrujou rovnou a budou se o něj starat lidi, co by tomu měli rozumět.

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:15
- Nahlásit

PetraK
EngieB
utulek ji taky napadl...ale zase jsem si rikala, jakou ma asi sanci ze se z nej dostane, kdyz je takovej jakej je...

jako kocky sou proste kocky...ale ja tohle fakt nikdy s nima nezazila...a ano myslim ze uz to vzdala..a jeji pritel je pro injekci...ona ho nechce utratit, ale zaroven uz ona nema silu na to aby se o neco s nim pokousela...

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:15
- Nahlásit

nika00
Poptala jsem se na kocicim foru. Snad se nekdo ozve. Bych si ho vzala a verim tomu, ze nasi agresori by ho srovnali do late, ale chlap by me asi uz vyhodil z baraku ...

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:18
- Nahlásit

na jakym foru? ja uz tohle nedavno psala na webu kocky Adelky..

vasi agresori myslis psy, nebo mas ikocky? ja mam prave dva psy...kamoska mi jednou fenku hlidala a s tim kocourkem v pohode vysli...jednou jsem si ho chtela vzit i na prevychovu k sobe domu...jenze moje kocka z nej byla uplne vydesena, ze druhej den sem ho musela vratit, navic mame malej byt, dva psy a kocku a ted i piskomily a obavam se ze by mi to kocourek srovnal

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:20
- Nahlásit

nika00
mam tri psy, tri kocky, jedno morce a kralika. Kralik postavil do late doma vsehcny, je to ten nejvetsi dominator .

Dala jsem to na kocky on-line

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:22 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

takhle vypadal kdyz byl miminko

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:42
- Nahlásit

nika00
No je krááásnej. Škoda ho.

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:49
- Nahlásit

nika00
Prekopirovana odpoved z cici fora

Ať kocourka neutrácí, ať ho dají vykastrovat! Já myslím, že by to mohlo pomoct - skoro každý kocourek může být v období dospívání trochu agresivní - někteří víc. Jestli je mu 6 měsíců, může ho už nechat vykastrovat.

Mimochodem je uzasnej...

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:04
- Nahlásit

tak dohodla jsem to s kamaradkou, at ho neutraci, ze nekoho sezenu...
takze zitra pujde jen na kastraci....a pak se uvidi dal...

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:08
- Nahlásit

nika00
Výborně, ať mu ještě dají šanci, tak kastrace určo pomůže, budu držet pěsti. Je fakt moc hezkej, má kresbu jako borderka.

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:13
- Nahlásit

nika00
super, dost se mi ulevilo

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:18
- Nahlásit

jj super, doufam, ze ji vet nebude presvedcovat...ale snad by to mela ustat, a popr ze se po kastraci nezmeni, budu muset najit nahradniho majitele

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:19
- Nahlásit

nika00
Jak je vlastně starej? Kocour, ne veterinář.

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:21
- Nahlásit

EngieB
6 mesicu

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:22
- Nahlásit

viky
Tak to by fakt mohlo pomoct, to bych ještě doufala. Určitě dej vědět, jestli se to uklidnilo.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2008 13:40
- Nahlásit

nika00
ještě neztrácejte naději. Takový kotě jsme měli i my. Byl olodivokej a hrozně nevypočitatelnej, jednu chvíli se mazlil a vzápětí byl schopnej bez předchozího varování seknout klidně do oka. Když byl potrestanej, tak dělal, že se nic neděje, ale jakmile se k němu člověk otočil zády tak šel sekl do nohy a honem se utíkal schovat, za 5 minut přišel jakoby nic se pomazlit a zase, mazlil se, 5, 10, 15 minut, pak mu něco jeblo v palici a začal kolem sebe máchat packama. No v roce a půl šel ka kastraci (ale z jiných důvodů) a teď v pohdě, není to sice extrémní mazel, ale už neútočí a je v klidu. Možná je to taky tím, že je mu dopřáno co po celou dobu chtěl, a to, že je skoro celý dny venku a domů chodí jen spát.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání