| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 21:27
- Nahlásit
LucieS
ja si myslim ze placanec po zadku neni nic spatneho a v pravou chvili mi prijde celkem vychovny...
kamaradky ex mel dve kocky a jednu z nich kamaradka vychovavala od miminka...tohle je jeji prvni vlastni kocka...taky si myslim, ze teoreticky to muze byt i neco vedlejsiho...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 10:47
- Nahlásit
nika00
ahoj, tak jak pokracujete ? Myslela jsem na vas pres vikend
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 10:52
- Nahlásit
viky
ahojky,
kamaradka mi psala sms a mms (kocour v posteli pod perinkou ), i jsme spolu mluvily...
rikala ze je po te narkoze takovy hodnoucky, chodi sem tam...a nevi co by...
no a nakonec mi pak psala ze ji na te veterine snad dali spatneho kocoura, ze je tak hodny a mazlivy, ze si kamaradka takhle hodnou kocku snad ani nezaslouzi a doufa, ze mu to vydrzi uz naporad...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 10:58
- Nahlásit
nika00
no tak super, drzim palce at to vyjde
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 09:48
- Nahlásit
ahoj, tak prave mi prisla sms od kamaradky:
jigles zase sili! vcera me zacal cupovat. uz se ho fakt bojim, vim, ze to chce cas, ale nevim, co se to s nim zase stalo.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 10:32
- Nahlásit
nika00
ahoj ted jsem nahodou koukla na cici formum a cetla jsem to tam. Ja osobne bych ho vzala a strcila do koupelny nebo nekam a tam at se vyvzteka.. smrad jeden malej.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:53
- Nahlásit
ahoj, pro vsechny, kdo to tu cetl mam aktualni info...
kocour po kastraci byl asi tyden jak andilek ale pak to zas zaclo, zacal na panicku "utocit" i ve spanku...dali mu posledni sanci (jinak by sel bud do utulku nebo k nekomu kdo by si ho vzal) a jeli si do utulku pro kocici kamosku...
od te doby je to super...zezacatku padla naka ta kocici facicka mezi sebou, ale ted uz spolu spinkaj a sou v klidu
tak zas jeden happyend
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 16:00
- Nahlásit
nika00
no to je skvělý!! Hlavně že ho baba srovnala! No jo, když je nejhůř ženská to vždycky zvládne :-¨)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 16:04
- Nahlásit
PetraK
jj super akorat se mlada zacla zrovna mrouskat...a on jakje cerstve vykastrovanej, tak je takovej zmatenej se o neco pokousi..pak zas prestane a zace si hrat...kocka si musi myslet ze je uplne blbej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 16:10
- Nahlásit
nika00
ze je uplne
... a není až tak daleko od pravdy, což? (myslím to v dobrým )
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 16:12
- Nahlásit
PetraK
no asi tak
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 16:50
- Nahlásit
nika00
skvělý konec
kocka si musi myslet ze je uplne blbej
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 16:57
- Nahlásit
tak to je super konec
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 12:08
- Nahlásit
tak happyend se trosku zmenil
abych zacla od zacatku...
kamaradky pritel chytil v praci virus, ktery dlouho nemohli odhalit, mezitim virus zacal zaziva pozirat kuzi onoho pritele. rozezral mu temer veskeroukuzi na krku a rana byla dost zanicena, ze pritel malem umrel, nakonec prisli na to, ze to je nemoc prenasena mysi- typ plisne. ted pritele ceka plastika krku.
zanedlouho se projevy one nemoci zacli ukazovat i u kamaradky, ale to uz chytli vcas a zacli uspesne lecit. mezitim se poridila druha kocka....ale kdyz se opet vyskytla ta plisen, sli na rozbory kocici chlupy...kde se zjistilo ze kocour jinglles ma tu plisen taky...neni jiste jaky byl kolobeh..zda kocour chytil plisne od kamardky pritele...a pak nakazil kamaradku..nebo jestli kamaradka to chytla od pritele a pak nakazila kocoura...
kazdopadne kocour to ma...a i kdyz se vyleci uz zustane prenasec.
ted to vypada ze mezitim nakazil i novou kocicku Mouri, ktera to ma nejspis taky - vysledky testu budou za mesic bohuzel v domacnosti zije i cincila...
zaver je takovy, ze ac se kocky vyleci, zustanou prenaseci a vzhledem k tomu, jaky je to zakerny typ plisne a ze malem zabila i kamaradky pritele, nevi se co s tim...
kamaradka mi volala a brecela, protoze neni mozne, kocky dat nekomu jinemu, protoze hrozi nakazeni byli na vet a veterinar si vzal 2dny na to, aby prisel na nejake reseni...rikal, ze je muze lecit injekcemi a leky, ale ze neni jasne kdy to znovu vypukne, protoze nemoc buji, kdyz je oslabeny imunitni system. staci troska stresu a u kocek se to hned projevi
kamaradka nechce ani pomyslet na to , ze by musela nechat "vyvrazdit" vsechny svy milacky ale co s tim? nemutze je dat do utulku, kde nakazi ostatni zvirata...stejne tak jako jine osobe, kterou mohou taky nakazit Je to o to vic smutnejsi, ze Mouri si uz prozila dost spatneho kdyz skoncila v utulku ale tohle se nedalo proste dopredu predpokladat
nenapada vas nejake reseni?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 12:32
- Nahlásit
nika00
no to mi ani neříkej. Je to fakt tak tragický? Kolegyně pesan to měl, tedy oba pesani a vyléčili je. všechno v pohodě. To by bylo teda děsný!!!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 13:41
- Nahlásit
PetraK
no vypada to fakt vazne....na vet rikali, ze u kocek se to da vylecit, ale maj to uz nafurt v sobe...a kdykoli to muze znovu vypuknout, vhledem k tomu ze to funguje pres oslabeni imunity...
tohle by nikoho ani ve snu nenapadlo
ja toho kluka videla kdyz byl v nemocnici...a i fotky te jeho rany...bylo to sileny...skrz krk mel hadicky...navic zadna kuze...
chapu ze se bojej, zvlast kdyz malem umrel...
opravdu nevim co s tim..vypada to spatne...maj ted 1-2 dny na to aby vet zkusil na neco prijit...ale pochybuju ze je nejaky reseni...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:07
- Nahlásit
tak bohuzel jinglles dnes musi jit za duhovy most
a Mouri musi co nejdriv opustit nynejsi domov...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:57
- Nahlásit
Potrebovala bych Mouri sehnat novy domov co nejdrive, nejlepe u nekoho kdo NEMA zadne jine zvire...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:05
- Nahlásit
nika00
a jak moc je Mouri infekční???jako když jsem ten horor četla tak já bych se i bála...ví se jak to funguje i u ní??
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:12 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
sarax
jako mouri to mozna vubec nema, ale ten byt je celej pry infekcni...a v tom pripade pro ni nebezpecny...a jestli to nema, tak musi co nejdriv pryc, aby to nedostala...
vysledky ale zda to ma nebo ne budou az za 2mesice. prenasi se to krvi a telnimi tekutinami...takze kocky mezi sebou uplne v poho kdyz se treba perou a skrabnou...proto nemuze jit k nekomu kdo ma jine zvire...aby ho neohrozila...
pokud se potvrdi ze to ma, tak tez bude prenasec...vet rikal ze kocka vzdy zustane prenasecem...
da se to u ni samotne lecit (3000,-/mesic) ale tim se jen ulevi kocce-potlaci se ji priznaky, ale ona dal zustane prenasecem uz naporad.
je to dilema...
dat ji nekomu s tim, ze to mozna ma...a on ji bude muset nechat za 2mesice utratit nebo zit s tim, ze kocka je prenasec a zit tedy v moznem riziku
nebo nechat ted utratit treba zdravou kocku...
no a nebo to v co vsichni doufame, najit ji domov...a za 2mesice zjistit, ze je zdrava
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:14
- Nahlásit
nika00
to je fakt těžký celkem to chápu a upřímně nechtěla bych se takhle rozhodovat...ale já bych se jí bála dát i jakože k lidem..kočka tě škrábne-kousne raz-dva,třeba děcko...je to fakt děsně těžký...ch jo
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:15 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
sarax
nejhorsi je ze si prdelka prozila uz svy...je z utulku a kdyz uz konecne nasla stesti, tak zaroven dostala i neco hroznejsiho
a taky prave usilujeme o to , aby to ten clovek kerej by do toho ev.sel o tom vedel...
jako byl tu napad dat ji ke znamym na chatu...ale tam je zase hafo kocek, kery by mohla treba nakazit...
nejhorsi na tom je, ze takhle beha miliony kocek....u kterejch to treba nikdo ani nevi....
je to plisen z mysi...takze neni tezke to chytit...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:34
- Nahlásit
nika00
ach jo, to je teda šílený! Já vím, že něco takového je, protože jsem se teď nedávno na to ptala veterinářky a netušila jsem, že to může být až takhle odjištěná bomba .
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:43
- Nahlásit
ted nejnovejsi info je ze jsem dala kamosce kontakt na vetcetrum ve stodulkach..a tam ji rekli at zavola zitra v 9 ze by tam mela naka vetka ktera by o tommela vedet vic...ze oni nejsou dermatologove....a ze ji rozhodne nechce rict at kocku necha uspat....ale ze s nejvetsi pravdepodobnosti to tak asi bude...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:49
- Nahlásit
nechteji cekat az do zitra...takze ted jedou za nakym vyhlasenym vetem v touseni...s obouma kockama...
jeste me napadlo dat jiglles proste do karanteny...sice to nebude prima zivot ale bude zit....
ale prej si to kocky mezi sebou prenasej i chlupama..kdyz prskaj apod. na cloveka je tezsi to prenest..mezi kockami to jde pry rychle a snadno...
takze ted se uvidi co rekne tenhle vet...
jinak to vypada ze Mouri si takhle dokud nebude mit jistotu ze je zdrava nevezme..takze by mozna sla na 2mesice do karanteny...nez budou vysledky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:58
- Nahlásit
nika00
to je docela šílený, ale já bych se asi moc tomhle případě nerozhodovala.... když si vzpomenu, co jsme vytrpěli strachu, když měl kluk podezření na toxoplazmozu, brrrr .....
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 22:26
- Nahlásit
Marne byly i pokusy o zklidneni napr studenou sprchou apod.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:05
- Nahlásit
argosek
nevim co je na tom tak vtipnyho...
to all
tak jingllesak jeste zije...vet v tousni hledal hledal...a pak nasel naky specialni koupele, ktery sou jeho posledni sance...
takze musi se udelat 14ti denni kura a pak znovu pujdou na rozbory...a kdyz to tam bude stale, tak je to konecna...kdyz ne, tak to zvladli
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 15:23
- Nahlásit
tak sem tu...
po vsech utrapach a zahajeni drsne lecby vysledky ukazali ze kocour je zdrav a plisen tedy nema....ale jeho agrese pretrvava i kdyz ma kocici kamosku....
vzhledem k tomu ze tedy neni mozne aby zustal v byte, hledam pro nej touto cestou misto, kde by mohl zit treba na zahrade apod. jinak je jiz zcela jiste, ze se necha utratit...
nereste prosim proc atd....jen pokud vite o nekom, kdo by mu poskytl zivot v prirode, tak napiste...
diky moc
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2008 09:34
- Nahlásit
-------posouvam---------
|